Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken. [naar artikel]
Liefhebber van rode wijn of van chocolade? Die guilty pleasure blijkt zo slecht nog niet: Engelse wetenschappers hebben ontdekt dat beide de... [naar artikel]
Rode wijn en chocolade is niet langer enkel een ‘guilty pleasure’, het heeft ook zo zijn voordelen. Onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton hebben immers ontdekt dat er een stof in de drank en de zoetigheid aanwezig is, die veroudering van de huid tegengaat. [naar artikel]
De feestdagen staan voor de deur en dat betekent: etentjes, feestjes en vrienden en familie over de vloer. Erg gezellig, maar de kans is groot dat er tijdens zo’n vrolijk feest een glas wijn, bier of een stuk chocolade op het vloerkleed valt. Benieuwd hoe je die vlekken er uitkrijgt? Dan lijst vtwonen.be de beste tips voor je op. [naar artikel]
Wijn, cognac, koffie en nu chocolade. De Franse topscenarist Corbeyran scoort met zijn voedselstrips de ene na de andere hit. Zopas verschenen twee... [naar artikel]
Met eerst Valentijnsdag en daarna Pasen gaan we een periode in waar veel chocolade wordt gegeven en gegeten. Tijd dus om eens te kijken welke wijn je het best drinkt bij welke chocolade. Laten we beginnen met een paar algemene beschouwingen alvorens witte-, zwarte- en melkchocolade onder de loep te nemen. Om te beginnen: zachte […] [naar artikel]
Kaartjes, bloemen en chocolade. Dat blijkt de top drie van de meest geschonken cadeautjes voor Valentijn. Wijnliefhebbers houden het bij een lekkere fles wijn. En dan liefst met een link naar Valentijn. Wij zochten er vier bij elkaar en vertellen je graag waarom. Wijn heeft bovendien nog een extra troefkaart: je kunt de fles meteen soldaat maken bij een romantisch dinertje. [naar artikel]
Kan jij niet genieten van een dinertje met wijn zonder migraine of eet je nooit een moelleux au chocolat zonder zorgen? Wetenschappers ontdekten [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
Sinds kort ligt de Zuid-Afrikaanse wijn van Kathleen Aerts (43) in onze rekken. Een nieuwe mijlpaal voor het ex-K3’tje, en ze is lang niet de enige BV die een eigen merk op de markt gooit. “In 2024 is mijn eerste wijn te koop”, zegt ook Chris Van Tongelen in Dag Allemaal. [naar artikel]
Last van hoofdpijn of jeuk na het eten van chocolade? Of was dat glas rode wijn tijdens de lunch de boosdoener? De kans bestaat dat je een histamine-intolerantie hebt. “Deze chemische stof is van nature in ons lichaam aanwezig”, weet diëtiste Kris Gillis. Hoe kun je dan intolerant worden? Met welke klachten krijg je te maken en hoe raak je er weer vanaf? De experte geeft uitleg: “Ook stress heeft een grote impact.” [naar artikel]
Verschillende supermarkten in ons land gaan binnenkort wijn in blik verkopen. In verschillende landen wordt wijn al jaren in blik verkocht, maar in Europa is dat een minder gebruikelijke verpakking. "Er wordt vooral rosé wijn en witte wijn aangeboden in blik. Het gaat om wijnen die jong geconsumeerd moeten worden", zegt topsommelier Sepideh Sedaghatnia in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Ben jij met oudjaar de gastvrouw of -heer van dienst, dan wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Letterlijk. Maar wat als een invité rode wijn, guacamole of chocolade morst op je favoriete tapijt? Met deze hacks uit de online versie van het Amerikaanse tijdschrift Good Housekeeping voorkom je dat de vlek blijft. [naar artikel]
Joe Fattorini, een bekende Britse sommelier die onder meer 'The Wine Show' presenteert, heeft een opmerkelijke uitspraak over het serveren van wijn gedaan. Zo raadt hij aan om telkens de 20:20-regel in het achterhoofd te houden. Daarbij plaats je rode wijn in de koelkast en haal je witte wijn er net uit voor je die schenkt. [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]
Heb jij je al eens afgevraagd hoe frietjes met chocoladesaus smaken? In frituur Den Heiberg in Itegem kan je het nu proeven. Wat als je de twee beste Belgische lekkernijen zou combineren? Dat vroegen frituuruitbaters Giovanni van Thielen (30) en Joke Verboom (36) zich af alvorens ze begonnen te experimenteren. “We gaan frietjes serveren met chocoladesaus. […] [naar artikel]
De Franse zuster André, geboren als Lucile Randon, is met een leeftijd van 118 jaar en 73 dagen officieel benoemd tot de nieuwe oudste persoon ter wereld. Dat meldt Guinness World Records. Daarmee volgt de Française de Japanse vrouw Kane Tanaka op, die maandag op 119-jarige leeftijd overleed. André kreeg enkele jaren geleden al de titel van oudste vrouw in Europa toen ze haar 117de verjaardag vierde. Het geheim tot een lang leven? Dat is volgens de zuster een dagelijks glaasje wijn en een goede portie chocolade. [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Wijn en chocolade? Het is misschien wat minder gebruikelijk maar beide weten elkaar best te vinden. En nu er weer volop paaseitjes geraapt worden lijkt het ons het ideale tijdstip om bij de oogst een glaasje zoete witte wijn te kraken. Wij plukten vier exemplaren uit het schap die niet zullen misstaan bij witte en melkchocolade. [naar artikel]
Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.