Het is vandaag 2 februari en dat betekent twee dingen: er is 82 minuten meer daglicht dan op 21 december (de kortste dag van het jaar) én het is Maria-Lichtmis. Maar wat wordt er dan gevierd? En waarom eten heel wat gezinnen vandaag pannenkoeken? [naar artikel]
Je had het misschien nog niet helemaal door, maar vandaag vieren we Pancake Day. Reden te meer dus om zoet te zondigen en vanavond eens pannenkoeken op tafel te toveren. [naar artikel]
Op 2 februari is het Lichtmis, het perfecte excuus om de traditie te volgen en pannenkoeken te eten. Vandaag schotelen we maar liefst 2 soorten pannenkoeken voor! Je kan voor de traditionele zoete variant kiezen, maar de hartige is minstens even lekker. [naar artikel]
De pannenkoeken van het Beauvoords Bakhuis zijn met hun 50-jarig bestaan een gevestigde waarde in binnen- én buitenland. In 1970 startte Maggie Duquesne met pannenkoeken bakken en haar zaak breidde al snel uit tot een volwaardig bakhuis. Tot op de dag van vandaag kennen alleen zij en haar dochter Karen Pauwelyn het recept van de befaamde pannenkoeken. [naar artikel]
Tijdens een stressvolle bloknacht een zak chips wegkauwen of jezelf na een relatiebreuk op het roomijs storten. We verliezen onszelf allemaal weleens in emo-eten.?Maar wanneer wordt het een probleem? [naar artikel]
Tijdens een stressvolle bloknacht een zak chips wegkauwen of jezelf na een relatiebreuk op het roomijs storten. We verliezen onszelf allemaal weleens in emo-eten.?Maar wanneer wordt het een probleem? [naar artikel]
Het bedrijf Geal roept de producten Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken, Cora Dessert Pannenkoeken, Carrefour Original Mini Pannenkoeken in overleg met het FAVV terug van bij de consumenten wegens de mogelijke aanwezigheid van de listeriabacterie. [naar artikel]
Wie graag pannenkoeken eet, is vandaag welkom bij Samana in Hogen. De vereniging houdt vandaag een pannenkoekendag. [naar artikel]
Jasper Philipsen (25) is een Pannenkoek. Maar dan wel één met grote ‘P’. Waarom, dat vroegen we aan zijn Kempense trainingskliek. Die vertelden ons in één adem, boven een lading pannenkoeken met kleine ‘p’, waarom Philipsen dit jaar de Kristallen Fiets verdient. En ja, wie het wedstrijdje ‘pannenkoeken flippen’ verloor, komt u ook te weten. [naar artikel]
Waarom bestellen we massaal tomatensap in het vliegtuig? En hoe komt het dat we meer eten met zwaar bestek? Voedselwetenschapper Charles Spence... [naar artikel]
Vandaag staat alles in het teken van pannenkoeken, want dan wordt wereldwijd Pancake Day gevierd. Maar natuurlijk is elke reden goed om eens achter het fornuis te gaan staan en voor iedereen lekkere pannenkoeken te bakken. Of wat dacht je van deze exemplaren met gin-tonic? Al schotel je die best alleen aan volwassenen voor. [naar artikel]
Vandaag staat alles in het teken van pannenkoeken, want dan wordt wereldwijd Pancake Day gevierd. Maar natuurlijk is elke reden goed om eens achter het fornuis te gaan staan en voor iedereen lekkere pannenkoeken te bakken. Of wat dacht je van deze exemplaren met gin-tonic? Al schotel je die best alleen aan volwassenen voor. [naar artikel]
Geen Lichtmis zonder pannenkoeken en daarom schenkt HLN vandaag van 16 tot 18 uur elke 4 seconden een heerlijke pannenkoekenmix, goed voor 10 tot [naar artikel]
Lichtmis en pannenkoeken. Die twee zijn al eeuwenlang een smakelijk duo. Vanwaar de traditie komt, is niet helemaal zeker. Maar dit gezegde geldt nog altijd: ‘Geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm.’ Gazet van Antwerpen zocht uit waar ze in de Kempen dat pannetje warm maken. [naar artikel]
Katrien en Jan van bistro De Kippe in Merkem bij Houthulst bakken vandaag pannenkoeken voor De Groene Verte. Dat is het woonzorgcentrum in Merkem dat al enkele weken zwaar getroffen wordt door corona. "We willen het personeel en de bewoners steunen met onze lekkere pannenkoeken." [naar artikel]
Maria Lichtmis is al wel voorbij, maar versgebakken pannenkoeken smaken altijd. Met deze tips smul je snel van de lekkerste pannenkoeken! [naar artikel]
Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd, ook in het Spectrumcollege. Al jaren lang bakt Ria Voortmans, ondertussen gepensioneerd leerkracht, een hoop pannenkoeken. Ze maakte er een traditie van om op deze dag voor alle leerlingen en leerkrachten pannenkoeken te bakken. [naar artikel]
Bij een routinecontrole zijn sporen van de listeriabacterie gevonden in pannenkoeken van het Brugse bedrijf Geal. Het bedrijf heeft 40.000 kilo pannenkoeken teruggeroepen. [naar artikel]
In Temse verdient een student van 20 een aardig centje bij met zijn eindwerk. Tijl De Roover bouwde voor school een pannenkoek-machine die in een uurtje 300 pannenkoeken bakt. [naar artikel]
In brei- en koffiebar "Dis en Dat" in het centrum van Genk stond gisteren plots een nationale televisieploeg uit Japan voor de deur. De journalisten werken aan een documentaire over stervoetballer Junya Ito van Racing Genk. Die is gek op de pannenkoeken van de Genkse zaak. "Nadat hij hier voor het eerst kwam eten, heeft hij meteen gescoord", zegt uitbater Nadia Heylen. [naar artikel]
Dat brandweermannen hun hart op de juiste plaats hebben zitten, werd dinsdag in Puurs (Puurs-Sint-Amands) bewezen. De brandweerlui bakten de hele dag pannenkoeken, 650 in totaal. Niet om zelf op te eten, maar om ze te schenken aan de personeelsleden van de woonzorgcentra in Puurs en Sint-Amands. “We willen hen een hart onder de riem steken. In deze coronatijden is het ook voor hen heel moeilijk om te werken”, vertelt Steve Firlefyn van de Puurse brandweer. [naar artikel]
Top chocolatier Julius Persoone nam een hap uit zeventien verschillende pannenkoeken die we in de koeltoog van de supermarkten vonden. Even zat hij in gedachten bij zijn bomma aan tafel toen hij er een proefde, maar kort daarna waande hij zich ook op een kinderfeestje in een indoor speeltuin met ondermaatse baksels. Welke pannenkoeken uit de supermarkt zijn het best en welke koop je beter niet? [naar artikel]
Opeenvolgende schandalen rijgen zich als een worstenketting aan elkaar, maar toch eet de Belg gemiddeld meer dan 70 kilo vlees per jaar. De verklaring ligt bij onze voorouders, zegt VUB-professor Frédéric Leroy. "Vlees is zo belangrijk geweest voor de mens. Tijd om het opnieuw het respect te geven dat het verdient." [naar artikel]
Liefhebbers van pannenkoeken zijn dit weekend welkom bij de afdeling Hogen van Ziekenzorg. Die houdt zaterdag en zondag een pannenkoekenslag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.