Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
09:36 uur

Russische jongens getuigen: “Wanneer de oproepingsbrief komt, zijn er twee opties: je verstoppen of sterven”

Het Laatste Nieuws

23/09/2022 - 04:29

“Gisteren werden in het midden van de werkdag twee collega’s opgehaald voor het front”, zegt Valentin* uit Moskou. Een dag nadat Russisch president Vladimir Poetin aankondigde dat alle jonge mannen met enige militaire ervaring naar het front moeten, is de chaos en angst totaal. Russische jongens proberen het land te ontvluchten, mannen laten in allerijl al hun bezittingen overzetten naar hun vrouw. Het Laatste Nieuws sprak met vier Russen die wakker werden in een nachtmerrie. Hoe zien zij de toekomst?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Russische popster bekritiseert oorlog in Oekraïne: “Onze jongens sterven voor illusionaire doeleinden die van ons land een paria maken” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische popster Alla Poegatsjova heeft zondag korte metten gemaakt met de inval van haar land in Oekraïne. Op Instagram schreef ze dat in Oekraïne “onze jongens sterven voor illusionaire doeleinden die van ons land een paria maken”.
  [naar artikel]
 2. Wat is Poetin van plan met kerncentrale? En past hij zijn ‘wurgstrategie’ ook toe in Kiev? “Hij heeft twee opties” (03/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op dag zeven van het Russische offensief in Oekraïne nemen de Russische troepen steeds meer strategisch belangrijke plaatsen in. Zo claimen ze de controle te hebben over de kerncentrale in Zaporizja, tevens de grootste van Europa. Ook het oprukkende legerkonvooi komt steeds dichter bij Kiev. Wat de Oekraïense hoofdstad dan te wachten staat? “Poetin kijkt nu nog even de kat uit de boom, maar eens daar heeft hij twee opties”, zegt oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen.
  [naar artikel]
 3. Oekraïense vrouw biedt Russische soldaat bloemenzaadjes aan “zodat er toch nog iets moois ontstaat als ze sterven” (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Oekraïense vrouw wordt geprezen op sociale media nadat er een video van haar is opgedoken waar ze de confrontatie aangaat met een Russische soldaat. Ze biedt hem zonnebloemzaadjes aan, “zodat er tenminste bloemen zullen groeien wanneer hij zou sterven op Oekraïense grond”.
  [naar artikel]
 4. Wanneer ben je aan de beurt? En hoe werkt de oproepingsbrief? Alles wat je moet weten over de vaccinatie (17/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De beelden van volledig uitgeruste vaccinatiecentra gaan het land rond, en dat doet uitkijken naar die eerste dosis. Maar wanneer kan je die verwachten? En wat moet je precies doen als je een oproepingsbrief in de bus krijgt?
  [naar artikel]
 5. Hoofd Oekraïense inlichtingendienst: “Poetin is ernstig ziek en zal binnen twee jaar sterven” (27/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  “De Russische president Vladimir Poetin lijdt aan een ernstige ziekte, de verwachting is dat hij binnen de twee jaar zal sterven.” Dat heeft Kirilo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense inlichtingendiensten, afgelopen weekend verklaard in een interview met USA Today.
  [naar artikel]
 6. Geen bewijs, maar hoofd Oekraïense inlichtingendienst verklaart: “Poetin is ernstig ziek en zal binnen twee jaar sterven” (27/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De Russische president Vladimir Poetin lijdt aan een ernstige ziekte, de verwachting is dat hij binnen de twee jaar zal sterven.” Dat heeft Kirilo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense inlichtingendiensten, afgelopen weekend verklaard in een interview met USA Today.
  [naar artikel]
 7. Oekraïense troepen stoten door tot Russische grens: “En laat daar nu net een érg interessant doelwit zijn” (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense troepen zijn in het noorden van hun land opnieuw genaderd tot aan de Russische grens. In hun vizier komt nu de Russische stad Belgorod, een draaischijf voor het Russische leger. Tactisch lijkt het interessant om daar een aanval op te plegen, maar komt het er ook van? Kolonel Roger Housen wikt en weegt de opties van de Oekraïners.
  [naar artikel]
 8. Gert Verhulst over ‘K2 zoekt K3’: “Met de jongens klopte het gewoon niet” (27/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tot vorige week leken twee jongens nog kans te maken, maar zaterdagavond wordt de nieuwe K3 toch een meisje. “Met deze jongens klopte het plaatje gewoon niet.”
