Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Peter en Lieve Goossens krijgen Europese horeca-award

20/10/2017 - 08:49
"Driesterrenchef ­Peter Goossens en zijn vrouw Lieve van het Hof van Cleve ontvingen gisteravond de European Hospitality Foundation Award. Dat is een internationale prijs van de Europese koepel van horecafederaties voor personen die een opmerkelijke bijdrage leveren voor de restaurantsector. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Peter Goossens krijgt Europese award (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Lieve en Peter Goossens, zaakvoerders van Het Hof Van Cleve, ontvangen vandaag in Antwerpen de European Hospitality Foundation Award. De prijs is... [naar artikel]


2. Peter Goossens krijgt Europese erkenning (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Sterrenchef Peter Goossens en zijn vrouw hebben vandaag de 'European Hospitality Foundation Award' gekregen, een prijs voor internationale erkenning. [naar artikel]


3. Horeca vreest hongerige tijden (10/04/2019 - De Morgen)

'De politici in ons land richten een bloedbad aan in de horeca.' Lieve Fermans, echtgenote van topchef Peter Goossens, lanceert een opvallende noodkreet in de pers. Niet als eerste. 'Klanten zullen moeten accepteren dat de prijzen de hoogte in gaan.' [naar artikel]


4. Peter Goossens: perfectionist, BV-chef en ondernemer (27/02/2023 - De Tijd)

12:20 Op 37 jaar tijd tilden Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans een eenvoudig restaurant uit het Oost-Vlaamse Kruisem tot hét boegbeeld van de Belgische gastronomie, met drie Michelin-sterren e... [naar artikel]


5. Sterrenchef Peter Goossens over sluiting van de horeca: "Geef ons alsjeblieft een signaal" (21/05/2020 - VRT NWS)

Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]


6. Het ‘Peter Goossens probleem’ is aan de kust wijdverspreid: “De garçons komen niet uit de zee gewandeld” (24/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]


7. Het ‘Peter Goossens-probleem’ is aan de kust wijdverspreid: “De garçons komen niet uit de zee gewandeld” (24/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]


8. 'Veel Belgische chefs zijn schatplichtig aan Peter Goossens' (27/02/2023 - De Tijd)

16:54 Na 37 jaar valt het doek over Hof van Cleve, het geesteskind van topchef Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans. Het bekendste sterrenrestaurant van België en zijn eigenaar laten een grote vo... [naar artikel]


9. Peter Goossens stopt eind 2023 bij Hof van Cleve en laat zaak over aan keukenchef (27/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]


10. Peter Goossens stopt eind 2023 bij Hof van Cleve, en laat zaak over aan keukenchef (27/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]


11. Peter Goossens laat eind dit jaar restaurant Hof van Cleve over aan keukenchef (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus de 59-jarige Peter Goossens, die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]


12. Peter Goossens vindt geen personeel, Antwerpse horeca wel? “Wij hoeven geen extra dag te sluiten” (25/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Topchef Peter Goossens moet zijn nieuw restaurant in Knokke enkele dagen per week extra sluiten omdat hij geen personeel vindt. Is dat in Antwerpen ook zo’n probleem? Het is moeilijk, maar het lukt doorgaans wel, zo blijkt uit de getuigenissen van vier horeca-uitbaters. [naar artikel]


13. Zweed wint Best Chef Awards, Peter Goossens in top vijftig (25/09/2019 - Het Belang van Limburg)

De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een rangschikking van de beste chefs ter wereld. De top 100 telt ook twee Belgen: Peter Goossens eindigt op de 47ste plaats en Benoit Dewitte op de 81ste plaats. [naar artikel]


14. Ook Peter Goossens ontsnapt niet aan personeelstekort in horeca: nieuw restaurant in Knokke toch dicht op maandag (20/07/2023 - De Standaard)

Wie een tafel boekte op een maandag in La Rigue, het nieuwe restaurant van Peter Goossens in Knokke-Heist, kreeg een mail om uit te kijken naar een nieuwe datum. Het restaurant zou zeven op zeven open zijn, maar neemt nu toch een sluitingsdag. Oorzaak: de moeizame zoektocht naar personeel en Goossens’ hoge eisen. [naar artikel]


15. Gault&Millau spreekt zich voor het eerst uit over nieuw restaurant van Peter Goossens: “We counteren de kritiek” (03/10/2023 - Het Belang van Limburg)

La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co - ondanks eerdere bakken kritiek - meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. “Maar je herkent de hand van Goossens”, klinkt het. [naar artikel]


16. Peter Goossens en andere horecaondernemers smeken: “Op 1 mei open, want het geld is op” (15/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Honderd horecaondernemers doen in een gezamenlijke videoboodschap een oproep aan de politiek om de horeca op zo snel mogelijk te heropenen in mei. Het Overlegcomité besliste dat op 8 mei enkel de terrassen open mogen, als de situatie in de ziekenhuizen niet verslechtert. “De reserves die ik 25 jaar lang heb opgebouwd, zijn zo goed als op”, zegt organisator Kasper Stuart. In de video komen grote namen als Peter Goossens en Viki Geunes aan bod. [naar artikel]


17. Gault&Millau geeft nieuw restaurant Peter Goossens meteen goede beoordeling (04/10/2023 - De Standaard)

La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co. – ondanks eerdere bakken kritiek – meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. [naar artikel]


18. De erfenis na het afscheid van Peter Goossens: ‘Geen Hof van Cleve zonder zijn echtgenote Lieve’ (27/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. 6 op de 10 horecazaken zoeken personeel: “Als mensen zelfs niet meer willen werken voor Peter Goossens, voor wie dan wel?” (23/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Peter Goossens vindt geen keukenpersoneel en hij is niet alleen. Zes op de tien horecabazen hebben vacatures die ze niet ingevuld krijgen. Wat is de oorzaak van die krapte? [naar artikel]


20. Peter Goossens verkoopt driesterrenrestaurant Hof van Cleve (27/02/2023 - De Standaard)

Peter Goossens trekt de deur van zijn sterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem eind 2023 definitief achter zich dicht. ‘We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,’ zegt Goossens in een persbericht. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!