Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
22:08 uur

Zaak imam Grote Moskee dinsdag voor Raad voor vreemdelingenbetwistingen

Knack

24/10/2017 - 05:42

Dinsdag vindt bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen een hoorzitting plaats in het dossier van de imam van de Grote Moskee in Brussel, Abdelhady Sewif. Zijn verblijfsvergunning werd ingetrokken, maar de imam ging in beroep.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Intrekking verblijfsvergunning imam Grote Moskee vernietigd (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) vernietigt de beslissing om de verblijfsvergunning in te trekken van Abdelhadi Sewif, de imam van de Grote Moskee in Brussel. Dat heeft de advocaat van de imam, Hicham Chibane, dinsdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 2. Imam van Grote Moskee mag in België blijven (28/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De imam van de Grote Moskee in Brussel moet het Belgische grondgebied niet verlaten. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen vernietigt het bevel daartoe.
  [naar artikel]
 3. Imam Grote Moskee mag in België blijven (07/04/2019 - De Morgen)
  De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen vernietigt het uitwijzingsbevel tegen Abdelhadi Sewif, de imam van de Grote Moskee in Brussel. Hij moet het land niet verlaten.
  [naar artikel]
 4. Imam Grote Moskee moet toch niet het land uit (28/11/2017 - De Tijd)
  14:39 De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen vernietigt de beslissing van staatssecretaris Theo Francken om de verblijfvergunning in te trekken van Abdelhadi Sewif, de imam van de Grote Moskee in Brussel.
  [naar artikel]
 5. Vandaag hoorzitting over verblijfsvergunning van imam Grote Moskee (24/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Om 14 uur vindt bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen een hoorzitting plaats in het dossier van de imam van de Grote Moskee in Brussel, Abdelhadi Sewif. Zijn verblijfsvergunning werd ingetrokken, maar de imam ging in beroep.
  [naar artikel]
 6. Vandaag hoorzitting over verblijfsvergunning van imam Grote Moskee (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om 14 uur vindt bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen een hoorzitting plaats in het dossier van de imam van de Grote Moskee in Brussel, Abdelhadi Sewif. Zijn verblijfsvergunning werd ingetrokken, maar de imam ging in beroep.
  [naar artikel]
 7. ‘Imam Grote Moskee had vooraf verhoord moeten worden’ (24/10/2017 - De Standaard)
  ‘Mijn cliënt had vooraf verhoord moeten geweest zijn.’ Dat heeft Hicham Chibane, advocaat van Abdelhadi Sewif, imam van de Grote Moskee in Brussel, dinsdag gepleit voor de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. De verblijfsvergunning van de imam en zijn gezin werd ingetrokken, maar hij ging in beroep.
  [naar artikel]
 8. Imam Grote Moskee in Brussel mag dan toch in ons land blijven (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) vernietigt de beslissing om de verblijfsvergunning in te trekken van Abdelhadi Sewif, de imam van de...
  [naar artikel]
 9. Imam Grote Moskee moet land toch niet verlaten (28/11/2017 - De Standaard)
  De imam van de Grote Moskee in Brussel moet het Belgische grondgebied niet verlaten. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen vernietigt het bevel daartoe.
  [naar artikel]
 10. Francken wil imam Grote Moskee toch het land uit (29/11/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gaat in beroep tegen de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. De Raad had geoordeeld dat de imam van de Grote Moskee in Brussel toch in ons land mag blijven.  Francken: "Heeft salafisme een plaats in Europa? Ik vind van niet, desnoods trek ik naar het Hof van Justitie in Luxemburg."
  [naar artikel]
 11. Imam Grote Moskee Brussel moet ons land toch niet verlaten (28/11/2017 - VRT NWS)
  Abdelhadi Sewif, de imam van de Grote Moskee in Brussel, moet ons land dan toch niet verlaten. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft de beslissing van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) om zijn verblijfsvergunning in te trekken, namelijk vernietigd. Dat heeft de advocaat van de imam, Hicham Chibane, bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 12. Francken naar Cassatie in zaak rond verblijfsvergunning imam Grote Moskee Brussel (29/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat in cassatieberoep bij de Raad van State tegen de intrekking van de verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee van Brussel. Dat meldt zijn kabinet woensdag. “We zijn overtuigd van onze zaak. Salafisten zijn niet welkom.”
  [naar artikel]
 13. Imam Grote Moskee moet land niet verlaten: Francken in beroep (29/11/2017 - Knack)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat in cassatieberoep bij de Raad van State tegen de intrekking van de verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee van Brussel.
  [naar artikel]
 14. Advocaat van imam grootste Belgische moskee in beroep tegen intrekking verblijfsrecht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaat van Mohamed Toujgani, de hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, heeft bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen beroep aangetekend tegen het besluit van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi om het verblijfsrecht van de imam in te trekken. Dat heeft de advocaat vrijdag bekendgemaakt. Hij dient ook klacht in bij de comité I, het orgaan dat toeziet op de inlichtingendiensten.
  [naar artikel]
 15. Imam Grote Moskee mag blijven, maar Francken gaat in beroep (30/11/2017 - De Morgen)
  Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) trekt naar de Raad van State tegen de uitspraak dat de imam van de Grote Moskee van Brussel in ons land mag blijven.
  [naar artikel]
 16. Discussie over nieuwe imam Grote Moskee (08/04/2019 - De Standaard)
  Volgens imam Nordine Taouil preekt in de Grote Moskee in Brussel een imam die enkel Arabisch spreekt en betaald wordt door Saudi-Arabië.
  [naar artikel]
 17. Francken naar Cassatie in zaak imam Grote Moskee (29/11/2017 - De Standaard)
  Staatssecretaris Francken gaat naar Cassatie tegen de vernietiging van de intrekking van verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee Brussel. 'We zijn overtuigd van onze zaak. Salafisten zijn niet welkom.'
  [naar artikel]
 18. Raad voor Vreemdelingenbetwistingen zet radicale haatprediker het land uit (29/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het beroep van de radicale imam Shay Alami Abu Hamza verworpen, waardoor de man definitief ons land
  [naar artikel]
 19. Antwerpse imam Taouil: “Nederlands- en Fransonkundige imam met banden met Saudi-Arabië preekt in Grote Moskee” (07/04/2019 - VRT NWS)
  In de Grote Moskee in Brussel heeft een imam gepreekt die afgestudeerd is aan de islamitische, salafistische universiteit van Medina, enkel Arabisch spreekt en betaald wordt door het Saudische ministerie van Islamitische Zaken. Dat beweert althans de Antwerpse imam Nordine Taouil.
  [naar artikel]
 20. Controverse rond nieuwe imam Grote Moskee (08/04/2019 - Knack)
  In de Grote Moskee in Brussel preekte onlangs een imam die enkel Arabisch spreekt en betaald wordt door de regering van Saudi-Arabië, zegt de Antwerpse imam Nordine Taouil. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) spreekt van 'een beginnersfout die niet herhaald mag worden'.
  [naar artikel]
 21. Francken zet door om imam Grote Moskee uit te zetten (29/11/2017 - De Tijd)
  13:18 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat in beroep tegen de beslissing om de imam van de Grote Moskee in Brussel toch in ons land te laten blijven.
  [naar artikel]
 22. Pleegde imam Grote Moskee meineed? (15/02/2017 - De Standaard)
  De onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart zal de verklaringen van de imam van de Grote Moskee in Brussel niet zomaar passeren. De imam verklaarde onder ede onder meer dat geen enkele Syriëstrijder ooit bij hem in het Islamitisch en Cultureel Centrum van België (ICCB) zou gestudeerd hebben. Die bewering blijkt echter niet te kloppen.
  [naar artikel]
 23. [VIDEO] - Imam Grote Moskee: "Ik heb niet gelogen. Ik zou nooit liegen" (15/02/2017 - De Redactie)
  Gisteren werd Galaye N’Diaye, de imam van de Grote Moskee in Brussel, gehoord in de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen. De imam getuigde daar onder eed dat geen enkele Syriëstrijder in het Islamitisch en Cultureel Centrum van België heeft gestudeerd. Maar dat blijkt toch het geval te zijn.
  [naar artikel]
 24. Imam Grote Moskee schreeuwt onschuld uit (11/10/2017 - Metro)
  “Ik heb volstrekt niets te maken met de salafistische stroming in de islam. Meer zelfs: ik geef altijd kritiek op radicale en salafistische ideeën, en ik bestrijd extremisme en radicalisme.” Dat zegt Abdelhady Sewif, hoofdimam van de Grote Moskee in Brussel, in een gesprek met het weekblad Knack. Als het van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken afhangt, dan wordt Abdelhady Sewif het land uitgezet. Volgens Francken is de imam “gevaarlijk voor onze samenleving en onze nationale veiligheid”. “Zie ik er als een salafist uit? Hebt u al ooit gehoord dat een imam die verbonden is aan de al-Azhar-universiteit in Caïro een radicale salafist is geworden? Wel, ik heb daar gestudeerd, en ik ben door die universiteit naar hier gestuurd. Het uitgangspunt van al-Azhar is de gulden middenweg. Vreedzaam samenleven en tolerantie staan er centraal. Toen ik dertien jaar geleden naar de Grote Moskee werd gestuurd, was het om die boodschap uit te dragen. En dat doe ik ook”, zegt de belangrijkste imam van België. Volgens bronnen dicht bij het dossier is er meer dan gerede twijfel over de imam. “Het gaat zeker over zijn preken en wat hij daarin bijvoorbeeld zegt over de positie van de vrouw. Maar het gaat ook over wat hij buiten de moskee doet, en wie hij daar ontmoet. Daar zitten zorgwekkende activiteiten tussen die de beslissing voor uitwijzing rechtvaardigen.” Sewif heeft beroep aangetekend tegen de intrekking van zijn verblijfsvergunning. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen doet uitspraak op 24 oktober. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Imam met banden met Saudi-Arabië preekt in Grote Moskee (07/04/2019 - De Morgen)
  In de Grote Moskee in Brussel heeft bij het vrijdaggebed een imam gepreekt die banden heeft met Saudi-Arabië. Dat zegt de Belgische imam Nordine Taouil. De man is afgestudeerd aan de islamitische universiteit van Medina en spreekt enkel Arabisch.
  [naar artikel]
 26. Francken trekt verblijfsrecht in van imam Grote Moskee van Brussel (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, Mohamed Galaye N’Diaye, ingetrokken. Volgens Francken is de imam een “geradicaliseerde salafist” en vormt hij een gevaar voor “de samenleving en de nationale veiligheid”. Dat heeft de N-VA-staatssecretaris gezegd op de Franstalige zender Bel RTL.
  [naar artikel]
 27. Francken trekt verblijfsrecht in van imam Grote Moskee van Brussel (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, Mohamed Galaye N’Diaye, ingetrokken. Volgens Francken is de imam een “geradicaliseerde salafist” en vormt hij een gevaar voor “de samenleving en de nationale veiligheid”. Dat heeft de N-VA-staatssecretaris gezegd op de Franstalige zender Bel RTL.
  [naar artikel]
 28. Minister Geens na heisa over preek in Grote Moskee: "Beginnersfout, maar gaan verder met Moslimexecutieve" (08/04/2019 - VRT NWS)
  "Een beginnersfout." Zo noemt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de ophefmakende preek van een imam tijdens het vrijdagsgebed in de Grote Moskee in Brussel. De imam sprak geen Nederlands of Frans, en zou volgens de Antwerpse imam Nordine Taouil  betaald zijn door Saudi-Arabië. Toch wil Geens verder blijven werken met de Moslimexecutieve, die de Grote Moskee nu uitbaat. 
  [naar artikel]
 29. Commissie wil onderzoek naar mogelijke meineed imam Grote Moskee Brussel (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart laat de verklaringen van de imam van de Grote Moskee in Brussel niet zomaar passeren. De
  [naar artikel]
 30. Imam Grote Moskee schreeuwt onschuld uit in exclusief gesprek met Knack (11/10/2017 - Knack)
  Als het van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken afhangt, dan wordt Abdelhady Sewif, hoofdimam van de Grote Moskee in Brussel, het land uitgezet. Volgens Francken is de imam 'gevaarlijk voor onze samenleving en onze nationale veiligheid'. Knack had een exclusief gesprek met imam Sewif.
  [naar artikel]
 31. Imam Grote Moskee van Brussel: "Ik ben niet gevaarlijk, ik ben geen salafist" (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De imam van de Grote Moskee in Brussel is "een gevaar voor de samenleving". Dat zei staatssecretaris Theo Francken (N-VA) over Abdelhady Sewif. VRT...
  [naar artikel]
 32. Imam van de Grote Moskee Ndiaye Mouhameth Galaye: 'We hebben een Belgische islam nodig' (26/04/2017 - Knack)
  Ndiaye Mouhameth Galaye, de man achter de Grote Moskee in Brussel, is wellicht de belangrijkste imam van het land. Toch is hij voor de meesten van ons een volstrekt onbekende. 'Ik heb niets te verbergen.'
  [naar artikel]
 33. Francken trekt verblijfsrecht imam Grote Moskee van Brussel in (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, Mohamed Galaye N'Diaye,...
  [naar artikel]
 34. Francken trekt verblijfsrecht imam Grote Moskee van Brussel in (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, Mohamed Galaye N'Diaye,...
  [naar artikel]
 35. Imam met banden met Saudi-Arabië preekt in Grote Moskee van Brussel (08/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het eerste vrijdaggebed sinds de Moslimexecutieve de Grote Moskee in Brussel leidt, preekte een erkende imam die afgestudeerd is aan de islamitische universiteit van Medina, enkel Arabisch spreekt en betaald wordt door het Saudische ministerie van Islamitische Zaken. Dat beweert althans de Belgische imam Nordine Taouil. Hij richtte onlangs nog een organisatie op die een Belgische islam wil promoten.
  [naar artikel]
 36. Voor het eerst haatprediker het land uitgezet (29/10/2016 - De Redactie)
  De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het beroep van de radicale imam El Alami Amaouch verworpen, schrijft Het Nieuwsblad. De imam riep onder meer op om een dichter de benen af te hakken. Hij mag nu tien jaar land niet in ons land komen.
  [naar artikel]
 37. Theo Francken naar Cassatie om imam Grote Moskee toch land uit te zetten (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris Francken gaat naar Cassatie tegen de vernietiging van de intrekking van verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee Brussel.
  [naar artikel]
 38. Theo Francken naar Cassatie om imam Grote Moskee toch land uit te zetten (29/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris Francken gaat naar Cassatie tegen de vernietiging van de intrekking van verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee Brussel.
  [naar artikel]
 39. Patrick Dewael geeft imam en voorzitter Grote Moskee aan voor meineed (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Patrick Dewael, voorzitter van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart, gaat de imam en de voorzitter van de Grote Moskee in
  [naar artikel]
 40. Onderzoekscommissie bijt zich vast in verklaringen imam Grote Moskee (15/02/2017 - De Redactie)
  De verklaringen van de imam van de Grote Moskee in Brussel hebben de leden van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart niet overtuigd. Ze vragen bijkomende opheldering. Peter De Roover (N-VA) vraagt zelfs een onderzoek naar meineed.
  [naar artikel]
 41. Francken wil "radicale imam" weg (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft het verblijfsrecht van de imam van de Grote Moskee van Brussel, imam A.S., ingetrokken....
  [naar artikel]
 42. Onderzoekscommissie aanslagen 22 maart: Pleegde imam Grote Moskee meineed? (15/02/2017 - Knack)
  De onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart eist bijkomende opheldering na de passage van de imam van de Grote Moskee in Brussel.
  [naar artikel]
 43. Francken trekt verblijfsrecht in van imam Grote Moskee Brussel (03/10/2017 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) trekt de verblijfsvergunning van A.S. in. De imam van de Grote Moskee van Brussel is volgens Francken een geradicaliseerde salafist en vormt een gevaar voor de samenleving en de nationale veiligheid, aldus de staatssecretaris tegenover Bel RTL.
  [naar artikel]
 44. Dewael geeft imam en voorzitter Grote Moskee aan voor meineed (12/04/2017 - De Standaard)
  Patrick Dewael, voorzitter van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart, gaat de imam en de voorzitter van de Grote Moskee in Brussel aangeven bij het gerecht. Dat schrijven Het Belang van Limburg en De Morgen. De twee legden tegenstrijdige verklaringen af in de commissie. Het gerecht moet nu beslissen of ze vervolgd worden voor meineed.
  [naar artikel]
 45. Gentse en Antwerpse imams willen Grote Moskee in Brussel uitbaten (26/02/2019 - Knack)
  De Gentse imam Brahim Laytouss en zijn Antwerpse collega Nordine Taouil hebben een vzw opgericht om de Grote Moskee in Brussel uit te baten. Dat bericht De Morgen dinsdag.
  [naar artikel]
 46. Gentse en Antwerpse imams willen Grote Moskee in Brussel uitbaten (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse imam Brahim Laytouss en zijn Antwerpse collega Nordine Taouil hebben een vzw opgericht om de Grote Moskee in Brussel uit te baten. Dat bericht De Morgen dinsdag.
  [naar artikel]
 47. Patrick Dewael geeft imam en voorzitter Grote Moskee aan voor meineed (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Patrick Dewael, voorzitter van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart, gaat de imam en de voorzitter van de Grote Moskee in Brussel aangeven bij het gerecht. De twee legden tegenstrijdige verklaringen af in de commissie. Het gerecht moet nu beslissen of ze vervolgd worden voor meineed.
  [naar artikel]
 48. Patrick Dewael geeft imam en voorzitter Grote Moskee aan voor meineed (12/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Patrick Dewael, voorzitter van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart, gaat de imam en de voorzitter van de Grote Moskee in Brussel aangeven bij het gerecht. De twee legden tegenstrijdige verklaringen af in de commissie. Het gerecht moet nu beslissen of ze vervolgd worden voor meineed.
  [naar artikel]
 49. Imam: "Wetenschap en islam gaan wél samen" (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Gent is duidelijk Limburg niet. De Grote Moskee staat hier in een rij tussen andere huizen. En de moslims gaan - wegens echt geen parking - met de fiets bidden. De jonge imam van deze moskee is zo bekend dat zodra ik Benhaddou zeg, de taxichauffeur me meteen aan de juiste deur afzet. Inclusief een hele uitleg over hoeveel de imam voor hem en zijn vrienden betekent. “Hij is geweldig slim én hij voetbalt met ons”, drukt de chauffeur me op het hart.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy