De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

15 kinderen geëvacueerd bij brand in kinderopvang

Het Nieuwsblad

09/02/2018 - 14:50

Er heeft vrijdagmiddag een korte brand gewoed in een kinderopvang in de Holsbeekse deelgemeente Nieuwrode. Het vuur was snel geblust en niemand raakte gewond, maar de gemeente kondigde wel een medisch interventieplan af om de vijftien kinderen en de werknemers van de crèche te evacueren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brand in kinderopvang Holsbeek: 15 kinderen naar ziekenhuis (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Holsbeek heeft vanmiddag een korte brand gewoed in een kinderopvang in deelgemeente Nieuwrode. Het vuur was snel geblust en niemand raakte...
  [naar artikel]
 2. 29 mensen geëvacueerd bij brand in Kortrijk: "brand wellicht kwaadwillig opzet" (06/02/2017 - De Redactie)
  In Kortrijk zijn 29 mensen geëvacueerd uit een flatgebouw in de Stationsstraat. Even na middernacht was er brand uitgebroken in de kelder, vermoedelijk gaat het om een aangestoken brand. Het medisch rampenplan werd afgekondigd om de bewoners, onder wie 11 kinderen, te redden.
  [naar artikel]
 3. Honderden kinderen geëvacueerd na brand in bijgebouw school (18/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Kruibeke zijn 430 leerlingen en ruim dertig leerkrachten van de OLV-school uit de Langestraat geëvacueerd na een brand in een bijgebouw. Niemand raakte gewond en de kinderen worden opgevangen in het gemeentehuis, bevestigt burgemeester Jos Stassen van Kruibeke.
  [naar artikel]
 4. 160 kinderen geëvacueerd, labo onderzoekt brand in turnzaal school (13/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  160 kinderen van de gemeentelijke basisschool Sint-Jan in de Schoolstraat in Arendonk zijn dinsdag geëvacueerd na een brand in de turnzaal. Daar had net voor het einde van de schooldag een opblaasbare turnmat vuur gevat. Het bleef gelukkig bij materiële schade en alle kinderen kunnen woensdag weer naar hun klassen. Het labo van het parket komt nog ter plaatse om de juiste oorzaak te onderzoeken.
  [naar artikel]
 5. Twaalf kinderen geëvacueerd uit crèche na defect kachel (24/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij kinderopvang ‘t Cookiemonster in de Bruggestraat in Menen was het woensdag even schrikken. De twaalf kindjes die er lagen te slapen, moesten iets over enen worden geëvacueerd. Door een defect aan de pelletkachel was er rook vrijgekomen.
  [naar artikel]
 6. 430 kinderen geëvacueerd na brandje in bijgebouw school in Kruibeke (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Kruibeke zijn 430 leerlingen en ruim dertig leerkrachten van de OLV-school uit de Langestraat geëvacueerd na een brand in een bijgebouw. Niemand raakte gewond en de kinderen worden opgevangen in het gemeentehuis, bevestigt burgemeester Jos Stassen.
  [naar artikel]
 7. 430 kinderen geëvacueerd na brandje in bijgebouw school in Kruibeke (18/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Kruibeke zijn 430 leerlingen en ruim dertig leerkrachten van de OLV-school uit de Langestraat geëvacueerd na een brand in een bijgebouw. Niemand raakte gewond en de kinderen worden opgevangen in het gemeentehuis, bevestigt burgemeester Jos Stassen.
  [naar artikel]
 8. Studenten geëvacueerd na brand in Gentse hogeschool (02/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent zijn een honderdtal leerlingen van hogeschool Sint-Lucas geëvacueerd nadat brand was uitgebroken. De oorzaak van de brand is nog niet
  [naar artikel]
 9. Opvang op maat voor kinderen met aangepaste zorgen (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de buitenschoolse kinderopvang in Beringen is iedereen welkom, ongeacht achtergrond, tekorten of moeilijkheden. Toch merken we dat een aantal kinderen zich minder goed voelen en niet kunnen wennen in de gewone kinderopvang. Sommige kinderen hebben omwille van medische en/of psychosociale redenen meer zorg nodig. Stad Beringen wil alle schoolgaande kinderen in Beringen gepaste kinderopvang aanbieden en heeft de intentie om een gespecialiseerde opvang te organiseren voor kinderen waarvoor de gewone kinderopvang niet realistisch is.
