De Britse tv-kok Jamie Oliver heeft zich de woede van zowat heel Spanje op de hals gehaald met zijn eigen versie van paella. Die bevat chorizo en dat jaagt de Spanjaarden collectief de kast op. [naar artikel]
Een vispannetje, dat is voor mij pure nostalgie, echt de jaren 90. Op de koksschool was het een van de klassiekers die we absoluut moesten kunnen [naar artikel]
Nog op zoek naar een geslaagde kreeftensoep? Twijfel je als hoofdgerecht nog tussen een vispannetje of fazantenfilet? En met welke dessertstronk... [naar artikel]
Een vispannetje staat of valt met de saus. Daarom serveren wij onze pangasiusfilet in een badje van room, zure room, mosterd, citroensap en... [naar artikel]
Een vispannetje op het menu deze feestdagen? Laat het klassieke witte wijn- of roomsausje eens voor wat het is en verras je gasten met een... [naar artikel]
De Koldo-zaak in Spanje vertoont gelijkenissen met de mondmaskerfraude in ons land. [naar artikel]
Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen! [naar artikel]
Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: salade met chorizo en avocado. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Salade met chorizo en avocado verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen! Wat heb je nodig:20 scampi's, gepeld, darmkanaal [naar artikel]
Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]
Gisteren kreeg chef-kok Jamie Oliver kritiek over zich heen omdat hij in een klassieke Spaanse paëlla stukjes chorizo verwerkte. Heiligschennis, [naar artikel]
Drie gerechten waar Jeroen altijd zwaar nostalgisch van wordt. Het gegratineerde vispannetje is een klassieker uit het begin van zijn kookcarrière waar hij tot vandaag nog altijd met groot plezier op terugkijkt. [naar artikel]
Winter of zomer, aan zee gaat een pannenkoek er altijd in. Maar waar eet je de beste? Topchocolatier Julius Persoone ging voor ons op zoek naar de lekkerste pannenkoek van de kust. Hij proefde er tien, van de Panne tot Knokke, en vond de absolute topper. “Deze is duidelijk met hart en ziel gemaakt”, klonk het. Al werd hem ook minder lekker werk voorgeschoteld: “Deze smaakt naar vispannetje. Bah.” En één kok moet nog op “halvemaantjescursus”. [naar artikel]
Stukje worst iemand? In Colombia hebben ze wel wat op overschot. De chefs van het restaurant ‘Tres Piedras’ in de stad Tulua hebben zich namelijk aan een opvallend record gewaagd: die van de langste chorizo-worst ter wereld. [naar artikel]
Een Franse wetenschapper heeft zijn excuses aangeboden nadat hij een foto van een plakje chorizo tweette en beweerde dat het een afbeelding was van een ster, genomen door de James Webb-ruimtetelescoop. [naar artikel]
Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor. [naar artikel]
Delhaize roept de producten Salchichon Iberico 125G en Chorizo Iberico 125G terug omwille van het risico op salmonellabesmetting. [naar artikel]
Antoine Griezmann is verkozen tot beste speler van het seizoen 2015-2016 in Spanje. De Franse aanvaller kreeg de meeste stemmen van de Spaanse voetbalfans. [naar artikel]
Lucienne Verbeke (82) uit Bredene woont al jaren in Spanje. Haar beste vriendin Cecile ging zoals gewoonlijk op bezoek. "Maar ondertussen zit ze hier al 2,5 maanden", zegt Lucienne. "En dat is voor mij een geluk bij een ongeluk!" [naar artikel]
De handelskamer van de Spaanse regio Andalusië heeft in Tervuren de veertien beste olijfolieproducenten van de streek voorgesteld. Opvallende aanwezige is Truienaar Eddy Plasquy die al vijf jaar olijven teelt in Zuid-Spanje. Zijn olijfolie valt zo goed in de smaak dat hij het streekproduct in ons land mag komen promoten. [naar artikel]
Italië, winnaar van het WK van 2006, en Spanje (2010) speelden zondag de beste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Het publiek werd getrakteerd op fijnzinnige steekpassjes en af en toe een ordinaire beuk. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.