Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:51 uur

United Airlines past regels voor personeel aan na brutale ontzetting passagier

Het Laatste Nieuws

16/04/2017 - 06:56

Dokter David Dao heeft ongewild United Airlines wakkergeschud. De ongelukkige passagier van vlucht 3411 werd vorige zondag hardhandig van het


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Weggesleepte passagier daagt United Airlines voor de rechter (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De passagier die zondag hardhandig uit een overvol vliegtuig van United Airlines werd gesleept, heeft United aangeklaagd. In een spoedprocedure
  [naar artikel]
 2. United Airlines biedt dan toch excuses aan voor hardhandige behandeling van passagier (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De CEO van luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft zich gisteren dan toch geëxcuseerd omdat een passagier hardhandig van een vliegtuig werd
  [naar artikel]
 3. Opnieuw incident bij United Airlines: passagier gestoken door schorpioen (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een passagier is tijdens een vlucht van United Airlines, van de Verenigde Staten naar Canada, gestoken door een schorpioen. Dat berichten
  [naar artikel]
 4. Deze nieuwe beelden brengen United Airlines in nóg nauwere schoentjes (12/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is nieuw videomateriaal opgedoken in de zaak over de passagier die hardhandig uit een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij United Airlines werd gehaald.
  [naar artikel]
 5. Deze nieuwe beelden brengen United Airlines in nóg nauwere schoentjes (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is nieuw videomateriaal opgedoken in de zaak over de passagier die hardhandig uit een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij United Airlines werd gehaald.
  [naar artikel]
 6. Schorpioen houdt vliegtuig aan de grond (05/09/2017 - Metro)
  Een vlucht van easyJet heeft een enorme vertraging opgelopen omdat een passagier een schorpioen door de cabine zag lopen. Dat gebeurde op de vlucht van Glasgow naar Parijs. De man waarschuwde het personeel, dat besloot de terugvlucht uit te stellen. Het toestel kreeg een grondige chemische schoonmaakbeurt op de luchthaven Charles de Gaulle en de passagiers moesten vannacht in Parijs blijven. Het is niet duidelijk waar het ongedierte vandaag kwam en of het gevonden is. Door wc spoelen In april dook er ook een schorpioen op aan boord van een vliegtuig United Airlines. De stewardessen vingen het beest toen en spoelden het door de wc. Lees ook : Passagier United Airlines gebeten door schorpioen
  [naar artikel]
 7. United smijt passagier van vlucht en schenkt haar in ruil geen cash maar wel 10.000 dollar aan reiskrediet (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een tegoedbon van zomaar eventjes 10.000 dollar aan vliegtickets bood United Airlines passagier Allison Preiss aan, nadat ze niet meer mee mocht op...
  [naar artikel]
 8. Nieuwe beelden tonen United-passagier vlak voor hij het vliegtuig wordt uit gesleept (13/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is nieuw videomateriaal opgedoken in de zaak over de passagier die hardhandig uit een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij United Airlines werd gehaald. Het filmpje dat wordt gedeeld op de sociale media, toont de passagier, David Dao, die net voordat hij het vliegtuig uit wordt gesleept, stelt dat hij dokter is en weigert het vliegtuig te verlaten.
  [naar artikel]
 9. United Airlines treft schikking met hardhandig aangepakte passagier (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  United Airlines heeft een schikking getroffen met de man die in Chicago hardhandig van een vliegtuig werd verwijderd. De luchtvaartmaatschappij
  [naar artikel]
 10. Ceo United staat achter personeel na gewelddadig incident: "Passagier werd alsmaar agressiever" (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beelden van een oudere passagier die brutaal uit het vliegtuig wordt gesleept, blijven de Amerikanen beroeren. Oscar Munoz, ceo van United
  [naar artikel]
 11. Geen promotie voor baas United Airlines na schandaal (22/04/2017 - De Redactie)
  Oscar Munoz, de topman van luchtvaartmaatschappij United Airlines, zal volgend jaar geen voorzitter worden van de raad van bestuur, hoewel dat in zijn contract stond. Een gevolg van het incident waarbij een passagier hardhandig uit een vliegtuig werd verwijderd.
  [naar artikel]
 12. United Airlines treft schikking met hardhandig aangepakte passagier (28/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  United Airlines heeft donderdag een schikking getroffen met de man die in Chicago hardhandig van een vliegtuig werd verwijderd. De luchtvaartmaatschappij kondigde ook maatregelen die soortgelijke incidenten in de toekomst moeten vermijden.
  [naar artikel]
 13. United Airlines treft schikking met hardhandig aangepakte passagier (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  United Airlines heeft donderdag een schikking getroffen met de man die in Chicago hardhandig van een vliegtuig werd verwijderd. De luchtvaartmaatschappij kondigde ook maatregelen die soortgelijke incidenten in de toekomst moeten vermijden.
  [naar artikel]
 14. United Airlines neemt weer piloten aan (02/04/2021 - Express)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines wil weer piloten aanwerven, na een wervingsstop vanwege de coronacrisis. ‘We zullen met zowat 300 piloten beginnen’, zo schreef topmanager Bryan Quigley in een boodschap aan het personeel. Volgens United stijgt de vraag naar vluchten, nu er steeds meer mensen ingeënt worden met een coronavaccin. Het tempo van het aannemen […] The post United Airlines neemt weer piloten aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Nieuw horrorverhaal van United Airlines opgedoken: "Ik moest afstappen of ik werd in de boeien geslagen" (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  United Airlines ligt ernstig onder vuur nadat het filmpje van David Dao viraal ging. Deze passagier werd hardhandig van een toestel gesleept bij
  [naar artikel]
 16. CEO United Airlines wil niet opstappen (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Oscar Munoz, de CEO van United Airlines, gaat niet opstappen. Dat heeft hij woensdag gezegd nadat was opgeroepen tot zijn ontslag en een boycot van de luchtvaartmaatschappij. Een incident zondag waarbij een passagier hardhandig van een vliegtuig werd gehaald in Chicago, leidde tot heel wat verontwaardiging.
  [naar artikel]
 17. "Dood me dan gewoon": passagier compleet van slag na brutale uitzetting uit vliegtuig (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beelden van een oudere passagier die brutaal uit het vliegtuig wordt gesleept, blijven de Amerikanen beroeren. Oscar Munoz, ceo van United
  [naar artikel]
 18. Passagier gebeten door schorpioen op vlucht United (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een passagier is tijdens een vlucht van United Airlines, van de VS naar Canada, gebeten door een schorpioen. Dat berichten Amerikaanse media. Het gaat al om het tweede incident bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in een week tijd. Afgelopen weekend werd een man hardhandig van een overboekte United-vlucht verwijderd. De beelden daarvan gingen de wereld rond en noopten de topman om zijn verontschuldigingen aan te bieden.
  [naar artikel]
 19. United bedenkt vriendelijker systeem tegen overboekingen (18/07/2017 - De Tijd)
  17:38 Herinnert u zich nog de rel met de passagier die van een overgeboekt vliegtuig van United Airlines werd gesleept? De luchtvaartmaatschappij gooit het nu over een andere boeg.
  [naar artikel]
 20. PR-nachtmerrie voor United Airlines (11/04/2017 - De Tijd)
  11:01 De hardhandige aanpak van een passagier op een United-vlucht keert als een boomerang terug in het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Die excuseert zich vooral voor de overboeking, niet voor het vo...
  [naar artikel]
 21. CEO United Airlines is niet van plan om op te stappen na incident met passagier (12/04/2017 - De Redactie)
  Dat heeft hij gezegd nadat er was opgeroepen tot zijn ontslag en een boycot van de luchtvaartmaatschappij. Een incident zondag waarbij een passagier hardhandig van een vliegtuig werd gehaald, leidde tot heel wat verontwaardiging.
  [naar artikel]
 22. Wat voorafging op vlucht United: "U zal mij moeten wegslepen, ik ga nog liever de cel in" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nieuw beeldmateriaal opgedoken van een andere passagier aan boord van het bewuste vliegtuig van United Airlines, dat al de hele week de
  [naar artikel]
 23. United Airlines treft regeling met passagier na hardhandige verwijdering (28/04/2017 - De Redactie)
  De man werd eerder deze maand van het vliegtuig gehaald omdat er een overboeking was. Het ging er hardhandig aan toe en de passagier raakte gewond. De luchtvaartmaatschappij en de man zijn nu tot een regeling gekomen, het bedrag is niet bekend.
  [naar artikel]
 24. United Airlines zet ongevaccineerde werknemers op onbetaald verlof (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2 oktober zet United Airlines zijn niet-gevaccineerd personeel op onbetaald verlof. Dat meldde de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdag. In augustus kondigde ze nog aan dat ze haar werknemers zal verplichten zich te laten inenten tegen Covid-19.
  [naar artikel]
 25. Stewardess ontslagen omwille van klein beetje overgewicht (26/02/2020 - Metro)
  Een stewardess van Malaysia Airlines is haar baan verloren omdat ze te veel woog. Na 25 jaar werken voor de vliegtuigmaatschappij werd ze uiteindelijk in 2017 opzijgezet omdat ze 700 gram te veel woog volgens de regels van Malaysia Airlines. Meliesa Hassim, een stewardess, mag niet meer werken voor Malaysia Airlines. De vrouw werd in 2017 ontslagen nadat ze 61,7 kilogram woog in plaats van 61 kilogram. Meliesa ging niet akkoord met het ontslag en trok naar een rechter. Die oordeelde deze week dat de straf terecht was, schrijft RTL Nieuws. De ex-stewardess kreeg volgens de rechter genoeg tijd om haar gewicht terug op punt te stellen. Ze had 18 maanden lang toegang tot een afvalprogramma voordat ze definitief werd ontslagen. De Maleisische luchtvaartmaatschappij zegt dat ze regelmatig niet kwam opdagen en dat ze weing moeite deed om haar maximale gewicht van 61 kilogram te halen. Regels voor personeel In 2015 voerde Malaysia Airlines nieuwe regels in waar het personeel zich aan moest houden. In een bericht schreef de vliegtuigmaatschappij aan het personeel dat hun gewichtsstandaarden onderdeel zijn van het imago van het bedrijf als ‘premium airline’. Het uiterlijk van de stewards en stewardessen is onderdeel van de vliegervaring van de passagiers, stellen ze. “Met dit beleid krijgen we een gezondere crew, die een imago hooghoudt dat past bij het beste personeel ter wereld.” Het bericht Stewardess ontslagen omwille van klein beetje overgewicht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. United Airlines zet 232 werknemers aan de deur voor weigeren coronavaccin (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: United Airlines zet 232 werknemers aan de deur voor weigeren coronavaccin United Airlines zet 232 werknemers aan de deur, die weigeren om een coronavaccin te krijgen. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij woensdag bekendgemaakt. United Airlines was de eerste grote luchtvaartmaatschappij die haar werknemers verplichtte om zich te laten vaccineren, nadat de Amerikaanse president Joe Biden dit bevolen had aan bedrijven die samenwerken met de Amerikaanse overheid. […] Lees dit artikel: United Airlines zet 232 werknemers aan de deur voor weigeren coronavaccin
  [naar artikel]
 27. United Airlines voorziet niet om deze zomer met Boeing 737 MAX te vliegen (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij United Airlines is niet van plan om de Boeing 737 MAX deze zomerperiode in te zetten. Dat heeft United Airlines vandaag...
  [naar artikel]
 28. United Airlines sluit miljardendeal om vliegende taxi’s te ontwikkelen (11/02/2021 - Express)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is van plan 200 vliegende elektrische taxi’s aan te kopen die passagiers binnen vijf jaar naar de luchthaven moeten vliegen.  United Airlines investeert 1.1 miljard dollar (907 miljoen euro) in het in Californië gevestigde Archer Aviation en is daarmee een van de eerste grote luchtvaartmaatschappijen die zich toelegt op vliegende […] The post United Airlines sluit miljardendeal om vliegende taxi’s te ontwikkelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Beveiliging Brussels Airlines even heel lek: passagier kan aan gegevens medereizigers (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er was een tijdje een serieus lek in de beveiliging van Brussels Airlines. Een passagier die problemen had met zijn boarding pass, probeerde dat
  [naar artikel]
 30. Vliegtuig Brussels Airlines maakt noodlanding in Canada voor kritieke passagier (16/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Airbus A330 van Brussels Airlines heeft zaterdag een noodlanding moeten maken in het Canadese Goose Bay. Dat bevestigt de Belgische vliegmaatschappij aan Nieuwsblad.be. Een passagier aan boord had hartproblemen gekregen.
  [naar artikel]
 31. Vliegtuig Brussels Airlines maakt noodlanding in Canada voor kritieke passagier (16/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Airbus A330 van Brussels Airlines heeft zaterdag een noodlanding moeten maken in het Canadese Goose Bay. Dat bevestigt de Belgische vliegmaatschappij aan Nieuwsblad.be. Een passagier aan boord had hartproblemen gekregen.
  [naar artikel]
 32. Passagier United "brak neus, verloor twee tanden en liep hersenschudding op": "Vreselijker dan toen ik Vietnam verliet" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Demetrio, advocaat van de 69-jarige dokter David Dao, heeft op een persconferentie de schade opgemeten na de hardhandige ontzetting van de
  [naar artikel]
 33. Passagier United "brak neus, verloor twee tanden en liep hersenschudding op": "Vreselijker dan toen ik Vietnam verliet" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Demetrio, advocaat van de 69-jarige dokter David Dao, heeft op een persconferentie de schade opgemeten na de hardhandige ontzetting van de
  [naar artikel]
 34. 16 gewonden door turbulentie op vlucht United Airlines (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is onverwacht op de luchthaven van het Ierse Shannon geland nadat zestien
  [naar artikel]
 35. United Airlines weigert meisjes met leggings: boze sterren boeken hun vluchten om (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Beroemdheden in de VS hebben geen goed woord over voor United Airlines. De vliegmaatschappij haalde gisteren twee passagiers van een vlucht omdat
  [naar artikel]
 36. ‘We volgden de procedures’. Het United pr-débacle uitgelegd (13/04/2017 - Express)
  Voorgeschreven procedures kunnen voor bedrijven uitmonden in een gedrag dat uiteindelijk naar de ondergang kan leiden. Die waarschuwing staat in de jaarlijkse brief van Jeff Bezos, chief executive van Amazon, aan de aandeelhouders van het bedrijf. De woorden van Bezos zijn volgens waarnemers duidelijk van toepassing op een recent incident bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines. Bij de algemene verontwaardiging over de hardhandige tussenkomst van zijn personeel om in Chicago een passagier uit een toestel te verwijderen, had de maatschappij immers benadrukt de vastgelegde procedures te hebben gevolgd, zonder aan verdere consequenties te denken. “Geregeld moet worden vastgesteld dat een succesvol bedrijf uiteindelijk vervalt tot een organisatie die zelfgenoegzaam verder aanmoddert tot ze uiteindelijk door stagnatie verschrompelt en afsterft,” aldus Jeff Bezos. Bedrijfscultuur “Om dergelijk scenario te vermijden, moet vooral gezorgd worden nooit de slaaf te worden van gevestigde procedures, zelfs niet wanneer die gewoontes in de bedrijfscultuur zijn verankerd,” verduidelijkt Bezos. “Dergelijke problemen kunnen vooral in grote organisaties gemakkelijk opduiken. Het proces wordt een surrogaat voor het resultaat dan men wil bereiken. Niet langer naar de uitkomst wordt gekeken, maar slechts wordt gecontroleerd of de processen op de correcte manier werden gevolgd.” “Vaak worden slechte resultaten verdedigt met bewijzen dat de geijkte procedures perfect werden gevolgd,” zegt Bezos. “Ervaren leiders zullen dit gegeven daarentegen aangrijpen als een opportuniteit om het proces te onderzoeken en te verbeteren.” Ook United Airlines had bij de hetze rond het verwijderen van de passagier wegens een overboeking zijn gedrag proberen te rechtvaardigen, waarbij gewag werd gemaakt van een rechtmatige en noodzakelijke actie. Chief executive Oscar Munoz benadrukte in een interne nota zelfs dat het personeel de gevestigde procedures voor dergelijke situaties hadden gevolgd. “Veel te laat besliste United Airlines uiteindelijk toch om zich voor het gedrag van zijn personeel te verontschuldigen,” zeggen waarnemers. (mah) The post ‘We volgden de procedures’. Het United pr-débacle uitgelegd appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 37. United Airlines eist vaccinatie van alle werknemers (06/08/2021 - De Tijd)
  17:14 United Airlines gaat als eerste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij haar medewerkers verplichten zich te laten inenten tegen Covid-19.
  [naar artikel]
 38. Coronavirus – United en American Airlines staken vluchten naar Hongkong (05/02/2020 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines en United Airlines vliegen voorlopig niet meer op Hongkong. In de autonome regio van China is dinsdag de eerste patiënt overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Beide bedrijven geven aan dat er momenteel te weinig vraag is om de vluchten van en naar Hongkong uit te voeren. American Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten, heeft zijn vluchten tot 20 februari gestaakt. Ook United Airlines houdt die datum voorlopig aan, maar vliegt woensdag nog wel een keer vanaf San Francisco naar Hongkong en op vrijdag vanuit Hongkong terug naar San Francisco. Bron: Belga   Het bericht Coronavirus – United en American Airlines staken vluchten naar Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. United Airlines vloog 23 vluchten met "niet luchtwaardig" toestel (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  United Airlines is opnieuw in opspraak geraakt. De Amerikaanse luchtvaartinspectie FAA wil de luchtvaartmaatschappij beboeten voor het vliegen
  [naar artikel]
 40. Baas United Airlines krijgt geen promotie na recent schandaal (22/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De topman van United Airlines, Oscar Munoz, zal volgend jaar niet de voorzitter worden van de Raad van Bestuur, hoewel dat in zijn contract
  [naar artikel]
 41. Man gaf in telefoongesprek brutale verkrachting van eigen vrouw toe en riskeert nu 30 maanden cel (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een man uit Leopoldsburg riskeert een celstraf van 30 maanden en een ontzetting uit de rechten voor de brutale verkrachting van zijn eigen echtgenote. Maandag moest hij in de Hasseltse correctionele rechtbank terechtstaan, maar hij stuurde zijn kat.
  [naar artikel]
 42. CEO United verdedigt personeel na rel met passagier (11/04/2017 - De Tijd)
  18:19 Oscar Munoz zegt dat het een terechte beslissing was om de veiligheidsdiensten in te schakelen nadat een man weigerde van boord te gaan na een overboeking.
  [naar artikel]
 43. Meer dan 16.000 banen in gevaar bij United Airlines (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines zal in oktober 16.370 medewerkers met onbetaald gedwongen verlof sturen, als de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 44. Czech Airlines plant al haar personeel te ontslaan (25/02/2021 - Express)
  De Tsjechische nationale luchtvaartmaatschappij Czech Airlines wil een collectief ontslag aanvragen voor haar voltallige personeel. Dat schrijven verschillende Tsjechische kranten. Volgens de luchtvaartmaatschappij zelf stopt hun verhaal hier echter nog niet. Czech Airlines (CSA) is zwaar getroffen door de coronacrisis en plant daarom alle 430 medewerkers van het bedrijf te ontslaan. Eerder deze maand werd […] The post Czech Airlines plant al haar personeel te ontslaan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Steward en passagier gaan bijna op de vuist door huilende moeder van twee (22/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is opnieuw een video opgedoken van een incident tussen een passagier en het personeel van een vliegtuigmaatschappij. De bedreigingen vlogen in het rond nadat een steward een moeder met twee kinderen zou hebben geslagen nadat hij haar kinderwagen gewelddadig zou hebben weggenomen. Luchtvaartmaatschappij American Airlines verklaarde “teleurgesteld” te zijn en onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 46. United Airlines verslikt zich in Lotus-speculoos (25/02/2020 - De Tijd)
  11:22 Amerikaanse speculoosliefhebbers zijn in de ban van 'het verraad van United Airlines'. De vliegtuigmaatschappij bant vanaf maart de populaire Lotus-speculoosjes van haar vluchten.
  [naar artikel]
 47. En toen was ze weg: vrouw opent nooduitgang en springt uit vliegtuig tijdens taxiën (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een passagier op een vlucht van United Airlines heeft de andere inzittenden met verstomming geslagen toen ze net na de landing in Houston plots
  [naar artikel]
 48. United Airlines bestelt recordaantal nieuwe vliegtuigen (29/06/2021 - De Tijd)
  14:25 Met een bestelling van 270 nieuwe vliegtuigen geeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines aan dat het einde van de coronacrisis in zicht is. 'De zakelijke reizen zullen voor 100 procen...
  [naar artikel]
 49. Opnieuw uitstel voor Boeing: United Airlines zal nog tot 19 december niet vliegen met 737 MAX (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines verlengt de periode waarin ze niet meer vliegt met haar 14 toestellen van het model Boeing...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.