Rob Biesmans is van vele markten thuis. Maar nu is hij ten einde raad. “Ik verbruik amper energie, maar moet 4.211 euro bijbetalen voor gas”, zegt Rob. “Wat loopt hier mis?” Van alles, zo blijkt. [naar artikel]
Na twee jaar corona-ellende zaten veel horecaondernemers al flink op hun tandvlees, maar nu raken ze echt van de regen in de drop. Zes stemmen uit de horeca over hun torenhoge energiefactuur. “We besparen waar we kunnen: frigo’s samenvoegen en de lichten pas aan als het echt nodig is, maar zelfs dan besparen we nog geen 50 euro op een maand.” [naar artikel]
Rob Biesmans is van vele markten thuis. Maar nu is hij ten einde raad. “Ik verbruik amper energie, maar moet 4.211 euro bijbetalen voor gas”, zegt Rob. “Wat loopt hier mis?” Van alles, zo blijkt. [naar artikel]
“Twee jaar geleden kregen we nog 1.600 euro terug van de belastingen, vorig jaar 900 euro en dit jaar zullen we 75 euro moeten bijbetalen”, laten Frank en Myriam Hageman weten. Zij zijn niet de enige lezers die melden dat ze plots minder terugkrijgen of meer moeten betalen. Hoe kan dat? En kan je daar nog iets aan veranderen? We vroegen het aan accountant Carine De Vos (ITAA): “Een kleine verandering kan veel verschil maken.” [naar artikel]
“Twee jaar geleden kregen we nog 1.600 euro terug van de belastingen, vorig jaar 900 euro en dit jaar zullen we 75 euro moeten bijbetalen”, laten Frank en Myriam Hageman weten. Zij zijn niet de enige lezers die melden dat ze plots minder terugkrijgen of meer moeten betalen. Hoe kan dat? En kan je daar nog iets kan aan veranderen? We vroegen het aan accountant Carine De Vos (ITAA): “Een kleine verandering kan veel verschil maken”. [naar artikel]
Wie zijn belastingaangifte nog niet deed, heeft online nog tot 15 juli de tijd. “Vergelijk zeker met je belastingbrief van vorig jaar,” adviseert accountant Carine De Vos (ITAA), “want een kleine verandering kan veel verschil maken.” Dat ondervonden ook lezers Frank en Myriam Hageman. Twee jaar geleden kregen ze nog 1.600 euro terug, nu moeten ze 75 euro belastingen bijbetalen. Hoe kan dat? En kan je daar nog iets aan veranderen? [naar artikel]
Het Hof van Cleve wordt meer dan de helft goedkoper. “Maar inboeten op kwaliteit, doe ik niet”, zegt Floris Van Der Veken (34), tien jaar lang de rechterhand van Peter Goossens. Op 10 januari opent hij het nieuwe Hof van Cleve. Reserveren voor de eerste drie maanden kon vanaf gisteren, en het liep meteen storm. [naar artikel]
Het Hof van Cleve wordt meer dan de helft goedkoper. “Maar inboeten op kwaliteit, doe ik niet”, zegt Floris Van Der Veken (34), tien jaar lang de rechterhand van Peter Goossens. Op 10 januari opent hij het nieuwe Hof van Cleve. Reserveren voor de eerste drie maanden kon vanaf gisteren, en het liep meteen storm. [naar artikel]
Niet alleen u voelt de energiecrisis in uw portefeuille, ook de sportclubs zitten met de handen in het haar. Zo moet voetbalclub FC Alken liefst 16.000 euro extra ophoesten om de verwarmings- en elektriciteitskosten te betalen. [naar artikel]
Terwijl leeftijdsgenoten elkaar op Fortnite bekampen, schenkt de amper 19-jarige Elizio Masson de meest exquise wijnen in Hof van Cleve. Nog een tiener en toch al aangesteld als hoofdsommelier van zo’n culinair instituut: faut-le-faire. Kenners omschrijven Masson dan ook als een “uitzonderlijk talent”, HLN sprak met hem: “Als ik niet werk, lees ik Franse magazines over wijn. Dat ontspant me.” Hoe is het toprestaurant bij Masson uitgekomen? [naar artikel]
Kijkers van het bekende Britse tv-programma ‘This Morning’ verslikten zich gisteren in hun koffie toen bleek dat ze vanaf nu betalingen van hun energiefactuur kunnen winnen bij het ‘Spin to Win’-spel van de show. Een som cash geld óf vier maanden je energiefactuur niet moeten betalen? Drrrrraaien maar! “This Morning is compleet dystopisch en ‘Black Mirror’ geworden door aan te bieden om energierekeningen te betalen als een wedstrijdprijs”, schrijft BBC-journalist Scott Bryan verbouwereerd op Twitter bij een clip van de tv-show. [naar artikel]
Een restaurant in Overpelt, in Limburg, wil iets doen aan de verspilling in onze maatschappij: wie zijn bord niet leeg eet, moet twee euro bijbetalen. Het is een buffetrestaurant waar mensen zelf mogen opscheppen, maar soms laden ze hun bord overvol en laten ze de helft staan. Dan moeten ze dus bijbetalen. En het werkt: nu is er veel minder verspilling. [naar artikel]
“De berg heeft een muis gebaard. Erger nog, het is boerenbedrog geworden”, reageert PVDA-volksvertegenwoordiger Peter Mertens scherp op het energie-akkoord van de federale regering. “Een korting van amper 165 euro op energiefacturen die met meer dan 2.800 zijn toegenomen, dat is toch niet serieus?” De linkse partij blijft pleiten voor een structurele btw-verlaging op elektriciteit én op gas, die gezinnen meer dan 500 euro oplevert. [naar artikel]
Vijf hapjes in plaats van drie. Zes soorten brood in plaats van acht. Een trui met een vest in plaats van een wit hemd met das. Het is niet hélemáál hetzelfde als het Hof van Cleve, maar dat zijn details. Het grootste verschil tussen het Hof van Cleve van Peter Goossens en dat van zijn ex-souschef, Floris Van Der Veken, is… de prijs. Voor 195 euro krijg je al het meest uitgebreide menu zonder wijnen. Van die lagere prijs kan je profiteren, al zal je je wel moeten haasten. Wij stuurden alvast onze reporter naar de eerste service van het pas geopende restaurant. Kan Floris Van Der Veken de erfenis van “zijn” chef evenaren? [naar artikel]
De energieprijzen waren vorig jaar abnormaal hoog, maar de jaarafrekening van Bart Vandormael was compleet absurd. Hij moest in totaal 5.428 euro bijbetalen. “En dan heeft ons huis nog twee maanden leeggestaan.” Wat is er aan de hand? [naar artikel]
Naar schatting enkele duizenden reizigers die bij reisorganisator TUI een pakketreis hebben geboekt, moeten deze zomer een stevige brandstoftoeslag betalen. In het uiterste geval gaat het om liefst 320? euro. “Het is de eerste keer dat we zo fors moeten verhogen, maar we kunnen niet anders”, zegt woordvoerder Piet Demeyere. [naar artikel]
Hoewel zijn meter al jarenlang achteruit draait, kreeg Nico Neyens van Engie een jaarafrekening om achterover te vallen. Hij moet 1.890 euro bijbetalen en voortaan maandelijks 535 euro voorafbetalen. [naar artikel]
Het ziet er prachtig uit, al die kerstversiering bij Ben en Wiepkje van den Burg in de Nederlandse gemeente Zeist (Utrecht), maar al die pracht heeft ook zijn prijs. Volgens het koppel bedraagt de rekening van de tuinverlichting 25 euro per dag. “We hebben ons wel even afgevraagd of we het dit jaar nog wel zouden doen. Onze energiefactuur is met 1.800 euro toch al hoog. Maar we hebben het er graag voor over.” Joanneke de Jongh van Milieu Centraal legt uit hoe je bespaart op kerstverlichting. [naar artikel]
De energiefactuur is in amper een jaar tijd verdrievoudigd. Niet alleen de armsten, ook mensen met een gemiddeld inkomen happen naar adem. Welke mogelijkheden zijn er om de financiële pijn te verzachten? “Voor wie niet kan terugvallen op een sociaal tarief zijn er toch nog enkele opties”, zegt gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout. [naar artikel]
Het ziet er prachtig uit, al die kerstversiering bij Ben en Wiepkje van den Burg in de Nederlandse gemeente Zeist (Utrecht), maar al die pracht heeft ook zijn prijs. Volgens het koppel bedraagt de rekening van de tuinverlichting 25 euro per dag. “We hebben ons wel even afgevraagd of we het dit jaar nog wel zouden doen. Onze energiefactuur is met 1.800 euro toch al hoog. Maar we hebben het er graag voor over.” Joanneke de Jongh van Milieu Centraal legt uit hoe je bespaart op kerstverlichting. [naar artikel]
Binnenkort neemt Floris Van der Veken het roer over bij Hof van Cleve, en hij doet dat met een opvallend lagere menuprijs. Hoe kan dat als toprestaurant? [naar artikel]
Nog drie weken is Peter Goossens de baas van Hof van Cleve. Na nieuwjaar neemt zijn keukenchef Floris Van der Veken (34) de zaak over. En kost het menu geen 490 euro meer, maar een heel pak minder. “Maar ik ga niet inbinden op de kwaliteit.” [naar artikel]
Charlie Rockets, een van de bekendste horecazaken in Brugge, sluit mogelijk voor het eerst in bijna 28 jaar overdag op weekdagen. “Wie kan een maandelijkse energiefactuur van 6.300 euro nog betalen?”, zucht zaakvoerder Karel Hessels. “Ik kan de klanten toch moeilijk letterlijk in de kou laten zitten? Ik hoor van veel andere horeca-uitbaters dat ook zij met de handen in het haar zitten.” [naar artikel]
De energieprijzen waren vorig jaar abnormaal, maar de jaarafrekening die Bart Vandormael was compleet absurd. Hij moest 5.428 euro bijbetalen. “En dan heeft ons huis nog 2 maanden leeg gestaan.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.