In zijn nieuwe boek Koffiekunde zet de Zweedse ‘koffieprofessor’ Bertil Fredholm alles wat we tot nu toe weten over koffie op een rij. “Het is hooguit mild verslavend.” [naar artikel]
We kennen allemaal wel iemand die zweert bij een straf kopje koffie in de ochtend en echt niet zonder kan. Maar hoe verslavend is die tas cafeïne echt? En wat voor effect merk je als je je dagelijkse tas ineens een keertje overslaat? Diëtist Michaël sels (UZA) en onderzoeker Micha Wilhelmus aan het AMC zochten het voor ons uit. [naar artikel]
Veel mensen kunnen de dag niet beginnen zonder een grote tas koffie. Begrijpelijk ook, al hoéf je volgens een nieuw onderzoek het zwarte goud niet... [naar artikel]
Is koffie nu heel goed voor je of net ongezond? Het zwarte goud blijft ietwat controversieel, maar volgens de Hoge Gezondheidsraad krijg je als... [naar artikel]
Alles uit je koffie halen? Kans is groot dat je je kopje sowieso al tot op de bodem leegdrinkt, toch valt er écht nog meer uit te halen. Van de tuin tot de badkamer, maar ook in je kopje: 5 koffiehacks voor je favoriete zwarte goud. [naar artikel]
We drinken allemaal een tas koffie ‘s ochtends voor een welgekomen mentale boost en ook tijdens de rest van de dag bevordert het ons concentratievermogen. Alsof koffie nog niet genoeg doet, horen we verder soms dat een tas van het zwarte goud voor je work-out kan helpen om meer vet te verbranden. Maar klopt dat wel? We vroegen het aan HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. “Door koffie voelt je sportmoment soms minder inspannend aan.” [naar artikel]
Koffie. Soms een heerlijk bakje troost of die kleine boost ’s ochtends, maar hoeveel kopjes is té veel? En deca, is dat wel gezond(er)? Zegt de prijs van de koffie iets over de kwaliteit? En wat met het schuim van capsule- en pad-koffie. Is dat wel écht? Onze experten geven naar aanleiding van de Internationale Dag van de Koffie op 1 oktober antwoorden op al je vragen over het zwarte goud. [naar artikel]
We kennen allemaal wel iemand die zweert bij een straf kopje koffie in de ochtend en echt niet zonder kan. Maar hoe verslavend is die tas cafeïne echt? En wat voor effect merk je als je je dagelijkse tas ineens een keertje overslaat? Diëtist Michaël sels (UZA) en onderzoeker Micha Wilhelmus aan het AMC zochten het voor ons uit. [naar artikel]
Vroeger zette je ‘s ochtends een stevige kan slappe koffie waar je een dag mee zoet was. Vandaag volgen de hypes elkaar in sneltempo op en betalen we een paar euro’s voor een latte met havermelk en extra karamel. Deze vier experts blijven in hun populaire koffiebars daarentegen focussen op de klassieke koffie. Wat maakt hun kopje van het zwarte goud dan net zo speciaal? “Sommige klanten verhuisden zelfs naar hier omdat ze onze koffie niet konden missen.” [naar artikel]
Liep je vroeger te stuiteren na een kopje koffie, maar heb je tegenwoordig het gevoel dat je liters van het zwarte goud moet drinken om enigszins [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie. [naar artikel]
Na water is koffie het meest gedronken drankje ter wereld en dat maakt dat er heel wat verhalen de ronde doen over het zwarte goud die eigenlijk... [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie. [naar artikel]
Deze week deden zestien jonge wetenschappers een gooi naar de PhD Cup. Die prijs beloont de wetenschapper die zijn jarenlang onderzoek het vlotst uitgelegd krijgt. Maar hebben we echt een competitie nodig om straf Vlaams onderzoek tot bij een breed publiek te krijgen? [naar artikel]
Toegegeven: ook wij starten de dag graag met een kopje koffie. Jammer genoeg lijken wetenschappers het maar niet eens te worden of het zwarte goud... [naar artikel]
De meeste koffiedrinkers zoeken heil in hun vertrouwde kop koffie ‘s ochtends om vermoeidheid weg te nemen én om beter te kunnen presteren op het werk. “Tegen mij moet je niet praten voor die eerste koffie”, klinkt het hier en daar weleens. Maar kunnen we ons effectief beter concentreren door die kop cafeïne en voelen we ons daardoor beter of beelden we ons dat in? Neuroloog Patrick Cras legt uit wat die koffie precies met je doet. [naar artikel]
Koffie wordt ook wel eens het zwarte goud genoemd, maar daar lijkt dit nieuwe drankje een stokje voor te gaan steken. Clear Coffee (Clr Cff) bevat namelijk dezelfde ingrediënten als gewone koffie, maar is even doorzichtig als water. [naar artikel]
Vroeger zette je ‘s ochtends een stevige kan slappe koffie waar je een dag mee zoet was. Vandaag volgen de hypes elkaar in sneltempo op en betalen we een paar euro’s voor een latte met havermelk en extra karamel. Maar niet bij deze vier experts, die in hun populaire koffiebars de klassieke koffie blijven zetten. Wat maakt hun kopje van het zwarte goud dan net zo speciaal? “Sommige klanten verhuisden zelfs naar hier omdat ze onze koffie niet konden missen.” [naar artikel]
De Nobelprijs Natuurkunde gaat dit jaar naar de Britse wis- en natuurkundige Roger Penrose, de Duitser Reinhard Genzel en de Amerikaanse Andrea Ghez voor hun onderzoek naar zwarte gaten in het universum. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen (KVA) dinsdag in Stockholm bekendgemaakt. [naar artikel]
Koffie is voor wielrenners tegenwoordig net zo onmisbaar als de fiets zelf. Waar komt die hype vandaan? ‘Je kunt niet meer aankomen met een plastic bekertje filterkoffie.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.