Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Deze bakker stuurt uw brood gewoon op via de post

08/01/2018 - 02:12
"Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


2. "De kleur van een brood zegt niets over de voedingsstoffen die erin zitten": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


3. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


4. "Broden die op een correcte manier gemaakt worden, zijn wel degelijk voedzaam": bakker én diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


5. Hoe deze Kempense bakker zijn zuurdesembroden per post de wijde wereld instuurt (18/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

Dankzij de inventiviteit en het zakeninstinct van zuurdesembroodbakker Thierry Gissemé uit Hulsen (Balen) kunnen - bij wijze van spreken - straks ook liefhebbers uit Wallonië van zijn brood genieten. De bakker gaat namelijk zijn alsmaar meer gegeerd ambachtelijk brood via een koerierdienst als een pakketje over het ganse land verspreiden. “Als ik van mijn brood wil leven, moet ik mijn klantenbestand uitbreiden”, zegt hij nuchter. “Maar ik word geen industriële bakker.” [naar artikel]


6. Koop jij je brood nog bij de bakker? Supermarkten grijpen de macht (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]


7. Waarom brood bij de bakker niet goedkoper wordt, zelfs al zijn energieprijzen gedaald (29/01/2024 - VRT NWS)

Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]


8. Bakker die gratis brood gaf aan mensen die het financieel moeilijk hadden, overleden aan corona (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]


9. In dit brood zit één flesje bier: santé (18/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Bakkerij Painture in Oedelem heeft sinds deze week een wel heel bijzonder brood in de aanbieding. Zotje, zoals het brood gedoopt werd, is gemaakt op basis van Brugse Zot Bruin. “In één brood zit één flesje bier”, zegt bakker Brecht Van Poucke. [naar artikel]


10. Bakker (76) die gratis brood gaf aan mensen die het financieel moeilijk hadden tijdens pandemie, overleden aan corona (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]


11. Antwerpse bakker neemt het in boek op voor zijn stiel: “Brood is niet slecht” (23/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]


12. Bakker Jack bakt als enige Limburger brood van Vlaamse tarwe (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]


13. Historicus Peter Scholliers tegen de antibroodbeweging: 'De kleine bakker is niet kansloos' (25/04/2021 - Knack)

Wat zegt het brood dat u eet over wie u bent? Zowat álles, schrijft Peter Scholliers in zijn geschiedenis van brood en bakker. 'Witbrood illustreert perfect het kapitalisme.' [naar artikel]


14. Bakker stort zich op desembroden: “Onze boterham verdient eerherstel” (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

We proeven vandaag brood. Droog brood zelfs. Voor de ene kan dat klinken alsof hij getrakteerd wordt op gevangeniskost. Voor bakker Bert Van Rompay van Het Broodhuys uit Beerzel (Putte) is het dat allerminst. Hij is fier op zijn brood, niet in het minst op zijn paradepaardjes: de desembroden. En dat wil hij dit weekend graag laten proeven tijdens een broodfestival. [naar artikel]


15. Anderhalf jaar na sluiting laatste bakker, kan dorp eindelijk weer vers brood kopen dankzij Kim (39) en Kenny (36) (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]


16. “Op amper 5 minuten kan zelfs de korst terug krokant worden”: bakker Toon De Klerck legt uit hoe je oud brood weer eetbaar maakt (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]


17. Zo lang blijft een brood goed in de diepvriezer (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er gaat niets boven een snede heerlijk vers brood, maar je hebt misschien geen tijd om regelmatig naar de bakker of winkel te gaan? Dan is brood... [naar artikel]


18. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


19. Een echte warme bakker: Kenneth schenkt vrouw in armoede elke dag van het jaar een gratis brood (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

In het VRT-programma ‘Zorgen voor Mama’ vertelde de Beringse Stefanie deze week dat ze uit armoede ’s ochtends amper iets kan eten. Bakker Kenneth Van Hoesen (31) uit Helchteren was zo gepakt door deze getuigenis dat hij prompt besloot iets voor de vrouw te doen. “Ik zal haar elke dag van het jaar een gratis brood schenken, op verjaardagen van de kinderen doe ik er zelfs een Limburgse ‘gateau’ bij!” [naar artikel]


20. 30 euro in plaats van 300: kan je met deze goedkope broodbakbol van Aldi even lekker brood bakken als met een duurder model? (05/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zaterdag koop je bij Aldi een broodbakbol van Crofton voor 29,99 euro. Bij de Britten was de keukentool op amper één dag uitverkocht, want je zou er binnen een uur tijd even krokant brood mee bakken zoals een warme bakker dat doet. Normaal kost dat veel meer, heb je voor deze toegankelijke prijs iets degelijks? Bakker Toon de Klerck test het product voor ons uit: “Het materiaal van de bol valt me meteen op.” [naar artikel]


21. Koppel zorgt dat inwoners in eigen dorp elk weekend brood en beleg kunnen afhalen (12/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

In Weelde-Statie (Ravels) is geen bakker meer, maar dat wil niet zeggen dat de inwoners in het weekend buiten de dorpsgrenzen moeten gaan voor brood of koffiekoeken. Bij Liesbeth Michielsen en haar man Jiri Van Hout kunnen ze elke zaterdag- en zondagvoormiddag hun bestelling van brood en beleg afhalen. De producten komen van een bakker in Weelde. “Nu is het aan de bewoners om er gebruik van te maken.” [naar artikel]


22. Bakker proeft 7 soorten afbakbroodjes en maar 2 zijn geslaagd: “Dit smaakt zelfs echt wat naar vers brood” (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf 26 februari t.e.m. 5 maart is het de week van het brood. Niets gaat boven de verse broden van de warme bakker, maar toch liggen er bij heel wat Vlamingen afbakbroodjes in de voorraadkast. Kunnen deze ook lekker zijn? De bekroonde ambachtelijke bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 7 soorten en zoekt voor ons uit welke je geld - naast de verse broodjes - het meest waard zijn. “Hier ruik ik zelfs échte gist!” [naar artikel]


23. Sven en Mieke openen warme bakker in Schurhoven (30/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Met ‘De War(m)e Jacob’ heeft het Truiense kerkdorp Schurhoven weer een waardige warme bakker. Op de plaats waar de laatste generatie van bakkerij Hendricx de buurt voorzag van vers brood, openden Sven Timmermans (42) en Mieke Claes hun nieuwe brood- en banketzaak. [naar artikel]


24. Italiaanse bakker die tijdens pandemie brood uitdeelde aan mensen in armoede, is overleden aan corona (22/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Het was een hartverwarmend verhaal uit de eerste golf: een bakker uit Milaan wou buurtbewoners die het financieel moeilijk hadden een duwtje in de rug geven. Iedere dag legde hij manden vol brood en andere lekkernijen voor zijn bakkerij. Wie het nodig had, mocht zich bedienen. Nu is de man zelf overleden aan de gevolgen van het virus. Dat meldt The New York Times. [naar artikel]


25. Niet het goedkoopste brood, wél het lekkerste: wat is het populaire briochebrood? (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van Hof van Cleve tot Zilte en Bozar: overal duikt bij sterrenchefs tegenwoordig briochebrood op. “Eens het wildseizoen is geopend, piekt de vraag naar briochebrood. Voor een goede brioche moet je bij een artisanale bakker zijn”, vertelt bakker Toon De Klerck. Hoe herken je zo’n brood? Wat maakt het speciaal en hoeveel kost het? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!