Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
10:02 uur

Francken wil "radicale imam" weg

Het Laatste Nieuws

03/10/2017 - 13:47

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, imam A.S., ingetrokken....


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Radicale imam moet het land uit (06/04/2019 - De Morgen)
  Primeur in ons land: staatssecretaris Theo Francken (N-VA) neemt de verblijfsvergunning af van een radicale imam uit Luik. De man dweept actief met Toulouse-schutter Mohammed Merah.
  [naar artikel]
 2. Vader jonge haatverspreider Verviers blijkt radicale imam die Francken al jaar land uit wil: "Het zit in de familie" (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De tiener die in het centrum van Verviers rondliep terwijl hij onder meer "Oh Allah, vernietig de vreselijke christenen, oh Allah, dood hen
  [naar artikel]
 3. Vader van jonge haatverspreider Verviers blijkt radicale imam die Francken al jaar wil buiten krijgen: "Het zit in de familie" (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De tiener die in het centrum van Verviers rondliep terwijl hij onder meer "Oh Allah, vernietig de vreselijke christenen, oh Allah, dood hen
  [naar artikel]
 4. Imam Grote Moskee: "Geen idee waarop Francken zich baseert als hij zegt dat ik gevaarlijk ben" (09/12/2017 - VRT NWS)
  Theo Francken (N-VA) noemt de imam van de Grote Moskee in Brussel "een gevaar voor onze samenleving". Maar Abdelhady Sewif weet niet vanwaar dat komt. "Ik weet niet op welke feiten de staatssecretaris zich baseert als hij zegt dat ik gevaarlijk ben voor de samenleving. Het idee dat wij na 13 jaar zomaar uit België moeten vertrekken, raakt ons gezin", vertelt de imam in een interview met VRT NWS.
  [naar artikel]
 5. Imam Grote Moskee van Brussel: "Ik ben niet gevaarlijk, ik ben geen salafist" (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De imam van de Grote Moskee in Brussel is "een gevaar voor de samenleving". Dat zei staatssecretaris Theo Francken (N-VA) over Abdelhady Sewif. VRT...
  [naar artikel]
 6. Francken wil imam Grote Moskee toch het land uit (29/11/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gaat in beroep tegen de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. De Raad had geoordeeld dat de imam van de Grote Moskee in Brussel toch in ons land mag blijven.  Francken: "Heeft salafisme een plaats in Europa? Ik vind van niet, desnoods trek ik naar het Hof van Justitie in Luxemburg."
  [naar artikel]
 7. Imam Vilvoorde: "Imam die spilfiguur was in aanslagen Spanje heeft enkele keren gepredikt in Diegem" (22/08/2017 - De Redactie)
  Abdelbaki Es Satty, de imam die gezien wordt als de sleutelfiguur in de aanslagen in Barcelona en Cambrils heeft in ons land gepredikt in een moskee in Diegem. Dat zegt de imam van Vilvoorde in Het Nieuwsblad en bevestigt hij aan VRT NWS. "Maar mijn indruk was altijd dat hij niet was zoals het moest zijn."
  [naar artikel]
 8. Imam Grote Moskee schreeuwt onschuld uit: "Ik bestrijd extremisme en radicalisme" (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik heb volstrekt niets te maken met de salafistische stroming in de islam. Meer zelfs: ik geef altijd kritiek op radicale en salafistische ideeën,...
  [naar artikel]
 9. Tiener post haatvideo, vader is "haatimam" (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van de jongeman die door Verviers wandelt en in het Arabisch oproept tot moord op alle christenen, is een radicale imam. Dat heeft Theo
  [naar artikel]
 10. Theo Francken trekt verblijfsvergunning in van imam uit Grote Moskee van Brussel (03/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft de verblijfsvergunning ingetrokken van imam. “Hij is een gevaar voor onze nationale veiligheid”, argumenteerde Francken in een interview met RTL dinsdagochtend.
  [naar artikel]
 11. Francken trekt verblijfsrecht in van imam Grote Moskee van Brussel (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, Mohamed Galaye N’Diaye, ingetrokken. Volgens Francken is de imam een “geradicaliseerde salafist” en vormt hij een gevaar voor “de samenleving en de nationale veiligheid”. Dat heeft de N-VA-staatssecretaris gezegd op de Franstalige zender Bel RTL.
  [naar artikel]
 12. Francken trekt verblijfsrecht in van imam Grote Moskee van Brussel (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, Mohamed Galaye N’Diaye, ingetrokken. Volgens Francken is de imam een “geradicaliseerde salafist” en vormt hij een gevaar voor “de samenleving en de nationale veiligheid”. Dat heeft de N-VA-staatssecretaris gezegd op de Franstalige zender Bel RTL.
  [naar artikel]
 13. Imam Grote Moskee: "Vrouwen en mannen zijn elkaars gelijken in de islam" (27/04/2017 - De Redactie)
  Mohamed Galaye N'Diaye spreekt met klem tegen dat zijn instituut het salafisme (een radicale stroming binnen de islam, red.) zou verspreiden.
  [naar artikel]
 14. "Degoutante foto" bij opiniestuk Kif Kif maakt Francken kwaad: "Jullie zijn een overgesubsidieerd haatclubje" (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er bovenarms op tussen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en de interculturele organisatie Kif Kif. Francken
  [naar artikel]
 15. Francken haalt zwaar uit naar Groen: "Die partij is ongelooflijk arrogant" (25/10/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft zich bijzonder kritisch uitgelaten over Groen. In "De ochtend" op Radio 1 noemde Francken Groen herhaaldelijk "arrogant". 
  [naar artikel]
 16. Theo Francken: "Geen rapporten gezien waarin staat dat we ons vergist hebben" (09/12/2017 - VRT NWS)
  De staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft van de Staatsveiligheid geen enkele aanwijzing gekregen om de verblijfskaart van de iman Abdelhady Sewif te verlengen. Hij reageert daarmee op een interview van VRT NWS met de imam van de Grote Moskee in Brussel. Sewif zegt dat hij geen idee heeft waarop Francken zich baseert om zijn verblijfsvergunning na dertien jaar niet te verlengen.
  [naar artikel]
 17. Radicale imam mag weer naar zijn gezin (09/04/2019 - De Morgen)
  De radicale geestelijke Abu Qatada mag de gevangenis verlaten. Dat heeft een Britse immigratierechtbank bepaald.
  [naar artikel]
 18. Communicatieadviseur: "Francken is authentiek en heeft charisma" (11/01/2018 - VRT NWS)
  Politici hebben het moeilijk met de communicatie van Theo Francken. Het is te horen bij zowel oppositie als meerderheid. Premier Charles Michel wil morgen praten met de staatsecretaris over zijn stijl. "Maar je kunt er niet om heen", zegt communicatieadviseur Peter Van Rompaey in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Francken weet als een van de weinige politici minder hoog opgeleiden authentiek toe te spreken."
  [naar artikel]
 19. Francken stelt zich vragen bij legitimiteit van Michel II en waarschuwt Open VLD voor "guerre totale" (10/12/2018 - VRT NWS)
  Theo Francken (N-VA) stelt zich vragen bij de legitimiteit van de minderheidsregering Michel II, die volgens hem "lichtzinnig" omgaat met de grondwet. Als de regering het vertrouwen vraagt aan het parlement, vindt hij het "niet evident" om die te geven. Francken is vooral kritisch voor Open VLD. Dit weekend liet zijn opvolger op Asiel en Migratie Maggie De Block verstaan dat ze een "menselijker" beleid wil. "Als ze zo doorgaan, is het la guerre totale", waarschuwt Francken in "De ochtend" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 20. Imam Benhaddou over salafistische Koranscholen: "Vlaanderen is Nederland niet, maar bestaat ook hier"  (11/09/2019 - VRT NWS)
  Imam Khalid Benhaddou was naar eigen "gechoqueerd" na het zien van de uitzending over salafistische moskeescholen in Nederland. De grote vraag: gebeurt dat ook bij ons? "Vlaanderen is Nederland niet, maar ook hier bestaat het", duidt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 21. Francken zet door om imam Grote Moskee uit te zetten (29/11/2017 - De Tijd)
  13:18 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat in beroep tegen de beslissing om de imam van de Grote Moskee in Brussel toch in ons land te laten blijven.
  [naar artikel]
 22. Imam Grote Moskee moet land niet verlaten: Francken in beroep (29/11/2017 - Knack)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat in cassatieberoep bij de Raad van State tegen de intrekking van de verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee van Brussel.
  [naar artikel]
 23. Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats is waar iedereen kan binnenwandelen is voorbij" (17/03/2019 - VRT NWS)
  De Gentse imam Khalid Benhaddou pleit ervoor om moskeeën in ons land beter te beveiligen tegen mogelijke aanslagen. Hij vindt ook dat de moslimgemeenschap zelf beter zal moeten controleren wie allemaal een moskee binnenkomt. Dat heeft hij gezegd in "De zevende dag". 
  [naar artikel]
 24. [VIDEO] - Imam Grote Moskee: "Ik heb niet gelogen. Ik zou nooit liegen" (15/02/2017 - De Redactie)
  Gisteren werd Galaye N’Diaye, de imam van de Grote Moskee in Brussel, gehoord in de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen. De imam getuigde daar onder eed dat geen enkele Syriëstrijder in het Islamitisch en Cultureel Centrum van België heeft gestudeerd. Maar dat blijkt toch het geval te zijn.
  [naar artikel]
 25. Imam van Nederlandse moskee "bereid te doden voor geloof" (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ben bereid voor mijn geloof te sterven, maar ook bereid levens te ontnemen." Dat schrijft de in opspraak geraakte Nederlandse imam Halil Çelik
  [naar artikel]
 26. Theo Francken (N-VA): "Wat ik van de PS verwacht, is dat er een gesprek plaatsvindt" (03/07/2019 - VRT NWS)
  Oud-staatssecretaris en N-VA-boegbeeld Theo Francken herhaalt zijn oproep aan de PS om als grootste Franstalige partij met de N-VA te komen praten over een nieuwe federale regering. In "Terzake" zegt hij dat de N-VA "natuurlijk" bereid is om compromissen te sluiten.
  [naar artikel]
 27. Imam die aanzien wordt als sleutelfiguur in terreurcel Barcelona "had banden met België" (20/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft gisterenmorgen in Ripoll, een stad ten noorden van Barcelona, het huis van een imam doorzocht. De veiligheidsdiensten waren op
  [naar artikel]
 28. CdH en Ecolo eens over nood aan "radicale verandering" van politiek (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ecolo en cdH stellen vast dat er na de opeenvolging van affaires de laatste maanden nood is aan "radicale verandering" van het politieke leven.
  [naar artikel]
 29. Francken "recycleert" Tilburgse gevangeniscellen (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft met de Nederlandse overheid een akkoord over de "recyclage" van 144
  [naar artikel]
 30. Imam Grote Moskee mag blijven, maar Francken gaat in beroep (30/11/2017 - De Morgen)
  Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) trekt naar de Raad van State tegen de uitspraak dat de imam van de Grote Moskee van Brussel in ons land mag blijven.
  [naar artikel]
 31. Francken: "Vrijwillige spreiding asielzoekers? Opvang opvarenden Lifeline was eenmalig" (29/06/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ziet wel positieve punten in de migratiedeal die vanochtend bereikt werd op de EU-top. Maar een solidariteitsmechanisme om asielzoekers te spreiden over Europa ziet hij helemaal niet zitten, zo klinkt het in "De ochtend" op Radio 1. "We moeten nu zo snel mogelijk deals maken met Afrikaanse landen", vindt Francken.
  [naar artikel]
 32. Imam die aanzien wordt als sleutelfiguur in terreurcel Barcelona "reisde regelmatig naar België" (20/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft gisterenmorgen in Ripoll, een stad ten noorden van Barcelona, het huis van een imam doorzocht. De veiligheidsdiensten waren op
  [naar artikel]
 33. Theo Francken over streng Deens migratiebeleid: "Ik ben soms heel jaloers" (12/09/2019 - VRT NWS)
  Voormalig N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zegt een grote fan te zijn van de strenge aanpak van migratie en integratie in Denemarken. Reportagemagazine "Pano" zette die gisteren voor het voetlicht. Toch nuanceert Francken ook: "Ik vind niet dat je in Molenbeek harder moet worden gestraft dan in Lubbeek."
  [naar artikel]
 34. Minister Geens na heisa over preek in Grote Moskee: "Beginnersfout, maar gaan verder met Moslimexecutieve" (08/04/2019 - VRT NWS)
  "Een beginnersfout." Zo noemt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de ophefmakende preek van een imam tijdens het vrijdagsgebed in de Grote Moskee in Brussel. De imam sprak geen Nederlands of Frans, en zou volgens de Antwerpse imam Nordine Taouil  betaald zijn door Saudi-Arabië. Toch wil Geens verder blijven werken met de Moslimexecutieve, die de Grote Moskee nu uitbaat. 
  [naar artikel]
 35. Schild & Vrienden allesbehalve alleenstaand geval: "Rechts-radicale, nationalistische bewegingen vinden elkaar globaal"  (06/09/2018 - VRT NWS)
  De rechts-radicale organisatie Schild & Vrienden is allesbehalve een alleenstaand fenomeen. Dat zegt docent politiek en nieuwe media aan de universiteit van Tilburg Ico Maly in "Nieuwe feiten" op Radio 1. "Het is iets wat je overal ziet ontstaan, in alle hoeken van (zeker) de Westerse wereld. Rechts-radicale, nationalistische bewegingen vinden elkaar op Europese en globale schaal."
  [naar artikel]
 36. Francken trekt verblijfsrecht in van imam Grote Moskee Brussel (03/10/2017 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) trekt de verblijfsvergunning van A.S. in. De imam van de Grote Moskee van Brussel is volgens Francken een geradicaliseerde salafist en vormt een gevaar voor de samenleving en de nationale veiligheid, aldus de staatssecretaris tegenover Bel RTL.
  [naar artikel]
 37. Francken: "Bizarre uitspraak van rechter die daarom bekendstaat" (09/10/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) is het "fundamenteel oneens" met de uitspraak van een Luikse rechtbank die het uitzetten en identificeren van Soedanese migranten heeft verboden. "Heel bizarre rechtspraak van een rechter die daar soms wel voor bekendstaat", aldus Francken. 
  [naar artikel]
 38. Francken na het racismerelletje: "Men verkiest op de man te spelen" (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Theo Francken (N-VA) krijgt heel wat verontwaardigde reacties over zich heen omdat hij een "racistisch filmpje" gedeeld heeft op zijn
  [naar artikel]
 39. Francken hekelt "politieke afrekening" en "bloeddorst" (20/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt dat er in het schandaal rond de humanitaire visa sprake is van...
  [naar artikel]
 40. 200 Europese imams overleggen in Brussel over hun rol: "Geef imam de indruk dat hij een partner is" (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweehonderdtal imams uit heel Europa is in het Square Brussels Meeting Centre bijeengekomen voor een studiedag rond het thema 'Imam zijn in...
  [naar artikel]
 41. Theo Francken: "Als Vlaams Belang uitgestoken hand zou menen, dat ze beginnen met eigen nest op te kuisen" (25/09/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt de uitgestoken hand van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken "hypocriet". Samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang is volgens Francken "moeilijk" zolang "racisten als Filip De Man het grote woord hebben binnen Vlaams Belang". 
  [naar artikel]
 42. "Waarom de "lingerie-post" van Theo Francken fout is" (28/08/2018 - VRT NWS)
  Het bericht over "sexy lingerie voor mannen" van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) blijft reacties uitlokken. Eva Sevrin, lesbische, schrijft een thesis over het (vermeende) onderscheid tussen man en vrouw.  Ze legt uit waarom ze die post van Francken fout vindt. "Moet iedereen netjes een meisje-meisje of een jongen-jongen blijven?"
  [naar artikel]
 43. "Draait de wereld door of ligt het aan mij": opvallende Facebookpost van Theo Francken (27/08/2018 - VRT NWS)
  Een Facebookpost van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft een storm aan kritische reacties op sociale media opgeleverd. Francken had een artikel over "sexy lingerie voor mannen" gepost waarbij hij zich afvroeg "of de wereld nu doordraait of dat het gewoon aan hem ligt"? en een pleidooi lijkt te houden voor de "echte" man. De originele Facebookpost is intussen verwijderd.
  [naar artikel]
 44. Francken over uitzetting 'most wanted'-crimineel: "Albanië is nu ook niet het einde van de wereld" (18/07/2018 - VRT NWS)
  "Onze mensen hebben de procedures gevolgd", vindt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) over de uitzetting van de veroordeelde Albanese crimineel die de politie in de cel wil zien. Dat dat nu niet kan, spreekt Francken tegen in "De ochtend" op Radio 1. "Het is politiewerk om die man op te sporen en hier zijn straf te laten uitzitten. Albanië is nu ook niet het einde van de wereld."
  [naar artikel]
 45. Francken: "Ik zal alleszins geen ontslag nemen" (31/12/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) denkt niet aan ontslag. Dat zegt hij aan VTM Nieuws. Met de uitspraak van CD&V-voorzitter Wouter Beke is Francken niet zo gediend. "De sfeer is niet zo goed."
  [naar artikel]
 46. "Terrorist Nice zonder twijfel verbonden met radicale islam" (15/07/2016 - De Redactie)
  Volgens de Franse premier Manuel Valls staat het buiten kijf dat de "terrorist in Nice op één of andere manier te maken had met de radicale islam". Opvallend is dat minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve daar nog niet van overtuigd is.
  [naar artikel]
 47. OM: "Francken stelt scheiding der machten in vraag en dat is onaanvaardbaar" (10/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het College van het Openbaar Ministerie reageert "met klem" op verklaringen van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en zijn
  [naar artikel]
 48. "Haatprediker wordt in de gaten gehouden als hij naar Nederland komt" (29/10/2016 - Knack)
  De radicale Nederlands-Marokkaanse imam Shay Alami Abu Hamza zal scherp in de gaten worden gehouden als hij naar Nederland komt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy