Sporza

26/05/2017 - 17:37
"Het eerste doelpunt van Leon Bailey in de met 3-2 verloren wedstrijd van Racing Genk tegen Rapid Wien is door de UEFA uitgeroepen tot doelpunt van de Europa League."

1. VIDEO. UEFA roept pareltje van Bailey voor Genk uit tot doelpunt van het jaar (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Het eerste doelpunt van Leon Bailey voor Genk in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Rapid Wien is door de UEFA tot doelpunt van de Europa League uitgeroepen. Het 19-jarig Jamaïcaans supertalent verkaste intussen naar Bayer Leverkusen. [naar artikel]

2. UEFA roept pareltje van Bailey voor Genk uit tot doelpunt van het jaar (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)

3. Ex-supertalent RC Genk scoorde doelpunt v/h jaar in Europa League (en ook AA Gent valt in de prijzen) (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

De UEFA heeft het eerste doelpunt van Leon Bailey voor RC Genk in de uitwedstrijd bij Rapid Wien (3-2) tot doelpunt van het jaar in de Europa [naar artikel]

4. Genk wint nipt dankzij flits van Bailey (28/07/2016 - Gazet van Antwerpen)

Racing Genk heeft de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met 1-0 gewonnen van Cork City. Het was de jonge Bailey die de match met een knap doelpunt besliste. Als de Limburgers volgende week ook zo spelen, kan het nog een pijnlijke avond worden. [naar artikel]

5. Bailey (Genk) samen met Totti in Europa League-team van de week (30/09/2016 - Sporza)

De knappe prestatie van Leon Bailey tegen Sassuolo is niet ontsnapt aan het oog van Europa. De Genk-aanvaller krijgt een plek in het Europa League-elftal van de week. [naar artikel]

6. Bailey en Milicevic pronken in elftal van groepsfase Europa League (12/12/2016 - Sporza)

Leon Bailey (Racing Genk) en Danijel Milicevic (AA Gent) zijn door de UEFA opgenomen in het elftal van de groepsfase van de Europa League. [naar artikel]

7. AA Gent en Racing Genk hebben spelers in hét Elftal van de groepsfase in de Europa League (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk-winger Leon Bailey en AA Gent-middenvelder Danijel Milicevic zijn door de Europese voetbalbond UEFA opgenomen in het ‘Elftal van de groepsfase’ in de Europa League, zo maakte de UEFA maandag bekend in de marge van de loting voor de zestiende finales van de tweede Europese beker. [naar artikel]

8. Leon Bailey krijgt plaats in “Europa League elftal van de week” (30/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Leon Bailey is opgenomen in het team van de week van de voorbije Europa League-speeldag, zo bevestigt de UEFA vrijdag. Bailey pronkt in het elftal van de week aan de zijde van onder anderen Francesco Totti (AS Roma), Benedikt Höwedes (Schalke 04) en Domenico Criscito (Zenit Sint-Petersburg). [naar artikel]

9. KRC Genk beleeft pijnlijke avond in Wenen (15/09/2016 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk is donderdagavond slecht gestart aan de groepsfase van de Europa League. Op het veld van Rapid Wenen ging blauw-wit met 3-1 onderuit. Leon Bailey trapte Genk voor de rust op voorsprong, maar na de pauze liep het helemaal mis. Schwab, Joelinton en een bijzonder schlemielige owngoal van Colley zetten Rapid op een 3-1 voorsprong. Bailey milderde in de absolute slotfase vanop de stip nog tot 3-2, maar verder kwam Genk niet. [naar artikel]

10. Volwassen Genk zet Zagreb opzij en mag naar groepsfase Europa League (25/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk heeft zich voor het eerst in drie jaar kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa League na een 2-0 zege tegen Lokomotiv Zagreb. Aly Samatta zorgde al na twee minuten voor de 1-0, Bailey besliste de wedstrijd kort na rust. Genk had in de heenmatch 2-2 gelijk gespeeld na een straffe comeback van Zagreb na rust, maar dat kunstje konden de Kroaten ditmaal niet overdoen. Vrijdag zit Genk, samen met Standard, AA Gent en Anderlecht in de potten bij de Europa League-loting. [naar artikel]

11. Genk knock-out in tien dolle minuten en het begon zo mooi met pareltje van Bailey (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met een fenomenaal doelpunt leek Leon Bailey op weg om de grote Genkse held te worden in het charmante Wenen. Helaas echter, in de tweede helft [naar artikel]

12. KRC naar groepsfase van Europa League dankzij winst tegen Zagreb (25/08/2016 - Het Belang van Limburg)

13. Leon Bailey en Danijel Milicevic in Elftal van groepsfase Europa League (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk-winger Leon Bailey en AA Gent-middenvelder Danijel Milicevic zijn door de Europese voetbalbond UEFA opgenomen in het 'Elftal van de [naar artikel]

14. Genk: "Wilden Bailey tot einde seizoen, maar zijn management besliste anders" (31/01/2017 - Sporza)

Met Leon Bailey heeft Genk één van zijn goudhaantjes met onmiddellijke ingang van de hand gedaan. Het was van moeten, want Genk had Bailey liever nog enkele maanden gehouden. [naar artikel]

15. Genk dankzij één flits van Bailey met kleine voorsprong naar Ierland (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk heeft met 1-0 gewonnen van het Ierse Cork City in de derde voorronde van de Europa League. De Genkenaren wisten niet te overtuigen en [naar artikel]

16. Rapid Wenen slaat Genk knock-out in tien dolle minuten en wist zo pareltje van zwierige Bailey uit (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

17. Bayer Leverkusen moet Leon Bailey vier weken missen (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Bayer Leverkusen kan de komende maand geen beroep doen op zijn Jamaicaanse winger Leon Bailey. De voormalige speler van Racing Genk liep in het Champions League-duel tegen Lokomotiv Moskou een spierblessure op, zo maakte de club donderdag bekend. [naar artikel]

18. Genk weigert superbod van Ajax op Bailey (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wie Leon Bailey in Genk wil weghalen, zal - hou u vast - 20 miljoen euro op tafel moeten leggen én hem dit seizoen nog in Genk willen stallen. [naar artikel]

19. Europa League: één van deze vijf ploegen wordt de tegenstander van KRC Genk (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Vanmiddag om 13 uur start in Nyon de loting voor de samenstelling van de vierde voorronde in de Europa League. Luttele minuten later kent Genk zijn komende tegenstander. De Uefa heeft bepaald dat het sowieso één van de komende vijf clubs wordt: Astana (Kazachstan), Osmanlispor (Turkije), Arouca (Portugal), Lokomotiva Zagreb (Kroatië) of Trencin (Slovakije), ex-club van Leon Bailey. [naar artikel]

20. Bailey pakt twee keer geel en krijgt het aan de stok met supporters (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zo goed als dat het in Europa gaat, zo slecht ging het voor Racing Genk en Leon Bailey vanmiddag in de Oostendse Versluys Arena. De balvaardige [naar artikel]

21. Veerkrachtig Genk bezorgt groepsleider West Ham eerste puntenverlies in Europa League (04/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Racing Genk heeft donderdag op de vierde speeldag van de groepsfase van de Europa League 2-2 gelijkgespeeld tegen West Ham United. De Limburgers kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een goal van Joseph Paintsil, maar Said Benrahma draaide na rust het scoreverloop helemaal om. In het slot redde Genk dankzij een eigen doelpunt van Tomas Soucek toch nog een punt. [naar artikel]

22. 'We moeten durven. Net als toen' (13/04/2019 - De Morgen)

Igor De Camargo was erbij toen Standard op 11 maart 2010 in de achtste finales van de Europa League op Panathinaikos won met 1-3. Halfweg de tweede helft maakte hij zelfs het derde doelpunt. Zijn beste herinnering? We vroegen het hem op de luchthaven van Athene. [naar artikel]

23. Racing Genk veegt de spons over open oorlog tussen supporters en Leon Bailey (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)

"Leon Bailey is geschrokken van alle commotie die zijn actie in Oostende heeft teweeggebracht." Dat zegt Genk-trainer Peter Maes. Bailey ging na de 6-0 nederlaag in de clinch met enkele Genkse fans. Volgens Maes beseft Bailey dat hij zoiets beter niet meer doet. Bij Genk hebben ze het voorval uitgeklaard. De Jamaicaan zit dan ook gewoon in de selectie voor de bekerwedstrijd van morgen op Waasland-Beveren. [naar artikel]

24. Leon Bailey viert met vriendin: “Scoren in deze matchen, daar leef ik voor” (30/09/2016 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk heeft zijn Mister Europe. Leon Bailey scoorde gisteren voor de zesde keer in Europa dit seizoen, zijn derde treffer in twee groepswedstrijden. “Hier leef ik voor, scoren in grote wedstrijden”, lachte Leon Bailey., die gisteren ook genomineerd werd voor de verkiezing van beste jonge speler in Europa. [naar artikel]

25. Bailey pronkt naast Totti in elftal van de week (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Leon Bailey is opgenomen in het team van de week van de voorbije Europa League-speeldag, zo bevestigt de UEFA vandaag. De aanvaller van Racing [naar artikel]