Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
22:24 uur

België mag op het WK meedelen in taart van 344 miljoen euro

Het Laatste Nieuws

27/10/2017 - 14:36

De 32 deelnemende landen mogen komende zomer op het WK in Rusland 344 miljoen euro (400 miljoen dollar) aan prijzengeld verdelen, een stijging met...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het land economisch beter presteert dan andere lidstaten van de Europese Unie. Dat zegt de Nationale Bank. Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) is niet ongerust. “Dit is goed nieuws”, zegt hij. Voor Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) spreekt echter van een foute […] Lees dit artikel: België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket
  [naar artikel]
 2. België krijgt wellicht 750 miljoen euro minder uit Europees herstelfonds (13/09/2021 - Knack)
  Omdat de Belgische economie sneller herstelt van covid-19, kan België 750 miljoen euro minder krijgen van het Europese herstelfonds, zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 3. Verzekeraar Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadedossiers na overstromingen (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen uit te keren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
  [naar artikel]
 4. Verzekeraar Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadedossiers na overstromingen (11/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen uit te keren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
  [naar artikel]
 5. Nationale Bank: “België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het het economisch beter doet dan andere EU-lidstaten. Dat zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 6. Europese lidstaten keuren brexitfonds definitief goed, België krijgt 387 miljoen euro (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na het Europees Parlement hebben nu ook de EU-lidstaten het brexitfonds goedgekeurd, dat steun moet bieden aan lidstaten, regio's en bedrijven die het hardst worden getroffen door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. In lopende prijzen wordt het fonds gespijsd met 5,47 miljard euro. Daarvan gaat er 387 miljoen euro naar België.
  [naar artikel]
 7. België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het economisch beter doet dan andere EU-lidstaten. Dat zegt de Nationale Bank. Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) is niet ongerust. “Dit is goed nieuws”, zegt hij.
  [naar artikel]
 8. Europese lidstaten keuren brexitfonds definitief goed, België krijgt 387 miljoen euro (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na het Europees Parlement hebben nu ook de EU-lidstaten het brexitfonds goedgekeurd, dat steun moet bieden aan lidstaten, regio’s en bedrijven die het hardst worden getroffen door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. In lopende prijzen wordt het fonds gespijsd met 5,47 miljard euro. Daarvan gaat er 387 miljoen euro naar België.
  [naar artikel]
 9. 'België krijgt 750 miljoen minder uit Europese relancepot' (13/09/2021 - De Tijd)
  15:26 België krijgt voor zijn Herstelplan mogelijk 750 miljoen euro minder dan de verwachte 5,9 miljard euro uit de Europese relancepot, zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 10. Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen na overstromingen in ons land (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ageas verwacht dat het voor 400 miljoen euro schadevergoedingen zal uitkeren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
  [naar artikel]
 11. Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit (03/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit Federale ministers Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) willen een communicatiecampagne van 1,1 miljoen euro opzetten om de mening van burgers te vragen. Dat bericht Knack.be. Ministers Verlinden en Clarinval zijn bevoegd voor Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing. Ze willen een zo ruim mogelijk publiek bereiken met hun campagne. De bedoeling is om mensen […] Lees dit artikel: Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit
  [naar artikel]
 12. Frank Vandenbroucke wilde nóg 50 miljoen extra besparen in het voetbal, maar ook nu daalt de kans dat topspelers naar België komen (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  43 miljoen euro wil de regering De Croo ophalen in de topsport. Daarvan 30 miljoen aan bijkomende RSZ-bijdragen uit de topsport - waarvan het overgrote deel uit het voetbal. Een harde klap voor de clubs. Topspelers naar België halen lijkt quasi onmogelijk te worden. Al lijkt het voetbal nog steeds aan het ergste ontsnapt. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke had tot 80 miljoen euro willen rapen.
  [naar artikel]
 13. Frank Vandenbroucke wilde nóg 90 miljoen extra besparen in het voetbal, maar ook nu daalt de kans dat topspelers naar België komen (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  43 miljoen euro wil de regering De Croo ophalen in de topsport. Daarvan 30 miljoen aan bijkomende RSZ-bijdragen uit de topsport - waarvan het overgrote deel uit het voetbal. Een harde klap voor de clubs. Topspelers naar België halen lijkt quasi onmogelijk te worden. Al lijkt het voetbal nog steeds aan het ergste ontsnapt. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke had tot 120 miljoen euro willen rapen.