  [naar artikel]
 9. Gert Verhulst over ‘K2 zoekt K3’: “Met de jongens klopte het gewoon niet” (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tot vorige week leken twee jongens nog kans te maken, maar zaterdagavond wordt de nieuwe K3 toch een meisje. “Met deze jongens klopte het plaatje gewoon niet.”
  [naar artikel]
 10. Lokale bevolking confronteert Russische gouverneur: “Ze zijn gestuurd als kanonnenvoer” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische gouverneur van de oblast Kemerovo wordt geconfronteerd door enkele boze burgers. Dat blijkt uit amateurbeelden die gecheckt zijn door de nieuwssite Radio Free Europe/Radio Liberty. De confrontatie vond plaats op de trainingsbasis van OMON, de Russische oproerpolitie, in Novokoeznetsk. In het publiek lijken familieleden te zitten van Russische soldaten: “Waarom zijn onze jongens naar ginder gestuurd?”, vraagt een vrouw. Een andere vrouw roept: “Ze zijn als kanonnenvoer gestuurd!”.
  [naar artikel]
 11. Getuigen over Russische oorlogsmisdaden: “Plots schoot hij die man in het hoofd” (03/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Human Rights Watch heeft een dossier samengesteld waaruit blijkt dat Russische troepen meermaals oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Oekraïne. Getuigen vertellen aan de mensenrechtenorganisatie gruwelijke verhalen van standrechtelijke executies en verkrachting. “Hij zei: ‘We zijn hier om jullie te reinigen van het vuil.’ Toen schoot hij één man achterin het hoofd.” Opgelet: dit artikel bevat schokkende beelden!
  [naar artikel]
 12. Russische troepen vallen Kiev binnen, bewoners getuigen: “Ze hebben het ook op gewone burgers gemunt” (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na hevige explosies in de stad vannacht, vielen de Russische troepen vrijdagmorgen Kiev binnen. Ook elders waren er confrontaties met het Russische leger. “Mijn vader is 74 en wil ook meevechten.”
  [naar artikel]
 13. Evi Hanssen: “Wij verstoppen ons achter een dicht gordijn, zodat een passant zéker geen glimp kan opvangen van hoe we leven” (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wat houdt ons bezig? Evi Hanssen, 43, mama van twee jongens en het lief van Kurt, heeft er een zesde zintuig voor. Wat ze zelf voelt, deelt ze hier graag.
  [naar artikel]
 14. Ploegleider weet nog niet wanneer Wout van Aert terug is: “Hij heeft de jongens aangemoedigd met videoboodschap” (03/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het werd jammer genoeg een Ronde van Vlaanderen zonder Wout van Aert. Maar volgens zijn ploegleider Arthur van Dongen zou Van Aert gezien het verloop van de koers wel iets betekend kunnen hebben. “Hij heeft de jongens van thuis uit aangemoedigd met een videoboodschap en een tekst, maar het is nog te vroeg om te zeggen wanneer hij terugkeert”, klinkt het bij Van Dongen.
  [naar artikel]
 15. Kremlin: “Conflict laat toe om Russische samenleving te zuiveren van verraders” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Dankzij” het conflict in Oekraïne komt aan het licht wie de “verraders” zijn in Rusland en wordt het mogelijk om het land te “zuiveren”. Dat heeft het Kremlin vandaag gezegd, een dag na enkele harde uitspraken van president Vladimir Poetin tijdens een videobijeenkomst van de Russische regering, die live werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie.
  [naar artikel]
 16. Antwerps-Russische vrouwen getuigen: “Een oorlog is echt het ergste dat je kan overkomen” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De oorlog is begonnen”. Met die woorden werd de 31-jarige Milla uit Deurne opgeschrikt door haar echtgenoot. Milla is Russische en is enorm aangedaan door de gebeurtenissen. “Iedereen die ik ken, is in shock. Het ongeloof is echt immens.” Ook de 22-jarige Alina uit Antwerpen is er het hart van in: “Ik ben echt heel triest dat dit nu aan het gebeuren is.”
  [naar artikel]
 17. Onze man is undercover als cipier en ervaart de band tussen gedetineerde en bewaker: “Hij is beginnen wenen tijdens ons klapke” (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Als je gewoon normaal doet tegen die gasten, dan komt alles hier in orde.” Zeg dat Tommy, mijn opleider van de dag, het gezegd heeft. Eén brok ervaring als cipier. Een man met gezag, ook bij de zware jongens. Maar ook een man die zijn job bijzonder serieus neemt. De gedetineerden moeten hem zelfs niets zeggen. Hij voelt het meteen aan wanneer een van hen met iets zit. “Ik wil weten wat er met hen scheelt.”
  [naar artikel]
 18. “Oorlogen in Europa beginnen zelden op woensdag”, zegt Russische EU-ambassadeur. Wanneer breekt oorlog dan wel uit? (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische EU-ambassadeur Vladimir Tsjistsjov weerspreekt de waarschuwingen van de VS dat Russische troepen woensdag buurland Oekraïne zouden binnenvallen. “Oorlogen in Europa beginnen zelden op een woensdag”, zo zet hij die stelling kracht bij. Wanneer starten oorlogen dan wel? Zijn er andere dagen of momenten waarop er meer gevaar is?
  [naar artikel]
 19. De euthanasie van Noëlle (75) komt eigenlijk te vroeg, uit noodzaak. ‘Ofwel moet je te vroeg sterven, ofwel ben je te laat en mag je niet meer sterven’ (04/09/2021 - De Morgen)
  Voor alzheimerpatiënt Noëlle Dendas (75) is euthanasie een laatste gebalde vuist tegen haar ziekte en de onvermijdelijke aftakeling. Maar die euthanasie komt, uit noodzaak, te vroeg. ‘Wie alzheimer krijgt en voor euthanasie kiest, heeft twee opties. Ofwel moet je te vroeg sterven, ofwel ben je te laat en mag je niet meer sterven.’
  [naar artikel]
 20. Alzheimerpatiënt Noëlle (75) zag als enige alternatief: te vroeg sterven (04/09/2021 - De Morgen)
  Voor alzheimerpatiënt Noëlle Dendas (75) is euthanasie een laatste gebalde vuist tegen haar ziekte en de onvermijdelijke aftakeling. Maar die euthanasie komt, uit noodzaak, te vroeg. ‘Wie alzheimer krijgt en voor euthanasie kiest, heeft twee opties. Ofwel moet je te vroeg sterven, ofwel ben je te laat en mag je niet meer sterven.’
  [naar artikel]
 21. Getuigen over Russische oorlogsmisdaden: “We zijn hier om jullie te reinigen van het vuil, zei hij. Toen schoot hij die man in het hoofd” (03/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Human Rights Watch heeft een dossier samengesteld waaruit blijkt dat Russische troepen meermaals oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Oekraïne. Getuigen vertellen aan de mensenrechtenorganisatie gruwelijke verhalen van standrechtelijke executies en verkrachting. “Hij zei: ‘We zijn hier om jullie te reinigen van het vuil.’ Toen schoot hij één man achterin het hoofd.” Opgelet: dit artikel bevat schokkende beelden!
  [naar artikel]
 22. “Poetin heeft zichzelf in het nauw gedreven. Hij heeft eigenlijk alleen maar slechte opties” (09/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Poetin stelt zich op het wereldtoneel steeds onverbiddelijker op. Hij dreigt de gaskraan naar Europa volledig dicht te draaien en ook de deal te herzien waarmee de graanexport uit Oekraïense havens mondjesmaat op gang kwam. Maar heeft de opperbevelhebber zich niet in de hoek gedreven? “Ja”, zegt Bob Deen van Instituut Clingendael. “Hij heeft eigenlijk alleen maar slechte opties.”
  [naar artikel]
 23. “Poetin heeft zichzelf in het nauw gedreven. Hij heeft eigenlijk alleen maar slechte opties” (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Poetin stelt zich op het wereldtoneel steeds onverbiddelijker op. Hij dreigt de gaskraan naar Europa volledig dicht te draaien en ook de deal te herzien waarmee de graanexport uit Oekraïense havens mondjesmaat op gang kwam. Maar heeft de opperbevelhebber zich niet in de hoek gedreven? “Ja”, zegt Bob Deen van Instituut Clingendael. “Hij heeft eigenlijk alleen maar slechte opties.”
  [naar artikel]
 24. Wat zijn de opties voor de jongens in de grot in Thailand, en wat zijn de risico's? (03/07/2018 - VRT NWS)
  Opluchting en euforie troef overheersen nu blijkt dat de 12 Thaise jongens en hun voetbalcoach gevonden zijn in een grot in Thailand. Maar ook de volgende stap is erg spannend. Hoe kunnen de jongeren uit de grot worden gered? We zetten de opties en de risico's op een rij.
