Chef Roger van Damme en Désirée de Lille zetten hun samenwerking stop. Dat maken ze bekend via een persbericht op Instagram. Vier jaar geleden nam de chef het bekende Desiré de Lille in Antwerpen over, hij werd ook meteen het creatieve brein achter het wafel-en pannenkoekenhuis. [naar artikel]
14:43 Roger van Damme en Désirée zetten hun samenwerking stop. De sterrenchef en patissier werd in 2018 binnengehaald als het gezicht van de tearoomketen, maar nu gaat Désirée zonder van Damme verder. [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Njam!-chef Roger van Damme van sterrenrestaurant Het Gebaar stapt uit Désirée. Na de overname van het beroemde Désiré de Lille in Antwerpen, vier jaar geleden, werd van Damme het creatieve brein achter het pannenkoekenhuis. [naar artikel]
Njam!-chef Roger van Damme (47) van sterrenrestaurant Het Gebaar en zijn zakenpartners kondigen groot nieuws aan: vanaf 2019 zal Roger het... [naar artikel]
Een groep zakenmensen stelt Roger van Damme aan om als creatief brein mee aan het hoofd te komen van Désiré de Lille, het Antwerpse wafelhuis aan de Schrijnwerkersstraat. Voor de gevierde chef is het een droom die uitkomt. De zaak krijgt meteen een nieuwe naam: Désirée. [naar artikel]
Désirée, de vernieuwde versie van het bekende Antwerpse ‘zoetighedenhuis’ Désiré de Lille, is het wachten op corona beu. De bekende chef Roger Van Damme opent vanaf volgende week een pop-up in de vestiging aan de Wilde Zee. [naar artikel]
De befaamde stroopwafel lacquemant van het Antwerpse wafelhuis Désiré de Lille viert dit jaar haar 120ste verjaardag. De zoete galette werd in 1903 op de Antwerpse Sinksenfoor uitgevonden door de 18-jarige banketbakker Désiré Smidts uit de Noord-Franse stad Lille (Rijsel). Vandaag telt Désiré de Lille meerdere tearooms, waaronder het Antwerpse hoofdkwartier. De lacquemants gaan er nog steeds vlot over de toonbank. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]
Vandaag viert België de Nationale Feestdag. En om dat gebeuren extra luister bij te zetten, voorzag topchef en meester-patissier Roger Van Damme... [naar artikel]
Een jaar en twee weken na de aankondiging van een nieuwe Désiré de Lille is er nog weinig veranderd. “Klanten bellen of we nog open zijn”, beaamt een medewerkster van Roger van Damme. Maar de dessertenkoning zit op schema. “Al hebben wij ons er ook aan mispakt”, geeft hij toe. [naar artikel]
Tongeren zet de samenwerking met één van de huidige groenaannemers stop vanwege nalatigheid bij het onderhoud. Eerder deze zomer bedankte ook Hasselt het bedrijf uit Lommel al voor bewezen diensten. [naar artikel]
Ook een toppatissier zoals Roger van Damme wil wel eens ergens anders een taart of koffiekoeken halen om op te smullen in het weekend. “In deze patisserie zijn de smaken van de taarten echt niet te evenaren", vertelt de 50-jarige chef. “Ik heb hier veel aangeklopt voor goede raad vroeger.” Die patisserie is één van de zeven eetadresjes die hij deelt in ‘s-Gravenwezel, Lommel, Damme, Schoten, Waterloo, Antwerpen of Madrid. [naar artikel]
Groot nieuws in de Antwerpse horeacawereld: Roger van Damme neemt Désiré de Lille over. De iconische zaak bestaat al sinds 1903 en is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en lacquemants. Er komt ook een nieuwe naam. [naar artikel]
Camille, het dochtertje van de in maart overleden Cercle-doelman Miguel Van Damme en Kyana Dobbelaere, is zaterdag één jaar geworden. Mama Kyana deelde een ontroerende video met foto’s van Camille en Van Damme. [naar artikel]
Niemand die meer het Koning Boudewijnstadion in lichterlaaie zette, liefst elf keer. Ze was de publiekschouchou, olympisch kampioene. Gisteren trok ze voor het eerst de Memorial Van Damme van dit najaar op gang. Kim Gevaert (43), én meetingdirectrice, én mama van vier, én logopediste. [naar artikel]
Chef Roger van Damme vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat hij vroeger - voor hij op zijn gezondheid lette - gemiddeld zo’n 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag dronk. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit. [naar artikel]
Het is vandaag Lichtmis en daar horen natuurlijk pannenkoeken bij. Dé expert ter zake is chef-kok Roger Van Damme. We gingen bij hem te rade voor hoe je de perfecte pannenkoek bakt. [naar artikel]
Désiré de Lille sluit volgende week dinsdag de deuren voor een grondige renovatie. Wanneer de bijna legendarische tearoom eind dit jaar opnieuw opent, gaat het verder onder de reeds bekende naam Désirée. “Ook na de renovatie zal het bekende en authentieke interieur hetzelfde blijven”, zegt zaakvoerder Dominic De Backer. [naar artikel]
Chef Roger van Damme vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat hij vroeger - voor hij op zijn gezondheid lette - gemiddeld zo’n 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag dronk. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit. [naar artikel]
Op woensdag 16 maart vierden Roger Meertens (72) en Marie-Josée Beugels (72) hun 50ste huwelijksverjaardag. Ze werkten allebei als fabriekarbeiders in Lanaken en Maastricht. Het gouden paar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Vele jaren waren ze actief lid van wandelclub De Sparrentrippers. [naar artikel]
“Dit is echt wel een zwarte vrijdag voor velen in de horeca en in de evenementensector”, stelt Roger van Damme de dag nadat de federale overheid aankondigde dat de horeca gesloten blijft tot 15 januari. “Waarom kunnen we gasten bij het betreden van het restaurant geen sneltest afnemen”, vraagt Roger van Damme zich af. [naar artikel]
Roger van Damme (47) staat dagelijks in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar en hij maakt kookprogramma’s voor Njam. Maar er was ooit een tijd waar de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.