  [naar artikel]
 14. Netflix verhoogt prijzen in België (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Netflix verhoogt prijzen in België Netflix heeft zijn prijzen in België opgetrokken. De streamingdienst verhoogde voor het eerst sinds zijn lancering in België in 2014 de prijs van de goedkoopste formule: 7,99 euro wordt 8,99 euro. Voor nieuwe abonnees gelden de hogere prijzen meteen, bestaande klanten volgen geleidelijk. Het “basic”-abonnement (Standard Definition en maximaal één stream) gaat van 7,99 euro […] Lees dit artikel: Netflix verhoogt prijzen in België
  [naar artikel]
 15. België levert vrijwillige bijdrage van 1,6 miljoen euro voor Internationaal Atoomenergieagentschap (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België levert dit jaar een vrijwillige bijdrage van 1,6 miljoen euro voor de werking van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). Dat heeft de FOD Buitenlandse Zaken maandag aangekondigd.
  [naar artikel]
 16. Godiva schikt met Amerikaanse consumenten omdat pralines niet uit België komen (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Chocoladeproducent Godiva is een schikking van 15 miljoen dollar (13 miljoen euro) overeengekomen, omdat Amerikaanse consumenten zich misleid voelden. De chocoladeliefhebbers gingen ervan uit dat hun pralines in België werden gemaakt.
  [naar artikel]
 17. België pompte 72 miljoen dollar in het Afghaanse leger: dat geld lijkt nu verloren (18/08/2021 - De Morgen)
  Sinds 2008 heeft België meer dan 60 miljoen euro gestort in het Afghan National Army Trust Fund, dat bedoeld was voor de uitbouw van het Afghaanse leger, zo vernam De Morgen. Dit geld lijkt nu verloren.
  [naar artikel]
 18. Liefst 432 miljoen euro achterstallige alimentatie in ons land (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen jaar is het bedrag aan achterstallig onderhoudsgeld in België opgelopen tot 432 miljoen euro. Dat is ruim een een derde meer dan vijf...
  [naar artikel]
 19. “Europese taks op financiële transacties zou België 151 miljoen euro opleveren” (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een eventuele invoering van een Europese taks op financiële transacties zou België op 151 miljoen euro aan inkomsten mogen hopen. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 20. Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België De Britse chemiegroep Ineos zal zo’n 2 miljard euro investeren in de productie van groene waterstof, een propere energie die een sleutelrol speelt in het koolstofarm maken van de industriële sector. Dat berichten verschillende Britse media. Eén van de eerste fabrieken zou in België komen, luidt het nog. “Het gaat om de grootste investering ooit […] Lees dit artikel: Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België
  [naar artikel]
 21. Nederlanders steken massaal de grens over om goedkoop te tanken in België (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de Antwerpse gemeente Baarle-Hertog is het de afgelopen weken weer ontzettend druk aan de tankstations geweest. Heel wat Nederlanders komen er benzine tanken omdat de prijzen in België veel lager zijn dan die in Nederland. In België betaal je nu zo’n 1,5 euro per liter benzine, terwijl dat bij onze noorderburen bijna 2 euro is.
  [naar artikel]
 22. Belgische subsidies voor diesels uit het buitenland swingen de pan uit (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België betaalt 451 miljoen euro per jaar aan bedrijven die bij ons diesel tanken. Daarvan vloeit 165 miljoen euro naar buitenlandse firma’s,...
  [naar artikel]
 23. Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen (12/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen Verzekeraar NN (Nationale Nederlanden) schat dat de financiële impact van de verwoestende overstromingen in België en Nederland op de resultaten in de tweede helft van het jaar ongeveer 70 miljoen euro zullen bedragen (voor belastingen, na aftrek van externe herverzekering). Dat maakte NN donderdag bekend, in de marge van zijn kwartaalresultaten. In de eerste zes […] Lees dit artikel: Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen
  [naar artikel]
 24. Federale regering draagt toch 100 miljoen euro bij aan VN-klimaatfonds (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België zal dan toch 100 miljoen euro bijdragen aan het Green Climate Fund van de Verenigde Naties. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking...
  [naar artikel]
 25. Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen (12/08/2021 - De Standaard)
  Verzekeraar NN (Nationale Nederlanden) schat dat de financiële impact van de verwoestende overstromingen in België en Nederland op de resultaten in de tweede helft van het jaar ongeveer 70 miljoen euro zullen bedragen (voor belastingen, na aftrek van externe herverzekering). Dat maakte NN donderdag bekend, in de marge van zijn kwartaalresultaten.
  [naar artikel]
 26. Unicef België wees vorig jaar 17 miljoen euro toe aan programma’s voor kinderrechten (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Unicef België, de afdeling van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties in ons land, heeft in 2019 bijna 17 miljoen euro kunnen...
  [naar artikel]
 27. België trekt 8 miljoen euro extra uit voor Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten (21/09/2021 - VRT NWS)
  Ons land maakt 8 miljoen euro extra vrij voor de Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir aangekondigd, die momenteel in de regio op missie is. België maakt daarnaast ook een som vrij voor UNRWA, de VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten.
  [naar artikel]
 28. Ons land betaalt zich blauw aan subsidies voor diesels uit het buitenland (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België betaalt 451 miljoen euro per jaar aan bedrijven die bij ons diesel tanken. Daarvan vloeit 165 miljoen euro naar buitenlandse firma’s,...
  [naar artikel]
 29. Electrabel haalt nucleaire miljardenspaarpot naar België (22/09/2021 - De Tijd)
  01:05 Het energiebedrijf Engie Electrabel staat op het punt een van de grootste investeringsfondsen van België te creëren. De uitbater van de Belgische kerncentrales gaat 4,3 miljard euro transfereren uit h...
  [naar artikel]
 30. België gaat 222 miljoen euro interesten terugstorten aan Griekenland (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België gaat in totaal 221,8 miljoen euro betalen aan Athene. Het gaat om intresten die de centrale banken kregen van Griekse obligaties, meldt L'Echo.
  [naar artikel]
 31. België investeert bijna 150 miljoen euro in nieuwe spionagesatellieten (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België zal bijna 150 miljoen euro besteden aan de deelname in het Franse programma voor spionagesatellieten. De eerste van drie exemplaren moet nog...
  [naar artikel]
 32. Danone verhuist 500 miljoen euro van Rotselaar naar Frankrijk (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Danone België keert 500 miljoen euro uit aan zijn Franse moederbedrijf. Het geld komt van de yoghurtfabriek in Rotselaar. De fabriek beleeft...
  [naar artikel]
 33. Pakjesbezorger DPD investeert 60 miljoen euro en creëert 500 nieuwe jobs (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  DPD wil zijn capaciteit in België tegen het einde van het jaar fors verhogen. De pakjesbezorger investeert daarom versneld 60 miljoen euro, met...
  [naar artikel]
 34. Noodweer in België kostte dit jaar al ruim 190 miljoen euro: meer dan in heel 2017 (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het noodweer dat België in het eerste halfjaar van 2018 getroffen heeft, kost de verzekeringsondernemingen meer dan 190 miljoen euro, verdeeld over...
  [naar artikel]
 35. Belgische farmasector verliest meer dan 300 miljoen euro aan inkomsten door namaak (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De farmaceutische sector in België heeft vorig jaar 324 miljoen euro aan omzet misgelopen door namaak. Dat blijkt uit berekeningen van het Bureau...
  [naar artikel]
 36. 3 miljoen euro ondersteuning voor ALS-onderzoek in 2018 (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 ontvingen de ALS Liga België en het onderzoeksteam van de KU Leuven/VIB bijna 2 miljoen euro aan donaties voor de opstart voor...
  [naar artikel]
 37. Ageas schat impact overstromingen op 400 miljoen euro (11/08/2021 - De Tijd)
  07:44 De verzekeringsgroep verwacht zo’n 400 miljoen euro uit te moeten keren om de schade van de overstromingen in België te dekken. Toch moet Ageas zijn winstverwachtingen voor het hele jaar maar licht te...
  [naar artikel]
 38. Bende smokkelde mensen van België naar Engeland: trucker zou 3.110 euro per persoon krijgen (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse National Crime Agency heeft met een undercoveroperatie een ernstige tik toegediend aan een mensensmokkeloperatie vanuit België. Drie...
  [naar artikel]
 39. België maakt 2 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp in Afghanistan, Artsen Zonder Grenzen: "Veel zorgen over geld" (13/09/2021 - VRT NWS)
  België maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire hulp in Afghanistan. "De afgelopen weken zagen we beelden van mensen die Afghanistan probeerden te ontvluchten. Maar het grootste deel van de Afghaanse bevolking is in het land gebleven. Zij beleven al jaren moeilijke tijden en dat lijkt er niet op te verbeteren. De bevolking in Afghanistan - in de eerste plaats meisjes en vrouwen - verdienen onze solidariteit", zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
  [naar artikel]
 40. McDonald's wil zeker 4 nieuwe restaurants in België openen en 25 miljoen euro investeren (31/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Restaurantketen McDonald's wil dit jaar in België 25 miljoen euro investeren, in onder meer het opwaarderen van restaurants naar zijn 2.0 concept,...
  [naar artikel]
 41. Belgische loonkosten op twee na hoogste in Europa (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De loonkosten in België blijven hoog. Met arbeidskosten van gemiddeld 39,7 euro per uur stond België in 2018, voor het derde jaar op rij, op de...
  [naar artikel]
 42. Belgische loonkosten op twee na hoogste in Europa (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De loonkosten in België blijven hoog. Met arbeidskosten van gemiddeld 39,7 euro per uur stond België in 2018, voor het derde jaar op rij, op de...
  [naar artikel]
 43. Tot 2,5 miljard euro waard: Waalse software-aanbieder Odoo wordt Belgiës waardevolste private techbedrijf (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Investeringsmaatschappij Summit Partners investeert 180 miljoen euro om haar positie te versterken in het kapitaal van Odoo, een Waals bedrijf gespecialiseerd in open source software voor bedrijfsbeheer. Dat heeft Odoo zelf gemeld. Volgens De Tijd en L’Echo wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar), wat van Odoo Belgiës waardevolste private techbedrijf maakt.
  [naar artikel]
 44. België krijgt boete van 125.468,16 euro per dag van Europese Commissie (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie legt België een boete van 125.468,16 euro per dag op voor het niet omzetten van richtlijnen in nationaal recht. Dat schrijft...
  [naar artikel]
 45. Clubs gaven in 10 jaar ruim 40 miljard euro uit aan transfers, Belgische clubs spendeerden én ontvingen monsterbedragen (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbalclubs hebben wereldwijd in de periode tussen 2011 en 2020 volgens de wereldvoetbalbond FIFA in totaal 48,5 miljard dollar (circa 41,1 miljard euro) uitgegeven aan spelerstransfers. De clubs uit de Engelse Premier League spenderen het meeste geld aan transfers: 12,4 miljard dollar (10,5 miljard euro) in de afgelopen tien jaar, gevolgd door Spanje (5,6 miljard euro) en Italië (4,7 miljard euro). België (761 miljoen euro) staat op plaats tien en houdt zo Brazilië en Nederland achter zich.
  [naar artikel]
 46. IKEA België bereikt na recordjaar de kaap van 1 miljard euro omzet (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  IKEA België heeft het voorbije boekjaar recordcijfers opgetekend. De Zweedse meubel- en interieurketen zag de omzet in de periode van september vorig jaar tot en met augustus met 5,8 procent stijgen tot 1,01 miljard euro, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.
  [naar artikel]
 47. Chocoladeproducent betaalt 15 miljoen dollar aan Amerikaanse klanten omdat pralines niet uit België komen (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Chocoladeproducent Godiva is een schikking van 15 miljoen dollar overeengekomen, omdat Amerikaanse consumenten zich misleid voelden. De chocoladeliefhebbers gingen ervan uit dat hun pralines in België werden gemaakt.
  [naar artikel]
 48. België heeft 800.000 extra griepvaccins voorzien om mogelijke golf op te vangen (11/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  België heeft 3,78 miljoen griepvaccins gevraagd, dat zijn er 800.000 meer dan andere jaren. Het is een voorzorgsmaatregel omdat er mogelijk een zware griepgolf aankomt.
  [naar artikel]
 49. België heeft 800.000 extra griepvaccins voorzien om mogelijke golf op te vangen (11/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  België heeft 3,78 miljoen griepvaccins gevraagd, dat zijn er 800.000 meer dan andere jaren. Het is een voorzorgsmaatregel omdat er mogelijk een zware griepgolf aankomt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.