Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
14:43 Roger van Damme en Désirée zetten hun samenwerking stop. De sterrenchef en patissier werd in 2018 binnengehaald als het gezicht van de tearoomketen, maar nu gaat Désirée zonder van Damme verder. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]
Hij ziet er goed uit, sterrenchef Roger van Damme (47). Fit, slank en boordevol energie. En da’s een pak van zijn hart, want de voorbije maanden... [naar artikel]
Njam!-chef Roger van Damme van sterrenrestaurant Het Gebaar stapt uit Désirée. Na de overname van het beroemde Désiré de Lille in Antwerpen, vier jaar geleden, werd van Damme het creatieve brein achter het pannenkoekenhuis. [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant [naar artikel]
Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]
“Dit is echt wel een zwarte vrijdag voor velen in de horeca en in de evenementensector”, stelt Roger van Damme de dag nadat de federale overheid aankondigde dat de horeca gesloten blijft tot 15 januari. “Waarom kunnen we gasten bij het betreden van het restaurant geen sneltest afnemen”, vraagt Roger van Damme zich af. [naar artikel]
Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z'n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
3D-printing is tegenwoordig overal. Maar op je bord verwacht je het niet direct. Eten uit een printer? Jawel, Roger van Damme, sterrenchef en Beste Patissier ter Wereld, laat figuren voor zijn desserts uit de printer komen. “Zo kunnen we fijner en sneller werken. Bovendien tillen we het niveau van onze gerechten weer een stukje op.” [naar artikel]
Chef Roger van Damme en Désirée de Lille zetten hun samenwerking stop. Dat maken ze bekend via een persbericht op Instagram. Vier jaar geleden nam de chef het bekende Desiré de Lille in Antwerpen over, hij werd ook meteen het creatieve brein achter het wafel-en pannenkoekenhuis. [naar artikel]
Roger van Damme (47) staat dagelijks in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar en hij maakt kookprogramma’s voor Njam. Maar er was ooit een tijd waar de... [naar artikel]
De Grote Test is deze week écht een grote test. Sterrenchef Danny Horseele van restaurant Horseele in Gent ging met zijn mes door liefst 34 pakjes ongezouten roomboter. Op zoek naar dé beste boter om mee te bakken of te serveren bij de paasbrunch. Zijn commentaar na deze botermarathon? “Geef me die beste nog eens, daar blijf je toch van eten? Een groot verschil met de slechtste. Die lijkt in een zeepcentrale gemaakt in de plaats van een melkerij. Ideaal voor wie van de dokter geen boter meer mag eten.” [naar artikel]
Tot zijn frustratie merkt Roger van Damme, chef van sterrenzaak Het Gebaar, dat de oproep 'Kom niet naar Antwerpen' massaal wordt opgevolgd.... [naar artikel]
Ik zag twee beren broodjes smeren. Vroeger was dat gegarandeerd met échte boter, maar dezer dagen staan de koelkasten in de supermarkten vol met allerhande plantaardige smeersels. Sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk ging met zijn mes door liefst 17 verschillende vlootjes, vond er één die zo maar even tien keer duurder was dan de goedkoopste, maar heeft vooral goed nieuws voor de consument. [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant met de naam 'Toque Tok'. Maar noblesse oblige: hij gaat niet zomaar kip aan 't spit serveren. Het krijgt toch dat tikkeltje meer. [naar artikel]
Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]
Chef Roger van Damme en Désirée de Lille zetten hun samenwerking stop. Dat maken ze bekend via een persbericht op Instagram. Vier jaar geleden nam de chef het bekende Desiré de Lille in Antwerpen over, hij werd ook meteen het creatieve brein achter het wafel-en pannenkoekenhuis. [naar artikel]
Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z’n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.