Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
22:11 uur

Kredietwaardigheid VK brokkelt (beetje) af

De Tijd

23/09/2017 - 09:16

09:15 Moody's, één van de grote drie ratingbureaus, verlaagt de kredietwaardigheid van de Britse langetermijnschuld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fitch verlaagt Turkse kredietwaardigheid (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft gisteren de kredietwaardigheid van Turkije verlaagd van BBB- naar rommelstatus BB+, vanwege de instabiliteit na de
  [naar artikel]
 2. Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid...
  [naar artikel]
 3. Europese vaccinsolidariteit brokkelt verder af (03/03/2021 - Express)
  De vaccinsolidariteit in de EU brokkelt verder af. Allereerst aan het oostelijk front. Na Hongarije, dat zowel Chinese als Russische vaccins bestelde, kondigen op hun beurt nu ook Tsjechië en Slovakije aan dat ze miljoenen doses van het Russische Spoetnik-V vaccin hebben gekocht. Voormelde landen wachten niet op de goedkeuring van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), […] The post Europese vaccinsolidariteit brokkelt verder af appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Wetenschappers 'filmen' het einde in ons lichaam: zo ziet de dood eruit (22/08/2018 - De Morgen)
  We weten dat we allemaal doodgaan. Maar wat de dood precies is? Daar botst onze kennis op een muur. Al brokkelt dié nu wat af. Wetenschappers ontdekken beetje bij beetje hoe het leven uitdooft in de hersenen, de genen en de cellen. En zo kunnen dokters het leven misschien leren rekken.
  [naar artikel]
 5. Fitch verlaagt kredietwaardigheid België (24/12/2016 - De Tijd)
  08:45 De kredietbeoordelaar Fitch verlaagt de Belgische kredietwaardigheid van AA naar AA- vanwege de 'budgettaire ontsporingen' in ons land.
  [naar artikel]
 6. Zuid-Afrikaanse kredietwaardigheid zakt naar 'junk' (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ratingbureau Standard and Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Zuid-Afrika verlaagd tot de status van 'junk', nadat president Jacob Zuma
  [naar artikel]
 7. Ook ratingbureau Standard & Poor's verlaagt kredietwaardigheid Italië (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar S&P (Standard & Poor's) heeft zijn vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Italië naar beneden bijgesteld. Volgens S&P...
  [naar artikel]
 8. Fitch verlaagt kredietwaardigheid België (26/12/2016 - De Standaard)
  De kredietbeoordelaar Fitch trekt conclusies uit de ontsporing van de Belgische begroting en verlaagt de kredietwaardigheid.
  [naar artikel]
 9. Moody's verlaagt kredietwaardigheid van China (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China voor het eerst sinds 1989 verlaagd. Het ratingbureau waarschuwt voor de
  [naar artikel]
 10. Moody’s verlaagt Vlaamse kredietwaardigheid (04/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Vlaanderen verlaagd. Minister van  Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) werkt aan een voorstel om de Vlaamse schuldgraad aan te pakken.
  [naar artikel]
 11. Moody's verlaagt kredietwaardigheid Balta (19/11/2018 - De Tijd)
  13:01 Het kredietratingagentschap Moody's verlaagt de kredietwaardigheid van Balta en zet de vooruitzichten op negatief. Een zwakke Engelse markt en de lage winstmarge baren Moody's zorgen.
  [naar artikel]
 12. Brug Hoelbeek brokkelt af (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De brug in Hoelbeek brokkelt af. Om die reden is de Hoelbeekstraat voor alle verkeer afgesloten. De stad gaat de buurt informeren. Morgen volgt een stabiliteitsonderzoek. Is dit positief, dan mag er weer verkeer door de straat.
  [naar artikel]
 13. Big Brother in China: Peking wil 'systeem van sociale kredietwaardigheid' invoeren (18/01/2018 - Knack)
  Tegen 2020 wil de Chinese regering een soort digitale big brother invoeren die het gedrag en de kredietwaardigheid van personen en bedrijven beoordeelt. 'De Chinese samenleving kent een groot vertrouwensprobleem', zegt de Duitse sinologe Mareike Ohlberg.
  [naar artikel]
 14. Gevel Gents stadhuis brokkelt af (10/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De gevel van het stadhuis aan de kant van de Hoogpoort brokkelt af. Volgens schepen van Facility Management Martine De Regge (SP.A) is ‘een serieus stuk’ van een ornament naar beneden gekomen. Om ongevallen te vermijden, is een deel van de straat afgezet. Een grondige restauratie is nog niet voor morgen.
  [naar artikel]
 15. Fitch verlaagt kredietwaardigheid van België van AA naar AA- (24/12/2016 - Knack)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft de Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- vanwege "budgettaire ontsporingen". De vooruitzichten zijn wel stabiel, wat betekent dat Fitch geen nieuwe verlaging van de rating verwacht op middellange termijn.
  [naar artikel]
 16. Moody's verlaagt kredietwaardigheid Groot-Brittannië nu ‘no-deal’ dreigt (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ratingagentschap Moody's heeft de kredietwaardigheid van Groot-Brittannië vanwege de brexit en de coronacrisis naar beneden bijgesteld. Langetermijnschulden van het Verenigd Koninkrijk krijgen voortaan de notering 'Aa3', tegen 'Aa2' eerder, zegt Moody's vrijdagavond in Parijs.
  [naar artikel]
 17. Belgische kredietwaardigheid verlaagd na “budgettaire ontsporingen” (24/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft vrijdag de Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- vanwege “budgettaire ontsporingen”. De vooruitzichten zijn wel stabiel, wat betekent dat Fitch geen nieuwe verlaging van de rating verwacht op middellange termijn.
  [naar artikel]
 18. Moody's verlaagt kredietwaardigheid Groot-Brittannië nu ‘no-deal brexit’ dreigt (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ratingagentschap Moody's heeft de kredietwaardigheid van Groot-Brittannië vanwege de brexit en de coronacrisis naar beneden bijgesteld. Langetermijnschulden van het Verenigd Koninkrijk krijgen voortaan de notering 'Aa3', tegen 'Aa2' eerder, zegt Moody's vrijdagavond in Parijs.
  [naar artikel]
 19. Motivatie om coronamaatregelen op te volgen brokkelt verder af (29/04/2020 - Express)
  De vrijwillige motivatie om de coronamaatregelen vol te houden, neemt opnieuw een duik. De voorbije week gaf nog maar 55,4... The post Motivatie om coronamaatregelen op te volgen brokkelt verder af appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Moody’s verlaagt kredietwaardigheid Vlaanderen: minister Diependaele wil schuldgraad aanpakken (06/12/2021 - De Morgen)
  Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Vlaanderen verlaagd. Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) werkt aan een voorstel om de Vlaamse schuldgraad aan te pakken.
  [naar artikel]
 21. Moody's verlaagt kredietwaardigheid Vlaanderen, Wallonië en de Franse gemeenschap (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Moody’s schat als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben de kredietwaardigheid van Vlaanderen, Wallonië en de Franse gemeenschap lager in. Daarom heeft het kredietbeoordelingsbureau vrijdagavond enkele wijzigingen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 22. Voets: "De eigenheid van STVV brokkelt langzaam een beetje af" (08/08/2017 - Sporza)
  Het zijn woelige tijden bij STVV na het snelle ontslag van trainer Marquez en de nakende overname door een Japans bedrijf. Clubicoon Peter Voets ziet het met lede ogen aan.
  [naar artikel]
 23. Satellietbeelden moeten kredietwaardigheid Indiase boeren helpen inschatten (26/08/2020 - Express)
  In India is de Icici Bank gestart met de verzameling en het gebruik van satellietbeelden van landbouwgronden. Die informatie moet... The post Satellietbeelden moeten kredietwaardigheid Indiase boeren helpen inschatten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Kredietwaardigheid Portugal opgewaardeerd (16/09/2017 - VRT NWS)
  Ratingbureau Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van Portugal opgewaardeerd tot net boven de junk-status. Portugal heeft nu een BBB-/A03-oordeel bij Standard & Poor, een stap hoger vergeleken met de vorige rating. Volgens Standard & Poor's is het land opnieuw investeringswaardig. 
  [naar artikel]
 25. Moody’s verlaagt kredietwaardigheid van Vlaanderen, Wallonië en Franse Gemeenschap (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Moody’s schat als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben de kredietwaardigheid van Vlaanderen, Wallonië en de Franse Gemeenschap lager in. Daarom heeft het ratingbureau vrijdagavond enkele wijzigingen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 26. Moody’s verlaagt waardering Italië, ongerustheid over schuld (20/10/2018 - Metro)
  Ratingagentschap Moody’s heeft vrijdagavond bekendgemaakt dat het de kredietwaardigheid van Italië verlaagt. Moody’s is ongerust dat de schuld de komende jaren zou stabiliseren in plaats van afnemen. De aanpassing van de kredietwaardigheid komt er nadat de Europese Commissie van Italië “verduidelijkingen” heeft geëist over de begroting 2019. De notering zakt van ‘Baa2’ tot ‘Baa3′. Dat betekent dat de kredietwaardigheid zakt tot het laagste niveau voor het de beoordeling speculatie meekrijgt. Moody’s gaf de notering een stabiel perspectief. bron: Belga   Het bericht Moody’s verlaagt waardering Italië, ongerustheid over schuld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Moody’s verlaagt waardering Italië, ongerustheid over schuld (20/10/2018 - Metro)
  Ratingagentschap Moody’s heeft vrijdagavond bekendgemaakt dat het de kredietwaardigheid van Italië verlaagt. Moody’s is ongerust dat de schuld de komende jaren zou stabiliseren in plaats van afnemen. De aanpassing van de kredietwaardigheid komt er nadat de Europese Commissie van Italië “verduidelijkingen” heeft geëist over de begroting 2019. De notering zakt van ‘Baa2’ tot ‘Baa3′. Dat betekent dat de kredietwaardigheid zakt tot het laagste niveau voor het de beoordeling speculatie meekrijgt. Moody’s gaf de notering een stabiel perspectief. bron: Belga   Het bericht Moody’s verlaagt waardering Italië, ongerustheid over schuld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Matthias Diependaele reageert op verlaagde Vlaamse kredietwaardigheid: ‘Dit smaakt bitterzoet’ (04/12/2021 - De Standaard)
  Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Vlaanderen verlaagd. Minister van  Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) zegt ‘trots te zijn op de rugdekking die we vanuit Vlaanderen aan onze ondernemers hebben gegeven’, en werkt aan een voorstel om de Vlaamse schuldgraad aan te pakken.
  [naar artikel]
 29. Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- door "budgettaire ontsporingen" (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft vandaag de Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- vanwege "budgettaire ontsporingen". De
  [naar artikel]
 30. Vaticaan gokte met donaties op kredietwaardigheid Hertz en financierde film over Elton John (08/10/2020 - Express)
  Het Vaticaan kocht risicovolle beleggingsproducten die erop gokten dat de autoverhuurder Hertz, die ondertussen failliet is, al zijn schulden kon... The post Vaticaan gokte met donaties op kredietwaardigheid Hertz en financierde film over Elton John appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Aandeel dieselauto’s brokkelt af in Europa (23/04/2021 - Express)
  De populariteit van diesel- en benzinewagens in de Europese Unie neemt steeds verder af, al hebben ze samen nog steeds een marktaandeel van 65 procent. Vooral hybrides worden steeds populairder in Europa, bijna één op de vijf nieuw geregistreerde wagens is van dat type. Dat blijkt vrijdag uit kwartaalcijfers van de Europese fabrikantenvereniging Acea. Diesel […] Lees dit artikel: Aandeel dieselauto’s brokkelt af in Europa
  [naar artikel]
 32. Corona is niet én een beetje federaal, én een beetje regionaal, én een beetje provinciaal, én een beetje lokaal (23/07/2020 - De Morgen)
  Rectoren Luc De Schepper, (UHasselt), Caroline Pauwels, (VUB), Luc Sels (KU Leuven), Rik Van de Walle (UGent) en Herman Van Goethem (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 33. Kredietwaardigheid van Ierland naar beneden (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Kredietwaardigheid NMBS onder vuur (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Pacheco-tunnel brokkelt nu ook af (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Vertrouwen Belgische ondernemers brokkelt af (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. De Stemming: Grote steun voor coronamaatregelen brokkelt af, Wilmès en co konden niet overtuigen (20/05/2020 - VRT NWS)
  De coronamaatregelen krijgen veel steun bij de mensen, maar die steun brokkelt duidelijk af naarmate de pandemie meer onder controle komt. Daarnaast vindt een groot deel van de bevolking de manier waarop de regeringen de gezondheidscrisis in het algemeen aanpakken matig tot (heel) goed. Maar echt overtuigen deden de politici zelf niet en bovendien is er ook daar een neerwaartse trend. Dat blijkt uit "De Stemming", een onderzoek van de VUB en de Universiteit Antwerpen in opdracht van de VRT en De Standaard, uitgevoerd in de maand april.
  [naar artikel]
 38. Trevifontein in Rome brokkelt af, experts kibbelen over oorzaak (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. De Bosporus-brug brokkelt af (07/04/2019 - De Morgen)
  Sammy Mahdi is voorzitter CD&V Sint-Jans-Molen-beek en columnist bij De Morgen.
  [naar artikel]
 40. Fitch hakt in kredietwaardigheid Turkije (14/07/2018 - De Tijd)
  09:21 Het ratingbureau is van mening dat de 'risico's voor de macro-economische stabiliteit van het land toegenomen zijn'.
  [naar artikel]
 41. Fitch handhaaft Belgische kredietwaardigheid (02/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/VyVKDzax_NLisGA_Eu72DcKDf9o/diocontent/115170261/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 42. China verlaagt kredietwaardigheid van de VS (26/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/MqjQeuxQt_f4-jM4vAVxwvg9qII/diocontent/18091478/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 43. Dollar brokkelt af ondanks status van veilige haven (03/03/2020 - De Tijd)
  13:19 De Amerikaanse munt daalt na de goede prestaties van de jongste jaren.
  [naar artikel]
 44. Almacht van IOC brokkelt stilaan af (04/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Gd8TsGMhjxCFo9au8nExfV9F5CY/diocontent/41235801/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 45. Rectoren dringen in open brief aan op “eenheid van commando” (23/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In een open brief gepubliceerd in verschillende media pleiten vijf Vlaamse rectoren uitdrukkelijk voor “eenheid van commando” om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “De crisis is niet én een beetje federaal, én een beetje regionaal, én een beetje provinciaal, én een beetje lokaal”, klinkt het.
  [naar artikel]
 46. “Jerry is beetje bij beetje aan het verdwijnen” (08/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uiterlijk lijkt Jerry Leenaers uit Hasselt een gezonde man van 43 jaar, maar de werkelijkheid vertelt een heel ander verhaal. Jerry lijdt aan jongdementie, een ziekte die verwoestend uithaalt in zijn hoofd. “We moeten nu al afscheid nemen, want hij is beetje bij beetje aan het verdwijnen”, zegt zijn vrouw Saskia Frederix (45).
  [naar artikel]
 47. Euronext: Ahold Delhaize verliest favorietenstatus (09/09/2016 - De Tijd)
  11:00 De Bel20-index houdt zo goed als pas op de plaats. De beursgraadmeter brokkelt rond 11 uur 0,05 procent af tot 3.619 punten.
  [naar artikel]
 48. Brexit zet kredietwaardigheid VK op losse schroeven (10/11/2019 - De Tijd)
  15:28 Moody's waarschuwt Londen voor een ratingverlaging. Behalve de brexitsaga baart de groeiende Britse schuldenberg het ratingbureau zorgen.
  [naar artikel]
 49. Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]pen.be. Disclaimer. Privacy policy