Volgens de Chelsey Amer, diëtiste uit New York, kan je beter een pizza als ontbijt nemen dan een kom cornflakes. Want pizza bevat tenminste niet zoveel suiker en er liggen nog wat groentjes op. Maar voor je morgenvroeg een een Quatro Stagioni in de oven steekt, nog even dit. [naar artikel]
Toegegeven, ik ben zoetekauw pur sang. ‘s Morgens, net na de lunch, om klokslag 16 uur of net voor bedtijd: ik kan op elk moment een stukje (of een... [naar artikel]
Wilde feestvierders die bij het ochtendgloren nog graag pizza eten zullen het beamen: de Italiaanse delicatesse is een pico bello ontbijt. Dat wordt nu (voor een deel toch) bevestigd door de Amerikaanse diëtiste Chelsey Amer. “Het is misschien een verrassing, maar één pizzapunt bevat evenveel calorieën als een kom ontbijtgranen met volle melk”, zo begint Amer […] [naar artikel]
Soms heb je van dat nieuws dat je maar al te graag wil geloven. Zeker als je na een iets te uitbundig avondje uit heel graag pizza als ontbijt wil. Een Amerikaanse diëtiste claimt dat het in elk geval een stuk gebalanceerder is dan een kom vol cornflakes. Chelsey Amer is de dame die deze […] Het bericht “Ontbijt liever met pizza dan met cornflakes” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een nipte meerderheid van de Amerikanen zou zijn granola of ontbijtgranen ’s morgens met veel plezier inruilen voor een stuk koude pizza. Dat blijkt uit een recente enquête, die ook leert dat een pizza Hawaï helemaal niet zo populair is als we wel denken. Ontbijtplekken zouden dringend pizza op hun menu moeten zetten, want uit […] Het bericht Helft Amerikanen wil klassiek ontbijt vervangen door… pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie een origineel en gemakkelijk recept zoekt, moet op TikTok zijn. Zo ging er afgelopen maand nog een ultrasimpel pastarecept met feta viraal op het sociale mediaplatform en maakten we vorige week kennis met ‘baked oats’. Ook deze week verovert er een nieuw recept het internet, de ‘nature’s cereal’. “Ik heb dankzij dit gerecht veel meer energie, ik heb het gevoel dat ik een marathon kan lopen”, laat de bedenker weten. Terecht? Diëtiste Alessia Couvreur neemt de hype onder de loep. [naar artikel]
Het is nu wetenschappelijk verantwoord om pizza te laten leveren op je werk. We blijken namelijk harder te werken als we beloond worden met het Italiaanse gerecht. Onderzoeker Dan Arierly deed de heerlijke ontdekking. In zijn boek ‘Playoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations’ legt hij uit hoe hij tot de uitspraak komt. Complimenten […] [naar artikel]
Met extra ingrediënten als ‘een snuifje zout en appel’ of ‘superbessen’ wurmen de premium-ontbijtgranen zich steeds prominenter in de winkelrekken.... [naar artikel]
Geen ochtendmens? Misschien is dit wel dé manier om uit je bed te komen 's morgens vroeg: wie in de vroege uurtjes een afspraak maakt bij de [naar artikel]
Goedele Liekens bekende onlangs dat ze een bord spaghetti als ontbijt best kan appreciëren en de zoon van Jeroen Meus begint de dag graag met misosoep. Is zo’n warme maaltijd in de ochtend een goed plan, of houd je het toch maar beter bij yoghurt en granola? We vroegen het aan diëtist Michael Sels: “Of je een stuk pizza om 8 uur ‘s morgens of om 8 uur ‘s avonds eet, het wordt er niet gezonder op.” [naar artikel]
Droom je weleens over pizza, dan zouden die voortaan intenser kunnen worden. Een Amerikaanse creatieveling verkoopt handgemaakte slaapzakken in de vorm van een stuk pizza via Etsy. [naar artikel]
Bij veertig graden gaan we op zoek naar manieren om af te koelen - en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet tijdens een hittegolf. [naar artikel]
Bij veertig graden gaan we op zoek naar manieren om af te koelen, en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet tijdens een hittegolf. [naar artikel]
Bij tropische temperaturen gaan we op zoek naar manieren om af te koelen, en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet op warme dagen. [naar artikel]
Samen met u zoekt uw krant naar de plek waar je de beste pizza Margherita kan krijgen. Maar waarom zoeken we geen pizza Hawaï bijvoorbeeld? [naar artikel]
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: diëtiste Hella Van Laer (44) over gewichtsverlies. Want nu ruim de helft van de Belgen enkele coronakilo’s met zich meezeult, willen we maar al te graag weten hoe we daar snel van verlost raken. “Vetcellen hebben een geheugen: als jij snel kilo’s verliest, willen zij graag terug naar hoe het vroeger was.” [naar artikel]
De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. “Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami.” [naar artikel]
Volgens een Italiaanse chef-kok eten we pizza totaal verkeerd. Er is namelijk een truc waardoor je toppings niet van je pizza glijden, als je met je handen eet. Stefano Cirene legt de correcte methode uit om pizza te eten. De man is eigenaar van Verace Pizzeria in Sydney. Zijn restaurant viel vorig jaar in de […] Het bericht We eten pizza al ons hele leven verkeerd. Dit is de juiste manier verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In kunstencentrum Stuk in Leuven zijn onbekenden aan de haal gegaan met een deel van een kunstwerk. Het gaat om een pizza margherita, gemaakt in airbrush. De pizza maakte deel uit van een werk van kunstenaar Siemen Van Gaubergen. [naar artikel]
78 procent van de Vlamingen ontbijt, alleen zijn de ontbijtgranen die ’s ochtends aan tafel komen niet altijd zo gezond als de verpakking claimt. Consumentenorganisatie Test-Aankoop vergeleek 320 soorten ontbijtgranen en gaf ze een score op basis van hun voedingswaarde. [naar artikel]
El Chapo. Voor de gemiddelde Mexicaan staat deze naam synoniem voor jarenlange drugsoorlog en duizenden doden. Maar Pizza Hut Belgë vond er niet beter op om de naam te gebruiken voor hun pikante pizza. Resultaat: boze twitteraars en een nieuwe naam voor pizza El Chapo. [naar artikel]
Katten hebben een eigen willetje en dat mocht het baasje van dit exemplaar ondervinden toen het dier een stuk pizza bemachtigd had. De kat wilde de... [naar artikel]
Een pizza, die deel uitmaakt van een installatie en vorige donderdag werd gestolen op een tentoonstelling in het kunstencentrum STUK in Leuven, is terecht. De vermoedelijke dief heeft het kunstwerk na een week teruggebracht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.