  [naar artikel]
 25. Russische Nobelprijswinnaar aangevallen met verf op trein: “Pak dit aan, voor onze jongens!” (08/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische journalist Dmitri Moeratov, vorig jaar nog een van de twee laureaten van de Nobelprijs voor de Vrede, is op een trein aangevallen door een onbekende die rode verf over hem uitgoot. Dat meldt Novaya Gazeta, de krant waarvan Moeratov hoofdredacteur is. De verkeerspolitie is op zoek naar twee mannen, meldt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 26. Rafael Nadal krijgt kritiek na uitspraak over Wimbledon-ban Russische tennissers: “Hoe is het eerlijk dat Oekraïeners sterven?” (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Oekraïens proftennisser Sergiy Stakhovsky heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over een uitspraak van Rafael Nadal. De Spaanse nummer 4 van de wereld had de beslissing om Russische en Wit-Russische spelers van Wimbledon te weren “heel oneerlijk” genoemd, wat niet in goede aarde viel bij Stakhovsky.
  [naar artikel]
 27. Passagier cruiseschip schrikt zich rot wanneer kajuit plots vol loopt met water: “Leek wel scène uit Titanic” (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Adrienne Walk (34) dacht afgelopen week dat ze zou sterven op zee. De Amerikaanse schrok plots wakker in haar kajuit op een cruiseschip in de Caraïben en zag water binnenstromen. “Het leek wel een scène uit Titanic”, klinkt het. “Ik verwachtte dat ik de oceaan zou zien door mijn raam omdat we aan het zinken waren.” Adrienne vreesde voor haar leven en ging bijna al op zoek naar de reddingssloepen, tot ze hoorde de oorzaak van de overstroming een kapotte waterleiding was. “Ik dacht écht dat ik op zee ging sterven”, zegt ze opgelucht. “Nadien kon niks me nog afschrikken.”
  [naar artikel]
 28. Steeds meer ouders tracken hun kinderen met apps. Een expert reageert, 2 mama’s getuigen. “Ik vind het niet nodig dat ze het weten” (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Even de locatie van mijn kind checken.” Steeds meer ouders houden hun kinderen in het oog via tracking-apps. Maar wanneer gaan we te ver? Is het oké om het smartphonegebruik van je kind te monitoren? Of om via camera’s te checken of het wel aan het studeren is? Twee ‘tracking-moms’ getuigen. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens legt uit welke effecten tracking kan hebben op een kind en waar we best de grens trekken. “Wat gebeurt er, denk je, als je kind ontdekt wat je doet?”
  [naar artikel]
 29. Politie ontdekt drugslab in opbouw nadat man schreeuwend uit woning komt gelopen: “Er is binnen iemand aan het sterven” (11/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De civiele bescherming ruimde een drugslab op in Vroenhoven. De installatie werd ontdekt door iemand die uit het huis kwam gelopen en riep dat iemand “aan het sterven was”.
  [naar artikel]
 30. Waarom loopt de Russische opmars zo moeilijk? “Het loopt op drie vlakken mis” (08/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Russische soldaten die nog steeds denken dat ze op “militaire oefening” zijn, een gigantisch konvooi dat stilstaat en de afwezigheid van de luchtmacht. Het zijn stuk voor stuk tekens aan de wand dat er iets grondig misloopt bij het Russische leger. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 31. Waarom loopt de Russische opmars zo moeilijk? “Het loopt op drie vlakken mis” (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Russische soldaten die nog steeds denken dat ze op “militaire oefening” zijn, een gigantisch konvooi dat stilstaat en de afwezigheid van de luchtmacht. Het zijn stuk voor stuk tekens aan de wand dat er iets grondig misloopt bij het Russische leger. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 32. Poetin acht het “duidelijk” dat het Westen de Russische bezorgdheden “heeft genegeerd” (01/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft het dinsdag “duidelijk” geacht dat de VS en de NAVO ervoor hebben gekozen de Russische bezorgdheden omtrent zijn veiligheid “te negeren”, nadat de Russische eisen in het kader van het touwtrekken rond Oekraïne zijn verworpen.
  [naar artikel]
 33. Wat wil Rusland in oosten van Oekraïne bereiken? “Moskou heeft twee opties om offensief verder te zetten” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is er ruim een maand na de start van de invasie in Oekraïne nog niet in geslaagd grote steden als Kiev te veroveren. Het focust zich nu op de Donbas-regio in het oosten van het land. “Duizenden rupsvoertuigen” moeten daarvoor verplaatst worden. “Dat is een gigantische logistieke operatie”, analyseert oud-kolonel Roger Housen de oorlog in VTM NIEUWS. Maar wat willen de Russen in het oosten van Oekraïne nu eigenlijk gaan bereiken? “Moskou heeft twee opties om het offensief verder te zetten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Russische Nobelprijswinnaar aangevallen met verf op trein: “Pak dit aan, voor onze jongens!” (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische journalist Dmitri Moeratov, vorig jaar nog een van de twee laureaten van de Nobelprijs voor de Vrede, is op een trein aangevallen door een onbekende die rode verf over hem uitgoot. Dat meldt Novaya Gazeta, de krant waarvan Moeratov hoofdredacteur is. De verkeerspolitie is op zoek naar twee mannen, meldt het Russische persbureau Interfax op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 35. Afghaans meisje in tranen wanneer ze vertelt over grimmige toekomst onder taliban: “Niemand geeft om ons” (15/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een video van een Afghaans meisje veroorzaakt veel beroering op sociale media. In tranen vertelt ze over de grimmige toekomst die haar te wachten staat wanneer de taliban het opnieuw voor het zeggen heeft. “We tellen niet mee omdat we in Afghanistan geboren zijn”, zegt ze. “Niemand geeft om ons. We zullen langzaam sterven in de geschiedenis.”
  [naar artikel]
 36. Poetin vraagt leger om Russische kernwapens in gereedheid te brengen (27/02/2022 - Express)
  Vladimir Poetin heeft in een ontmoeting met zijn minister van Defensie en de chef van het Russische leger de opdracht gegeven om zijn “afschrikkingsmiddelen” in een “speciaal dienstregime” te brengen. In de praktijk komt het erop neer dat Rusland kernwapens in verhoogde paraatheid zal brengen. Poetin noemt de “agressieve verklaringen” en “illegale sancties” van westerse […]
  [naar artikel]
 37. Ik ben mijn oproepingsbrief kwijt of heb er nooit een ontvangen. Wat nu? (23/05/2019 - De Standaard)
  Elke stemgerechtigde krijgt normaal gezien een oproepingsbrief in de bus die uitlegt waar en wanneer u moet stemmen, en wat u moet meebrengen. Het kan gebeuren dat u die niet kreeg, maar dat wil niet zeggen dat u niet mag of moet gaan stemmen. In dat geval — en moest u uw brief verloren zijn — zal u naar het stembureau in de gemeente waar u ten laatste op 1 maart 2019 gedomicilieerd was moeten gaan. Als u na 1 maart bent verhuisd, dan wordt de oproepingsbrief automatisch verzonden naar uw vorige adres.
  [naar artikel]
 38. Hillary Clinton: “Poetin kan geen kritiek uitstaan, zeker niet wanneer die van een vrouw komt” (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vladimir Poetin heeft een soort van “messianistisch geloof” in zichzelf en kan geen kritiek uitstaan, zeker niet wanneer die kritiek van een vrouw komt. Dat heeft de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton gezegd over de Russische president. De politica sprak op het jaarlijkse literatuurevenement Hay Festival in Wales over haar ervaringen met het staatshoofd van Rusland.
  [naar artikel]
 39. “Niet grappig”: moeder Elon Musk reageert op zijn akelige tweet over "sterven onder mysterieuze omstandigheden” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk zorgt weer voor beroering op Twitter met een verwijzing naar zijn mogelijke dood “onder mysterieuze omstandigheden”. Zijn tweet is kwam na een bericht over de Tesla-CEO dat Dmitri Rogozin, het hoofd van het Russische ruimtevaartagentschap, volgens Musk naar Russische media stuurde. De moeder van Musk reageerde al snel op de lugubere boodschap van haar zoon: “Dat is niet grappig”.
  [naar artikel]
 40. Familie otters valt Brit aan in Singapore: “Ik dacht dat ik ging sterven” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse 60-plusser Graham George Spencer denkt wellicht twee keer na voordat hij nog eens gaat wandelen in de botanische tuin van Singapore. Tijdens zijn laatste wandeling werd hij er immers aangevallen door een familie otters die hem “zeker 26 keer beten op amper tien seconden tijd”. “Ik dacht dat ik ging sterven”, zo getuigt hij bij Britse media.
