Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

In deze zaakjes smaakt de herfst naar pompoen: van ‘Pum King’-croque tot Pumpkin Spice Latte

06/10/2022 - 12:26
"De zachte, volle en licht nootachtige smaak van pompoen leent zich perfect tot hartige gerechten, soep of gebak. Deze gezellige lunch- en koffiebars in Limburg voegen voor de gelegenheid een streepje oranje toe aan hun menukaart. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De Pumpkin Spice Latte is als herfst in een drankje. “Klanten kijken er elk jaar naar uit om het op de kaart te zien” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De herfst hangt boven ons hoofd als het zwaard van Damocles. Bijna tijd dus voor vallende bladeren, extra kledinglaag, dekentjes en geurkaarsen. Mag niet ontbreken in dat rijtje: Pumpkin Spice Latte. Het drankje groeide uit tot een gigantische hype en markeert elk jaar het begin van het herfstseizoen. Katja Agten van Coffee Café Hasselt vertelt waarom het zo populair is. “Eigenlijk heeft het niks met pompoen te maken.” [naar artikel]


2. Nu wordt het echt herfst: vanaf volgende week weer Pumpkin Spice Latte bij Starbucks (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is intussen een vaste waarde in de herfst: de Pumpkin Spice Latte van Starbucks. In de Verenigde Staten wordt de jaarlijks terugkerende... [naar artikel]


3. De Pumpkin Spice Latte is terug van weggeweest (06/09/2019 - Metro)

De zomer is bijna voorbij en hoewel we de zon al missen, is er ook goed nieuws. Zoals elk jaar verkoopt Starbucks ook nu weer de befaamde Pumpkin Spice Latte. Het drankje is even zoet als een mooie herfstdag en voegt wat gezelligheid toe aan je leven. De herfst staat enerzijds gelijk met regen, koude […] Het bericht De Pumpkin Spice Latte is terug van weggeweest verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


4. ‘De slimste mens’ is mijn pumpkin spice latte, het vertrouwde begin van de herfst (17/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Glühwein, pumpkin spice of matcha latte? Match je handtas met je favoriete herfstdrank (23/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De herfst is nu echt in het land. Tijd om jouw frisse rosé door een warme glühwein te vervangen. Of door een pumpkin spice of matcha latte, als je het liever alcoholvrij houdt. Wij gingen voor jou op zoek naar de mooiste handtassen die matchen met je herfstdrank. Proost! [naar artikel]


6. De comeback van de pumpkin spice latte: zo maak je het gezelligste drankje van de herfst (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Het herfstseizoen is een paar weken bezig, het weer is ernaar en dat betekent dat het de perfecte tijd is voor een pumpkin spice latte. Het koffiedrankje staat intussen weer op de menukaart van keten Starbucks, maar je kunt het ook gewoon zelf maken en er knus mee in de zetel gaan zitten voor tv. Wij bundelden drie, licht variërende, recepten. [naar artikel]


7. Wat maakt Pumpkin Spice Lattes zo gigantisch populair? “Iedereen zit al volop in herfstmood” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De herfst hangt boven ons hoofd als het zwaard van Damocles. Bijna tijd dus voor vallende bladeren, extra kledinglaag, dekentjes en geurkaarsen. Mag niet ontbreken in dat rijtje: Pumpkin Spice Latte. Het drankje groeide uit tot een gigantische hype en markeert elk jaar het begin van het herfstseizoen. Katja Agten van Coffee Café Hasselt vertelt waarom het zo populair is. “Eigenlijk heeft het niks met pompoen te maken.” [naar artikel]


8. “De Pumpkin Spice Latte is geen gewone koffie, maar een begrip op zich”: waarom blijft deze foodtrend al 20 jaar populair? (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het is officieel herfst. Of beter gezegd: Pumpkin Spice Latte-seizoen. Terwijl de meeste foodtrends komen en gaan, bestaat de bekende koffie van Amerikaanse oorsprong dit seizoen al 20 jaar. Wat maakt het drankje zo geliefd? Hoe maak je het zelf? En waarom werd het méér dan een snelle foodtrend? Peter Dukes van Starbucks en Ennio Vandevoorde van IzyCoffee leggen uit. “De kruiden maken hier écht de koffie.” [naar artikel]


9. “Goedkoper dan pumpkin spice latte bij Starbucks”: zo zet je er zelf een op amper 2 minuten (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu een normale herfst is met iets frissere temperaturen of eentje waarbij het buiten nog steeds twintig graden is: een koffie past er altijd bij. Speciaal voor dit seizoen komt Nespresso met twee populaire herfstsmaken op de markt in België. Hoeveel kost je dat? En wat kan je ervan verwachten? Onze journalist zocht het uit. [naar artikel]


10. Welke pompoen is eetbaar en welke niet? "Smaakt hij bitter, blijf er dan af" (13/10/2023 - VRT NWS)

Het is herfst en dus zijn de pompoenen weer volop te vinden in de supermarkt of bij de lokale boer. Mag je zomaar elke pompoen die in de winkel ligt opeten? Welke soorten zijn enkel geschikt als sierpompoen? Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Lieven David, moestuinspecialist bij Velt (De Vereniging voor Ecologisch Tuinieren) en al 40 jaar kweker van pompoenen. "Als de pompoen bitter smaakt, dan is hij giftig." [naar artikel]


11. Hoe schil en ontpit je een pompoen op een makkelijke manier? (18/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat het pompoenseizoen is, is elk jaar opnieuw duidelijk. De herfstgroente duikt niet alleen in pumpkin spice lattes op, maar ook in talrijke gerechten. Alleen is het niet altijd evident om die pompoen gebruiksklaar te maken. Hoe krijg je dat schillen, snijden en ontpitten snel klaar? Culinair journaliste en foodblogger Manon Van Aerschot legt uit en deelt haar trucjes. [naar artikel]


12. De herfst op je bord: deze drie smaakvolle gerechten maak je allemaal met één pompoen (20/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Het is herfst! Dat betekent gekleurde bladerpracht, cocoonen met een warm drankje onder een dekentje, lange wandelingen bij een mistig zonnetje en… pompoen op je bord. Met deze drie gerechten gebruik je een pompoen helemaal op, tot op de steel. Hoe start je? Neem een pompoen, schil en snijd die schil in reepjes. Verwijder het ‘binnenste’, en doe de pitten en draderige stukken elk apart in kommetjes. Het overgebleven vlees snijd je in dikke plakken. Verdeel in twee: iets meer dan de helft voor het ene gerecht, het overgebleven deel gebruik je voor het dessert. [naar artikel]


13. Met deze kapseltrend ben je helemaal herfstklaar (18/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

In de herfst kleurt het natuurlandschap geel, oranje en rood en dit warme kleurenpalet lijkt nu ook weer kappers geïnspireerd te hebben. Ben je helemaal klaar voor het komende herfstseizoen? Meet die zongebleekte lokken dan een pittige look aan. Pumpkin spice is terug van weggeweest. [naar artikel]


14. Pompoen, bospaddestoelen of savooikool: met deze 3 soepen maak je het extra gezellig deze herfst (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu een opwarmer kan gebruiken na een stevige herfstwandeling, zin hebt in een lichte lunch of een feestmaaltijd klassiek wil starten: soep smaakt altijd. Foodie Sonja Peeters verklapt haar drie favoriete recepten. [naar artikel]


15. Wie mee wil zijn, draagt koffie met melk: celebs lanceren nieuwe modetrend ‘latte’ (22/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet kleuren en patronen, wie deze herfst mee wil zijn draagt ‘latte’. Als u daarbij denkt aan koffie met melk: bingo, want dat is precies waar het om draait - om de kleur van een geut ochtendcafeïne met een wolkje room. Máxima doet het, Meghan Markle doet het, Kate Middleton doet het, waar wacht u zelfs nog op? [naar artikel]


16. Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactinehormoon aan” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

De bladeren die van kleur veranderen, regenachtig weer en Pumpkin Spice lattes bij je favoriete koffiezaak: de herfst is nu echt volop aan de gang. En dat is het ideale moment voor een relatiebreuk, althans als we muziekindustrie moeten geloven. Van Adele tot Taylor Swift, tal van artiesten voorzagen ons van de ideale soundtrack voor een break-up. ‘Hot Girl Summer’ maakt plaats voor ‘Sad Girl Autumn’. En break-up of niet: stiekem genieten we allemaal van droevige muziek en het sentimentele gevoel dat we daarvan krijgen. Hoe komt dat toch? [naar artikel]


17. Pompoentijd! Deze butternut gevuld met spek, appel en pecannoten schreeuwt herfst (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Kinderen associëren pompoen vooral met Halloween, wij denken bij pompoen eerder aan gezellige herfstavonden met heerlijk, hartverwarmend eten. Dit... [naar artikel]


18. Pompoen seizoen (28/03/2019 - De Morgen)

Oranje boven! Want pompoen is met voorsprong het gezelligste ingrediënt van de herfst. [naar artikel]


19. Après-ski smaakt hier beter dan in de Alpen: van deze adresjes ga je spontaan jodelen (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie tijdens de krokusvakantie nog een laatste keer met zijn rode neus boven een dampend bord wil hangen, hoeft heus niet op verre skireis. Deze zaakjes brengen de après-ski naar Limburg, van gesmolten kaas tot ‘pizza’ uit de Elzas. [naar artikel]


20. OVERZICHT. In deze Limburgse zaakjes drink je de nieuwste koffietrend ‘specialty coffee’ (04/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Al eens van ‘specialty coffee’ gehoord? Kwaliteitskoffie degusteren is een trend en doet ook bij ons z’n intrede. In deze Limburgse zaakjes kan je nippen van zo’n speciale koffie. [naar artikel]


21. Koken met pompoen, je kan er meer mee dan je denkt (05/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Eén van de grote voordelen van de herfst: er ligt weer pompoen in de winkel! Supergezond dankzij de betacaroteen (goed voor je huid en je ogen) [naar artikel]


22. Limburg smaakt naar meer: winterslaatje met spruitjes, pompoen en walnoten (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Slaatjes enkel voer voor de zomer? Echt niet. Met dit lauwwarme winterslaatje met heerlijke gestoofde spruitjes en pompoen uit de oven geniet je ook tijdens de koude maanden van een gezonde maaltijd. [naar artikel]


23. Haute croques! 2x gepimpt met bijzonder brood, homemade sausjes en creatief beleg (19/02/2018 - De Morgen)

Een stevige croque smaakt áltijd, maar wacht tot je deze twee uitzonderlijke variaties geproefd hebt. De ene met spek, avocado en gepimpte, pikante mayo tussen twee sneden speltbrood. De andere met kippenwit, rucolapesto en spinazie tussen pittig zwartewoudbrood. Broodjes met een hoge croque-'n-rollfactor, quoi. [naar artikel]


24. Herfst is hét seizoen om online te daten (01/11/2019 - Metro)

De herfst is in het land en dat betekent meerderde dingen: het wordt kouder, bomen verliezen hun bladeren en de hipsters onder ons schakelen over van bevroren pumpkin spice lattes naar warme pumpkin spice lattes. Het zou echter vooral de beste periode zijn om actief te worden op online dating apps. Want jawel, het zogenaamde […] Het bericht Herfst is hét seizoen om online te daten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!