Ruim 700 bezoekers proefden op paasmaandag de versgebakken pannenkoeken en wafels met siroop tijdens de Stroopfeesten. Voor het Loonse stadsbestuur zijn de feesten een uithangbord en een herinnering aan de gewonnen Monumentenwedstrijd uit 2007. [naar artikel]
Een groot stuk toert op een schoon bordje, met een bakske troost ernaast. Daar word je toch gewoon blij van? We geven je de lekkerste adresjes om eens goed zoet te doen. Met pannenkoeken, milkshakes, wafels en gebak. [naar artikel]
Ik wandel rond in Slovyansk, een stad die op dertig kilometer van de frontlijn van de gevechten met Rusland in Bachmoet ligt. Wat hier heel populair is, zijn … Belgische wafels. “De Belgische wafels zijn de grootste bijdrage voor het welzijn van onze troepen”, lacht Anja, die me een wafel serveert in een plaatselijke eetgelegenheid. [naar artikel]
Het bedrijf Geal roept de producten Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken, Cora Dessert Pannenkoeken, Carrefour Original Mini Pannenkoeken in overleg met het FAVV terug van bij de consumenten wegens de mogelijke aanwezigheid van de listeriabacterie. [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Met drie personen in acht uur tienduizenden wafels bakken, je moet het maar eens proberen. In Arendonk doen ze het. Elke dag. Wafelbakkerij Eigenbak zag 66 jaar geleden het levenslicht en is in die tijd uitgegroeid tot een icoon. Van kleine bakkers tot grote supermarkten: allemaal willen ze de wafels in hun aanbod. [naar artikel]
In heel wat gezinnen staan vandaag pannenkoeken op het menu. Het is 2 februari en dat betekent Maria-Lichtmis. Maar wat vieren we dan? En wat heeft die dag te maken met pannenkoeken? [naar artikel]
De pannenkoeken van het Beauvoords Bakhuis zijn met hun 50-jarig bestaan een gevestigde waarde in binnen- én buitenland. In 1970 startte Maggie Duquesne met pannenkoeken bakken en haar zaak breidde al snel uit tot een volwaardig bakhuis. Tot op de dag van vandaag kennen alleen zij en haar dochter Karen Pauwelyn het recept van de befaamde pannenkoeken. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Tijdens de herfstvakantie bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen. “Deze pannenkoeken smaken letterlijk naar karton. Hier is geen druppel melk aan te pas gekomen.” [naar artikel]
Iedereen kent ze wel: de wafels in witte kartonnen dozen die verkocht worden door de lokale sportclub, jeugdbeweging of school. Al twintig jaar worden ze in heel België verdeeld door het Mechelse bedrijf Bani Wafels, dat tijdens drukke periodes tot 2,5 miljoen wafels per maand verkoopt. [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
Op 2 februari vieren we Lichtmis, een traditie die nog altijd gepaard gaat met pannenkoeken. Deze Antwerpse tearooms bakken ze in alle vormen, maten en smaken. [naar artikel]
De leerlingen van 4 wetenschappen van het Inspirocollege in Houthalen, hebben dinsdag stapels wafels gebakken op een duurzame manier. De groene wafelenbak kadert in een project voor het vak CleanTech. “Alle energie wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt”, zegt leerkracht Wouter Hoebers, die het vak CleanTech onderwijst. De wafels worden aan 1 euro per stuk verkocht en er is keuze tussen groene en goudbruine wafels. Met de opbrengst wil de wetenschapsklas bomen laten planten op school. [naar artikel]
Pukkelpop, Jeneverfeesten, Versuz … Feestmogelijkheden troef in Hasselt, de kleinste maar fijnste provinciehoofdstad van Vlaanderen. Wat deze stad nog zoal te bieden heeft als je er wil wonen? Dat lees je hier! [naar artikel]
Iedereen bakt: van wafels tot pannenkoeken, van bananen- tot zuurdesembrood. Dat laatste blijkt nogal een uitdaging te zijn. Wij gaan de uitdaging niet langer uit de weg en bakten ons eigen zuurdesembrood. [naar artikel]
In Elen in Dilsen-Stokkem heeft de ouderraad van basisschool De Twinkelaar een nieuw wereldrecord wafels bakken gevestigd. In 24 uur tijd bakten 300 medewerkers samen 26.200 wafels. Ze wilden de leerlingen tonen dat er in iedereen een wereldkampioen schuilt. [naar artikel]
Tussen de caipirinha-bars en sambamuziek schuilt er in São Paolo, de grootste stad van Brazilië, een hoekje waar aangeschoven wordt voor een stevig pak frieten of wafels met chocoladesaus. Belg Gabriel de l'Escaille opende er met zijn vrouw Flore Wittouck een Belgisch restaurant. En of het hen met Belga Corner voor de wind gaat! [naar artikel]
Weinig mensen die zich zó hard voor het goede doel inzetten als Anja Lannoo (44) uit Leopoldsburg. De Heppense bakt al twee jaar lang bijna dagelijks cakes, Berlijnse bollen, wafels, pannenkoeken en ander lekkers om geld in te zamelen voor een goed doel. “In mijn vrije tijd ben ik haast constant deeg aan het kneden of beslag aan het kloppen”, lacht Anja, die in het dagelijkse leven…in een bakkerij werkt. [naar artikel]
25.000 wafels bakken in 24 uur, een wereldrecordpoging dat basisschool De Twinkelaar in Dilsen-Stokkem wil halen. Met 2700 kilogram aan ingrediënten en 36 wafelijzers zijn ze klaar om de strijd aan te gaan. De leerlingen maken morgen overdag het deeg klaar en vanaf vijf uur in de namiddag gaat de recordpoging van start tot zaterdag vijf uur. Na de recordpoging worden de wafels uitgedeeld aan verenigingen, maar ook alle inwoners van het dorpje Elen mogen een pak wafels komen afhalen. [naar artikel]
Maria Lichtmis is al wel voorbij, maar versgebakken pannenkoeken smaken altijd. Met deze tips smul je snel van de lekkerste pannenkoeken! [naar artikel]
Ijsjes, pannenkoeken en wafels met chocoladesaus erover zijn niet nieuw, maar wat dacht je van een pakje frieten met vloeibare chocolade erover? Die combinatie kan je voortaan zelf proeven bij de Frietboutique in Rotterdam. [naar artikel]
Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd, ook in het Spectrumcollege. Al jaren lang bakt Ria Voortmans, ondertussen gepensioneerd leerkracht, een hoop pannenkoeken. Ze maakte er een traditie van om op deze dag voor alle leerlingen en leerkrachten pannenkoeken te bakken. [naar artikel]
Zondag was het uitzonderlijk marktdag in Merchtem omdat de woensdagmarkt op Kerstmis valt. De markt pakte meteen uit met een opvallende blikvanger: Stany Wafels kwam in primeur langs met een nieuwe marktwagen. Stany Wafels is al 65 jaar een begrip in Merchtem. [naar artikel]
Ook woonzorgcentrum Clarenhof droeg een steentje bij aan De Warmste Week. Iedereen ging de afgelopen weken actief aan de slag. Samen met de residenten zijn er zelfgemaakte artikelen (koekjes, bloemstukjes, koffielikeur, advocaat, kerststukjes, pannenkoeken, wafels) verkocht op de kerstmarkt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.