Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:35 uur

Bedrijfsfiets in plaats van bedrijfswagen?

Het Laatste Nieuws

06/04/2017 - 20:10

Meer en meer bedrijven bieden hun mensen zogenaamde lease-fietsen aan, vaak elektrische fietsen. Goed voor het milieu en fiscaal interessant,


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Budget in ruil voor bedrijfswagen (17/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe regering heeft vrijdag een akkoord bereikt over de invoering van het mobiliteitsbudget. In plaats van een bedrijfswagen kunnen werknemers zelf dat fiscaal gunstige bedrag invullen, bijvoorbeeld met een kleinere milieuvriendelijke wagen, een bedrijfsfiets of tickets voor het openbaar vervoer.
  [naar artikel]
 2. Bedrijfswagen en aan de slag in Brussel, gratis bedrijfsfiets of openbaar vervoer (05/05/2017 - Knack)
  Wie in Brussel werkt en een bedrijfswagen heeft, krijgt daarbovenop ook zijn treinabonnement terugbetaald of een fiets cadeau.
  [naar artikel]
 3. Cash in plaats van bedrijfswagen? (24/10/2016 - De Tijd)
  07:22 Werknemers kunnen vanaf april volgend jaar hun bedrijfswagen inruilen voor cash.
  [naar artikel]
 4. Welke bedrijfswagen krijgt een F1-piloot? (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ook F1-piloten krijgen een zogenaamde 'bedrijfswagen'. Bij het McLaren F1-team namen Lando Norris en Carlos Sainz onlangs hun 'bedrijfswagen' in ontvangst.
  [naar artikel]
 5. Eén op de vijf werknemers krijgt geen enkele compensatie voor woon-werkverkeer (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In België ontvangt 20 procent van de werknemers geen enkele vorm van vergoeding voor mobiliteit. Geen kilometervergoeding, geen abonnement op het openbaar vervoer, geen bedrijfsfiets of bedrijfswagen.
  [naar artikel]
 6. Wegens succes verlengd: steeds meer inschrijvingen voor bedrijfsfiets (08/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De fiets is in opmars in het woon-werkverkeer. Om bedrijven te stimuleren om in te zetten op een duurzame , bestaat dan ook een fonds om de tweewielers te subsidiëren. De interesse is zodanig groot dat de inschrijvingstermijn verlengd wordt. “Elke bedrijfsfiets is een auto minder in de dagelijkse file”, verantwoordt minister Ben Weyts (N-VA) zijn beslissing.
  [naar artikel]
 7. Bedrijfsfiets almaar populairder: waarom je je baas best voor fiets kan laten meebetalen (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu we massaal de fiets hebben (her)ontdekt, neemt ook de populariteit van de bedrijfsfiets toe. Almaar meer werkgevers bieden hun medewerkers de kans een tweewieler te leasen. En dat hoeft zeker geen traditionele e-bike te zijn om van de bijhorende fiscale gunstregeling te genieten. Hoe gaat een fietsleasing in zijn werk? Wat zijn de mogelijkheden? En wat kost het jou als werknemer?
  [naar artikel]
 8. Zoveel cash krijg je voor je bedrijfswagen (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf april kunnen werknemers hu bedrijfswagen inruilen voor cash. De regering Michel wil zo de werknemers uit hun bedrijfswagen krijgen. Dat kan
  [naar artikel]
 9. Zoveel cash krijg je voor je bedrijfswagen (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf april kunnen werknemers hu bedrijfswagen inruilen voor cash. De regering Michel wil zo de werknemers uit hun bedrijfswagen krijgen. Dat kan
  [naar artikel]
 10. Is het interessant om uw bedrijfswagen weg te doen? Dit zijn de opties (18/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na vier jaar discussiëren heeft de regering een akkoord bereikt over het mobiliteitsbudget: in plaats van een bedrijfswagen krijgen werknemers een budget dat ze vrij kunnen besteden aan mobiliteit. In de hoop de files te verminderen en de luchtvervuiling tegen te gaan. Maar of dat nu zo interessant is en welke je dan het best kiest, zijn complexe vragen.
  [naar artikel]
 11. DISCUSSIE. Bedrijfswagen weg, bus en fiets in de plaats? (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het parlement buigt zich over de zogenaamde ‘cash-for-car’ regeling: daarin worden gebruikers van een bedrijfswagen aangemaand om die in te ruilen voor wat meer loon. Ook het mobiliteitsbudget, waarin een werknemer bijvoorbeeld voor een - fiscaal vriendelijke - elektrische fiets kan kiezen, wordt toegepast in de bedrijven. Tenminste als alles wordt goedgekeurd.
  [naar artikel]
 12. Niet 1 werknemer op de 10 kiest ‘cash for car’ (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselExtra nettoloon geven in plaats van een bedrijfswagen zal de mobiliteitsknoop in ons land niet ontwarren. Volgens een studie van de FOD Mobiliteit is amper 3 tot 9 procent bereid zijn bedrijfswagen af te staan voor extra loon. Zo dreigt de ‘cash for car’-maatregel snel uitgevlakt te worden door het nog altijd snel stijgende aantal firmawagens.
  [naar artikel]
 13. Poll: Bedrijfswagen of nettoloon? (25/10/2016 - De Tijd)
  01:00 Bent u alvast fan van het mobiliteitsbudget, of houdt u straks gewoonweg uw bedrijfswagen?
  [naar artikel]
 14. Straks kan u bedrijfswagen inruilen op twee manieren: zo werkt het (16/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Binnenkort krijgen de gebruikers van een bedrijfswagen niet één maar twee alternatieven voorgeschoteld die hen moeten verleiden om minder de auto te gebruiken. De cash-for-car-regeling is gisteren al goedgekeurd in de kamer, vandaag is het de beurt aan het mobiliteitsbudget. Maar hoe werken deze regelingen? En wat krijgt u straks in ruil voor uw bedrijfswagen?
  [naar artikel]
 15. Inruilen bedrijfswagen levert 200 à 700 euro op (30/06/2017 - De Tijd)
  21:31 Wie van zijn werkgever een bedrijfswagen ter beschikking krijgt, kan die vanaf volgend jaar omzetten in een geldbedrag. Wat brengt het u op?
  [naar artikel]
 16. En toen kreeg ook de poetsvrouw haar bedrijfswagen (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  2.500 huishoudhulpen van Het Poetsbureau krijgen een bedrijfswagen, nog eens 5.000 anderen een elektrische fiets. Een noodzaak, vindt CEO Jo...
  [naar artikel]
 17. Bedrijfswagen is geen heilige graal meer voor jobhoppers (18/07/2017 - Knack)
  Een bedrijfswagen is geen reden meer voor een Belgische werknemer om bij een bedrijf te blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Maar hoewel de interesse voor de bedrijfswagen afneemt, steeg het aantal de afgelopen tien jaar met maar liefst 56 procent.
  [naar artikel]
 18. Bedrijfswagen vanaf nu inruilen voor fiets of treinabonnement en extra loon (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De plenaire vergadering van de Kamer keurt vandaag het mobiliteitsbudget officieel goed. Thuiswerken met een bedrijfswagen op de oprit, behoort tot het verleden voor wie dat wil. In de plaats kan je extra loon en/of een treinabonnement, een fiets, een milieuvriendelijke of kleinere wagen vragen aan je baas. Tot nu toe bestond er al een ‘cash for car’-regeling, maar dat was geen groot succes.
  [naar artikel]
 19. Nieuw systeem kan werknemers met bedrijfswagen tot 600 euro opleveren (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf april kun je als werknemer je bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget dat ook gunstig belast wordt. Dit is een fiscale
  [naar artikel]
 20. ABVV waarschuwt voor stunt met bedrijfswagen (03/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Volgens de socialistische vakbond moet een huishoudhulp bij Het Poetsbureau per maand 255 euro loon inleveren om een bedrijfswagen te ‘krijgen’.
  [naar artikel]
 21. Bedrijfswagen inruilen? Zoveel loon krijgt u! (30/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De regering-Michel heeft een akkoord bereikt over het mobiliteitsprobleem. Er komt een simpele keuze voor mensen met een bedrijfswagen: hem
  [naar artikel]
 22. Amper 23 werknemers gaan in op voorstel om bedrijfswagen in te ruilen voor cash (20/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding. Dat schrijft De Tijd vrijdag. SD Worx begeleidt bijna 24.000 bedrijven met meer dan 500.000 werknemers met een bedrijfswagen.
  [naar artikel]
 23. Amper 23 werknemers gaan in op voorstel om bedrijfswagen in te ruilen voor cash (20/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding. Dat schrijft De Tijd vrijdag. SD Worx begeleidt bijna 24.000 bedrijven met meer dan 500.000 werknemers met een bedrijfswagen.
  [naar artikel]
 24. Bij dit bedrijf krijg je al een bedrijfswagen voor je bent afgestudeerd (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat een bedrijfswagen een manier is om mogelijke werknemers te overtuigen, wisten we al. Maar bij Jobfixers trekken ze die lijn wel heel fel door....
  [naar artikel]
 25. Droom je van een bedrijfswagen? Hier is de kans het grootst dat je er één krijgt (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor heel wat Belgen vormt een bedrijfswagen de kroon op hun salarispakket. Behoor jij tot de gelukkigen die een wagen van de firma ter beschikking...
  [naar artikel]
 26. Mobiliteitsbudget doet 90 procent van werknemers niet afzien van bedrijfswagen (12/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Mocht er een mobiliteitsbudget komen, dan zouden negen op de tien werknemers de bedrijfswagen gewoon behouden. Dat blijkt uit onderzoek dat HR-dienstverlener SD Worx en Vacature.com lieten uitvoeren bij 2.000 werknemers en 500 werkgevers in België. Slechts 5 procent is bereid de bedrijfswagen volledig op te geven in ruil voor andere mobiliteitsoplossingen. Nog eens 5 procent heeft geen idee.
  [naar artikel]
 27. Met een elektrische bedrijfswagen bespaar je per jaar meer dan 200 euro aan belastingen (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Moet iedereen met een bedrijfswagen straks elektrisch rijden? En kan je werkgever je daartoe verplichten? Of blijft het toch nog mogelijk om voor...
  [naar artikel]
 28. Het einde van de bedrijfswagen? Dit zeggen de politieke partijen (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eindeloze files, te veel fijn stof en een moeilijk te temmen CO2-uitstoot. Het zijn drie vaak gehoorde argumenten om de populaire bedrijfswagen van...
  [naar artikel]
 29. Meer en meer bedrijfswagens bij jonge werknemers: + 48 procent in 3 jaar tijd (12/09/2018 - De Morgen)
  Het aantal werknemers met een bedrijfswagen blijft toenemen, met de grootste stijging bij de jongeren. Dat meldt HR-bedrijf Attentia. "Vandaag heeft bijna één op vijf werknemers een bedrijfswagen." 'Cash for car' slaat nog niet aan, zo bleek eerder al. Het principe waarbij de bedrijfswagen omgeruild kan worden voor cash, is inmiddels wel versoepeld.
  [naar artikel]
 30. Bedrijfswagen of alternatief: burgemeester en schepenen in Brussel krijgen keuze (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De schepenen en de burgemeester van de stad Brussel krijgen de keuze voor een alternatief mobiliteitspakket in de plaats van de bedrijfswagen waar...
  [naar artikel]
 31. Belasting op bedrijfswagen stijgt na Nieuwjaar (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met een bedrijfswagen rijdt, zal daar na Nieuwjaar meer belastingen op betalen. Dat is een gevolg van de jaarlijkse aanpassing van de
  [naar artikel]
 32. Zelfs in lockdown zit bedrijfswagen in de lift (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Verplicht telewerk of niet, ook vorig jaar groeide het aandeel van de werkende bevolking dat over een bedrijfswagen beschikt. “Werkgevers kunnen de waarde van zo’n wagen onmogelijk compenseren.”
  [naar artikel]
 33. Tegen 2026 moet elektrische bedrijfswagen de norm zijn (20/04/2021 - De Morgen)
  Met een exclusieve fiscale aftrekbaarheid voor elektrische wagens en een fiscale stimulans om overal laadpalen neer te poten, hoopt minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat de elektrische bedrijfswagen vanaf 2026 de norm wordt. De bedrijfswagen op zich wordt voorlopig niet in vraag gesteld. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 34. Tegen 2026 moet elektrische bedrijfswagen de norm zijn (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met een exclusieve fiscale aftrekbaarheid voor elektrische wagens en een fiscale stimulans om overal laadpalen neer te poten, hoopt minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat de elektrische bedrijfswagen vanaf 2026 de norm wordt. De bedrijfswagen op zich wordt voorlopig niet in vraag gesteld. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 35. Welke toekomst heeft de bedrijfswagen? (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was al één van de hete hangijzers van de afgelopen verkiezingen. En die rol nam de bedrijfswagen begin december nog eens op, toen een nota...
  [naar artikel]
 36. Regering duwt door met omruilen bedrijfswagen voor cash (05/05/2017 - Knack)
  Het plan van de federale meerderheidspartijen voor de invoering van een mobiliteitsbudget ter vervanging van de bedrijfswagen zit in een stroomversnelling.
  [naar artikel]
 37. “Geen bedrijfswagen? Zes op de tien werknemers stappen op” (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De meerderheid van de Belgen houdt vandaag nog steeds vast aan de bedrijfswagen. Dat blijkt vandaag uit de mobiliteitsstudie van hr-dienstverlener...
  [naar artikel]
 38. Bedrijfswagen houdt bediende niet langer bij bedrijf (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat ze een bedrijfswagen hebben, is voor bedienden in België geen reden om bij een bedrijf te blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Evy
  [naar artikel]
 39. “Geen bedrijfswagen meer? Zes op de tien werknemers stappen op” (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De meerderheid van de Belgen houdt vandaag nog steeds vast aan de bedrijfswagen. Dat blijkt vandaag uit de mobiliteitsstudie van hr-dienstverlener...
  [naar artikel]
 40. Bedrijfswagen houdt bediende niet langer bij bedrijf (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat ze een bedrijfswagen hebben, is voor bedienden in België geen reden om bij een bedrijf te blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Evy
  [naar artikel]
 41. Bedrijfswagen houdt bediende niet langer bij bedrijf (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat ze een bedrijfswagen hebben, is voor bedienden in België geen reden om bij een bedrijf te blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Evy
  [naar artikel]
 42. Duurzaam woon-werkverkeer: 'De elektrische bedrijfswagen zal nu razendsnel doorbreken' (17/09/2020 - Knack)
  Nog steeds is de bedrijfswagen nergens populairder dan in België. Toch beweegt er ook in ons land veel op het mobiliteitsfront. Met dank aan het coronavirus. 'Fietsen is cool geworden.'
  [naar artikel]
 43. Securex: "Zes op de tien werknemers stappen op als ze geen bedrijfswagen meer krijgen" (10/09/2019 - VRT NWS)
  Zes op de tien Belgen zouden veranderen van job, als ze geen bedrijfswagen meer aangeboden krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Securex bij 1.500 werknemers. De Belg lijkt dus niet zonder zijn bedrijfswagen te kunnen.
  [naar artikel]
 44. Geen bedrijfswagen nodig? Neem een bouwbudget (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers met een bedrijfswagen moeten de keuze kunnen krijgen tussen een wagen- of een bouwbudget. Dat stelt de Confederatie Bouw voor. Met dat...
  [naar artikel]
 45. “Geen bedrijfswagen meer? Zes op de tien werknemers stappen op” (10/09/2019 - De Morgen)
  De meerderheid van de Belgen houdt nog steeds vast aan de bedrijfswagen. Dat blijkt uit de mobiliteitsstudie van hr-dienstverlener Securex bij 1.500 Belgische werknemers.
  [naar artikel]
 46. Meer bedienden met bedrijfswagen, maar fietsen naar het werk sterk in opmars (05/03/2020 - Express)
  Het aantal bedienden met een bedrijfswagen zat vorig jaar in de lift, vooral bij vrouwen. Na een stagnering in 2018 waren er vorig jaar weer meer bedienden met een bedrijfswagen. Hun aandeel steeg van 19,6 procent tot 20,6 procent van alle bedienden. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van de jaarlijkse mobiliteitsbarometer van hr-dienstverlener Acerta. […] The post Meer bedienden met bedrijfswagen, maar fietsen naar het werk sterk in opmars appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Bedrijfswagen inruilen voor geld of een mobiliteitsbudget? Michaël Van Droogenbroeck berekent het voordeel (26/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gaat u dit weekend op het Autosalon kijken welke bedrijfswagen u straks kiest? Wacht dan nog even om die knoop door te hakken. Vanaf 1 maart kan u...
  [naar artikel]
 48. Bedrijfswagen geven we niet graag af (15/01/2018 - De Standaard)
  Zelfs als er geld geboden wordt, houdt de Belg vast aan zijn bedrijfswagen. ‘De overheid kan alleen proberen te voorkomen dat die groep groter wordt.’
  [naar artikel]
 49. Bedrijfswagen geven we niet graag af (14/01/2018 - De Standaard)
  Zelfs als er geld geboden wordt, houdt de Belg vast aan zijn bedrijfswagen. ‘De overheid kan alleen proberen te voorkomen dat die groep groter wordt.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.