Zoete zette het voorbije weekend haar deuren open. “Met veertien standhouders, die diverse leuke dingetjes aanbieden, mogen we van een succes spreken van onze eerste kerstbazaar ”, vertelt organisator Raf van Zoete. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke zoete walnootgebakjes klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Elke week legt Check voor u een kookboek op de rooster. Deze week proeven we van het zoete Italiaanse leven, en hoe! [naar artikel]
Tinneke Beeckman is filosofe. Voor Knack beantwoordt ze elke week een moeilijke vraag. Deze week: welk succes maakt mij gelukkig? [naar artikel]
Romig, vol van smaak en met véél bruine suiker. Zo herinner ik me de rijstpap uit mijn kindertijd. Ik kan nog altijd gelukkig worden van deze zoete... [naar artikel]
Barbecue en brochettes zijn de perfecte match. Laat het meteen een brochette zijn met alles erop en eraan: puur rundvlees, stukjes ui, paprika en [naar artikel]
In de herfst gaat er niks boven een warme ovenschotel, zoals bijvoorbeeld een geroosterde zoete aardappel met een lekkere vulling. Jammer dat je [naar artikel]
Denk je een gezonde keuze te maken als je op restaurant zoete aardappelfrietjes bestelt in plaats van gewone frietjes? “Er zit een klein verschil in vezels tussen een zoete en gewone aardappel”, klinkt het bij diëtist Michaël Sels. Wat betekent dit concreet voor de voedingsstoffen? En is die zoete variant dan echt gezonder? [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
Wortelen zijn van nature zoet en dus ideaal voor gebak. Deze zoete, romige worteltaart is klaar in een hazenwip! Wat heb je nodig:200 g wortelen [naar artikel]
Sauternes, Duitse Eiswein of een Sélection de Grains Nobles uit de Elzas zijn ideale zoete bewaarwijnen. Maar vaak kosten die flink wat geld. Daarom deze test: kan ook goedkope zoete wijn een tijdje weggelegd worden? Wij deden de test met vier wijnen onder de 10 euro uit het Franse zuidwesten. [naar artikel]
Wij 21ste-eeuwers hebben wel eens de neiging om de dominantie van ‘zoete’ componenten in onze voeding en ook in veel... The post Neiging naar zoete wijnen geen hedendaags fenomeen: onze voorouders hadden ook zoete tand appeared first on Business AM. [naar artikel]
Na het succes van vorig jaar organiseert het oudercomité van kleuterschool ’t Goudhaantje in Binderveld opnieuw een taartenverkoop ten voordele van de school. Zondag 17 oktober is daarom omgedoopt tot ‘Zoete Zondag’. [naar artikel]
Een ovenschotel met prei, gehakt en puree is een oer-Vlaamse lekkernij. Maar klassiekers zijn er om gepimpt te worden. Met zoete aardappelen... [naar artikel]
Havermoutkoekjes, cake van zoete aardappel of een zelfgemaakte muffin? Deze tussendoortjes stop ik het vaakst in Anna’s boekentas. [naar artikel]
Wild scoort altijd tijdens de feestdagen. Parelhoen is supermals en sappig: jackpot dus. Plus, met een pittige marinade in de mix maak je dat mooie... [naar artikel]
Een stukje biefstuk, een kotelet, af en toe een worstje, voor mensen met kauw- en slikproblemen was het een vaak een ware hel om al die lekkernijen weg te krijgen. Pureren was de enige oplossing. Daar brengt een studente uit Maastricht nu verandering in. [naar artikel]
Is het een hartig koekje? Is het een groentepannenkoek? Nee, het is een zoete aardappelrösti met couscous en feta, een lekkernij die alvast in... [naar artikel]
Misschien ben je al een overtuigde vegetariër of misschien sta je nog wat sceptisch tegenover gerechten die geen vlees bevatten. Hoe het ook zij, deze groenterijke pita bevestigt je liefde voor veggie óf neemt al je twijfels weg. Ovengegrilde zoete aardappel, frisse tzatziki, krokante rucola en wat rode ui in een warm, zacht broodje: veel smaakvoller dan dat wordt een pita gewoon niet. [naar artikel]
Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete... [naar artikel]
Drie keer dertig, meer hoef je niet te onthouden wanneer je deze op en top zomerse cocktail maakt. Het helpt om goede kwaliteit drankjes te mixen, maar als je gin en campari in huis hebt, ben je al voorbij halfweg. Het geheim dat de Free Billie onweerstaanbaar maakt, is een uitstekende vermouth die net iets zachter en zoeter is dan de standaardversie. Cheers! [naar artikel]
Als het gaat om zoete wijnen, is Sauternes de absolute referentie. Château d’Yquem is de enige Premier Cru Supérieur uit Sauternes en de enige buiten de Médoc. D’Yquem wordt gezien als de allerbeste zoete wijn van de hele wereld, en heeft een navenant prijskaartje (voor 400 euro vind je misschien een jonge fles). De 26 […] [naar artikel]
Dit makkelijke dessert kan je de avond op voorhand al klaarmaken en een nachtje laten opstijven in de koelkast. Het zoete van de mango is een goede combinatie met de krokante speculaas. Succes verzekerd! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.