  [naar artikel]
 41. Niet alleen Oekraïners, ook Russische cartoonist vluchtte naar ons land: “Ik wil ergens zijn waar Poetin me niet kan raken” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee maanden geleden, vlak na de start van de oorlog in Oekraïne, vond de Russische Victoria Lomasko (43) onderdak in ons land, weg van het regime van Poetin. Als cartoonist was ze er opgejaagd wild: “De vraag was niet óf ze me zouden komen halen. Wel wanneer.”
  [naar artikel]
 42. “Als dit foutloopt, kunnen er mensen sterven”: brandweer kijkt bezorgd toe naar nieuwe trend in Vlaanderen (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er komt een nieuwe trend op in Vlaanderen: feestvierders laten met oudjaar steeds zwaardere explosieven ontploffen. Met de beelden ervan pakken ze uit op sociale media. “Dit zijn levensgevaarlijke toestanden die niks meer met vuurwerk te maken hebben. Als dit foutloopt, kunnen er mensen sterven.”
  [naar artikel]
 43. “Ik wilde niet sterven”: Russische vrouwen hekelen huiselijk geweld met bloederige selfies en hashtag (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Rusland verspreidt #???????????????? zich als een lopend vuurtje. Vertaald betekent de hashtag zoveel als “ik wilde niet sterven” en hij wordt...
  [naar artikel]
 44. Hoe cipier Tommy onze man die undercover meedraait duidelijk maakt dat een goeie cipier zijn gedetineerden kent (27/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Als je gewoon normaal doet tegen die gasten, dan komt alles hier in orde.” Zeg dat Tommy, mijn opleider van de dag, het gezegd heeft. Eén brok ervaring als cipier. Een man met gezag, ook bij de zware jongens. Maar ook een man die zijn job bijzonder serieus neemt. De gedetineerden moeten hem zelfs niets zeggen. Hij voelt het meteen aan wanneer een van hen met iets zit. “Ik wil weten wat er met hen scheelt.”
  [naar artikel]
 45. Familie otters valt Britse toerist aan in Singapore: “Ik dacht dat ik ging sterven” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse 60-plusser Graham George Spencer denkt wellicht twee keer na voordat hij nog eens gaat wandelen in de botanische tuin van Singapore. Tijdens zijn laatste wandeling werd hij er immers aangevallen door een familie otters die hem “zeker 26 keer beten op amper tien seconden tijd”. “Ik dacht dat ik ging sterven”, zo getuigt hij bij Britse media.
  [naar artikel]
 46. “Nadal, is het dan wel fair dat onze kinderen sterven?”: Oekraïense tennissers verontwaardigd dat ze geen steun krijgen (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De uitsluiting van Russische en Wit-Russische tennissers op Wimbledon zorgt voor bijzonder veel controverse. Menig topper zoals Nadal, Djokovic of Murray vindt dat een faire keuze, wat op veel weerstand stuit bij de Oekraïeners. Zoals bij Marta Kostyuk of bij gewezen speler Stakhovsky, momenteel vechtend aan het front: “Is het dan ook fair dat Oekraïense kinderen geen tennis meer kunnen spelen, Rafa? Is het fair dat zij sterven?”
  [naar artikel]
 47. Maanden gewacht, en dan wordt je nieuwe wagen plots zonder gevraagde opties geleverd: kan je die weigeren en heeft dat wel zin? (12/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Wie een nieuwe auto heeft besteld, krijgt soms pas even voor de afhaling te horen dat enkele bestelde opties op die wagen ontbreken. “Alle merken worden geconfronteerd met een tekort aan chips”, luidt het. “Fabrikanten leveren liever een wagen dan te moeten wachten op de laatste twee ontbrekende chips.”
  [naar artikel]
 48. Zowel Russische als Oekraïense onderhandelaars zien “aanzienlijke vooruitgang”: “Snel akkoord mogelijk” (13/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zowel Moskou als Kiev zijn voorzichtig positief over de vredesonderhandelingen. Ze verwachten de komende dagen “concrete resultaten”, klinkt het bij Russische en Oekraïense leden van de delegaties. De twee landen onderhandelen al twee weken, maar hebben tot dusver geen doorbraak bereikt.
  [naar artikel]
 49. Vlamingen in Rusland getuigen: “Dit is de oorlog van Poetin, niet van de Russen” (24/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Rusland wordt heel gemengd gereageerd op de Russische inval op Oekraïne. Dat blijkt althans uit de verhalen van twee Vlamingen in Rusland. “De Russen appreciëren hoe Poetin het land leidt”, zegt de ene. “Dit is de oorlog van Poetin, niet die van de Russen”, zegt de ander.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy