Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:12 uur

CD&V wil alle openbare verlichting in Vlaanderen tijdelijk doven om energiefacturen van overheid te verlichten

Het Nieuwsblad

23/09/2022 - 03:44

Om de energiefacturen van de overheid te verlichten wil CD&V de verlichting op lokale en gewestwegen doven tussen 23 en 5 uur. Volgens parlementsleden Brecht Warnez en Robrecht Borhuyne is dat een besparing van 50 miljoen euro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Katholiek Onderwijs en zorgsector vragen om energiefacturen te verlichten (04/02/2022 - De Standaard)
  Katholiek Onderwijs Vlaanderen roept de overheid op om in te grijpen bij de stijgende energiefacturen van scholen. Ook de zorgsector wordt door de hogere energieprijzen in het rood geduwd en vraagt de overheid om hulp.
  [naar artikel]
 2. N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichting (14/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Alle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries...
  [naar artikel]
 3. Alle 810 Mechelse straten krijgen led-verlichting (09/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Mechelen is de eerste in Vlaanderen die haar openbare verlichting voor een symbolische euro overdraagt aan Eandis. De distributiebeheerder schakelt in tien jaar tijd alle straten om naar led-verlichting. “Dat kan ons een besparing van 20 tot 50 procent opleveren”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).
  [naar artikel]
 4. Eandis neemt Mechelse verlichting over: alle 810 straten krijgen led (09/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Mechelen draagt haar openbare verlichting over aan Eandis. De distributiebeheerder bouwt in tien jaar tijd alle straten om naar led-verlichting. “Dit is een primeur voor Vlaanderen en sneller dan wij het zelf zouden kunnen”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).
  [naar artikel]
 5. N-VA vraagt lichtplan voor openbare verlichting (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Oppositiepartij N-VA wil dat de gemeente een lichtplan opstelt. Uit dat plan moet onder meer blijken waar in de gemeente de openbare verlichting makkelijk kan gedoofd worden en waar niet. Ook wil de oppositiepartij de impact van de openbare verlichting op de natuur en de veiligheid in kaart brengen. En te weten komen hoeveel de openbare verlichting kost. Volgens schepen van Leefmilieu Eric Vos is er een plan om straks oude verlichting te vervangen door LED-verlichting.
  [naar artikel]
 6. N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichting (14/10/2017 - VRT NWS)
  Alle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA'ers.
  [naar artikel]
 7. N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichting (14/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Alle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens zaterdag. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA’ers.
  [naar artikel]
 8. N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichting (14/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Alle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens zaterdag. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA’ers.
  [naar artikel]
 9. N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichting (14/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens zaterdag. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA’ers.
  [naar artikel]
 10. “Je kan de mensen toch niet alles afnemen in deze tijden”: Gemeenten willen kerstverlichting niet doven om energie te besparen (26/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn grenzen aan hoe de gemeenten bereid zijn te besparen op energie. De thermostaat op 19 , frissere douches in de sporthal én de openbare verlichting doven waar dat kan: dat willen ze doen. Maar aan de kerstverlichting raken: dat niet. Maar hoeveel kost die verlichting eigenlijk? En de kerstboom bij u thuis?
  [naar artikel]
 11. Veel gemeenten niet van plan kerstverlichting te doven (26/09/2022 - De Standaard)
  De thermostaat op 19, frissere douches in de sporthal én de openbare verlichting doven waar dat kan: dat willen veel gemeenten wel doen. Maar aan de kerstverlichting raken? Liever niet.
  [naar artikel]
 12. Besturen verbolgen over geen verlichting op N13 (11/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Er ligt een bom onder de geplande aanleg van het fietspad langs de N13. De lichtvisie van de Vlaamse overheid laat niet toe dat er openbare verlichting wordt voorzien.
  [naar artikel]
 13. Antwerpen bespaart 2,8 miljoen per jaar met openbare ledverlichting (12/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen wil tegen 2030 alle openbare verlichting met ledlampen uitrusten. Nu is dat slechts bij 9.057 armaturen van de 53.931. De nieuwe verlichting zal niet alleen zuinig en duurzaam zijn, maar zich op termijn aanpassen aan de drukte in de straat of het weer.
  [naar artikel]
 14. Lichten gaan ’s avonds vroeger uit in Genk (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De openbare verlichting in Genk zal voortaan niet meer om middernacht uitgaan maar om 22.30 uur. ‘s Ochtends gaat de verlichting aan om 6.30 uur in plaats van 8.30 uur. Bovendien wordt de verlichting van monumenten aangesloten op hetzelfde regime. Het gaat om enkele maatregelen die genomen worden nadat, in opdracht van de stad Genk, de openbare verlichting tijdens nachtvluchten in kaart zijn gebracht.
  [naar artikel]
 15. Sint-Truiden heeft als eerste Vlaamse stad alle openbare verlichting vervangen door ledverlichting (28/07/2022 - VRT NWS)
  Sint-Truiden heeft op minder dan drie jaar tijd al zijn openbare verlichting omgebouwd naar zuinigere ledverlichting. Daardoor kan de stad voor haar verlichting een derde energie besparen en moet ze 160.000 euro per jaar minder betalen.
  [naar artikel]
 16. Kernkabinet praat vrijdag voort over energiefacturen (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Europese ministers van Energie vrijdagmorgen verzamelen blazen over de torenhoge energieprijzen, komt het kernkabinet van de federale regering opnieuw samen in een zoektocht naar maatregelen om de energiefacturen te verlichten.
  [naar artikel]
 17. Geen openbare verlichting in Termien door defect zendertje (02/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Genkse wijk Termien heeft vrijdagavond even zonder openbare verlichting gezeten. Rond 18.30 uur merkten bewoners dat de straatlampen niet werkten. Infrax werd verwittigd. Een zender van de verlichting was stuk. Dit defect werd snel hersteld.
  [naar artikel]
 18. N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichting (14/10/2017 - Metro)
  Alle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens zaterdag. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA’ers. Vlaanderen telt ongeveer 1,5 miljoen ‘lichtpunten’ op de openbare weg. “80 procent van de openbare verlichting staat op gemeentewegen en -pleinen, die beheerd worden door de steden en gemeenten. Zij staan dus in voor het jaarlijkse kostenplaatje”, zegt Gryffroy. Dat kostenplaatje bedraagt volgens de volksvertegenwoordiger 128 miljoen euro, waarvan 104 miljoen euro aan energiekosten. Daarom stellen Gryffroy en Nevens voor om alle ‘oranje lampen’, die overigens vanaf 2020 niet meer worden geproduceerd, te vervangen door ledverlichting. “De omschakeling zelf vergt van de steden en gemeenten een totale investering van rond de 450 miljoen euro, een immens bedrag. We willen hen dan ook de nodige instrumenten aanreiken om die transitie te kunnen inzetten”, zegt Nevens. Concreet denken de N-VA’ers aan een samenwerking met een private partner, die de installatie, de uitbating en het onderhoud op zich zal nemen voor een vast bedrag. “Iedereen wint hierbij: de gemeente vermindert zijn uitgaven en de Vlaming krijgt moderne technologie in zijn straat”, luidt het. Een overschakeling naar ledverlichting zou niet alleen kostenbesparend zijn, maar levert ook een ecologisch voordeel op, omdat ledlampen zuiniger zijn en langer meegaan, benadrukken de volksvertegenwoordigers. Daarnaast is het ook makkelijker om ledverlichting te sturen. “De verlichting dimmen en zelfs doven in functie van een bepaald tijdsprogramma of in functie van beweging: het is allemaal mogelijk.” bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Je woning optimaal verlichten? Met deze tips lukt het! (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wil jij overal en op elk moment van de dag van de ideale verlichting in huis genieten? Goed nieuws: er zijn heel wat manieren om je verlichting...
  [naar artikel]
 20. De ideale verlichting in huis? Maak werk van een lichtplan (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je kan je woning op duizenden manieren verlichten. Het juiste armatuur, de juiste lamp, een goede mix tussen de verschillende types verlichting:...
  [naar artikel]
 21. “Mondmaskerplicht vraagt om aangepaste maatregelen voor doven” (24/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het dragen van mondmaskers zorgt ervoor dat veel doven zich afgesneden voelen van communicatie op drukke, openbare plaatsen. Ze voelen zich gefrustreerd en machteloos en zitten met zeer veel vragen. Dat zegt de Vlaamse koepelorganisatie voor dovenverenigingen, Doof Vlaanderen. De organisatie vraagt aangepaste maatregelen om de communicatie tussen doven en horenden te vergemakkelijken tijdens deze pandemie.
  [naar artikel]
 22. “Mondmaskerplicht vraagt om aangepaste maatregelen voor doven” (24/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het dragen van mondmaskers zorgt ervoor dat veel doven zich afgesneden voelen van communicatie op drukke, openbare plaatsen. Ze voelen zich gefrustreerd en machteloos en zitten met zeer veel vragen. Dat zegt de Vlaamse koepelorganisatie voor dovenverenigingen, Doof Vlaanderen. De organisatie vraagt aangepaste maatregelen om de communicatie tussen doven en horenden te vergemakkelijken tijdens deze pandemie.
  [naar artikel]
 23. Japanse regering roept bevolking op onnodige verlichting te doven tijdens hittegolf om elektriciteit te sparen (27/06/2022 - VRT NWS)
  De Japanse regering heeft de bevolking opgeroepen om de komende uren onnodige verlichting te doven om elektriciteit te sparen. Japan wordt momenteel getroffen door een hittegolf en er wordt massaal elektriciteit verbruikt voor airco's. Door die piek in het stroomverbruik zou de stroom wel eens helemaal kunnen uitvallen.
  [naar artikel]
 24. Franse supermarkten doven uithangborden sneller (18/07/2022 - De Tijd)
  09:13 De Franse supermarktketens Carrefour, E. Leclerc, Intermarché en Casino gaan in de herfst sneller hun verlichte uithangborden doven, ook binnen minder verlichting gebruiken en de temperatuur in de win...
  [naar artikel]
 25. Voka vraagt steun voor energiefacturen bedrijven (04/05/2022 - De Tijd)
  16:30 De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka vraagt dat de regering-De Croo werk maakt van steun om de energiefacturen van bedrijven te verlichten.
  [naar artikel]
 26. “Het vraagstuk van de energieprijzen nog lang op ons bord zal liggen” (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zowel de federale als de Vlaamse regering hebben een aantal amechtige pogingen ondernomen om de torenhoge energiefacturen voor de gezinnen toch enigszins te verlichten. De federale regering klopt zich op de borst met de tijdelijke verlaging van de btw op elektriciteit, de verlenging van de sociale tarieven en de automatische indexering van de lonen. Dat laatste, daar hoefden ze alvast niks voor te doen. Daarnaast werd ook naar de regionale regeringen gekeken om mee een inspanning te doen. Vorige vrijdag werd alvast een Vlaams ei van 1,2 miljard euro gelegd, dat bij nader toezien bleek te gaan om een eitje van 37 euro per maand aan verlichting van de energiefactuur. Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) zegt nog een paar pijlen op de boog te hebben, zoals de verlaging van de distributienettarieven. Maar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) moest ook al toegeven dat Vlaanderen niet over de grote hefbomen beschikt om de energiefacturen voor de gezinnen veel meer te milderen.
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Wanneer het fietspad een landingsbaan wordt: provincie test nieuwe verlichting (11/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De provincie Oost-Vlaanderen start een proefproject met lichtbakens in Ruien en Ronse als alternatief voor de openbare verlichting van fietssnelwegen in kwetsbare gebieden. In Ruien zitten nu 280 lampen in het fietspad.
  [naar artikel]
 28. Antwerpse Ring krijgt als eerste ledverlichting (05/10/2017 - Metro)
  Begin 2018 krijgt de Antwerpse Ring als eerste in Vlaanderen ledverlichting. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag. Na de ombouw van de verlichtingspalen op de Antwerpse Ring volgen de andere snelwegen in Vlaanderen. De hele operatie gaat in totaal vier jaar duren. Met het zuinige ledlicht op de snelwegen bespaart de Vlaamse overheid 4 miljoen euro per jaar. Er is ook een verlichtingsregime opgesteld. Er is beslist dat de verlichting op de Antwerpse en Brusselse Ring altijd brandt. Op de andere invalswegen naar Antwerpen, zoals E17, E313 en E314, is er een dynamische verlichting. Dat wil zeggen dat al dan niet verlichten en het verlichtingsniveau worden aangepast aan de verkeerssituatie. “De verlichtingspalen op trajecten van de snelwegen waar de verlichting permanent brandt, zoals de Antwerpse Ring, zullen als eerste worden vernieuwd in 2018. Nadien volgen de trajecten met een dynamisch verlichtingsregime”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “In zones waar de verlichting recentelijk werd vernieuwd, zoals het traject E19 Antwerpen-Brussel, worden de palen niet vervangen.” bron: Belga
  [naar artikel]
 29. Huishoudafval verlicht Marokkaanse stad Fez (11/02/2019 - De Tijd)
  12:05 Een voor Afrika volkomen nieuw project inzake openbare verlichting. De Marokkaanse stad Fez haalt de stroom voor een derde van haar openbare verlichting uit huishoudelijk afval.
  [naar artikel]
 30. Knokke verbiedt tijdelijk alle openbare binnenactiviteiten (06/11/2021 - VRT NWS)
  In Knokke-Heist worden vanaf maandag tijdelijk alle openbare binnenactiviteiten verboden. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen). Het gemeentebestuur neemt deze drastische maatregel omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de kustgemeente sterk gestegen is en de dienst voor Intensieve Zorgen in het lokale ziekenhuis vol ligt.
  [naar artikel]
 31. Kosten openbare verlichting verdwijnen in 2022 uit elektriciteitsfactuur (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De kosten voor het onderhoud van de openbare verlichting verdwijnen in 2022 uit de elektriciteitsfactuur. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, meldt minister van Energie Zuhal Demir.
  [naar artikel]
 32. Kosten openbare verlichting verdwijnen in 2022 uit elektriciteitsfactuur (16/12/2020 - De Morgen)
  De kosten voor het onderhoud van de openbare verlichting verdwijnen in 2022 uit de elektriciteitsfactuur. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, meldt minister van Energie Zuhal Demir.
  [naar artikel]
 33. Tien fietsers met defecte verlichting in Halen (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Zelem en in Halen heeft politie LRH dinsdag controles gehouden op de verlichting van fietsers en bromfietsen. Van de 111 gecontroleerde fietsers hadden er 10 defecte verlichting. De politie had nieuwe lampjes bij om de overtreders tijdelijk te depanneren. 
  [naar artikel]
 34. Het wordt vanavond donker in Limburg (25/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag 25 maart organiseert het Wereldnatuurfonds (WWF) voor de elfde keer Earth Hour: een symbolische actie waarbij overheden, bedrijven en burgers gedurende een uur de lichten doven om aandacht te vragen voor de milieuproblematiek. Infrax steunt Earth Hour in Limburg en zal in 36 gemeenten de openbare verlichting de hele avond grotendeels uitschakelen.
  [naar artikel]
 35. Haard is geen goed alternatief voor hoge energiefactuur: overheid vraagt met aandrang je kachel te doven (26/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Net nu veel mensen uit schrik voor een torenhoge gasfactuur met hout verwarmen, vraagt de Vlaamse overheid met aandrang om kachels en haarden te doven. De luchtkwaliteit is op dit moment gewoon te slecht. “Er zit veel te veel fijn stof in de lucht.”
  [naar artikel]
 36. Haard geen goed alternatief voor hoge energiefactuur: overheid vraagt met aandrang je kachel te doven (26/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Net nu veel mensen uit schrik voor een torenhoge gasfactuur met hout verwarmen, vraagt de Vlaamse overheid met aandrang om kachels en haarden te doven. De luchtkwaliteit is op dit moment gewoon te slecht. “Er zit veel te veel fijn stof in de lucht.”
  [naar artikel]
 37. Steden en gemeenten kunnen 680 miljoen euro besparen door slimme ledverlichting (18/04/2018 - Metro)
  Als steden en gemeenten zouden overschakelen op slimme ledverlichting langs de wegen, zou hen dat op termijn 680 miljoen euro kunnen opleveren. Dat heeft Agoria berekend. De technologiefederatie lichtte de cijfers vandaag toe bij de bespreking van het N-VA-voorstel om voor alle openbare verlichting ledlampen te gebruiken. Als het van N-VA-afhangt, zouden alle steden en gemeenten ledlampen moeten gebruiken voor hun openbare verlichting. Dat is niet alleen energiezuiniger, maar ook goedkoper voor de steden en gemeenten. Vlaanderen telt in totaal liefst zo’n 1,5 miljoen ‘lichtpunten’ op de openbare weg. “80 procent van de openbare verlichting staat op gemeentewegen en -pleinen, die beheerd worden door de steden en gemeenten. Zij staan dus in voor het jaarlijkse kostenplaatje van 128 miljoen euro. Maar liefst 104 miljoen euro daarvan gaat naar de energiekost. Het kan nochtans goedkoper indien men zou overschakelen naar ledverlichting. Dat zou zo’n 32 miljoen euro per jaar kunnen opleveren”, legt N-VA-parlementslid Andries Gryffroy uit. De overstap naar led is trouwens onvermijdelijk omdat er binnen afzienbare tijd geen conventionele openbare verlichting meer gemaakt zal worden. In de commissie Energie van het Vlaams Parlement hebben vandaag verschillende experts hun licht laten schijnen op het N-VA-voorstel. Technologiefederatie Agoria staat achter het voorstel. Volgens de organisatie kunnen steden en gemeenten fors besparen door over te schakelen op slimme ledverlichting en is de omschakeling bovendien “goed voor klimaat, gezondheid en veiligheid”. “De broodnodige overschakeling op slimme openbare verlichting gaat veel te traag”, zegt Peter Demuynck, algemeen directeur Agoria Vlaanderen. “De switch naar slimme ledverlichting kan leiden tot een kostenbesparing van 30 tot 80 procent.” Zo kan overschakelen op niet-geconnecteerde ledverlichting met een vast dimschema volgens de federatie een besparing opleveren tot 50 procent. In dat geval wordt de verlichting gedurende vaste periodes gedimd. “Kiezen we voor echt flexibel aanstuurbare geconnecteerde verlichtingsarmaturen, dan kan de energiebesparing oplopen tot 60 procent. Wanneer we erin slagen in Vlaanderen alle publieke verlichting op led-technologie over te laten schakelen en flexibel aanstuurbaar te maken, betekent dit een besparing van 680 miljoen euro op de normale levensduur van de installaties”, klinkt het. Dat zou ook meteen leiden tot een daling van de CO2-uitstoot met meer dan 100.000 ton per jaar. Volgens de berekeningen van Agoria kan een kleinere Vlaamse stad of gemeente met zo’n 4.000 lichtpunten een besparing realiseren van 1,5 miljoen euro op de normale levensduur van de installaties en een daling van de CO2-uitstoot met 6.000 ton. bron: Belga Het bericht Steden en gemeenten kunnen 680 miljoen euro besparen door slimme ledverlichting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Zonhoven vergeet lichten te doven op Nacht van de Duisternis (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ontgoocheling bij de Zonhovenaren die afgelopen weekend wilden genieten van de Nacht van de Duisternis. Traditioneel wordt tijdens die nacht in veel gemeenten de openbare verlichting gedoofd, om de energieverspilling en lichtvervuiling in ons land een halt toe te roepen. Maar hoewel Zonhoven enthousiast had aangekondigd deel te zullen nemen, bleven de lichten branden.
  [naar artikel]
 39. Fluvius doet Vlaamse gemeenten aanbod om straatverlichting te doven: hoe groot is de besparing? En is het wel veilig? (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Netbeheerder Fluvius – die de openbare straatverlichting beheert – doet alle 300 Vlaamse gemeenten het aanbod om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends te doven. “Een energiebesparing van 37 procent”, aldus Fluvius.
  [naar artikel]
 40. Eén op drie alleenstaanden kan verwarming amper betalen: “Dat zijn dan mensen die kaarsen gebruiken voor verlichting” (15/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Liefst één op de drie van alle alleenstaanden heeft moeite om op het einde van de maand de energiefacturen te betalen. “Dat aandeel zal nog stijgen als er geen maatregelen komen”, zegt Pascale Taminiaux van de Koning Boudewijnstichting.
  [naar artikel]
 41. Vaste benoemingen bij Vlaamse overheid doven uit vanaf 2023 (29/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid neemt vanaf 1 januari 2023 enkel nog personeelsleden aan met een contractueel arbeidscontract. Dat meldt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD). De vaste benoemingen doven uit, het contractueel statuut wordt versterkt. Ambtenaren die al vastbenoemd zijn, behouden wel hun statuut.
  [naar artikel]
 42. Vaste benoemingen bij Vlaamse overheid doven uit vanaf 2023 (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid neemt vanaf 1 januari 2023 enkel nog personeelsleden aan met een contractueel arbeidscontract. Dat meldt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). De vaste benoemingen doven uit, het contractueel statuut wordt versterkt. Ambtenaren die al vastbenoemd zijn, behouden wel hun statuut.
  [naar artikel]
 43. Oppelsenweg krijgt nog dit najaar LED verlichting (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Opplesenweg in Zonhoven krijgt nog dit najaar LED verlichting. Dat heeft schepen van openbare werken Johan Schraepen (Open VLD) maandagavond laten weten op de gemeenteraad.
  [naar artikel]
 44. Leerlingen plaatsen energievriendelijke verlichting in buurthuis De Kriekel (05/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie onlangs nog in buurthuis De Kriekel in Schoot was, heeft het misschien al opgemerkt: alle oude verlichting werd vervangen door nieuwe energievriendelijke verlichting. De leerlingen van 4 Elektrische Installatietechnieken van het Technisch Heilig-Hartinstituut in Tessenderlo werkten er twee dagen om alle lampen te vervangen.
  [naar artikel]
 45. Stadsbestuur Beringen verbiedt alle openbare markten (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur van Beringen heeft zojuist beslist om alle Beringse markten af te gelasten. Schepen van lokale economie, Werner Janssen (N-VA) zegt dat de overheid onduidelijk is. "Het is ja of neen en niets tussenin. Iedereen weet dat op markten veel volk samenkomt en dat markten er niet zijn om een klein dorp te bedienen. Trouwens welke zijn volgens de overheid dan de "noodzakelijke" voedingskramen die met hun maatregel wel worden toegelaten? Wij hebben in Beringen daarom beslist om alle openbare markten te verbieden. Als de overheid de maatregel niet neemt, doen wij dit wel."
  [naar artikel]
 46. Hier zijn de inwoners bang in het donker, de oplossing mag wat kosten (03/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De stad Tielt wil op termijn de openbare verlichting vervangen door dimbare ledverlichting. Op deze manier hoeft de verlichting 's nachts niet meer volledig gedoofd te worden. Al hangt er ook wel een serieus kostenplaatje aan.
  [naar artikel]
 47. Noodcentrale in Limburg opnieuw bereikbaar via sms voor doven en spraakgestoorden (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De sms-applicatie waarmee doven en spraakgestoorden het noodnummer 112 kunnen bereiken, is in de provincie Limburg hersteld en opnieuw bruikbaar. Donderdagvoormiddag was er tijdelijk een technisch probleem met de applicatie. Dat bevestigt de Directie 112 van de FOD Binnenlandse Zaken aan Belga.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy