Topchef Peter Goossens moet zijn nieuw restaurant in Knokke enkele dagen per week extra sluiten omdat hij geen personeel vindt. Is dat in Antwerpen ook zo’n probleem? Het is moeilijk, maar het lukt doorgaans wel, zo blijkt uit de getuigenissen van vier horeca-uitbaters. [naar artikel]
Restaurant Condacum in Kontich. 250 couverts per dag, een uitgebreide menukaart, maar geen personeelsproblemen. Een heel ander verhaal dan in Knokke dus, waar Peter Goossens twee dagen per week moet sluiten omdat hij geen mensen vindt. [naar artikel]
Dat de horeca binnenkort eindelijk terug volledig open mag is goed nieuws, maar tegelijkertijd zitten veel zaakvoerders met de handen in het haar. Het vinden van geschikt personeel liep voor corona al moeilijk, maar tijdens de lockdown zijn veel medewerkers uitgeweken naar andere sectoren. Er zijn momenteel een pak vacatures, maar vaak komt er geen enkele reactie op, getuigen werkgevers. ‘Het is echt een ramp aan het worden voor de sector’, zegt Luc Deklerck van Horeca Middenkust. [naar artikel]
“Dertien jaar heb ik mijn zaak gehad. Ik wou een ster en heb die gekregen. Maar nu moet ik die laten gaan. Ik vind gewoon géén personeel meer. Ofwel wíllen ze niet werken, ofwel hebben ze de ervaring en opleiding niet. Een goeie afgestudeerde van de hotelschool die nog vrij is, dat bestaat niet meer”, zegt chef-kok David Bertolozzi (42) die zijn sterrenzaak Berto in Waregem per direct sluit. Horeca Vlaanderen beaamt dat de nood aan personeel groot is. “Er zijn binnen onze sector meer dan 5.300 vacatures in Vlaanderen.” [naar artikel]
De krapte op de arbeidsmarkt speelt onder meer de horeca parten. De sector vindt nog moeilijk personeel. Vooral de lange werkdagen schrikken heel wat mensen af. In het centrum voor volwassenenonderwijs Miras in West-Vlaanderen organiseren ze stoomcursussen voor werklozen. Nadat ze het werk in de keuken onder de knie hebben, moeten ze in de horeca aan de slag kunnen. En dat lukt. [naar artikel]
17:00 Krap, krapper, krapst. Topchef Peter Goossens is niet de enige die maar geen geschikt personeel vindt. De horeca aan de kust moet het beredderen met enthousiaste grenswerkers, Franstalige jongeren en ... [naar artikel]
Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Dus gooi die horeca open”, zei Van Grieken zaterdag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. [naar artikel]
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, vindt dat er geen nieuwe versoepelingen mogen zijn als de horeca niet open mag in mei. Dat zei hij zaterdag aan VTM Nieuws. [naar artikel]
Om 14u buigt het overlegcomité zich over de resterende coronamaatregelen. Verwacht wordt dat voor de horeca de meeste beperkingen op de schop kunnen. Geen verplicht sluitingsuur meer en geen beperking op het aantal personen per tafel. Paul Snoeys, voorzitter van Horeca Provincie Antwerpen vraagt ook een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Als ondernemer voelt het niet goed om mensen te wijzen op regels die je zelf te gek vindt.” [naar artikel]
Schrik niet als u deze zomer in Blankenberge op een terras botst dat slechts gedeeltelijk open is. Voor de plaatselijke horeca is het al een tijdje harken om personeel te vinden dat kan bijspringen op piekdagen. En dan sluiten sommige uitbaters nog liever hun terras dan dat ze de mosselen van ver naar de mensen hun hoofd moeten gooien. Uw krant spoorde naar de kustgemeente en voelde de restaurants aan de tand. “We doen het met Franstaligen uit Luik, want we kunnen niet meer rekenen op onze Vlaamse jongeren.” [naar artikel]
De horeca in de provincie Antwerpen heeft het lastig om personeel te vinden. Er werkt nog steeds ruim 6% minder personeel in de sector dan voor de coronacrisis. In de groot- en kleinhandel, en dan vooral de voedingswinkels, is de tewerkstelling dan weer met bijna 7% gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken. [naar artikel]
Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Dus gooi die horeca open”, zei Van Grieken zaterdag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca op 1 mei niet open mag gaan. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Horeca Brussel vindt het geen goed idee om alleen in Brussel de coronapas in te voeren voor wie op restaurant of op café wil. De coronaregels voor de horeca zouden in heel het land dezelfde moeten zijn, klinkt het. [naar artikel]
Lees dit artikel: De verrassende verklaring waarom Sergio Herman geen geschikt horecapersoneel meer vindt in België en in Azië wel Sergio Herman uitte zijn frustratie recent in De Morgen. Hij is een echte horeca-ondernemer die graag zijn succesvolle concepten graag zou uitbreiden. Maar hij vindt geen personeel, een probleem waar heel wat Belgische bedrijven over kunnen meespreken. Daar is een verklaring voor. Ze zal verbazen en geeft aan dat er geen oplossing voor is. De […] Lees dit artikel: De verrassende verklaring waarom Sergio Herman geen geschikt horecapersoneel meer vindt in België en in Azië wel [naar artikel]
Vakantiepark Hengelhoef mag geen horeca meer uitbaten. Het Voedselagentschap verzegelde de taverne, snackbar en ijstoog rond het binnenzwembad, onder meer wegens “de aanwezigheid van ongedierte”. “De problemen slepen al jaren aan en nu is een grens bereikt”, zegt het FAVV. [naar artikel]
Met het pilootproject ‘Helpende handen in de horeca’ willen de stad Genk, de VDAB en Horeca Groot Genk het gebrek aan personeel in de horeca aanpakken. Workshops en jobcoaches moeten een oplossing bieden. [naar artikel]
04:00 Als de coronacijfers drastisch verbeteren en de horeca zicht krijgt op een heropstart, wacht meteen een volgende uitdaging: genoeg goed personeel vinden om de boel weer op gang te trekken. 'Ik ben ner... [naar artikel]
De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]
Terwijl Delhaize in Zuidwest-Vlaanderen geen personeel vindt voor de nieuwe vestiging, kondigt topman Pierre-Olivier Beckers aan dat er bespaard moet worden en dat er misschien banen zullen sneuvelen. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.