Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
10:07 uur

Brexit breekt Britten zuurder op dan verwacht: groeivooruitzichten verlaagd tot 2021

Het Belang van Limburg

22/11/2017 - 17:22

De Britse regering heeft de economische groeivooruitzichten tot 2021 verlaagd. Dat bleek woensdag bij de presentatie van de begrotingsvoorstellen van Minister van financiën Philip Hammond. De lagere groeiprognose is te wijten aan de brexit en aan de lagere productiviteit. Voor de gevolgen van die brexit wordt 3 miljard pond opzij gezet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vier Britten getuigen 1 jaar na brexit: 'Niets is gemakkelijker geworden' (31/12/2021 - De Tijd)
  02:00 De brexit werd een jaar geleden, op 1 januari 2021, een feit. Welke impact heeft het vertrek op het leven van de Britten gehad? Voor- en tegenstanders spreken over een hobbelig parcours. 'Niets is gem...
  [naar artikel]
 2. Meer dan zes op de tien Britten beoordelen brexit negatief (26/12/2021 - Knack)
  Ruim zestig procent van de Britten beoordeelt de brexit negatief, of vindt dat de uitstap uit de Europese Unie slechter is dan verwacht. Dat blijkt uit een bevraging van onderzoeksinstituut Opinium in opdracht van de krant The Observer. Er werden zo'n 1.900 volwassenen ondervraagd.
  [naar artikel]
 3. Bourgeois wil verlenging termijn bij harde Brexit (07/01/2019 - De Standaard)
  Als de Britten zich volgende week niet achter de voorliggende Brexit-deal scharen, dan wil Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dat de Brexit pas ingaat op 29 maart 2021.
  [naar artikel]
 4. Bijna één op drie Britten wil dat Boris Johnson wet overtreedt boven nieuw Brexit-uitstel (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 30 procent van de Britten zou liever hebben dat premier Boris Johnson de wet breekt, dan dat hij de Europese Unie opnieuw om uitstel voor de Brexit gaat vragen. Dat blijkt uit een peiling van YouGov. De helft van de Britse bevolking vindt dat Johnson zich aan de wet moet houden.
  [naar artikel]
 5. Britten op weg naar verlengd verblijf in EU tot 2021 (13/10/2017 - De Tijd)
  01:06 Europa speelt met het idee om de Britten een overgangsperiode tot 2021 te gunnen. De Britten willen zelf twee jaar langer blijven, aan EU-voorwaarden.
  [naar artikel]
 6. Bijna 2.000 Britten worden Belg om Brexit (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ze zijn in ons land bijna met 2.000, de Britten die voor de Belgische nationaliteit hebben gekozen sinds het Brexit-referendum in 2016. In 2017 was er een enorme piek, maar de onzekerheid rond de Brexit doet opnieuw meer Britten Belg worden.
  [naar artikel]
 7. Geert Bourgeois roept Britten op brexit te herroepen of uit te stellen (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het Britse parlement zich duidelijk tegen een 'no deal'-brexit uitgesproken heeft, moeten de Britten de brexit herroepen of anders de termijn...
  [naar artikel]
 8. Meer dan zes op de tien Britten beoordelen Brexit negatief (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan zes op de tien Britten beoordelen de Brexit negatief, of vinden dat de uitstap uit de Europese Unie slechter is dan verwacht. Dat blijkt uit een bevraging van onderzoeksinstituut Opinium in opdracht van de krant The Observer, waarvan de resultaten met Kerstmis gepubliceerd werden. Er werden zo’n 1.900 volwassenen ondervraagd.
  [naar artikel]
 9. Brexit: voor Britten dreigt een Kerstmis zonder kalkoen (28/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brexit: voor Britten dreigt een Kerstmis zonder kalkoen Het is nog zomer, maar de Britse pluimveesector wil het nu al over de kerstdis hebben. Door grote personeelstekorten als gevolg van de brexit ligt er bij een deel van de Britten straks geen kalkoen op het bord, waarschuwen ze. De problemen spelen nu al, en ook andere sectoren trekken aan de bel. Wie afgelopen […] Lees dit artikel: Brexit: voor Britten dreigt een Kerstmis zonder kalkoen
  [naar artikel]
 10. De haven van Zeebrugge verwacht rustige start van Brexit (31/12/2020 - VRT NWS)
  In Zeebrugge verwacht het havenbestuur geen grote problemen bij de start van de Brexit. Om middernacht verlaten de Britten de Europese Unie. "De voorbije weken was het erg druk in Zeebrugge maar voor de komende dagen zal het meer dan waarschijnlijk meevallen", zegt havenbaas Tom Hautekiet.
  [naar artikel]
 11. Oud-premier Cameron: "Brexit is een vergissing, geen ramp" (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse brexit-minister David Davis verwacht dat Britten en Europeanen tegen eind maart een akkoord kunnen bereiken over een overgangsperiode na...
  [naar artikel]
 12. Trump verdedigt Britten bij brexit en haalt hard uit naar “wrede EU” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president heeft de EU bekritiseerd omwille van haar harde aanpak van de Britten bij de brexit. De uithaal komt er nadat de Europese...
  [naar artikel]
 13. Nederlanders zwaaien Britten op 29 februari uit (31/10/2019 - De Morgen)
  Aanvankelijk zou het op 31 oktober gaan gebeuren, maar na het nieuwe uitstel voor de brexit hebben duizenden Nederlanders beslist om de Britten definitief uit te zwaaien op 29 februari 2020, brexit of geen brexit.
  [naar artikel]
 14. Waar willen de Britten met de brexit naartoe? Verhofstadt wil snel duidelijkheid (13/06/2017 - De Redactie)
  Wordt het een harde brexit of toch niet? Het wordt tijd dat de Britten beslissen wat ze willen. Dat zegt Guy Verhofstadt, de brexit-onderhandelaar namens het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 15. Vragen na het nieuwe brexit-uitstel voor de Britten? Stel ze hier (11/04/2019 - VRT NWS)
  De Britten krijgen nog een half jaar uitstel voor de brexit.  Kan u nog volgen? Hebt u zelf nog vragen over de brexit? Vul hieronder het formulier in en wie weet beantwoorden we wel uw vraag.
  [naar artikel]
 16. Nederlanders zwaaien Britten op 29 februari feestelijk uit (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aanvankelijk zou het op 31 oktober gaan gebeuren, maar na het nieuwe uitstel voor de Brexit hebben duizenden Nederlanders beslist om de Britten definitief uit te zwaaien op 29 februari 2020, Brexit of geen Brexit.
  [naar artikel]
 17. Voor een meerderheid van de Britten staat de Brexit synoniem voor een mislukking (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Voor een meerderheid van de Britten staat de Brexit synoniem voor een mislukking Na relatief stabiel te zijn gebleven sinds de stemming van 2016, is de Britse steun voor Brexit aan het afnemen. 52 procent zegt nu dat het, alles in aanmerking genomen, misschien geen goed idee was. Maar de regerende conservatieven spreken er nog steeds met onwrikbaar optimisme over. Toen de Britten in 2016 tot ieders verrassing […] Lees dit artikel: Voor een meerderheid van de Britten staat de Brexit synoniem voor een mislukking
  [naar artikel]
 18. Harde brexit dreigt: waarom de Britten Europa dumpen (27/03/2019 - Knack)
  Lang dachten de Europeanen dat de brexit vooral de Britse economie zou treffen. Tot een studie van Hylke Vandenbussche die zeepbel doorprikte. Wie weet worden de Britten zelfs ooit nog de winnaar in deze kwestie. 'De toekomstige groei ligt niet in Europa. Dat is het verhaal achter brexit.'
  [naar artikel]
 19. Eén jaar na brexit-referendum: "Britten beseffen nu pas wat brexit zal veranderen" (23/06/2017 - De Redactie)
  Precies één jaar geleden stemden de Britten in een referendum voor de brexit. Maar hoe staan zij daar nu tegenover?
  [naar artikel]
 20. Nederlanders zwaaien Britten uit op 29 februari, ‘ongeacht wat ze daar aan de overkant doen’ (31/10/2019 - De Morgen)
  Aanvankelijk zou het op 31 oktober gaan gebeuren, maar na het nieuwe uitstel voor de brexit hebben duizenden Nederlanders beslist om de Britten definitief uit te zwaaien op 29 februari 2020, brexit of geen brexit.
