Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 July 2022
16:49 uur

Fusieinfovergadering vanavond in Lindel-Hoeven

Het Belang van Limburg

10/07/2017 - 11:11

Na tweemaal Neerpelt (Herent en Sint-Huibrechts-Lille) en vrijdag op Holheide (Overpelt) is de volgende infoavond over de fusie vandaag om 19.30 in Den Drossaerd op Lindel-Hoeven (Overpelt). Op Herent en Sint-Huibrechts-Lille waren telkens een 100-tal aanwezigen. Op Holheide 65. Echt veel vragen waren er niet. Eerder een gelaten sfeer in de parochiezaal van Holheide. .


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Samana Lindel-Hoeven verdeelt paasattentie onder leden (31/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Omdat het nog altijd niet toegelaten is om een paasfeest te organiseren, namen nkele kernleden van Samana Lindel-Hoeven het initiatief om hun leden te verrassen met een paasgeschenk.
  [naar artikel]
 2. Corneliuskerk Lindel-Hoeven viert halve eeuwfeest met Vlaamse kermis (27/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend wordt in de Corneliusparochie van Lindel-Hoeven (Overpelt) de 50ste verjaardag van de kerkwijding van de nieuwe kerk gevierd. Op 26 oktober was het exact een halve eeuw geleden zijn dat Mgr. Heusschen de kerk kwam inwijden.
  [naar artikel]
 3. Lindel-Hoeven VV stelt ploegen voor (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onder een stralende zon en met ruime belangstelling werden vorige zondag alle spelertjes, spelertjes, ploegen, bestuur, trainers en vrijwilligers van Lindel-Hoeven VV aan de supporters voorgesteld. De U7 speelden onderling een wedstrijdje voor aanvang van de match LHVV - FC Anadol.
  [naar artikel]
 4. Kinderen van Lindel-Hoeven wandelen met brede glimlach naar nieuwe, multifunctionele school (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor 180 kinderen van de Corneliusschool in het Peltse dorp Lindel-Hoeven was vrijdag een heugelijke dag. Ze wandelden met hun boekentasjes naar hun nieuwe schoolgebouw. Meer nog, het werd een multifunctionele brede school waarin ook de kinderopvang, naschoolse activiteiten, maar zelfs feesten in het weekend kunnen plaatsvinden.
  [naar artikel]
 5. Vandaag 2 informatietentoonstellingen in Overpelt (05/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond is er een infotentoonstellng over het project ‘Agter de Heuf’ en een over het project ‘Brede School Lindel’. De invulling van het gebied Agter de Heuf en de uitbouw van de Brede School in Lindel-Hoeven zijn twee van de belangrijke ‘werven’ die in Overpelt nog in de steigers staan. Het zijn uitzichtbepalende projecten, niet alleen in het huidige Overpelt, maar ook in het toekomstige Pelt waar wij volop aan bouwen.
  [naar artikel]
 6. Zondag Jeugdkamerorkest van Sint-Petersburg te gast in kerk van Lindel-Hoeven (Overpelt) (14/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het jeugdkamerorkest van Sint-Petersburg met dirigent Sergei Efaev strijkt andermaal neer in Overpelt en geeft zondag (16/7) om 15 uur een concert in de kerk van Lindel-Hoeven. Het strijkorkest is op tournee door Europa en staat garant voor een onvergetelijke namiddag met muziek van hoog niveau. Ze komen allemaal uit de muziekschool ‘Vasiliev Ostrov’. Het orkest telt diverse prijswinnaars bij zijn solisten.
  [naar artikel]
 7. Zondag pannenkoekentocht met de KWB in Overpelt-Lindel (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De jaarlijkse pannenkoekentocht KWB-Lindel-Hoeven (Overpelt) gaat nu zondag 7 april door. Inschrijving voor deze familiewandeling vanaf 13 tot 15.30 uur aan de Vliegden Oost, Boemerangstraat 20 te 3900 Pelt. Afstand ongeveer 7 km. er is ook een route voor rolstoelen en buggy gebruikers. Deelnemen kost 5 euro voor de pannenkoeken achteraf.
  [naar artikel]
 8. Inbraak in Lindel (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers hebben zondag toegeslagen in de Meistraat in Lindel. De diefstal is rond 22.30 uur vastgesteld. De buit is onbekend.
  [naar artikel]
 9. Inbraakpoging in Lindel (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben proberen inbreken in een huis op de Bakenhofweg in Lindel. Ze raakten niet binnen via de achterdeur. De inbraakpoging is maandag rond 16.45 uur vastgesteld.
  [naar artikel]
 10. Klein bosbrandje op grens Eksel en Lindel (17/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag rond 14.15 uur is een brand opgemerkt ter hoogte van de brug over de Noord-Zuidverbinding tussen Lindel en Eksel. Zo’n 100 m² in een bosjes is vernield. De schade bleef beperkt.
  [naar artikel]
 11. Tweede school in Pelt moet de deuren sluiten: “Dit was absoluut noodzakelijk” (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Corneliusschool wordt met onmiddellijke ingang gesloten tot en met 8 november. Zowel in de vestigingen van Lindel (Parkstraat en Kapelstraat), Hoeven (Tielenstraat) als Holheide worden de lessen opgeschort.
  [naar artikel]
 12. Cash geld gestolen in Lindel (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond hebben inbrekers toegeslagen in een huis in de Meistraat in Lindel. Ze namen cash geld mee.
  [naar artikel]
 13. Melding van inbraak in Lindel (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie kreeg zondag om 9.40 uur een melding van een inbraak in de Hoevenstraat in Lindel. De buit is niet bekend. (ppn)
  [naar artikel]
 14. Voertuig gestolen in Lindel (28/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Haasbosstraat in Lindel is een voertuig gestolen. De feiten werden dinsdagvoormiddag bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 15. Twee gewonden bij botsing in Lindel (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’s zijn maandag even na 18 uur op het kruispunt van de Lindelsebaan en de Kraaibosstraat in het Lindel gebotst. Een 21-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden uit Pelt werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 16. Veel vernielingen aangebracht na inbraak in Lindel (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden hebben ingebroken in de Parkstraat in Lindel. Dat is maandag rond 10.30 uur gemeld bij de politie. Er werden veel vernielingen aangebracht, maar op het eerste gezicht was er niks verdwenen.
  [naar artikel]
 17. Vier lichtgewonden bij ongeval in Lindel (19/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond rond 19.45 uur zijn vier personen lichtgewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Rekkerstraat en de Kapelstraat in Lindel. Het ging om de twee bestuurders, een man (28) uit Pelt en een vrouw (28) uit Lommel, en twee passagiers. (siol)
  [naar artikel]
 18. Veel kritiek op “nieuw dorp in rustige buurt” (29/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een grote bouwpromotor uit Brugge heeft een omgevingsvergunning aangevraagd om zo’n 3 hectare open ruimte te verkavelen in het buitengebied van Lindel-Hoeven. Er zou ruimte komen voor 40 à 50 wooneenheden. Op de gemeenteraad kreeg het dossier de wind van voren van de voltallige oppositie.
  [naar artikel]
 19. Halloweentocht in zombiestijl lokt meer dan 1.000 deelnemers (01/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag 29 oktober vond de vijfde editie van de halloweentocht in de bossen aan de Ballaststraat in Lindel-Hoeven (Overpelt) plaats. Meer dan 1.000 deelnemers, jong en wat ouder, durfden het donkere bos met tal van spannende verrassingen te trotseren.
  [naar artikel]
 20. Halloween verhuist naar Groten Hof in Overpelt (26/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vzw PeltEvents Lindel-Hoeven organiseert vandaag en morgen het meest spectaculaire en gethematiseerde Halloween event in Limburg. Om organisatorische redenen verhuist men van de Ballastraat naar de site bij de Groten Hof aan de Lindelsebaan (over de brug richting Eksel).
  [naar artikel]
 21. Morgen "buitenspeeldag" in Overpelt (17/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Morgen - woensdag 18 april - organiseren meer dan een tweehonderd gemeenten in Vlaanderen een Buitenspeeldag. In Overpelt hebben jeugddienst, sportdienst en kinderopvang de handen in elkaar geslagen om er een leuke namiddag van te maken op en rond het pleintje achter Den Drossaerd in Lindel-Hoeven.
  [naar artikel]
 22. Toilet in brand gevlogen in Lindel (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer Noord-Limburg is donderdag rond 14.30 uur uitgerukt naar de Stukstraat in Lindel. Daar was de wc van een woning in brand gevlogen, vermoedelijk door een kaars of een sigaret. Het toilet brandde uit, de rest van de woning liep veel rookschade en waterschade op en moet grondig gereinigd en verlucht worden. Er is geen sprake van kwaad opzet. 
  [naar artikel]
 23. Stephan Peeten schrijft boek over Sint-Maarten in Overpelt (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De naar Haacht uitgeweken Peltenaar Stephan Peeten schreef het boek ‘Sint-Maarten stook het vuur’. Het verhaal draait rond de traditie van de Sint-Maartensvuren in Lindel-Hoeven en is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Stephan. Het boek kost 15 euro en wordt verkocht in CC Palethe. Alle opbrengsten gaan naar vzw ’t Kietelt, die verjaardagsdozen aanbiedt aan kinderen van kansarme gezinnen.
  [naar artikel]
 24. Wapenstilstand in de fusiegemeente (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wapenstilstand wordt maandag in de fusiegemeente op vier plaatsen herdacht. Op die manier houdt men alles bij het oude. Na de kerkdienst van 9 uur is er aansluitend in Sint-Huibrechts-Lille een bloemenhulde aan het monument en toespraken in het ontmoetingscentrum. In Lindel-Hoeven (Overpelt) is om 10 uur een bloemenhulde aan het monument in de Parkstraat. Neerpelt-Centrum verzamelt om 10.30 uur aan het Sooi Willemsplein en trekt in stoet om 10.45 uur naar de Sint Niklaaskerk met politie, KF Dommelgalm en de brandweer. Na de kerkdienst trekt men in stoet naar het Vredesmonument en men sluit af met een receptie in de fanfarezaal.
  [naar artikel]
 25. GEMEENTERAAD. Pelt legt 540.000 euro op tafel voor uitbreiding centrum Lindelhoeven (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Grondaankoop: De gemeenteraad ging akkoord om in de Kapelstraat (Lindelhoeven) voor 540.000 euro een acht percelen grond (ruim 31 are) aan te kopen. De aankoop kadert in de verdere uitvoering van het RUP Lindel waar men onder meer voorziet in het realiseren van twee trage verbindingen/zachte assen door het binnengebied van Lindel-centrum. Schepen Fransen (CD&V): “Eén van beide assen betreft een oost-westverbinding door de site. De aankoop maakt het mogelijk om deze as te realiseren en daarbij voldoende openheid in het gebied te verankeren, als compensatie voor verdere ontwikkelingen in de onmiddellijke omgeving.”
  [naar artikel]
 26. Omgevallen boom beschadigt Hoeven (19/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De straat Hoeven in Poederlee is sinds donderdagmiddag afgesloten voor het verkeer.
  [naar artikel]
 27. Diefstal (03/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben de koplampen van een Porsche gestolen in de Weyerstraat in Lindel. De auto stond op de oprit van de eigenaar.
  [naar artikel]
 28. Waarom we geen nieuwe pandemie hoeven te verwachten: de apenpokken versus het coronavirus (21/05/2022 - VRT NWS)
  Na twee jaar coronacrisis doet de komst van het apenpokkenvirus bij sommigen alarmbellen afgaan. Toch hoeven we ons volgens experts minder zorgen te maken en hoeven we al helemaal geen nieuwe pandemie te verwachten. Dat komt omdat de beide ziektes weinig met elkaar gemeen hebben.
  [naar artikel]
 29. Terug misviering met beperking in kerken van Overpelt (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de kerken van Overpelt-Centrum, Holheide (zondag) en Lindel-Hoeven (zaterdag) worden er vanaf het weekend van 13-14 juni weer eucharistievieringen opgedragen. Voorlopig alleen in het weekend heeft PE De Goede Herder beslist. Stewards zullen de gelovigen onthalen met een ontsmettingsgel en de plaatsen aanwijzen. Plakband op de vloer zal de nodige te houden afstand aanduiden. Ook zij die niet wensen te communiceren zullen gevraagd worden mee in de rij aan te sluiten om te vermijden dat mensen elkaar moeten kruisen. De communie zal enkel uitgedeeld worden door de voorganger. Er wordt een plexischerm voorzien om rechtstreeks contact te vermijden. De kerk van Centrum en Holheide (foto) zijn startklaar. Daar is na de herinrichting nog plaats voor 100 (Centrum) en 50 (Holheide) man. (PaTh)
  [naar artikel]
 30. "Zelfs als we zakken, blijf ik" (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eupen passeert vanavond in het Astridpark. Glorieuzere voetbalavonden hoeven de ­Panda’s dit seizoen niet te verwachten. Claude Makelele (44) is...
  [naar artikel]
 31. Vanavond in ‘Alloo in de Nacht’: een nachtshift bij de Scheepvaartpolitie en een bezoek aan de 'Pure Love Club' (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hoeven niet op een nieuwe reeks van ‘Alloo bij de Wegpolitie’ te wachten vooraleer we de reportagemaker nog eens aan het werk zien bij de...
  [naar artikel]
 32. Nederlands premier Rutte: 'Had opmerking niet hoeven maken, maar inhoudelijk klopt het wel' (15/11/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft woensdag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. 'Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte', aldus Rutte.
  [naar artikel]
 33. Dieven proberen Ford Transit te stelen (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag is rond 18.15 uur de poging tot diefstal van een Ford Transit vastgesteld in de Parkstraat in Lindel. Het cilinderslot was uit het portier getrokken en het stuurslot was uitgebroken.
  [naar artikel]
 34. Limbomania-winnaar Fornet heeft EP uit: “Wij hoeven niet hip te zijn” (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Fornet’, zo heet toepasselijk de eerste EP van jonge Limburgse wolven Fornet. Vanavond stellen ze die voor in de Brusselse AB, zaterdag staan ze in de Muziekodroom. “We merken dat we stilaan wegkruipen van de claustrofobische gitaarmuziek.”
  [naar artikel]
 35. Hoeven nabestaanden van terreurslachtoffers geen erfbelastingen te betalen? (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nabestaanden van slachtoffers van terreuraanslagen hoeven geen erfbelasting te betalen. Dat vindt de Vlaamse regering die hierover een voorstel
  [naar artikel]
 36. Football Talk. FIFA verlengt aangepaste regels: clubs hoeven internationals tot eind 2020 niet af te staan (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbalclubs hoeven tot het einde van dit jaar hun internationals niet af te staan aan de nationale ploegen als daar een periode van quarantaine...
  [naar artikel]
 37. Hele huis overhoop gehaald (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners van de Vrenenstraat in Lindel meldden donderdag om 23 uur dat inbrekers bij hun via de veranda aan de achterzijden waren binnengeraakt. Ze stichtten wanorde, haalden alle kasten en lades op en zowel het gelijkvloers als de verdieping werden bezocht. De buit is voorlopig onbekend. (ppn)
  [naar artikel]
 38. Klas van Corneliusschool in Pelt in quarantaine (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Corneliusschool, de basisschool van het Lindel, is een klas preventief in quarantaine geplaatst nadat een besmetting bij een leerling werd vastgesteld.
  [naar artikel]
 39. Wie is ‘De Grappigste Mens Ter Wereld’? Sven en Erik vechten het uit (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen ‘De Slimste Mens’ vanavond, maar de fans hoeven niks van het programma te missen. VIER deelde zonet deze hilarische video van de ‘battle’...
  [naar artikel]
 40. Zeer weinig kinderen hoeven bescherming tegen Covid, volgens grote Britse studie (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zeer weinig kinderen hoeven bescherming tegen Covid, volgens grote Britse studie De meeste jongeren lopen een “extreem laag” risico op ziekte en overlijden door Covid-19 en hoeven zich niet tegen het virus te beschermen, stellen onderzoekers van een grote Britse studie. De studie zou de meest grondige zijn over dit onderwerp tot nu toe. De gezamenlijke analyse van University College London (UCL) en de universiteiten van […] Lees dit artikel: Zeer weinig kinderen hoeven bescherming tegen Covid, volgens grote Britse studie
  [naar artikel]
 41. De Oude Hoeven elke maand bezaaid met minstens honderd bierblikjes (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een mysterieuze blikjeswerper die ondertussen al enkele jaren lege bierblikjes in de wegbermen van De Oude Hoeven kiepert, volhardt in de boosheid. Enkele dagen na de opruim liggen er telkens weer tientallen blikjes voor het rapen. 
  [naar artikel]
 42. Italianen hoeven niet langer eeuwige trouw te beloven bij huwelijk (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Binnenkort hoeven Italianen in hun huwelijksbelofte geen eeuwige trouw aan hun partner meer te beloven. Politici in Rome willen namelijk de civiele code aanpassen aan de huidige realiteit.
  [naar artikel]
 43. Verwaarloosde ezel in Neeroeteren (03/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft maandag melding gekregen van een verwaarloosde ezel in een weide in de Vooshoventerweg in Neeroeteren. De hoeven van het dier waren veel te lang. De eigenaar werd hierover aangesproken en hij beloofde de hoeven te laten kappen. De politie volgt de toestand op.
  [naar artikel]
 44. Opnieuw pony en ezel met misvormde hoeven opgevangen (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder heeft woensdag opnieuw een pony en ezel opgevangen met een ernstige misvorming aan de hoeven. Maandag waren er al twee pony’s in beslag genomen met hetzelfde probleem.
  [naar artikel]
 45. Cavani doet net voor clash met Anderlecht ruzie met Neymar heropleven: "We hoeven geen vrienden te zijn" (18/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond zullen er veel ogen gericht zijn op Neymar. En Cavani. En de verstandhouding tussen beiden, nadat het erop lijkt dat de Uruguayaan de...
  [naar artikel]
 46. Twee inbraken in Overpelt (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond is in de Koningsstraat in Lindel een inbraak ontdekt. De dieven waren binnengekomen nadat ze een ruit hadden geforceerd. Er zijn juwelen weg. In de vroege namiddag was er ook al een inbraak in een huis in de Vloeterstraat in het centrum van Overpelt gemeld. Ook daar werd een raam aan de achterkant opengebroken.
  [naar artikel]
 47. De Kloot wordt The Prick (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond gaat de succesvolle tv-serie Clan in première in Groot-Brittannie onder de naam ‘The Out-Laws’. De Britse pers is alvast laaiend enthousiast, nu de kijkers nog. “Ik ben superfier, maar al die toeters en bellen hoeven voor mij niet”, zegt bedenkster Malin-Sarah Gozin. “Laat de mensen gewoon kijken en de reeks beleven.”
  [naar artikel]
 48. Klas van Corneliusschool in Pelt in quarantaine (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Corneliusschool, de basisschool van het Lindel in Pelt, is een klas preventief in quarantaine geplaatst nadat een besmetting bij een leerling werd vastgesteld.
  [naar artikel]
 49. Pedagogen scharen zich achter advies dat ouders niet meer dan 2 uur per week hoeven bezig te zijn met schoolwerk: “Anders is het gewoon niet houdbaar” (05/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ouders moeten én mogen de leraars niet vervangen. Dat onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) een richtlijn uitvaardigt dat ouders maar twee uur per week met schoolwerk hoeven bezig te zijn, begrijpen alle pedagogen dan ook. Net zoals in niet-coronatijden hoeven mama en papa hun kinderen enkel bij hun schoolwerk te ondersteunen. “Anders is het voor thuiswerkende ouders gewoon niet meer houdbaar.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy