Steeds meer cafés en restaurants vrezen dat in de kille wintermaanden de gasfactuur niet meer zullen kunnen betalen en sluiten daarom tijdelijk de deuren. “Als ik mijn zaak wil verwarmen, dan moet het hier vol zitten of ik scheur er mijn broek aan”, zegt Tom Vandenbroucke van podiumcafé De Pomp in Hove. De eigenaars van een brasserie in Torhout en een wijnbar in Mechelen kiezen eveneens eieren voor hun geld en willen pas volgend jaar de activiteiten hervatten. [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]
Lees dit artikel: Een op de vier Antwerpse restaurants moet vrezen voor faillissement Bijna een kwart van de restaurants in de provincie Antwerpen torst een zware schuldenlast die in de komende twee jaar kan leiden tot het bankroet. Dat blijkt uit een doorlichting van bedrijfsinformatieverwerker Graydon waar Gazet van Antwerpen over bericht. Volgens Graydon gaat het voor het overgrote deel om restaurants (met volledige bediening) die in het […] Lees dit artikel: Een op de vier Antwerpse restaurants moet vrezen voor faillissement [naar artikel]
Cafébazen voelen zich andermaal de sigaar nu ze door strengere maatregelen vroeger moeten sluiten. “Geef ons extra steun”, smeken... [naar artikel]
Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.” [naar artikel]
16:09 Van de cafés en restaurants die vijf jaar geleden van start gingen, heeft intussen bijna de helft de deuren moeten sluiten. [naar artikel]
Bij ruim de helft van de cafés en restaurants in de provincie Antwerpen zijn de geldreserves op. En toch ligt het aantal faillissementen in de Antwerpse horeca nog steeds fors lager dan voor corona. [naar artikel]
Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.” [naar artikel]
Het gaat niet goed met sterrenchef Jamie Oliver. De Britse kok, die bekend werd als the naked chef, zit in slechte papieren. In 2017 maakte zijn Italiaanse restaurantketen ‘Jamie’s Italian’ veel verlies waardoor twaalf restaurants de deuren moeten sluiten. Eerder raakte al bekend dat Jamie Oliver zes restaurants van de keten Jamie’s Italian zou moeten […] The post Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexit appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Boekingsplatform Resengo raamt dat er in Belgische restaurants in de eerste helft van dit jaar zo’n 500.000 personen niet zijn opgedaagd na een reservatie. De sector loopt zo mogelijk 75 tot 100 miljoen euro omzet per jaar mis. Voor een gemiddeld restaurant bedraagt het verlies jaarlijks tienduizenden euro’s. [naar artikel]
Drie op de vier Antwerpse restaurants sluiten met kerstavond. Ook op kerstdag zijn 2 op de 3 zaken gesloten. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. Wie zijn deuren wél open houdt, doet het opvallend goed. Haast elk restaurant zit vol met kerst. Maar we vieren dus vooral thuis in gezelschap. Veel restaurants doen wel een afhaalservice komend weekend. [naar artikel]
In Gistel heeft burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD) beslist dat er vanaf vandaag in restaurants ten hoogste 4 personen aan een tafel mogen, in plaats van 10. De restaurants in Gistel moeten nu ook net zoals de cafés sluiten om 23 uur. [naar artikel]
Wie zondag op café of restaurant ging, kon dat nog doen zonder Covid Safe Ticket. Maar vanaf maandag is dat gedaan. Zowel in de horeca als in de fitnesscentra wordt het coronacertificaat verplicht voor iedereen die 16 jaar of ouder is. Enkel wie buiten sport of op een terras plaatsneemt moet geen Covid Safe Ticket tonen. De annulaties in de restaurants stromen binnen, maar liever dat dan sluiten, klinkt het. [naar artikel]
Dit jaar sluit 74 procent van de restaurants in Vlaanderen op kerstavond en 64 procent op oudejaarsavond. Dat is een stijging van respectievelijk 12 en 14 procent in vergelijking met 2018. Ook op nieuwjaarsdag blijven iets meer restaurants gesloten (2 op 3, +2 procent), blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Ook de stad Leuven verstrengt de coronamaatregelen. Restaurants moeten van zondag tot donderdag de deuren sluiten om 23 uur en... The post Leuvense restaurants sluiten om 23 uur tijdens de week en alcoholverbod vanaf 22 uur appeared first on Business AM. [naar artikel]
N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever is geen voorstander van de verplichte sluiting van alle restaurants. Dat zegt hij... The post Bart De Wever: ‘Ik begrijp niet dat restaurants moesten sluiten’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
De sociale restaurants Resto Kieleberg en Ganshof Bilzen van Arbeidskansen vzw sluiten volgende week. Eerder zetten ze ook al een punt achter hun kantine in de Hasseltse brandweerkazerne. Collega De Winning moest de zaak aan Het Vinne in Zoutleeuw stopzetten. “Niet alleen sociale restaurants hebben het moeilijk, dat geldt voor de hele horeca.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Mogen cafés en restaurants tijdens de feestdagen langer openblijven dan 23 uur? Cafés en restaurants in ons land hopen van de regering een uitzondering te krijgen op de geldende coronamaatregelen voor kerst- en oudejaarsavond. Op dit moment moeten horecazaken om 23 uur de deuren sluiten, maar Horeca Vlaanderen hoopt dat die regel niet van kracht zal zijn op deze twee feestdagen. Door het hoge aantal besmettingen met […] Lees dit artikel: Mogen cafés en restaurants tijdens de feestdagen langer openblijven dan 23 uur? [naar artikel]
Op dit moment telt Vlaanderen 33.992 horecazaken. 'Binnen een paar jaar zal de helft daarvan verdwijnen.' Dat concludeert professor economie Ghislain Houben na de doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft tot op vandaag al 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald aan de cafés en restaurants die hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis. Dat is een kwart van de totale uitgekeerde steun. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Maaike De Vreese. [naar artikel]
Dat de bars en restaurants voor drie weken sluiten is een harde dobber voor élke horeca-uitbater. Maar daar zitten uiteraard ook een paar bekende... [naar artikel]
Eén op vier van de Limburgse kmo’ s en zelfstandigen draait dit jaar met verlies. De helft daarvan zegt daardoor in financiële problemen te komen. [naar artikel]
Carrefour België heeft het afgelopen jaar het zwaarste verlies geleden sinds de grote herstructurering van 2010. De vakbonden vrezen voor besparingen. De harde manier waarop de top van Delhaize zich opstelt, maakt dat die meer openstaan voor toegevingen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.