  [naar artikel]
 21. Minister-president Bourgeois wil verlenging termijn bij harde brexit (07/01/2019 - Knack)
  Als de Britten zich volgende week niet achter de voorliggende Brexit-deal scharen, dan wil Vlaams minister-president Geert Bourgeois dat de Brexit pas ingaat op 29 maart 2021. Hij beroept zich daarvoor op een mogelijkheid in artikel 50 van het Europese verdrag die de termijn voor het vertrek uit de Europese Unie vastlegt. Dat zei Bourgeois maandag in Zeebrugge, bij de start van een seminariereeks rond de Brexit.
  [naar artikel]
 22. VK tekent eerste handelsakkoord na brexit met Japan: "In land van rijzende zon breekt nieuw tijdperk van vrijhandel aan" (23/10/2020 - VRT NWS)
  Het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben een vrijhandelsakkoord ondertekend. Het is het eerste nieuwe vrijhandelsakkoord dat de Britten sluiten sinds de brexit, de uitstap uit de Europese Unie.
  [naar artikel]
 23. Geert Bourgeois roept Britten op brexit te herroepen of uit te stellen (14/03/2019 - Knack)
  Nu het Britse parlement zich categorisch tegen een 'no deal'-brexit uitgesproken heeft, moeten de Britten de brexit herroepen of anders de termijn van de artikel 50-procedure verlengen. Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).
  [naar artikel]
 24. Meerderheid Britten is nu tégen brexit (17/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De brexit verliest in Groot-Brittannië almaar meer steun: uit een nieuwe rondvraag blijkt dat nu meer dan de helft van de Britten verkiest om in de...
  [naar artikel]
 25. Verenigd Koninkrijk staat wellicht voor langste daling levensstandaard sinds jaren 1950 (23/11/2017 - Metro)
  De gemiddelde levensstandaard in het Verenigd Koninkrijk zal wellicht nog tot 2020 achteruit blijven gaan. Het land dreigt zo geconfronteerd te worden met de langst durende achteruitgang van het welvaartspeil sinds de jaren 1950, zo blijkt vandaag uit een onderzoek dat een denktank heeft uitgevoerd op basis van de groeicijfers van de overheid. De Britse regering had gisteren de economische groeivooruitzichten tot 2021 verlaagd. Als gevolg van onder meer de brexit en de lagere productiviteit wordt de gemiddelde groei voor de komende vijf jaar bijgesteld naar 1,4 procent. Het Britse bbp dreigt in 2021 3,4 procent kleiner uit te vallen dan voorspeld was in maart 2016, dus nog voor de Britten in een referendum stemden voor de uittrede uit de EU. Volgens de denktank Resolution Foundation zal die lagere groei leiden tot een daling van het gemiddelde inkomen van de Britse gezinnen. Het gaat om een daling die in vergelijking met de periode vlak na de financiële crisis “langer duurt, maar niet dieper is”. Concreet zou het reële inkomen van de Britse gezinnen tussen 2015 en 2020 negentien kwartalen op rij dalen, zo wordt gewaarschuwd. Het fiscaal en financieel beleid van de conservatieve Britse regering zal bovendien “een neerwaartse druk zetten op de levensstandaarden en een opwaartse op de ongelijkheid”, zo klinkt het nog. De 33 procent armste gezinnen zullen volgens de denktank jaarlijks gemiddeld 715 pond verliezen tegen 2021. De rijkste 33 procent zal jaarlijks dan weer 185 pond extra hebben. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 26. 'Meerderheid Britten tegen brexit' (09/12/2018 - De Tijd)
  18:16 Luttele dagen voor een cruciale stemming in het Lagerhuis over de brexit wil een meerderheid van de Britten in de Europese Unie (EU) blijven, zo blijkt uit een peiling waarmee de kwaliteitskrant The I...
  [naar artikel]
 27. Al bijna 2.700 Britten werden Belg sinds Brexit-referendum (06/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het Brexit-referendum in juni 2016 hebben al bijna 2.700 Britten de Belgische nationaliteit aangevraagd en gekregen. Dat blijkt uit cijfers van Binnenlandse Zaken. Gemiddeld waren dat er bijna 90 per maand. Ter vergelijking: in de zes jaar voor de Brexit werden gemiddeld 8,8 Britten per maand Belg.
  [naar artikel]
 28. Al bijna 2.700 Britten werden Belg sinds Brexit-referendum (06/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sinds het Brexit-referendum in juni 2016 hebben al bijna 2.700 Britten de Belgische nationaliteit aangevraagd en gekregen. Dat blijkt uit cijfers van Binnenlandse Zaken. Gemiddeld waren dat er bijna 90 per maand. Ter vergelijking: in de zes jaar voor de Brexit werden gemiddeld 8,8 Britten per maand Belg.
  [naar artikel]
 29. Brexit – “Druk ligt bij Britten” (15/01/2019 - Metro)
  Na de verwerping van het brexit-akkoord door het Britse parlement “ligt de druk bij de Britten”. Dat heeft Frans president Emmanuel Macron dinsdagavond gezegd tijdens een debat. Macron voegde er tijdens het debat nog aan toe dat het brexit-referendum in 2016 “gemanipuleerd” werd en de kiezers “belogen” werden. Bron: Belga   Het bericht Brexit – “Druk ligt bij Britten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Brexit – “Druk ligt bij Britten” (16/01/2019 - Metro)
  Na de verwerping van het brexit-akkoord door het Britse parlement “ligt de druk bij de Britten”. Dat heeft Frans president Emmanuel Macron dinsdagavond gezegd tijdens een debat. Macron voegde er tijdens het debat nog aan toe dat het brexit-referendum in 2016 “gemanipuleerd” werd en de kiezers “belogen” werden. bron: Belga   Het bericht Brexit – “Druk ligt bij Britten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. 'Britten balen van brexit, meerderheid wil in EU blijven' (27/06/2020 - De Tijd)
  14:09 In Groot-Brittannië lijkt het enthousiasme voor het verlaten van de Europese Unie snel te verdwijnen. Iets meer dan een derde van de Britten (35 procent) staat nog achter de brexit, 57 procent wil in ...
  [naar artikel]
 32. Reeds 3.500 Britten werden Belg: ‘De Britten zijn zwaar de mist ingegaan’ (24/08/2019 - De Morgen)
  Ze zijn al met 3.500, de Britten in ons land die sinds het brexit­referendum in 2016 ook de Belgische nationaliteit hebben aangenomen. Hun aantal stijgt ziender­ogen nu ‘no deal’ realistisch wordt. ‘Ze doen maar, de Britten.’
  [naar artikel]
 33. Uw handleiding bij de brexit-onderhandelingen: 'Iedereen zal verliezen, maar de Britten het meest' (16/06/2017 - Knack)
  Hebben die Britten wel een strategie voor hun zo gewenste brexit? 'Het zijn al zo moeilijke onderhandelingen, en met hun verkiezingen maken ze er nog eens een ongezien zootje van.' Knack sprak met toponderhandelaars over de vechtscheiding met de EU.
  [naar artikel]
 34. Professor Hendrik Vos: "Desnoods crashen de Britten er ná 31 oktober uit. Een harde brexit is niet van de baan" (11/04/2019 - VRT NWS)
  Voor professor Europese politiek Hendrik Vos (Universiteit Gent) breekt het nieuwe brexit-uitstel geen potten. "Ook ná gisteren is de toestand in het Britse parlement niet veranderd. Het enige: je kan nu misschien iets meer afstand nemen. De voorbije periode was het parlement in een kramp geschoten. Nu hebben ze de marge om eens diep adem te halen." Vergis u niet: volgens Vos is het idee van een harde brexit niét van de baan, net als het afblazen van de brexit.
  [naar artikel]
 35. Al 3.454 Britten werden Belg sinds brexit-stemming (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds het brexit-referendum in 2016 zijn al 3.454 Britten Belg geworden. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken,...
  [naar artikel]
 36. Ruim 3.500 Britten werden Belg sinds brexit-stemming (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds het brexit-referendum in 2016 zijn al 3.454 Britten Belg geworden. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken,...
  [naar artikel]
 37. Van Rompuy verwacht harde en lange brexit (19/06/2017 - De Redactie)
  Volgens Herman Van Rompuy wordt het een harde brexit die wel eens lang zou kunnen duren. De Britten beseffen nog niet goed wat ze zullen moeten prijs geven, zei hij in "Terzake".
  [naar artikel]
 38. Britten binden in over strenge douanecontroles na brexit (12/06/2020 - De Morgen)
  Het plan van de Britten om na de definitieve brexit direct strenge grenscontroles in te stellen, wordt herzien. Volgens een verklaring wil de Britse regering ondernemers niet met nog meer problemen opzadelen nu ze ook al gebukt gaan onder de coronacrisis.
  [naar artikel]
 39. Brexit verdeelt Britten nog steeds (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De brexit is vandaag in gang gezet, maar toch zijn niet alle Britten daar tevreden mee. Net zoals vorig jaar verdeelt artikel 50 het land. Toch
  [naar artikel]
 40. Peiling: 51 procent van Britten tegen brexit, 41 procent voor (17/12/2017 - Knack)
  De brexit verliest in Groot-Brittannië almaar meer steun: uit een nieuwe rondvraag blijkt dat nu meer dan de helft van de Britten verkiest om in de Europese Unie te blijven
  [naar artikel]
 41. Hendrik Vos over brexit: "Het wordt bijzonder dringend en we staan nog nergens" (01/09/2017 - VRT NWS)
  Volgens professor Europese politiek Hendrik Vos begint de tijd nu echt wel te dringen voor de brexit-onderhandelaars. De gesprekken tussen de Britten en de Europese Unie zitten volledig in het slop. "De Britten moeten nu in hun kaarten laten kijken en zeggen hoe ze de brexit zien", meent Vos.
  [naar artikel]
 42. De Britten stemmen, maar heeft het zin? ‘Of je nu voor of tegen de brexit bent, deze situatie is beschamend’ (23/05/2019 - De Morgen)
  Het zijn merkwaardige Europese verkiezingen waar de Britten aan deelnemen. De brexit had al voltooid moeten zijn. ‘Ik ga altijd stemmen, dat hoort’.
  [naar artikel]
 43. Hoe hard raakt de brexit de Britten in hun portemonnee?- Ton van Lierop (06/06/2017 - De Redactie)
  Vóór het referendum over de brexit werden we - maar vooral de Britten - om de oren geslagen met cijfers over hoe slecht - of hoe goed - die beslissing zou zijn voor hun economie. Wat klopt daar nu van, vlak voor de vervroegde verkiezingen?
  [naar artikel]
 44. ‘Ze hebben er alles aan gedaan om ons tegen te houden, maar dat is niet gelukt’: Britten vieren de brexit (01/02/2020 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie verlaten. De Brexit was om 23.00 uur plaatselijke tijd (middernacht in België) een feit. Duizenden Britten verzamelden zich bij het parlement in Londen om dat te vieren.
  [naar artikel]
 45. Aantal Britten die naar de EU emigreerden sinds de brexit: +30 procent (06/08/2020 - Express)
  Sinds het brexitreferendum van 2016 in een definitieve uitstap uit de Europese Unie resulteerde, is het aantal Britten dat zich... The post Aantal Britten die naar de EU emigreerden sinds de brexit: +30 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Wat nu, Britten? (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  LondenMet de vertrouwensstemming op zak kan May opnieuw op zoek naar een uitweg uit de Brexit-chaos. Maandag wordt ze weer in het Lagerhuis verwacht met een Plan-B. Gisteren kondigde ze overleg aan met de leiders van de overige partijen. Vanuit de Europese hoofdsteden klonk intussen de alsmaar ongeduldiger vraag: Wat willen jullie, Britten? In de Britse mist zijn echter enkel de contouren te zien van een handvol scenario’s.
  [naar artikel]
 47. Eilandcultuur, referenda en broedertwist over de euro: waarom de Britten nooit met hart en ziel in de EU hebben gezeten (01/02/2020 - VRT NWS)
  De Britten hebben de voorbije drie jaar - na het brexitreferendum in 2016 - weinig blijk gegeven van eensgezindheid. Wilden ze nu wel of niet doorgaan met die brexit en uit de Europese Unie stappen? Dat de brexit er nu toch is, is echter geen verrassing. Noch de verdeeldheid erover. De Britten hebben altijd al een stormachtige relatie met Europa gehad. Een terugblik op meer dan een halve eeuw aantrekken en afstoten.
  [naar artikel]
 48. Bij uitstel brexit sluit Juncker niet uit dat Britten deelnemen aan Europese verkiezingen (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker acht het niet ondenkbaar dat de Britten in geval van een uitstel van de brexit nog een keer aan de...
  [naar artikel]
 49. Juncker: "Brexit zal Britten 58 miljard kosten" (24/03/2017 - De Redactie)
  Hoewel er geen verlangen is de Britten te "straffen" voor de brexit, moet de EU voorkomen dat andere landen volgen, liet Juncker weten in een interview met BBC.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy