Uit een onderzoek blijkt dat we niet vijf stuks groente en fruit per dag moeten eten om zo lang mogelijk gezond te blijven, maar 10. Dat is maar liefst 800 gram per dag. Voor een niet-vegetariër/veganist lijkt dit een onmogelijke opdracht. Enkele tips. [naar artikel]
Zakjes gepureerd fruit voor onderweg. Hoe zinvol, duurzaam of gezond is dat? [naar artikel]
De mensapen in de Antwerpse Zoo en Planckendael staan sinds kort op groentedieet. In plaats van 2 kilogram fruit per dag krijgt elk dier nog maar twee stukken fruit. ‘Het fruit dat we hier kopen, verschilt erg van de vruchten die de dieren in de natuur vinden en eten’, legt dierennutritioniste Roxanne Van Riemsdijk uit. ‘Gecultiveerd fruit bevat veel meer suikers en veel minder vezels dan natuurlijk fruit.’ [naar artikel]
Wie gezonder wil leven, grijpt al snel naar smoothies en sapjes. Maar zijn die wel zo gezond? Kunnen ze jouw honger écht stillen? En zijn fruitpoeders een gezond alternatief voor vers fruit? Diëtiste Celien Rombouts legt voor eens en altijd uit wat er met je groenten en fruit in de mixer gebeurt. [naar artikel]
Het Limburgse bedrijf Fruit at Work levert dit schooljaar gratis fruit aan 50.000 leerlingen. Ze doen dat in het kader van het Oog voor Lekkers-project van de Vlaamse overheid en de Europese Unie. Dankzij die subsidies kunnen lagere scholen één dag per week gratis fruit aanbieden aan de leerlingen. En dat is meer dan ooit nodig, want maar al te vaak sturen ouders hun kinderen zonder gezond tussendoortje naar school. [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]
34 procent van het fruit in ons land is gecontamineerd met pesticiden van de schadelijkste categorie. Dat blijkt uit gegevens van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). Is het nog veilig om fruit te eten? En wat kunnen we zelf tegen pesticiden doen? [naar artikel]
Dokters en diëtisten raden het al jarenlang aan: eet iedere dag vijf stuks fruit en evenveel groenten om een gezonde levensstijl te bekomen. Maar volgens onderzoekers is dat aantal dramatisch onderschat. [naar artikel]
Ook dit schooljaar is het dé uitdaging om zoveel mogelijk kinderen gezond te laten eten. De campagne ‘Oog voor lekkers’ wil ouders en scholen hierbij helpen, door een gezond tussendoortje aan te bieden. Want Vlaamse kinderen en jongeren eten die onvoldoende. Tien tips om uw kind groeten en fruit te laten eten. [naar artikel]
Congo wordt officieel eigenaar van alle stukken in het Afrikamuseum in Tervuren, die geroofd zijn. Dat schrijft De Standaard. Het gaat voorlopig om zo'n 1 procent van de totale collectie. De stukken blijven voorlopig in Tervuren, zolang Congo die niet terugvraagt. Er komt ook een onderzoekscommissie over andere twijfelachtige stukken. [naar artikel]
Als het even kan ontbijten wij graag gezond en niet al te calorierijk, maar laten we eerlijk zijn: van enkel een stuk fruit met wat yoghurt heb [naar artikel]
Knijpzakjes met fruit voor de kleintjes zijn handig voor onderweg of in de boekentas. En nog gezond ook, want gemaakt van quasi 100 procent fruit, zonder toegevoegde suikers. Althans, dat zou je denken. “En toch zijn ze geen alternatief voor vers fruit”, aldus de consumentenorganisatie Testaankoop. [naar artikel]
Groenten en fruit zijn niet zo gezond als we denken. Dat schrijft de Nederlandse voedingsexpert Martijn Katan in zijn boek Voedingsmythes. [naar artikel]
Maandag lanceert Het Nieuwsblad Plan 500g: de smakelijkste uitdaging om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Omdat het de kortste weg is naar gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. Om de lancering te vieren, komt hij maandagmiddag om 12.30 langs voor een Facebook LIVE-sessie waarin hij al jouw vragen over groenten en fruit beantwoordt. Zijn diepvriesgroenten gezond? Of wat moeten we van smoothies denken? Stel jouw vraag via het formulier hieronder! [naar artikel]
Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]
Eet u vijf stuks groenten of fruit per dag? Goed zo. Maar als u echt kans wil maken op een lang en gezond leven eet u voortaan het best tien stuks fruit en groenten per dag. Dat blijkt uit een nieuw, Brits onderzoek. [naar artikel]
Als je aan modeweken denkt, zie je vast geen modellen verkleed als stukken fruit over de catwalk flaneren maar de Britse ontwerpster Charlotte Olympia deed het. Draagbaar? Neen, maar bij haar is het dan ook om de schoenen en accessoires te doen. [naar artikel]
Vraag je je ook al eens af of het al dan niet beter is om fruit vers of uit de diepvries te consumeren? Diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg en... [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
“Als elke Belg elke dag drie à vier stukken Haspengouws fruit eet, zijn de gevolgen van de Ruslandboycot opgelost”, zegt Hilde Vautmans (Open Vld), schepen in Sint-Truiden en Europarlementslid. Ze probeert de problemen van de fruitboeren op de Europese agenda te zetten, maar intussen gaan die al het vierde crisisjaar in. “En het wordt erger, want na de boycot en de vorst komt er een nieuwe ramp aan: de Brexit.” Daarom bundelde Vautmans de favoriete fruit-recepten van BV’s in een kookboekje, dat u gratis kan bestellen. [naar artikel]
Zelf een vers vieruurtje maken voor je kids? Deze repen zijn in een wip klaar. Gebruik lekker veel fruit, ongezoete granola en yoghurt (gezond!) en... [naar artikel]
In Groot-Brittannië mogen de mensen nog maar enkele stukken groenten en fruit kopen omdat er een schaarste is. Ook in ons land is er een tekort aan groenten en fruit, vooral komkommers, paprika's en tomaten. Maar volgens Hans Vanderhallen van Coöperatie Hoogstraten moeten we ons niet verwachten aan taferelen zoals in het Verenigd Koninkrijk. [naar artikel]
Veel Vlamingen doen er alles aan om zo gezond mogelijk te eten, maar die trend lijkt nog niet echt doorgedrongen in grootkeukens. In kantines over heel Vlaanderen worden te veel vlees en zoete desserts opgediend en te weinig groenten en fruit. Dat blijkt uit een enquête van Knack bij scholen, bedrijven en woonzorgcentra. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.