Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Met Mosterd Gebakken Kip

20/12/2017 - 11:15
"Elke week stelt foodbox Chop chop één van z’n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. Deze week is het de beurt aan met mosterd gebakken kip. Hartige en zoete smaken ontmoeten elkaar in dit, door de winter geïnspireerd, gerecht. Kippenborsten, gekruid met een mosterdoregano kruidenmengeling, worden geserveerd met een rode druivensaus, gebakken zoete aardappelen en […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Moeten we de mosterd straks elders halen? Mislukte oogst is geen goed nieuws voor liefhebbers van Dijon-mosterd (28/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Slecht nieuws voor de liefhebbers van Dijon-mosterd. Door een mislukte oogst in Canada en Frankrijk en door de oorlog in Oekraïne is er een tekort aan bruine mosterdzaadjes. En laat het net die mosterdzaadjes zijn die zorgen voor die pittige smaak in uw favoriete mosterd. [naar artikel]


2. Geen Dijon-mosterd meer in Franse supermarkten: wat is het probleem? En hoe zit het bij ons?   (31/05/2022 - VRT NWS)

De Fransen dreigen zonder hun befaamde Dijon-mosterd te zitten. De winkelrekken in supermarkten zijn leeg, en de laatste beetjes artisanale mosterd worden snel gehamsterd. Hoe komt dat? En dreigt er ook een tekort in België? "Nieuwe feiten" op Radio 1 gaat op zoek naar antwoorden over de Franse mosterdcrisis. [naar artikel]


3. Tekort aan Franse mosterd zet producenten onder druk (15/07/2022 - De Tijd)

20:16 Door een samenloop van de klimaatverandering, de oorlog in Oekraïne en stijgende kosten is in de Franse winkels amper nog mosterd te verkrijgen. De tekorten kunnen ook in België op de prijs wegen. [naar artikel]


4. Unilever grijpt naast Britse mosterd (19/07/2017 - De Tijd)

13:50 De Amerikaanse kruidenproducent McCormick neemt de levensmiddelentak van het Britse Reckitt Benckiser over, bekend van French's mosterd. Het Nederlandse Unilever vist achter het net. [naar artikel]


5. Gebakken vis ‘komt tot leven’ in Chinees restaurant (06/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Klanten van een restaurant in de Chinese stad Hengyang konden hun ogen niet geloven toen een gebakken vis plots begon te bewegen op een dienblad.... [naar artikel]


6. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet is streng voor milde mosterd, maar de allerbeste kost amper 99 cent (04/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Weinig producten waarvan je in de supermarkt zoveel variaties en merken vindt als mosterd. Maar hoe kies je de beste kwaliteit? Kijk naar de ingrediëntenlijst, zo tipt sterrenchef Thijs Vervloet. En daarbij geldt: “Hoe korter die lijst, hoe beter.” Bij het proeven van 11 soorten milde mosterd kwamen de twee meest ambachtelijke merken dan ook het beste uit de test. [naar artikel]


7. Voor bij de salade of op een burger: dit is de lekkerste graanmosterd (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Chef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek in Gent proeft voor ons tien keer graanmosterd uit de supermarkt. Hij is niet op zoek naar de strafste mosterd, mosterd mag voor hem ook mild en aromatisch zijn. Als hij maar karakter heeft. [naar artikel]


8. "Hondenhaters verspreiden gebakken sponzen met spijkers" (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hondenbezitters in de Nederlandse stad Rijswijk nabij Den Haag worden aangemaand voorzichtig te zijn na de vondst van drie gebakken sponzen met... [naar artikel]


9. Wordt een potje mosterd binnenkort flink duurder? (16/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Betalen we ons potje mosterd binnenkort duurder dan vandaag? De kans stijgt nu de oogst in Canada - 's werelds grootste exporteur van mosterdzaadjes - flink tegenvalt. [naar artikel]


10. Lekker én goedkoop: varkensbrochettes met gebakken rijst (13/07/2016 - De Morgen)

Nog rijst over? Maak er een lekkere gebakken rijst van, ideaal om de plakkerige overschotjes te verwerken en weer smakelijk te maken. Bij de brochette komt nog een fris zelfgemaakt sausje van platte kaas en kruiden. [naar artikel]


11. 100 procent Belgische mosterd op komst dankzij deze twee boeren (05/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Twee landbouwers uit Wannegem-Lede hebben in samenwerking met mosterdmaker Camp's uit Oudenaarde mosterdzaad gezaaid in de hoop eind dit jaar voor het eerst in lange tijd 100 procent Belgische mosterd te kunnen malen. [naar artikel]


12. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


13. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


14. Mosterd vergeten op etiket: Delhaize roept pot pickles van Comme chez Soi terug (15/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Supermarktketen Delhaize vraagt klanten die allergisch zijn aan mosterd hun pot ‘Delhaize Comme Chez Soi Pickles 340 ml’ terug te brengen naar de winkel. Bij een kwaliteitscontrole werd vastgesteld dat het ingrediënt mosterd niet vermeld stond op de verpakking, en sommige mensen zijn daar allergisch voor. Wie niet allergisch of intolerant is, kan het product zonder risico consumeren. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst op het gratis nummer 0800/95 713. [naar artikel]


15. VIDEO. Italiaans restaurant serveert letterlijk gebakken lucht (en die ziet er betoverend uit) (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Feva Restaurant in het Italiaanse Castelfranco Veneto pakt uit met gebakken lucht. De ‘aria fritta’ wil de essentie vatten van vertoeven in de... [naar artikel]


16. 'Eerste flik van Frankrijk' haalt mosterd bijveiligheidstsaar Sarkozy (12/04/2019 - De Morgen)

Een socialistisch veiligheids-beleid: ook in Frankrijk klinkt het als een contradictio in terminis. Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls wil nu tonen dat het kan en balt de vuisten. Maar de PS is er niet gerust op. Valls haalt de mosterd wel érg bij Sarkozy. [naar artikel]


17. Liever kroketjes? Bij deze zaken zit je gebakken (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een goudgeel korstje dat kraakt bij de eerste beet, gevolgd door fluweelzachte puree. Liefhebbers van kroketten weten waarom ze de portie frietjes links laten staan. Bij deze zaken zit je gebakken. [naar artikel]


18. Mosterd getroffen door ongunstige weersomstandigheden en hoge kosten (20/05/2022 - Express)

De klimaatverandering en oplopende kosten zorgen ervoor dat in Frankrijk de bevoorrading van de supermarkten met de beroemde Moutarde de Dijon in het gedrang dreigt te komen. Volgens een aantal waarnemers is het niet denkbeeldig dat de problemen zich ook naar andere landen uitbreiden. Producenten van de Franse mosterd wijzen erop dat de zaadproductie het […] [naar artikel]


19. Oosters op je bord! Loïc maakt gebakken rijst (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gebakken rijst. [naar artikel]


20. Socialisten werken aan nieuwe voorstellen, en halen daarvoor tegenwoordig de mosterd ook bij ondernemers (08/01/2017 - Het Nieuwsblad)

De tijd dat SP.A alleen de partij was van de arbeiders en alleen haar mosterd haalde bij de vakbonden, is helemaal voorbij. Op uitdrukkelijke eis van SP.A-voorzitter John Crombez werden de banden met de werkgevers aangehaald. “Een sociaaldemocratische partij is er ook voor werkgevers en ondernemers.” [naar artikel]


21. RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas (03/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


22. FAVV waarschuwt voor frituurhapjes (23/12/2019 - Het Nieuwsblad)

Het federaal voedselagentschap FAVV waarschuwt dat op het etiket van veggie nuggets, vegan nuggets en Chickensticks van de merken SoFine en ProLaTerre het allergeen mosterd niet vermeld staat. Het FAVV heeft beslist om de frituurhapjes uit de handel te halen en vraagt aan wie allergisch is aan mosterd om de producten niet te consumeren. [naar artikel]


23. Limburg Smaakt Naar Meer: toast met gebakken champignons en Limburgse perenstroop (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Toast gebakken champignons saai? Niet in deze versie met Limburgse perenstroop en kruidenkaas. Het ideale hapje tijdens een apéro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!