Door tijdgebrek schotelt één op de acht Vlamingen (13%) zichzelf haast altijd kant-en-klaarmaaltijden voor. En nu het coronavirus de horeca... [naar artikel]
Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]
Met HNGRY en Factor – een service van HelloFresh – zijn er twee nieuwe spelers op de markt van de kant-en-klaarmaaltijden die aan huis geleverd worden. Benieuwd of ze lekker én vooral ook hun geld waard zijn? Wij deden de test en zuchtten al eens diep bij het openen van een doos. [naar artikel]
Niet veel tijd om te koken, dan kies je misschien af en toe voor een snelle hap. In ‘Over Eten’ op Eén kochten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss twee winkelkarren kant-en-klaarmaaltijden, goed voor in totaal honderd gerechten. De hamvraag: zijn ze eigenlijk ongezond of vallen sommige maaltijden eigenlijk best mee? [naar artikel]
Van stoommaaltijden tot salades: supermarkten staan vol met kant-en-klaarmaaltijden, die worden aangeprezen met woorden als ‘vers’ en ‘gezond’. Lekker makkelijk, maar zijn ze ook gezond? [naar artikel]
Zware werkdag gehad, kinderen snel opgepikt aan de schoolpoort, om vervolgens thuis zo snel mogelijk de was uit te halen, het huis een [naar artikel]
In SCHAFT in Kallo heeft sterrenchef Viki Geunes vier nieuwe gerechten voorgesteld die havenarbeiders elke dag kunnen eten. "Gezonde bordjes boordevol groenten en energie als alternatief voor de Vlaamse klassiekers", zegt Geunes op Radio 2. Het gaat om een initiatief van werkgeversorganisatie CEPA voor de drie gaarkeukens in de haven van Antwerpen. [naar artikel]
Een lange rij voor de ingang, glaasjes cava, ballonnen … Delhaize Bosuil in Deurne is woensdagavond feestelijk geopend. Bij de opening kwamen 2.000 klanten proeven van het vernieuwde concept waar Delhaize mee wil uitpakken: Delhaize Fresh Atelier. Fresh Atelier is een samenwerking tussen Foodmakers en Delhaize waarbij ze kant-en-klare gezonde maaltijden voorschotelen. Volgend jaar zullen nog 36 winkels in heel Vlaanderen worden omgevormd naar het nieuwe concept. [naar artikel]
Groenten in de supermarkt zijn de afgelopen twee jaar een pak duurder geworden, zo blijkt uit de maandelijkse inflatiecijfers van Testaankoop. De consumentenorganisatie vindt het hoog tijd om van gezonde, duurzame voeding een logische en betaalbare keuze voor consumenten te maken. [naar artikel]
Een drone levert dinsdag in de school BuSO Levensvreugde in Aalst een eerste tussendoortje in het kader van ‘Oog voor Lekkers’, een Vlaams-Europese actie die kleuters en jongeren wil aansporen om te kiezen voor fruit, groenten en melk. Deelnemende scholen bezorgen de leerlingen minstens 10 weken lang een stuk fruit, groente en melk en geven uitleg rond gezonde voeding. [naar artikel]
Dat elke dag cornflakes, pizza en chocoladerepen eten niet gezond is, hoeven we u niet te vertellen. Maar een nieuwe Franse studie suggereert dat... [naar artikel]
Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
Iedereen heeft het druk, druk, druk en tijd voor koken hebben we amper nog. Dus zoeken we massaal onze toevlucht in kant-en-klaarmaaltijden, die [naar artikel]
Kinderen en groenten zijn vaak niet de dikste vrienden. De gezonde kost aan het kind brengen, is voor talloze ouders een dagelijkse strijd. Auteur... [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Eentje om vooraan je receptenboek te steken deze zomer: een frisse en vegetarische pastasalade met véél groenten en verse kruiden. En klaar in een... [naar artikel]
Lieven Vanlommel (34) richtte Starmeal op waarmee hij gezonde kant-en-klaargerechten levert aan winkels in binnen- en buitenland. Hij werd Jonge Ondernemer van het Jaar. [naar artikel]
Dokters en diëtisten raden het al jarenlang aan: eet iedere dag vijf stuks fruit en evenveel groenten om een gezonde levensstijl te bekomen. Maar volgens onderzoekers is dat aantal dramatisch onderschat. [naar artikel]
Groenten in de supermarkt zijn de afgelopen twee jaar een pak duurder geworden. Zo kostten wortelen in januari dit jaar gemiddeld een derde meer dan in januari 2022 en ajuinen zelfs ruim de helft. Dat blijkt uit de maandelijkse inflatiecijfers van Testaankoop. De consumentenorganisatie vindt het hoog tijd om van gezonde, duurzame voeding een logische en betaalbare keuze voor consumenten te maken. [naar artikel]
We weten goed genoeg dat snoepen, fastfood en kant-en-klaarmaaltijden uit de magnetron ongezond zijn. Met de beste intenties stappen we de supermarkt in en toch komen we buiten met iets uit die categorieën. “Terwijl we wéten dat gezonde voeding beter is voor ons en voor de planeet", zegt voedingswetenschapper Marjolein Harbers. Ze onderzocht hoe en waarom we in die valkuil in de supermarkt trappen. Waarop moet je zelf letten als je inkopen gaat doen? [naar artikel]
De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt. Dagen zonder vlees. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts [naar artikel]
Uw groenten en fruit digitaal bestellen en laten leveren door een zelfrijdende wagen. Het zou de toekomst zijn van de e-commerce en retailhandel. In de Britse stad Greenwich was er al een proefproject. [naar artikel]
Tussen het zwemzakken vullen en tanden poetsen door is het een uitdaging om ook elke ochtend die kinderbrooddozen van een gezonde lunch te [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.