  [naar artikel]
 10. 107 Zelzaatse kinderen niet naar school tot aan herfstvakantie, door 2 besmettingen bij kinderopvang (22/10/2020 - VRT NWS)
  In Zelzate mogen 107 kinderen tot aan de herfstvakantie niet naar school, nadat 2 begeleiders uit de gemeentelijke kinderopvang besmet zijn met het corona-virus. Ook de 28 andere personeelsleden en 6 stagiairs van de kinderopvang moeten in quarantaine, dus blijft de kinderopvang tijdelijk gesloten.
  [naar artikel]
 11. Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in Jette (12/03/2019 - Metro)
  In het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette zijn dinsdagavond 40 mensen geëvacueerd nadat er omstreeks 19 uur brand uitbrak. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. Acht personen werden bevangen door de rook en overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. bron: Belga Het bericht Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in Jette verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Brand in ziekenhuis Zottegem:  patiënten geëvacueerd, niemand raakte gewond (29/01/2019 - VRT NWS)
  In Zottegem, Oost-Vlaanderen, zijn 37 mensen geëvacueerd na een brand in het Sint-Elisabethziekenhuis. Het medisch en het gemeentelijk rampenplan waren enkele uren van kracht. De brand is vannacht ontstaan in de technische ruimte. Ondertussen is de brand geblust en onder controle en het rampenplan afgeblazen. 
  [naar artikel]
 13. Jo Vandeurzen: “Op termijn overal inclusieve kinderopvang” (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als het van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) afhangt, wordt alle kinderopvang in Vlaanderen op termijn inclusief. Dat zou betekenen dat kinderen met een (verstandelijke) handicap in elke kinderopvang samen met andere kinderen kunnen opgevangen worden. Daarnaast wil de minister het systeem van de persoonsvolgende financiering (PVF) voor personen met een handicap ook toepassen in de kinderopvang en het onderwijs.
  [naar artikel]
 14. Brandweer en buren vangen kinderen op na brand bij De Fairys in Termien (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij kinderopvang De Fairys in Termien is dinsdagvoormiddag in de keuken brand ontstaan. De uitbaters brachten meteen de kinderen in veiligheid. Buren en brandweermannen vingen de baby’s en peuters op in afwachting van hun ouders.
  [naar artikel]
 15. 50 bewoners geëvacueerd na brand in appartementsgebouw in Ledeberg (30/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Ledeberg bij Gent is afgelopen nacht brand uitgebroken in een appartementsgebouw. Zo’n vijftig mensen moeten geëvacueerd worden. De brand was snel onder controle. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Brand in kinderdagverblijf Holsbeek: 15 kinderen naar ziekenhuis (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Holsbeek heeft vanmiddag een korte brand gewoed in een kinderopvang in deelgemeente Nieuwrode. Het vuur was snel geblust en niemand raakte...
  [naar artikel]
 17. 150 werknemer sociale werkplaats geëvacueerd na brand (06/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij het sociale maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen is woensdagochtend brand uitgebroken. Goed 150 werknemers werden tijdelijk geëvacueerd.
  [naar artikel]
 18. Kinrooi test 178 personen na twee besmettingen in kinderopvang (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Kinrooi gaat 178 personen testen nadat donderdag twee coronabesmettingen zijn vastgesteld bij kinderen van buitenschoolse kinderopvang ‘t Speel-nestje. De kinderopvang is vanaf vrijdag gesloten voor alle betrokken kinderen.
  [naar artikel]
 19. Brand in school: leerlingen geëvacueerd tijdens examen (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Wetteren (Merelbeke) zijn 600 leerlingen van het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan geëvacueerd na een brand. Die ontstond na een
  [naar artikel]
 20. Brand in school tijdens examen: 600 leerlingen geëvacueerd (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Wetteren zijn 600 leerlingen van het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan geëvacueerd na een brand. Die ontstond na een ontploffing in de
  [naar artikel]
 21. Kinderopvang even ontruimd na brandgeur (11/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De buitenschoolse kinderopvang Stekelbees is maandagmiddag korte tijd ontruimd geweest nadat het personeel een brandgeur had opgemerkt. Na controle door de brandweer werd er geen brand aangetroffen. De kinderen, die tijdens de interventie buiten speelden, mochten daarna weer naar hun lokalen.
  [naar artikel]
 22. Alerte brandweerman voorkomt erger bij brand in kinderopvang (10/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een brand heeft donderdagmiddag een woning aan een kinderopvang in de Vaartstraat in Ravels zwaar beschadigd. Brandweerman Bart Jansens, die zelf zijn zoontje kwam ophalen, merkte het vuur op en greep onmiddellijk in.
  [naar artikel]
 23. Bewoners geëvacueerd na brand in Zonhovens rusthuis (05/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In rusthuis De Parel in Zonhoven is woensdagmiddag brand uitgebroken. Volgens de eerste informatie zouden uit voorzorg tientallen senioren geëvacueerd zijn.
  [naar artikel]
 24. Enorme brand op Spaans festival Tomorrowland Unite: 22.000 mensen geëvacueerd (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat een enorme brand losbrak op het hoofdpodium is het muziekfestival Tomorrowland Unite in het Spaanse Barcelona geëvacueerd. De brand
  [naar artikel]
 25. Brand in Brussels hotel: gasten geëvacueerd (25/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de Louizalaan in Brussel heeft maandag een brand gewoed op de achtste verdieping van het Ibis Styles-hotel. Dat meldt de Brusselse brandweer. De hotelgasten werden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 26. Bedrijventerrein naast E17 geëvacueerd na hevige brand (21/12/2016 - De Standaard)
  Op het industrieterrein ‘Zwartegat’ in het Oost-Vlaamse Eke is een zware brand uitgebroken bij kunststofproducent RPC Promens. Het bedrijventerrein is volledig geëvacueerd. Omwonenden moeten binnenblijven en ramen en deuren sluiten.
  [naar artikel]
 27. Bewoners geëvacueerd na brand in psychiatrisch ziekenhuis (22/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  In het psychiatrisch ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge is woensdagochtend vroeg brand ontstaan in een van de kamers. Daarbij liep de jongeman die de brand wellicht stichtte, lichte verwondingen op. Een tiental bewoners moest worden geëvacueerd naar een andere afdeling.
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Zware brand in eethuis: gasten geëvacueerd (26/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer moet zondagavond uitrukken voor een zware brand in Jabbeke. Daar ontstond brand in het achterste gedeelte van eethuis Mint aan de Gistelsesteenweg. Het populaire restaurant opende pas een jaar geleden de deuren. De mensen die aan het eten waren werden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 29. Gemiddeld 5,79 kinderen per begeleider in kinderopvang (10/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de Vlaamse kinderopvang zijn er gemiddeld 5,79 kinderen per begeleider. In de groepsopvang (crèches) ligt dat gemiddelde op 5,93 en in de gezinsopvang (onthaalouders) op 5,26. Dat blijkt uit cijfers die Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (waar de Zorginspectie onder valt) vrijdag heeft gegeven in de onderzoekscommissie kinderopvang in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 30. 60 bewoners geëvacueerd na brand in psychiatrisch zorgcentrum (02/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In psychiatrisch zorgcentrum De Ent in de Aartrijkestraat in Torhout werden maandagochtend 60 bewoners geëvacueerd na een brand. De brand ontstond rond 7.15 uur in de badkamer van een van de bewoners. Wat er precies brandde is onduidelijk.
  [naar artikel]
 31. Twee flatgebouwen geëvacueerd na brand in Asse (15/06/2021 - VRT NWS)
  In Asse zijn maandagavond twee appartementsgebouwen volledig geëvacueerd na een brand in één van de flats. Het vuur was daar ontstaan op het terras. Zowel het gebouw van de brand als een aanliggend appartementsblok werden meteen geëvaccueerd. Er vielen geen gewonden. De meeste bewoners zijn intussen kunnen terugkeren.
  [naar artikel]
 32. “Gemiddeld 5,79 kinderen per begeleider in kinderopvang” (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Vlaamse kinderopvang zijn er gemiddeld 5,79 kinderen per begeleider. In de groepsopvang (crèches) ligt dat gemiddelde op 5,93 en in de gezinsopvang (onthaalouders) op 5,26. Dat blijkt uit cijfers die Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (waar de Zorginspectie onder valt) vrijdag heeft gegeven in de onderzoekscommissie kinderopvang in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 33. Dertigtal bewoners geëvacueerd bij brand in Salvatorrusthuis (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 16.15 uur heeft een kortsluiting voor brand gezorgd in Woon- & Zorgcentrum Salvator op de Ekkelgaarden in Hasselt. Gezien de enorme rookontwikkeling werd een 30-tal ouderen geëvacueerd naar een andere vleugel. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 34. Verschillende Griekse dorpen geëvacueerd door grote brand (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door een grote brand in Griekenland moesten de inwoners van een aantal dorpen en enkele kloosters worden geëvacueerd. De brand vernielde tientallen huizen, maar veroorzaakte tot nu toe geen gewonden. Door de brand verspreidde zich een enorme rookwolk doorheen het zuiden van het land, waaronder ook Athene. De brand zou gisteren al zijn uitgebroken, maar de Griekse brandweer is er nog niet in geslaagd om de situatie onder controle te krijgen.
  [naar artikel]
 35. Vijf kinderen sterven bij brand in kinderopvang in VS (12/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een brand in een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn zondag vijf kinderen om het leven gekomen. De slachtoffertjes zijn tussen de acht maanden en zeven jaar oud. Vier van hen zijn broers en zusjes die in het kinderdagverblijf overnachtten omdat hun ouders moesten werken. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 36. Man vergeet frituurolie op vuur: veertig bewoners geëvacueerd na brand in flatgebouw (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in een flatgebouw op het Stationsplein in Tielt zijn vannacht een veertigtal bewoners geëvacueerd. Iets voor 1 uur was er brand uitgebroken in een flat op de vijfde verdieping. De bewoner had een pot met frituurolie op het vuur gezet en was daarna in slaap gevallen.
  [naar artikel]
 37. Vijftig bewoners geëvacueerd bij brand in Wilrijk (31/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  n het Antwerpse district Wilrijk zijn woensdagochtend een vijftigtal bewoners van een appartementsgebouw in de Gebroeders de Wachterstraat geëvacueerd nadat er brand was uitgebroken in een van de wooneenheden.
  [naar artikel]
 38. Kinderen geëvacueerd na brand in basisschool (18/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Vrije Basisschool in Booischot (Heist-op-den-Berg) heeft het maandagmiddag gebrand op de eerste verdieping. De kinderen werden in veiligheid gebracht op de speelweide.
  [naar artikel]
 39. Honderdtal mensen geëvacueerd na brand in Menen (06/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In het maatwerkbedrijf ‘t Veer in Menen zijn woensdagochtend een honderdtal personen geëvacueerd door een brand. Dat bevestigt de brandweerzone Fluvia.
  [naar artikel]
 40. Brand in Stuivenbergziekenhuis: 135 patiënten geëvacueerd (02/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een brand in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen werd vannacht een volledige ziekenhuisvleugel geëvacueerd. Zo’n 135 patiënten werden tijdelijk in de cafetaria ondergebracht. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 41. Brand in Stuivenbergziekenhuis: 135 patiënten geëvacueerd (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een brand in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen werd vannacht een volledige ziekenhuisvleugel geëvacueerd. Zo’n 135 patiënten werden tijdelijk in de cafetaria ondergebracht. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 42. Brand in Stuivenbergziekenhuis: 135 patiënten geëvacueerd (02/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen werd vannacht een volledige ziekenhuisvleugel geëvacueerd. Zo’n 135 patiënten werden tijdelijk in de cafetaria ondergebracht. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 43. Brand in Koekelberg: honderdtal mensen geëvacueerd (05/09/2019 - VRT NWS)
  In Koekelberg is een honderdtal bewoners van enkele appartementsblokken geëvacueerd na een brand in de ondergrondse garage. Dat meldt de brandweer van Brussel.
  [naar artikel]
 44. Bewoners zwaargewond bij zware uitslaande brand in woning, buren geëvacueerd (22/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in Geraardsbergen zijn donderdagochtend een man en een vrouw zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie op Twitter. De bewoners van aanpalende woningen worden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 45. 630 leerlingen geëvacueerd na brand in Kortrijkse school (08/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Kortrijk zijn dinsdagmiddag 630 leerlingen van het RHIZO OLV Vlaanderen Lyceum geëvacueerd na een brand in de keuken van de school. Een leerling werd overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden.
  [naar artikel]
 46. Station van Nottingham geëvacueerd na grote brand (12/01/2018 - VRT NWS)
  In het treinstation van Nottingham is een grote brand uitgebroken. Het gebouw is geëvacueerd. De brandweer probeert het vuur te blussen.
  [naar artikel]
 47. 10 woningen geëvacueerd door brand met hevige rookontwikkeling (01/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Tweemontstraat in Deurne zijn woensdagnamiddag tien woningen geëvacueerd na een brand met felle rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 48. Acht bewoners geëvacueerd na brand: zwangere vrouw naar ziekenhuis (14/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Acht mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd na een gebouwbrand in Anderlecht. Dat is vernomen van de brandweer. Twee van hen werden geëvacueerd via het dak van een naburig gebouw, zes anderen via het trappenhuis.
  [naar artikel]
 49. Appartement zwaar beschadigd na nachtelijke brand: zeven bewoners geëvacueerd (27/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in een appartement in de Casselstraat in Poperinge werd afgelopen nacht één persoon afgevoerd met rookintoxicatie naar het Jan Ypermanziekenhuis. Daarnaast werden zes personen geëvacueerd uit het gebouw. Het appartementsgebouw bestaat uit drie verdiepingen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy