Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

OPINIE: En daarom eet ik geen vlees meer

12/09/2017 - 17:41
"Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


2. OPINIE. Proffen na kritiek op Week van de Steak-Friet: “Stop met vlees te verketteren” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ondanks het feit dat vlees evolutionair en historisch van enorm belang is geweest voor de mens, en ook op die manier steeds naar waarde werd... [naar artikel]


3. OPINIE: "De vleessector is rot. Er moet een grondige kuis gebeuren" (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

In het nieuwste voedselschandaal moest bedorven vlees toch nog verkoopbaar lijken. "Er werd geknoeid met de houdbaarheidsdata. En als het vlees rot... [naar artikel]


4. Geen dieren meer doden of laten lijden: is kweekvlees de toekomst? (20/08/2019 - VRT NWS)

Dierenrechtenorganisatie Gaia stelt dat met bio-vlees alleen klimaat, bos, rivieren en biodiversiteit niet gered zullen worden. De organisatie reageert daarmee op de opinie van Dirk Holemans en Merlijn De Rijcke (denktank Oikos) die Vlaamse landbouwers oproepen om meer in te zetten op biologische en lokale landbouw. [naar artikel]


5. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


6. Geen Dagen Zonder Vlees in 2018 (05/12/2017 - VRT NWS)

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]


7. Brusselse school schrapt vis en vlees van menu (14/04/2019 - De Morgen)

De Nederlandstalige basisschool Heilige Familie in Schaarbeek schrapt vis en vlees een week van het menu. Als het een succes wordt, krijgen de leerlingen vanaf volgend schooljaar bijna geen vis of vlees meer. [naar artikel]


8. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


9. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]


10. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


11. Jumbo Nederland stopt met vlees in promotie: “een belangrijke stap” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de Nederlandse Jumbosupermarkten zullen vanaf eind mei geen vleespromoties meer te vinden zijn. Ook online zullen klanten geen vlees meer in promotie kunnen kopen. Jumbo is de eerste Nederlandse supermarkt die stopt met aanbiedingen van vlees. De supermarkt wil zo bijdragen aan het verminderen van impact van voedselconsumptie op mens, dier en natuur. [naar artikel]


12. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


13. Vleesvervanger kost tot drie keer meer dan echt vlees: “Klanten hebben geen goed zicht op de kostprijs” (19/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Maart is de maand van de ‘Veggie Challenge’. En dat voel je ook in je portefeuille. Het gros van de vleesvervangers is nog steeds duurder dan vlees. Hoe komt het dat sojabonen duurder zijn dan een dier van vlees en bloed? Het Nieuwsblad ging op onderzoek. [naar artikel]


14. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


15. ‘Bloed’ in uw vlees is helemaal geen bloed (17/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]


16. 3 heerlijke vegetarische burgers die even lekker zijn als die met vlees (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gek op hamburgers maar wil je wat minder of helemaal geen vlees meer eten? Dan is het nieuwe boek van de in Nederland wonende blogger Nina Olsson... [naar artikel]


17. Boeren zijn boos op ‘Dagen zonder vlees’ (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)

De boerenorganisatie ABS is de onophoudelijke negatieve berichtgeving over vlees en meer in het bijzonder rood vlees meer dan beu. De ‘dagen zonder vlees’, die vanaf volgende week weer massaal zullen gevolgd worden, zijn voor ABS een stap te ver. De organisatie waarschuwt ook voor de financiële gevolgen voor de landbouwers en prijsstijgingen van voedsel. [naar artikel]


18. Veggiebarometer: meer Belgen dan ooit laten vlees links liggen (22/02/2022 - De Morgen)

Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]


19. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]


20. ‘Helemaal geen niche meer’: meer Belgen dan ooit laten vlees links liggen (22/02/2022 - De Morgen)

Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!