De prijs van garnalen bereikt recordhoogtes. Ze kosten tegenwoordig honderd euro per kilo. Dat is bijna de helft meer dan twee jaar geleden. Garnalen zijn zo duur omdat de garnaalvissers er almaar minder boven halen. [naar artikel]
De afgelopen weken is de prijs van de grijze garnalen met bijna de helft gezakt. Deze zomer bereikte de prijs recordhoogtes tot 100 euro per kilo.... [naar artikel]
Hoe komen we dan aan die 6000 ton garnalen die wij Belgen elk jaar eten? Elk jaar halen we zo’n 35 000 ton garnalen uit de zee. Die worden gepeld in Marokko. De mensen daar verdienen 150 à 170 euro per maand om garnalen te pellen. Daarna - ettelijke kilometers later- komen de garnalen terug naar België. Hoe blijven die garnalen dan vers? [naar artikel]
Liefhebbers van grijze garnalen zullen het graag horen: op de veiling is de prijs voor grijze garnalen fors gezakt. Enkele maanden geleden kostte een kilo ongepelde garnalen nog makkelijk 8 of 9 euro. Vanochtend in Nieuwpoort werd er voor een kilo niet eens 4 euro betaald. De reden: er zijn er enorm veel momenteel. [naar artikel]
De prijs van garnalen heeft een recordhoogte bereikt. Het lage aanbod is de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging zegt het Departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
Na de toespraak van de Russische president Vladimir Poetin is de prijs voor gas, olie en tarwe de hoogte ingeschoten. In ons land stijgt de prijs van diesel (B7) donderdag, nadat ook woensdag de prijs al omhoog ging. [naar artikel]
Jarenlang hebben we te veel betaald voor onze garnalen. De belangrijkste handelaars in Noordzeegarnalen maakten prijs- en marktafspraken, maar betalen nu een hoge boete. [naar artikel]
De kleuterleidster Katty Vanmassenhove heeft in Frankrijk het wereldkampioenschap garnalen pellen gewonnen. Met 120 deelnemers kregen ze tien minuten om zo veel mogelijk garnalen te pellen. Het gewicht van de gepelde garnalen bepaalde de uitslag. [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Lees dit artikel: Katoenprijs schiet de hoogte in: hoogste niveau in tien jaar De katoenprijs op de internationale markten is gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Dit dreigt heel wat kleding ook weer duurder te maken. Termijncontracten in New York stegen vrijdag met 3 procent tot 1,1495 dollar per pound (bijna een halve kilo, red.). De prijs van de termijncontracten is de voorbije twaalf maanden met […] Lees dit artikel: Katoenprijs schiet de hoogte in: hoogste niveau in tien jaar [naar artikel]
Wie wat zalm uit de supermarkt of viswinkel wil, heeft het allicht ook opgemerkt: voor een kilo betaal je al snel 25 euro. De prijs is de laatste... [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien kan je ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Wie een bakje grijze garnalen in zijn winkelmandje legt, heeft ongetwijfeld al grote ogen getrokken bij het zien van de prijs: 7,29 euro voor amper 125 gram is geen uitzondering dit jaar. En dan is het officiële Belgische seizoen nog niet eens begonnen. Hoe komt dat? En wat verwachten de garnalenvissers van dit seizoen? “De wind houdt onze boten momenteel vast in de haven”, zeggen vissers Lorenzo Desmit uit Oostende en Günther Vanbleu uit Oostduinkerke. [naar artikel]
Wie er genoeg geld voor neertelt, kan volgend jaar op 30 kilometer hoogte genieten van een gastronomische ervaring in een ruimteballon van Space Perspective. De kok van dienst is de Deense sterrenchef Rasmus Munk. [naar artikel]
De prijs van cacaobonen - de grondstof voor chocolade - schiet nog hoger nu Pasen nadert. In 3 maanden tijd is een ton cacao dubbel zo duur geworden. [naar artikel]
Katty Vanmassenhove, een lerares uit Wenduine, is wereldkampioen grijze garnalen pellen. Ze haalde het in het Franse Leffrinkhoeke, nabij Duinkerke, van zowat 120 andere deelnemers. Dat berichten de Franse media La Voix du Nord en Le phare Dunkerquois zondag. Vanmassenhove won met 112 gram gepelde grijze garnalen in tien minuten, voor tienmalig kampioene Nicole Vanzinghel […] Het bericht Lerares uit Wenduine is wereldkampioen garnalen pellen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Er komt zeer weinig vis onze kant uit. In IJsland staken de vissers omdat hun loon te laag is, en in Noorwegen varen ze niet uit omwille van het [naar artikel]
In het West-Vlaamse Desselgem vond vanmiddag de internationale schoonheidswedstrijd voor garnalen plaats. In dertien categorieën werd telkens de [naar artikel]
De prijs voor diesel schiet zaterdag verder de hoogte in. Vanaf morgen zal de prijs per liter namelijk boven de 2 euro komen te staan. [naar artikel]
De prijs voor grijze noordzeegarnalen is al weken aan het stijgen. Record na record wordt gebroken en intussen zijn garnalen dubbel zo duur geworden als in gewone tijden. Voor een kilo gepelde, gesorteerde garnalen betaal je in de winkel nu 80 tot 100 euro per kilo. "Het is logisch dat mensen aan deze prijzen afhaken", zegt Steven Timmermans van visgroothandel Alfa Fish. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: kruidenpuree met garnalen. [naar artikel]
Omdat de Marokkaanse pelstations onderbemand zijn, kampen de Belgische super- markten met een tekort aan garnalen. De situatie zal vermoedelijk nog minstens enkele weken aanhouden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.