De Belg consumeerde vorig jaar meer groenten en fruit. Dat blijkt maandag uit een bevraging van het marktonderzoeksbureau GfK Belgium bij een panel van 6.000 Belgische gezinnen in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Toch eten de Belgen nog steeds te weinig groenten en fruit. Daarom zet VLAM een nieuwe tv-campagne op poten. [naar artikel]
Naar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit. [naar artikel]
Naar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit. [naar artikel]
De Belg heeft in 2018 2 procent minder groenten en 5 procent minder fruit gekocht dan het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarrapport van... [naar artikel]
Belgen eet steeds minder fruit. Dat blijkt uit cijfers van het VLAM. Dat is geen nieuwe evolutie, gezien fruitconsumptie elk jaar vermindert. [naar artikel]
Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]
De gemiddelde Belg kocht vorig jaar 38 kilogram verse groenten of één kilogram minder dan in 2016. Het thuisverbruik van fruit steeg licht van 46,6... [naar artikel]
De omvang van de schade door de zonneverbranding van het fruit wordt steeds meer zichtbaar. Wat gebeurt er met het verbrande fruit? [naar artikel]
De Belg heeft in 2018 2 procent minder groenten en 5 procent minder fruit gekocht dan het jaar voordien. Dat blijkt vandaag uit het jaarrapport van marktonderzoeker GfK Belgium bij 5.000 gezinnen, in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). In 2018 kocht de Belg gemiddeld 37 kilogram groenten en 45 kilogram […] Het bericht Verbruik groenten en fruit bij Belgische gezinnen op laagste peil in tien jaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De verkoop van fruit aan bedrijven en particulieren is het eerste deel van de zomer met minstens 20 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat is veel, maar logisch aangezien meer mensen fruit eten met het warme weer. Maar wie fruit eet, wacht daar best niet te lang mee. Net door de extreem warme temperaturen wordt fruit sneller rot. [naar artikel]
We kopen meer groenten en fruit, en minder vlees. Dat blijkt ook uit cijfers van Buurtsuper.be. Het omzetaandeel van aardappelen, groenten en fruit binnen de versproducten steeg de voorbije jaren 7 procent. Aardappelen, groenten en fruit maken 12,4 procent uit van de totale omzet van een gemiddelde buurtsuper. Dat omzetaandeel steeg de voorbije 5 jaar […] Het bericht Verkoop groenten en fruit in de lift verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De mensapen in de Antwerpse Zoo en Planckendael staan sinds kort op groentedieet. In plaats van 2 kilogram fruit per dag krijgt elk dier nog maar twee stukken fruit. ‘Het fruit dat we hier kopen, verschilt erg van de vruchten die de dieren in de natuur vinden en eten’, legt dierennutritioniste Roxanne Van Riemsdijk uit. ‘Gecultiveerd fruit bevat veel meer suikers en veel minder vezels dan natuurlijk fruit.’ [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
Ieder jaar eet de Belg gemiddeld 1,3 kilogram minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Volgens Patrick Mullie, voedingsexpert aan de Vrije Universiteit Brussel, heeft de daling onder meer te maken met de schandalen in de slachthuizen. [naar artikel]
Tegenwoordig doen we allemaal ons best om gezonder te eten, mét liefde voor het milieu. We leggen steeds minder vlees op ons bord en kiezen steeds... [naar artikel]
Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten. [naar artikel]
BRUSSEL Ondanks de vele gezondheidscampagnes kochten we voor het eerst in tien jaar minder groenten en fruit. “Mensen denken dat ze voldoende groenten en fruit eten. De realiteit is echter anders.” Voedingsexperts pleiten voor doortastende maatregelen. [naar artikel]
De maand mei wordt dit jaar minder plasticvrij dan ze had kunnen zijn zonder de coronacrisis. U kiest in de supermarkt namelijk meer voor groenten en fruit die voorverpakt zijn (meestal in plastic), en minder voor groenten en fruit die u zelf uit de bak kiest en in uw herbruikbare zakje stopt. En dat heeft alles te maken met vrees voor besmetting met het coronavirus. Alleen, hoe terecht is die? We klopten aan in de supermarkt en bij de wetenschap. [naar artikel]
Belgen kiezen steeds vaker voor bioproducten en kopen meer versproducten zoals groenten, fruit, vlees en aardappelen. Dat blijkt uit kwalitatief en... [naar artikel]
Waar koop je het goedkoopst groenten of fruit? Op de markt of in de supermarkt? Wij trokken naar de wekelijkse markt in Eeklo én zes verschillende supermarkten. De resultaten zijn verrassend. Eén van de discounters is 31 procent duurder dan de goedkoopste. Als je weet dat de gemiddelde Belg jaarlijks 238 euro aan groenten en fruit uitgeeft, is dat een groot verschil. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.