Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:58 uur

"Nee, dit is geen misdrijf. Een verkeerd apostrof is dat wel"

De Redactie

04/04/2017 - 13:41

In Bristol schuimt een man 's nachts de straten af om verkeerd gebruikte apostroffen in de Engelse taal te corrigeren. "Is dit een misdrijf? Ik denk veeleer dat een foute apostrof een misdrijf is."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Muur aan Mexicaans-Amerikaanse grens is misdrijf" (03/09/2016 - De Redactie)
  De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski noemt het voorstel van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico een "misdrijf". Zelf heeft hij de Berlijnse Muur nog meegemaakt.
  [naar artikel]
 2. Frankrijk voert misdrijf "ecocide" in (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het lagerhuis van het Franse parlement heeft de invoering van het delict "ecocide" (milieuvernietiging) goedgekeurd in geval van opzettelijke verontreiniging van water, lucht of bodem. De invoering van het misdrijf kadert in een ontwerp van klimaatwet dat op 4 mei moet worden goedgekeurd.
  [naar artikel]
 3. "Femicide moet apart misdrijf worden" (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In amper drie jaar tijd zijn in ons land zeker 102 vrouwen om het leven gebracht. De Vrouwenraad roept op om van vrouwenmoord een apart misdrijf in...
  [naar artikel]
 4. Frankrijk keurt invoering van misdrijf "ecocide" goed (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het lagerhuis van het Franse parlement heeft de invoering van het delict "ecocide" (milieuvernietiging) goedgekeurd in geval van opzettelijke verontreiniging van water, lucht of bodem. De invoering van het misdrijf kadert in het ontwerp van de klimaatwet dat op 4 mei moet worden goedgekeurd.
  [naar artikel]
 5. Peeters: "Di Rupo heeft het verkeerd, verkeerd, verkeerd" (18/01/2018 - VRT NWS)
  Vicepremier Kris Peeters (CD&V) weerlegt de kritiek van PS-voorzitter Elio Di Rupo dat de regering vooral "onzekere flexi-jobs" creëert. Volgens Peeters komen er wel degelijk meer banen bij en zijn de deeltijdse jobs niet precair. 
  [naar artikel]
 6. Vrouwenraad: "Neem geweld tegen vrouwen serieus en maak van femicide een apart misdrijf" (17/02/2020 - VRT NWS)
  Femicide, dat is het vermoorden van een vrouw louter omdat ze een vrouw is, moet een apart misdrijf worden. Dat zegt de Vrouwenraad in De Morgen. Nu zijn er geen duidelijke cijfers waardoor het volgens hen zeer moeilijk is om een aangepast beleid te voeren.
  [naar artikel]
 7. Zweden: tweede man opgepakt, eerste man officieel verdacht van "terroristisch misdrijf" (08/04/2017 - De Redactie)
  De Zweedse politie heeft een tweede man opgepakt in verband met de aanslag in Stockholm gisteren. Wat zijn rol is, is nog niet duidelijk. De man die eerder opgepakt werd, wordt intussen officieel verdacht van een "terroristisch misdrijf".
  [naar artikel]
 8. Minister: "Verkeerd signaal", Naesen: "Ik vind het wijs" (14/12/2017 - Sporza)
  De komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen vindt geen genade in de ogen van Sportminister Muyters. Oliver Naesen daarentegen heet Armstrong "welkom".
  [naar artikel]
 9. Hanson: "Hoe makkelijk "MMMBop" ook lijkt, men blijft het verkeerd zingen" (30/07/2017 - De Redactie)
  Twintig jaar geleden werd er fel meegezongen met het "Ba duba dop"-refrein van "MMMbop" van de Hanson-broers, al gaven velen er een eigen "Doe bi doe"-interpretatie aan.
  [naar artikel]
 10. President Peru: 'Trumps muur is een misdrijf' (03/09/2016 - Knack)
  De recent verkozen Peruviaanse president Pedro Pablo Kuczynski noemt het voorstel van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico een "misdrijf".
  [naar artikel]
 11. Abortus wordt een recht: "Ik ben geen monster als ik zeg: dit kind is niets voor mij" (04/07/2018 - De Morgen)
  Na bijna dertig jaar wordt abortus een recht in plaats van een misdrijf. "Eindelijk", getuigt Jolien (22), die op haar zestiende abortus liet uitvoeren. "Kunnen we nu de discussie of het wel of niet verwerpelijk is achter ons laten en eindelijk onze ervaringen delen?"
  [naar artikel]
 12. [VIDEO] - "Ik werd verkeerd geciteerd wat Hillary Clinton betreft" (04/10/2016 - De Redactie)
  Gisteren werd aangekondigd dat Julian Assange vandaag "onthullingen" zou doen die de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton mogelijk onderuit zouden halen. Maar daar blijkt voorlopig niets of weinig van aan te zijn. "Ik werd veel verkeerd geciteerd", zegt Assange nu
  [naar artikel]
 13. Een kijkje in spookdorp Doel: "Ze dachten ons kapot te krijgen. Ze hebben verkeerd gedacht" (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Of Doel nog te redden valt?" In het Wase spookdorp is het een ongepaste vraag: "Geen enkel dorp kende het afgelopen jaar een zo spectaculaire...
  [naar artikel]
 14. Politie dacht wél meteen aan misdrijf bij dood Ivana Smit: "Familie werd bewust voor de gek gehouden" (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kort na het overlijden van het Nederlandse model Ivana Smit hield de politie al rekening met een misdrijf. Dat bleek tijdens het verhoor van een...
  [naar artikel]
 15. Topman Nationale Bank bejammert Amerikaanse importheffingen: "Trump geeft verkeerd signaal" (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door hogere invoerheffingen te zetten op staal en aluminium geeft Trump "een verkeerd signaal". Dat zegt Jan Smets, de gouverneur van de Nationale...
  [naar artikel]
 16. Minister Vandenbroucke waarschuwt: "Omikrongolf gewoon over ons heen laten komen? Dat idee is verkeerd én gevaarlijk" (09/01/2022 - VRT NWS)
  "Het idee dat we de omikrongolf gewoon over ons heen moeten laten komen, is absoluut verkeerd en gevaarlijk." Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in "De zevende dag". Hij is bezorgd over het beeld dat volgens hem opduikt over deze vijfde golf, die "onze samenleving zeer zwaar kan ontwrichten". Er wordt volop gewerkt aan noodplannen.
  [naar artikel]
 17. Explosie aan kleuterschool in China "een misdrijf" (16/06/2017 - De Redactie)
  De politie behandelt de explosie in een kleuterschool in Fengxian, in het oosten van China, als een misdrijf. Meer details zijn niet bekend. Bij de explosie kwamen zeker 8 mensen om en raakten tientallen anderen gewond.
  [naar artikel]
 18. Racismeklacht tegen De Wever geseponeerd: 'Parket bevestigt dat feitelijke uitleg doen geen misdrijf is' (08/08/2016 - Knack)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is tevreden dat de racismeklacht tegen hem geseponeerd is. "Het parket bevestigt enkel dat een feitelijke uitleg doen geen misdrijf is", zegt De Wever, die er nog eens op wijst dat de indiener van de klacht lid is van CD&V.
  [naar artikel]
 19. "Diego (10) door misdrijf om het leven gekomen", vader opgepakt (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 10-jarige Diego uit de Nederlandse stad Dordrecht is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat verklaart familie van het ventje vandaag aan
  [naar artikel]
 20. Karel De Gucht:"Europa is verkeerd bezig met het  vluchtelingenprobleem" (11/01/2018 - VRT NWS)
  We zijn in België en in heel Europa verkeerd bezig met het vluchtelingenprobleem. Dat zegt voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht in "De afspraak".  Er moet geluisterd worden naar mensen die dat durven zeggen.
  [naar artikel]
 21. Poetin: "Snowden is geen verrader, maar hij heeft fouten gemaakt" (02/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden is geen verrader, maar de daden die hij stelde waren "verkeerd". Dat heeft de Russische president
  [naar artikel]
 22. Doel leeft op hoop: "Ze dachten ons kapot te krijgen. Ze hebben verkeerd gedacht" (01/07/2018 - De Morgen)
  "Of Doel nog te redden valt?" In het Wase spookdorp is het een ongepaste vraag: "Geen enkel dorp kende het afgelopen jaar een zo spectaculaire bevolkingsgroei. Onlangs is de eerste Doelenaar in jaren geboren." Doel, of wat er nog van overblijft, leeft op na het compromis waarin de Vlaamse regering opnieuw gewag maakt van een woonfunctie.
  [naar artikel]
 23. "Ik vind het niet verkeerd dat Armstrong naar de Ronde komt" (14/12/2017 - Sporza)
  Johan Museeuw ziet er geen graten in dat Lance Armstrong eregast is in de Ronde van Vlaanderen 2018. "Hij heeft bekend en is gestraft", zegt Museeuw.
  [naar artikel]
 24. NICC: "Twee keer per dag wordt dader van een misdrijf geïdentificeerd via DNA" (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Gemiddeld twee keer per dag kunnen we via een DNA-spoor een persoon identificeren die op een plaats van delict aanwezig was", zegt Jan De
  [naar artikel]
 25. Extra veiligheidspersoneel Waasland Shopping Center controleert op mondmaskers: "Wie het niet of verkeerd draagt, vliegt buiten" (10/07/2020 - VRT NWS)
  Het Waasland Shopping Center voorziet extra veiligheidspersoneel om vanaf morgen te controleren dat iedereen een mondmasker dragen. Wie weigert, het masker uitdoet of verkeerd draagt, kan aan de deur gezet worden. "Er is ook cameratoezicht", zegt Toon De Meester van het winkelcentrum.
  [naar artikel]
 26. Verkeerd etiket op kip hawaï salade van Delhaize (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een kwaliteitscontrole heeft warenhuisketen Delhaize vastgesteld dat het product "Kip Hawaï Salade 185 gram" een verkeerd onderetiket,...
  [naar artikel]
 27. Oorzaak mysterieuze pieptoon in Mariekerke eindelijk gevonden: "Een verkeerd afgestelde gasketel" (13/01/2022 - VRT NWS)
  Na maandenlang zoeken is de oorzaak van de mysterieuze pieptoon in Mariekerke, bij Bornem, eindelijk gevonden. Het zou gaan om een gasketel die verkeerd was afgesteld. "Een installateur herkende uiteindelijk het geluid", vertelt burgemeester Kristof Joos op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 28. Na dodelijk ongeval, Agentschap Wegen en Verkeer geeft toe: "Rijksweg in Holsbeek is verkeerd heraangelegd" (18/06/2020 - VRT NWS)
  De Rijksweg in deelgemeente Nieuwrode bij Holsbeek is verkeerd heraangelegd. Dat geeft het Agentschap Wegen en Verkeer toe na verschillende ongevallen, waarvan een met dodelijke afloop vorig weekend. "De aannemer is bij de herstelling vergeten om de asfaltlaag minder glad te maken", klinkt het.
  [naar artikel]
 29. Peter R. De Vries: "Marc De Bonte stierf niet door een misdrijf" (09/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De vermiste en dood teruggevonden kickbokser Marc De Bonte uit Kasterlee is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. De vries aan Omroep Brabant.
  [naar artikel]
 30. Politierapport: "Kim Kardashian vreesde voor haar leven" (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nog geen dag na de gewapende overval op Kim Kardashian, heeft TMZ de hand weten te leggen op het politierapport van het misdrijf. De site citeert
  [naar artikel]
 31. Een vader op zoek naar zijn verdwenen zoon: "Hij zat uren in de cel. Waarom?" (17/11/2017 - VRT NWS)
  "Woensdagavond 17u30, ik bel mijn zoon. Geen antwoord, wel een sms. "Kan niet Bellen. Ben bij de politie." "Waarom?" "Rellen muntpunt" en "Ik kan moeilijk sms." Vanaf dan krijg ik geen antwoorden meer." 
  [naar artikel]
 32. Politie zet grote middelen in voor 'verdacht gedrag': "Wij zijn deftige jongens, geen criminelen" (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 19-jarige N.V. en zijn vriend J.W. zijn gisteren door een politiemacht uit hun appartement in de Statiekwartier gehaald. Hun misdrijf?
  [naar artikel]
 33. Museeuw: "Niet verkeerd dat Armstrong naar Vlaanderen komt" - Van den Broeck: "Waarom zou hij geen eregast mogen zijn? Andere dopingzondaars keren ook terug in wielerwereld" (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lance Armstrong wordt volgend jaar eregast in de Ronde van Vlaanderen - een terugkeer langs de grote poort. Dat Wouter Vandenhaute de Amerikaan...
  [naar artikel]
 34. "Het geld kwam van mij": bekende Trump in zijn Fox-interview onbewust een misdrijf? (23/08/2018 - De Morgen)
  Heeft de Amerikaanse president Donald Trump onbewust zijn mond voorbij gepraat in het interview met Fox News dat vandaag wordt uitgezonden? Trump zegt tijdens het gesprek dat het zwijggeld dat is betaald aan pornoster Stormy Daniels en Playboy-model Karen McDougal uit zijn eigen zak kwam, en geen campagnegeld was. "En dat is geen schending van de regels", aldus de president. Maar dat is het wel degelijk. 
  [naar artikel]
 35. België nadert 10.000 coronadoden, of toch niet? Eind deze week hertelling: "100-tal overlijdens verkeerd geklasseerd" (24/08/2020 - VRT NWS)
  België staat op de rand van 10.000 coronadoden, maar opgelet: eind deze week zal er een correctie van de cijfers gebeuren. "Het systeem was in het begin niet geoptimaliseerd, een honderdtal overlijdens zijn verkeerd geklasseerd", legt viroloog Steven Van Gucht uit.
  [naar artikel]
 36. Toxicoloog over eiercrisis: "Ik ben vanavond minder positief dan vanmiddag" (08/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  "Er is geen enkel gevaar voor de volksgezondheid.” Dat zegt het Federaal Voedselagentschap FAVV na een nieuw onderzoek in het kader van het fipronildossier. Het krijgt wel felle kritiek over de communicatie, maar zegt niets verkeerd gedaan te hebben.
  [naar artikel]
 37. Trump verontschuldigt zich voor schuttingsvideo: 'Ik was verkeerd, ik ben veranderd' (08/10/2016 - Knack)
  Donald Trump heeft zich zaterdagochtend via een boodschap verontschuldigd voor zijn woorden uit 2005. "Ik was verkeerd en ik verontschuldig me".
  [naar artikel]
 38. Radio 1-luisteraar merkt op: Europese vlag staat verkeerd afgebeeld in CovidSafe.be-app (04/10/2021 - VRT NWS)
  Een luisteraar van het Radio 1-programma "Nieuwe feiten" heeft een foutje ontdekt in de CovidSafe.be-app: de vlag van de Europese Unie staat verkeerd afgebeeld in de app. De sterretjes staan een kwartslag gedraaid. “Dat gaan we rechtzetten”, zegt Gert De Gelder van Digitaal Vlaanderen, de overheidsdienst die de app ontwikkelde. "Want ook de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gebruikt de app."
  [naar artikel]
 39. Naakte advocaat met hoge hakken wandelt verkeerd huis binnen: "Hier ben ik" (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hier ben ik!", dat kreeg een verbaasd Amerikaans koppel te horen toen een onbekende man zaterdagnamiddag door een niet gesloten achterdeur bij hen...
  [naar artikel]
 40. Naakte advocaat op hoge hakken wandelt verkeerd huis binnen: "Hier ben ik" (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hier ben ik!", dat kreeg een verbaasd Amerikaans koppel te horen toen een onbekende man zaterdagnamiddag door een niet gesloten achterdeur bij hen...
  [naar artikel]
 41. De val van de regering-Michel: wat schrijven de kranten? Van "Michel verdient beter" tot "hello darkness (my old friend)" (19/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel heeft gisterenavond het ontslag van zijn regering aangeboden aan koning Filip na uitermate turbulente weken en uiteindelijk woelige uren in de Kamer. Hoe kijken de kranten vanmorgen naar het politieke schouwspel? De woorden "schaakmat", "genadeschot" en "verkeerd" gok domineren de commentaren. Michel wordt wel geloofd voor zijn doorzettingsvermogen, maar zullen de Franstalige keizers dat belonen? Een overzicht.     
  [naar artikel]
 42. "Goedemorgen" wordt fout vertaald en schiet in verkeerde Israëlische keelgat (23/10/2017 - VRT NWS)
  De Israëlische politie heeft een Palestijnse man opgepakt omdat die op Facebook een foto had geplaatst met daarbij in het Arabisch de mededeling "goedemorgen". Volgens lokale media had de software van Facebook de boodschap verkeerd vertaald als "val hen aan" vertaald.
  [naar artikel]
 43. Spectaculair huwelijksaanzoek loopt bijna verkeerd: "Had geen zin om bootje te varen" (09/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Natuurlijk zei ze ‘ja’ toen hij vroeg of ze haar leven lang met hem wou mee­varen. Maar het scheelde weinig of het huwelijksaanzoek van Michaël Vijverman uit Denderwindeke was mislukt. “Ik had geen zin in om met de bootjes te varen.”
  [naar artikel]
 44. AIDe’emeh reageert op veroordeling: "Nooit intentie gehad om misdrijf te plegen" (27/09/2017 - VRT NWS)
  Montasser AIDe’emeh, die ook in beroep veroordeeld werd voor valsheid in geschrifte, heeft voor het eerst gereageerd op zijn veroordeling. Hij blijft bij zijn standpunt dat hij voor de Staatsveiligheid werkte en nooit de intentie had om een misdrijf te plegen. 
  [naar artikel]
 45. "Als Kompany al zegt dat hij moe is, heb je als trainer iets heel verkeerd gedaan" (27/10/2016 - Sporza)
  Vincent Kompany bleef gisteren in de League Cup na 45 minuten in de kleedkamer. "Hij had zelfs nooit mogen spelen", zegt de Nederlandse inspanningstrainer Raymond Verheijen.
  [naar artikel]
 46. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 47. "Muur aan Mexicaans-Amerikaanse grens is misdrijf" (03/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De recentelijk verkozen Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski noemt het voorstel van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om een
  [naar artikel]
 48. "Als de politie een signaal wil geven, dan is dat signaal volkomen verkeerd" (25/07/2016 - De Redactie)
  Als de Brusselse politie de Iraanse student en de Universiteit Gent doet opdraaien voor de kosten van de grote politie-interventie in Brussel vorige week, dan kan dit een verkeerd signaal zijn naar het grote publiek. Dat zegt voormalig vredesrechter Jan Nolf.
  [naar artikel]
 49. Francken over uitgewezen Albanees: "En wat als hij hier blijft en iemand verkracht? Dan zou u mij bellen" (31/07/2018 - VRT NWS)
  Opnieuw is een Albanees die illegaal in ons land verbleef en was opgepakt voor drugsfeiten, uitgewezen vóór het gerecht in actie komen. Terecht, vindt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA): "Illegaliteit is ook een misdrijf."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.