Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels [naar artikel]
Ben jij een liefhebber van extra knapperig brood? Dan word je wellicht erg blij van deze uitvinding. De Britse bakkerij Roberts Bakery heeft namelijk een brood bedacht dat, naast de gebruikelijke ingrediënten, ook 336 krekels bevat. Het resultaat? Een gezonde én krokante boterham. Krijg jij het standaard op je heupen als je kraakverse brood niet […] Het bericht BIZAR. Dit brood bevat maar liefst 336 krekels verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Droog brood. Daar heeft Nic De Houwer uit Deurne zowaar een nummer en bijhorende videoclip over gemaakt. ‘Da brood van de Koolruit’ heet het lied. [naar artikel]
Het aantal warme bakkers in Vlaanderen is de afgelopen jaren gehalveerd. Vinden de Truienaars dit zonde? Kopen zij hun brood nog bij de warme bakker? We vroegen het vandaag aan de klanten van de Carrefour in Brustem. [naar artikel]
De Finse inlichtingendienst gelooft dat 'buitenlandse inwoners' proberen om in Finland grote eigendommen op te kopen waar geheime Russische [naar artikel]
Bakkerij Painture in Oedelem heeft sinds deze week een wel heel bijzonder brood in de aanbieding. Zotje, zoals het brood gedoopt werd, is gemaakt op basis van Brugse Zot Bruin. “In één brood zit één flesje bier”, zegt bakker Brecht Van Poucke. [naar artikel]
Naast brood en kaas kan je voortaan ook koek kopen die gemaakt wordt met bier van kasteelbrouwerij Ter Dolen in Helchteren. “Na corona moesten we onszelf heruitvinden”, zegt zaakvoerder Ike Janssen. [naar artikel]
De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Het Brusselse bedrijf Kriket, dat krekels in snackrepen verwerkt, krijgt een Europese subsidie voor het kweken van krekels. "Europa is op zoek naar duurzame, alternatieve eiwitbronnen en ziet dat insecten hierin een rol kunnen spelen, daarom dat het nu geld toekent aan verschillende bedrijven die insecten kweken", zegt Michiel Van Meervenne, die Kriket samen met zijn zus heeft opgericht. [naar artikel]
Welk brood is nu eigenlijk het gezondst? Is er een verschil in smaak tussen een rond en een vierkant brood? Is het een goed idee om meerdere broden tegelijk aan te kopen en ze dan in te vriezen? En waarom scheuren boterhammen tegenwoordig zo snel bij het smeren? Experts beantwoorden al jullie vragen over brood. [naar artikel]
02:00 Jongeren hebben het almaar moeilijker om een eigen huis of appartement te kopen. Vaak is een financiële ruggensteun een must. U kunt op vier verschillende manieren sponsoren. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Finland en Zweden gaan samen vuurwapens en antitankwapens kopen, meldt het Finse ministerie van Defensie. Woensdag dienden de twee Noord-Europese landen ook gezamenlijk hun aanvraag voor toetreding tot de NAVO in. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen. Vegetarische burgers De […] Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
HLN.be meldt dat er een site bestaat waarop je valse doktersbriefjes kunt kopen. Vanzelfsprekend is dat niet toegelaten. Wie dat toch doet, kan zijn job verliezen. En er zijn nog consequenties. In het nieuws: Je kunt heel eenvoudig online een vals doktersbriefje kopen. Je hoeft enkel een reeks vragen te beantwoorden, waaronder wat de “gezondheidsklachten” […] [naar artikel]
Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]
Het gaat niet goed met de Turkse economie. Door de vrije val van de Turkse lira hebben almaar meer Turken problemen om dagdagelijkse producten, zoals brood, te kopen. De controversiële beslissing van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om de rente verder te verlagen, duwt de Turkse munteenheid verder de dieperik in. De Turkse centrale bank […] [naar artikel]
De Colruyt Group gaat investeren in de Brusselse start-up Kriket, de maker van de eerste Belgische krekelreep. Kriket wil met het vrijgekomen geld nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels. [naar artikel]
Een klassieke boterhaam met kaas of choco zit zo ingeburgerd in ons eetpatroon, dat we wel eens vergeten dat er nog andere soorten brood of traditionele ontbijten bestaan. We passeerden langs vier bakkers die elke nacht hun oven aanzetten om wereldse broodlekkernijen de wereld in te sturen. “Dit zoet koekebrood is het mooiste brood dat je op tafel kunt zetten”, klinkt het. Met wat eet je die broden dan het liefst? En hoe maak je ze zelf? [naar artikel]
Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.