Oktober en november is traditioneel het hoogseizoen van de rode bieten. “Eet ze maar op, want ze zijn gezond”, hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Toch valt de groente door zijn sterke aardesmaak niet bij iedereen in de smaak. Hoe gezond is de rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Oktober en november is traditioneel het hoogseizoen van de rode bieten. “Eet ze maar op, want ze zijn gezond”, hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Toch valt de groente door zijn sterke aardesmaak niet bij iedereen in de smaak. Hoe gezond is rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Oktober en november is traditioneel het hoogseizoen van de rode bieten. “Eet ze maar op, want ze zijn gezond”, hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Toch valt de groente door zijn sterke aardesmaak niet bij iedereen in de smaak. Hoe gezond is de rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
Popeye probeert ons al jaren te overtuigen dat spinazie gezond én lekker is, maar hij vertelde er nooit bij dat je na het eten van spinazie ook [naar artikel]
Door zijn sterke aardesmaak valt rode biet niet altijd bij iedereen in de smaak. “Maar eet het toch maar op, het is gezond", hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Hoe gezond is rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Woensdag gaven we je al de tip om je kinderen te verwennen met een gepimpte brooddoos en een lieve boodschap, om hen te motiveren om groenten te eten. Maar een leuke verpakking is nog maar het halve werk natuurlijk. Volkorenbrood Brood is de basis van een kinderlunch. Niet elk kind is er fan van, maar […] [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
Er is nog nauwelijks verse spinazie te vinden in onze supermarkten. Een gevolg van het natte weer. Ook de prijzen van andere groenten swingen daardoor de pan uit. Voor courgetten betaalt u vandaag 80 procent meer dan vorig jaar, ijsbergsla en venkel zijn de helft duurder. [naar artikel]
Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje. [naar artikel]
Tortilla’s of wraps zijn populair en steeds meer merken verwerken er extra groenten in. Op basis van rode biet, paprika of zelfs spinazie: de supermarkten liggen er vol mee. Maar zijn deze automatisch een gezondere keuze dan de volkoren of gewoon witte varianten? “Laat je bij sommige wraps niet misleiden door de ingrediëntenlijst", waarschuwt Diëtist Michaël Sels (UZA). Hij neemt ze onder de loep en vergelijkt de wraps in voedingswaarden. [naar artikel]
"Zwaar feestje achter de rug? Rode biet op je bord! Dit hemelse gerecht is niet enkel fijn voor de lijn, rode bieten zitten ook boordevol [naar artikel]
Bij een gezonde levensstijl mogen groenten niet ontbreken. Dat is een waarheid als een koe, maar toch krijgt niet iedereen het water in de mond van spruitjes of andijvie. Heb je thuis een moeilijke eter of ben je zelf niet verlekkerd op groenten, dan kan je proberen om (stiekem) groenten toe te voegen aan je […] Het bericht Groenten op undercover missie: zo serveer je stiekem vitamientjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 100 g zoete aardappel• 1 teentje knoflook• 4 cm verse kurkuma• 300 g pompoenblokjes• 10 g verse […] Het bericht RECEPT Pompoencurry met kikkererwten en spinazie verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Wie niet van groenten houdt maar toch gezond wil eten, heeft er in Antwerpen een gloednieuw adresje bij. Afgelopen weekend opende aan de Oudaan Munch Superfood, een plaats voor verfrissende groentesapjes, proteïnerijke bowls en heerlijke ontbijtjes. [naar artikel]
'Er zijn ouders die boter, melk en zelfs aardappelen van het menu schrappen: niet slim.' Een overdreven focus op gezond eten kan leiden tot ontwikkelingsproblemen en eetstoornissen bij kinderen. Maar hoe moet je als ouder je weg vinden in het kluwen van voedingsadviezen en kookboeken? En wanneer wordt gezond té gezond? [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Wie kraaienpootjes of diepe groeven in het voorhoofd wil voorkomen, zet maar beter voldoende fruit, groenten en vis op het menu. En schrapt ook beter die gin-tonic. Want uit Nederlands onderzoek blijkt dat vrouwen die gezond eten, minder rimpels krijgen. Opmerkelijk is dat mannen eraan zijn voor de moeite: op hun huid heeft een dieet geen effect. [naar artikel]
Dat groenten, zoals prei en spruiten, een belangrijke bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen zijn weten we allemaal. Maar zijn deze groenten na verwerking even gezond als verse groenten? En welke impact heeft het verwerkingsproces op hun nutritionele kwaliteit, smaak en textuur? Op die vragen wil het onderzoeksproject VeggieChain een antwoord bieden. The post Z-Food Innovation: VeggieChain onderzoekt impact industriële verwerking op groenten 25/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
“Gezond koken of eten kun je zeker ook met een beperkt budget, maar je moet zonder twijfel creatiever zijn.” Veel groenten en seizoensgebonden... [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Geen geslaagd feestje zonder hapjes! En de lekkerste hapjes maak je zélf. Moeilijk is dat niet: met wat komkommer, spinazie en andere lekkernijen in de mix tover je in een wip deze gezonde, maar toch royale bites op tafel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.