Vuur in de kolen en een lekker stukje vlees op de grill: het barbecueseizoen is volop bezig en daar genieten we van. Barbecuespecialist Joris Verkoyen van Barbelicious in Eksel maakte er zijn beroep van. [naar artikel]
Even belangrijk als een lekker stukje vlees is een sublieme saus voor erbij. En als je wild klaarmaakt, ligt de lat wel heel hoog. Dan komt deze... [naar artikel]
In Bouillon, een stadje in de provincie Luxemburg, heeft een Franse toerist het leven van een Belgische man gered. Tijdens een etentje met zijn vrouw verleende Fransman Raphaël Jacquemart eerste hulp aan een Belgische vader die zich in een stukje vlees had verslikt. [naar artikel]
Oké, kip kan soms nogal banaal lijken. Maar gelukkig kan je dat stukje vlees met de simpelste ingrepen omtoveren tot een gerecht dat barst van de... [naar artikel]
Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
De 129 Canadese ganzen die donderdag op de Demer gevangen werden, zullen aan de voedselbank geschonken worden. Maar is dat eigenlijk lekker, zo’n stukje ganzenvlees? En hoe veilig is het? [naar artikel]
Het zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie... [naar artikel]
Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]
België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]
Een 75-jarige Nederlander is vrijdagavond op een terras in de Franse stad Amboise gestikt in een stukje vlees. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten. De man overleed ter plekke. [naar artikel]
Tijdens de Week van de Korte Keten worden lokale producten van onze boeren uitgebreid in de kijker gezet. Wie eens iets anders wil eten dan lokaal geteelde asperges, aardappelen of hoevekippen, kan ook eens een lokaal stukje bizon uit Nijlen proberen. Bij hoeveslagerij ’t Gewat verkopen ze zelfgekweekt bizonvlees. De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij. [naar artikel]
Liefhebbers van een lekker stukje vlees kunnen sinds kort langsgaan bij ’t Marktslagertje Filip in deelgemeente Mechelen-Bovelingen. Filip en zijn team staan garant voor versbereid vlees van de bovenste plank. [naar artikel]
De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals... [naar artikel]
Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]
Zeker vier op de tien Belgen zijn voorstander van kweekvlees - vlees dat in een laboratorium gekweekt is uit een stukje spierweefsel van een... [naar artikel]
Enkele dagen voor het Offerfeest laait de discussie over het onverdoofd slachten van schapen op de tijdelijke slachtvloeren weer op. Maar onverdoofd slachten gebeurt het hele jaar door en niet alleen bij schapen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
Een stukje aap, antilope of stekelvarken? Kruidenierszaken in de Brusselse Matongéwijk verkopen het vlees onder de toonbank. Nochtans zijn het bedreigde diersoorten. Daarom mogen ze niet verkocht of gegeten worden in België. De douane staat erbij, kijkt ernaar, en doet meestal niets. [naar artikel]
Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]
Kent u dat, op een zomerse barbecue onderweg van het barbecuestel tot aan de tafel alvast gretig met je tanden een stukje vlees van een satéstok trekken? Vast wel, hoewel dat bij mij meestal een teleurstelling teweegbrengt. Vaker wel dan niet zijn de stukjes varkensvlees of kip droog en aan de taaie kant. [naar artikel]
Geen dagen zonder vlees voor de Neanderthalers die ooit ons land bevolkten. Neanderthalers uit Spy aten vooral vlees, waaronder wolharige neushoorn. Maar soortgenoten in Noord-Spanje waren ‘veggie’. Dat verschillend eetpatroon konden wetenschappers afleiden uit het DNA dat nog in het tandsteen zit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.