Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:30 uur

Veldrijder (17) tijdelijk verlamd aan kuit na banaal incident met schijfremmen: “Rem sneed zenuw door”

Gazet van Antwerpen

10/10/2017 - 23:58

De beloftevolle veldrijder Cédric Mertens (17) uit Herenthout zal moeten vechten voor zijn carrière. Zijn moderne schijfremmen hakten in op zijn kuit tijdens een cross in Kasterlee. Een belangrijke zenuw werd doorgesneden, waardoor hij zelfs tijdelijk verlamd is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van Slycke: "Lijkt onmogelijk dat schijfrem van Kittel schoen doorboorde" (24/02/2017 - Sporza)
  Na een incident in de ronde van Abu Dhabi woedt de discussie over de schijfremmen weer in alle hevigheid. "Om de heisa te temperen rijdt Marcel vandaag wel niet met schijfremmen."
  [naar artikel]
 2. Geen schijfremmen in openingsweekend (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Fernando Gaviria, Zdenek Stybar en Iljo Keisse (Quick Step Floors) hakken vrijdagnamiddag pas de knoop door of ze kiezen voor een fiets met schijfremmen of toch maar opteren voor het normale remsysteem. Voor hun ploegmaats Niki Terpstra, Yves Lampaert, Philippe Gilbert en Dries Devenyns en de 24 andere ploegen aan de start in het openingsweekend is de keuze wel al gemaakt: geen schijfremmen.
  [naar artikel]
 3. Schijfremmen vlijmscherp? Die van Tom Boonen en Tony Martin niet (07/03/2017 - Sporza)
  De schijfremmen verdelen het peloton in tweeën. Quick-Step en Katjoesja zijn voorstanders. Zij testten het systeem uit met blote handen.
  [naar artikel]
 4. Mountainbiker zet per ongeluk Oostenrijks bos in brand met oververhitte schijfremmen (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Oververhitte schijfremmen bij een downhill ritje in de Oostenrijkse Alpen hebben een bosbrand veroorzaakt. Dit heeft de politie van de regio...
  [naar artikel]
 5. VIDEO: zo heet kunnen schijfremmen dus worden (07/02/2017 - Sporza)
  Onder meer Tom Boonen en Marcel Kittel toonden zich zeer tevreden over schijfremmen, maar op Twitter illustreerde Reinier Honig nog eens een opvallend neveneffect.
  [naar artikel]
 6. Fabrikanten in het verweer: "Schijfremmen zijn ongevaarlijk" (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een beroepsvereniging van producenten van fietsonderdelen maakte gisteren de resultaten van haar eigen onderzoek naar het risico van schijfremmen
  [naar artikel]
 7. Discussie over schijfremmen laait weer op na valpartij in Abu Dhabi (23/02/2017 - Sporza)
  Bij een valpartij in de Ronde van Abu Dhabi werd de schoen van Sky-renner Owain Doull in twee geharkt. "De schijfremmen sneden los door mijn schoen", klaagt hij.
  [naar artikel]
 8. Vakbond profrenners zet UCI onder druk over schijfremmen: "Komen in opstand" (28/02/2017 - Sporza)
  De Internationale Wielrennersvakbond CPA dreigt met juridische acties omdat de UCI geen actie onderneemt om het gebruik van schijfremmen veiliger te maken.
  [naar artikel]
 9. In Florida regent het leguanen: dieren vallen verlamd uit de bomen door koudegolf (23/01/2020 - De Morgen)
  In Miami daalde de temperatuur woensdag zo flink, dat de weerdienst waarschuwde voor iets bijzonders: leguanen die uit bomen konden vallen. Overal, in tuinen, parken en op straat, waren de reptielen te zien, tijdelijk ‘verlamd’ door de kou. Sommige bewoners boden de leguanen te koop aan: lekker voor in de taco.
  [naar artikel]
 10. Hulsmans: "Door schijfremmen zullen renners zich veiliger voelen" (23/01/2017 - Sporza)
  Dit seizoen zijn de veelbesproken schijfremmen weer toegelaten in het wielerpeloton. "Bij nat weer zullen de renners niet doorslippen. Maar het blijft een scherp voorwerp."
  [naar artikel]
 11. Primeur: Kittel wint als eerste een Tour-rit op fiets met schijfremmen (02/07/2017 - Sporza)
  Marcel Kittel heeft Quick-Step Floors een eerste ritzege geschonken. Het is een overwinning voor de geschiedenisboeken, nog nooit eerder won iemand een Tour-rit met schijfremmen.
  [naar artikel]
 12. De Crem legt open zenuw bij CD&V bloot (15/07/2019 - De Tijd)
  15:14 Met zijn uithaal naar de christelijke zuil heeft Pieter De Crem een open zenuw geraakt bij CD&V. De partijtop wil niet reageren. Het is wachten op de evaluatie van de ‘twaalf apostelen’.
  [naar artikel]
 13. Mysterie rond schietongeval waarbij eliteagent verlamd raakte: vakbond eist antwoorden (18/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vandaag zitten de vakbonden samen met de chef van de speciale eenheden, na een zwaar incident tijdens een oefening. Toen raakte een stagiair van het elitekorps zwaargewond toen hij beschoten werd met echte munitie in plaats van losse flodders. De man zal wellicht verlamd blijven.
  [naar artikel]
 14. Vivaldi snijdt meteen open zenuw aan (02/10/2020 - De Tijd)
  05:30 Een miljonairstaks: de regering-De Croo is nog geen dag uit de startblokken, of daar wordt de open zenuw al zichtbaar. Premier Alexander De Croo (Open VLD) wil vaart maken, om de zaak niet te laten et...
  [naar artikel]
 15. Kittel: "Uit respect voor collega's reed ik niet met schijfremmen" (24/02/2017 - Sporza)
  In de Ronde van Abu Dhabi flakkerde de discussie over schijfremmen gisteren weer in alle hevigheid los. "We mogen niet emotioneel reageren", vindt Marcel Kittel.
  [naar artikel]
 16. Vragen over veiligheid schijfremmen na valpartij Van Anrooij: “Je kunt ze met de hand stoppen en je toch niet snijden” (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat hij nog nooit zo’n wonde had gezien, zei ploegleider Sven Nys. De val van zijn renster Shirin van Anrooij in de WB cross van Tabor maakt de vraag weer pertinent of schijfremmen niet te gevaarlijk zijn om ze op een koersfiets te monteren.
  [naar artikel]
 17. Man gaat plots door het lint na ongeval met stoffelijke schade: twee agenten gewond (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee inspecteurs van de politiezone Neteland zijn vanmorgen gewond geraakt bij een banaal incident.
  [naar artikel]
 18. Hoewel Boonen en Kittel fan zijn, protesteren 600 andere renners tegen schijfremmen (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen en Marcel Kittel zijn fan, maar het overgrote deel van de profrenners zou tegen het gebruik van schijfremmen zijn gekant. De CPA, de
  [naar artikel]
 19. Nederland neemt bewaking luchtruim tijdelijk over na incident met Belgische F16 (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen nemen de bewakingsmissie van het Benelux-luchtruim tijdelijk over van België. Een deel van de Belgische vloot moet immers aan de grond blijven na een incident in februari met een F-16 in Florennes, die motorproblemen had. Dat hebben de Belgische luchtmacht en de Nederlandse Defensie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 20. SOS Spierkrampen: zo raak je van die krampen in je kuit af (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie is nog niet in het midden van de nacht uit bed gesprongen, kermend van de plotse pijn in zijn of haar kuit. Wij vroegen aan sportarts Luk Buyse...
  [naar artikel]
 21. Banaal ongeval heeft grote gevolgen (31/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het verkeer in het centrum van Turnhout zat donderdagmiddag alweer muurvast. Oorzaak was een banaal ongeval met stoffelijke schade.
  [naar artikel]
 22. Tessy (25) sterft dag na banaal ongeval met bromfiets: “We kregen telefoontje dat ze stabiel was. Een uur later was ze overleden” (07/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een schijnbaar banaal ongeval met haar bromfiets kostte donderdag het leven aan Tessy Vandenbussche (25) uit Tielt. De jonge zorgkundige overleed een dag nadat ze door een automobilist werd aangereden.
  [naar artikel]
 23. Banaal verkeersongeval loopt uit op vechtpartij (10/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een banaal verkeersongeval zonder gewonden is vrijdagavond danig uit de hand gelopen op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de Frans Van Dunlaan in Wilrijk.
  [naar artikel]
 24. Zware ochtendspits op Antwerpse ring door banaal ongeval in Berchem (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Antwerpse ring (R1) is het lang aanschuiven richting Nederland na een banaal ongeval in Berchem. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Het...
  [naar artikel]
 25. Zestiger krijgt klappen na banaal verkeersongeval (09/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een banaal ongeval op het kruispunt van de Floraliënlaan met de Elisabethlaan in Berchem is zaterdag uit de hand gelopen. Een koppel van 22 en 26 sloeg en stampte de andere betrokken bestuurder, een zestiger.
  [naar artikel]
 26. Wereldwijd panne bij Facebook, Instagram en WhatsApp door één banaal foutje (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Iets voor 18 uur maandagavond lagen plots de website en app van Facebook, Instagram en WhatsApp plat. Urenlang konden mensen niet posten, liken en commenten. “Dit is een intern probleem dat door een banaal foutje veroorzaakt kan zijn”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 27. Vier leerlingen naar ziekenhuis na incident met ontstoppingsmiddel (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een school voor buitengewoon onderwijs in de Van Schoonbekestraat in Antwerpen is tijdelijk ontruimd na een chemisch incident. 
  [naar artikel]
 28. Wat veroorzaakt die plotse kuit- en voetkrampen en de behoefte om je benen te bewegen ‘s avonds? (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tintelingen, jeuk en plotselinge krampscheuten in kuit of voet waardoor het moeilijk is om stil te blijven liggen. Meestal net voor het slapengaan....
  [naar artikel]
 29. “Penris heeft alcoholprobleem”: Vlaams Belanger trekt zich tijdelijk terug uit politiek na trut-incident (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Penris, Kamerlid voor Vlaams Belang, trekt zich tijdelijk terug uit de politiek na een incident in de Kamer gisteren. Dat bevestigt...
  [naar artikel]
 30. Ex-wereldkampioen motorcross Herlings halfuur verlamd na val: “Door het oog van de naald gekropen” (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings heeft onthuld dat hij een half uur verlamd is geweest na zijn zware val die hij eerder deze maand...
  [naar artikel]
 31. Banaal verkeersongeval loopt uit de hand: zestiger krijgt klappen (09/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een banaal ongeval op het kruispunt van de Floraliënlaan met de Elisabethlaan in Berchem is zaterdag uit de hand gelopen. Een koppel van 22 en 26 sloeg en stampte de andere betrokken bestuurder, een zestiger.
  [naar artikel]
 32. Fietser krijgt megaclaim na banaal ongeval met voetgangster: “Ik dreig helemaal failliet te gaan” (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk lijken onverzekerde fietsers wel vogelvrij verklaard. Robert Hazeldean moet na een banaal ongeval met een voetgangster...
  [naar artikel]
 33. Spierscheur velt veldrijder Van der Haar (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Veldrijder Lars van der Haar is door een spierscheur in zijn dijbeen voor onbepaalde tijd buiten strijd. De 25-jarige Nederlander maakte het
  [naar artikel]
 34. Lijfwachtaffaire verlamt Macron (26/07/2018 - De Tijd)
  22:50 Het woeste ingrijpen van lijfwacht Alexandre Benalla achtervolgt de Franse president Emmanuel Macron al een week. Gebrek aan duidelijkheid maakte van een banaal incident een staatszaak waar het Elysée...
  [naar artikel]
 35. Romelu Lukaku niet mee op stage met Everton door hinder aan kuit (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Romelu Lukaku zakt niet mee af naar het trainingskamp in Dubai met zijn club Everton. De spits heeft een lichte blessure aan zijn kuit en blijft
  [naar artikel]
 36. Cruise uit de hel: familie van 26 (!) slaat drie dagen lang iedereen bont en blauw na erg banaal incident (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een relaxte vakantie had moeten worden, is voor reizigers van een cruise op de Stille Zuidzee uitgedraaid op helemaal het tegenovergestelde....
  [naar artikel]
 37. Vanaken ontsnapt aan zware blessure na stevige ingreep op de kuit (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hans Vanaken ontsnapte na 22 minuten aan een vreselijke blessure. Serey Die vond er niets beter op dan vol op de hiel en de kuit van de...
  [naar artikel]
 38. Het geheim van Pogacar? Tourwinnaar switcht om de haverklap van schijfremmen naar velgremmen (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar blijkt de kunst te beheersen om de haverklap van remsysteem te wisselen op zijn Colnago V3Rs. De Sloveen kijkt daarbij niet naar het weer - schijfremmen werken bij nat weer beter dan velgremmen - maar naar het type van de rit. Als het bergop gaat, worden het velgremmen, want die zijn lichter.
  [naar artikel]
 39. Een verrassend banaal regeringsjaar (07/04/2019 - De Morgen)
  Een ongezien kolkende regeringsformatie heeft dit land ongezien samengestelde bestuurscoalities opgeleverd. Eén jaar na de stembusgang die dat mogelijk maakte, blijkt dat al die politieke spanning verrassend banaal presterende regeringen voortbrengt. BART EECKHOUT COMMENTATOR
  [naar artikel]
 40. Grote verkeershinder na banaal ongeval in Rumst (29/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een banaal verkeersongeval in de Lage Vosbergstraat in Rumst heeft vrijdagochtend voor heel wat verkeershinder in de regio gezorgd. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een personenwagen die linksaf wou draaien in de Hoge Vosbergstraat.
  [naar artikel]
 41. Stroompanne treft 3.800 gezinnen en bedrijven in Henegouwen (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een incident in een stroomcabine in Carnières, in de provincie Henegouwen, sneed vandaag omstreeks 14 uur de stroomtoevoer naar 3.800 gezinnen en...
  [naar artikel]
 42. School ontruimd na incident met ontstoppingsmiddel (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een school voor buitengewoon onderwijs in de Van Schoonbekestraat in Antwerpen is tijdelijk ontruimd na een chemisch incident. 
  [naar artikel]
 43. Ongeduldige veldrijder geeft kniestoot aan wandelend kindje op Hoge Venen (27/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een prachtige winterwandeling op de besneeuwde Hoge Venen (provincie Luik) moest worden, is door toedoen van een ongeduldige veldrijder helemaal verpest voor een gezin uit Verviers.
  [naar artikel]
 44. Banaal ongeval komt bestuurder duur te staan (08/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een banaal ongeval zal een man van 33 duur komen te staan. Hij had drugs gebruikt, had geen rijbewijs of identiteitskaart op zak en kon geen verzekering voorleggen. Zijn auto werd getakeld.
  [naar artikel]
 45. Vrijdag volgt verder onderzoek van kuit van Kums (19/10/2017 - Sporza)
  Sven Kums heeft last van zijn kuit, daarom werd hij gisteren gewisseld in Anderlecht-PSG. De middenvelder werd vandaag onderzocht, maar er zijn morgen nog extra onderzoeken nodig.
  [naar artikel]
 46. Jolien (31) verlamd na ongeval, maar dankzij robot stapt ze opnieuw: “Ik voel mij zo veel beter” (24/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een emotionele afsluiter van de jaarlijkse benefiet ‘Night to Walk Again’ in Technopolis in Mechelen. Jolien Van Loy en Jurgen Vercammen, die beiden verlamd geraakten na een ongeval, stapten met een looprobot de zaal in. Ze deden dat terwijl ze aangemoedigd werden door 500 aanwezigen op het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’, live gezongen door Günther Neefs en begeleid door de harmonie van KV Mechelen.
  [naar artikel]
 47. Jolien (31) verlamd na ongeval, maar dankzij robot stapt ze opnieuw: “Ik voel mij zo veel beter” (24/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een emotionele afsluiter van de jaarlijkse benefiet ‘Night to Walk Again’ in Technopolis in Mechelen. Jolien Van Loy en Jurgen Vercammen, die beiden verlamd geraakten na een ongeval, stapten met een looprobot de zaal in. Ze deden dat terwijl ze aangemoedigd werden door 500 aanwezigen op het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’, live gezongen door Günther Neefs en begeleid door de harmonie van KV Mechelen.
  [naar artikel]
 48. "Mijn dochter raakte verlamd door tonijn uit blik" (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder van een meisje dat verlamd raakte en ook niet meer kan praten, meent dat dit te wijten is aan tonijn uit blik. De achtjarige Lexi-Mae
  [naar artikel]
 49. Nathan (19) sneed burgemeester de keel over en probeerde daarna nog zijn leven te redden (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 19-jarige Nathan Duponcheel sneed maandagavond met een breekmes de keel over van Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen. Maar volgens
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.