Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Bakker zwaargewond na ontploffing aan oven

09/02/2018 - 21:56
"In een bakkerij aan het Gemeenteplein in Lummen deed zich vrijdagochtend rond 2.15 uur een ontploffing voor aan de oven. Op dat ogenblik was de bakker aan het werk in zijn zaak. De man raakte zwaargewond. Hij verwittigde zijn gezin en andere bewoners in het pand om tijdig buiten te geraken. De bakker liep brandwonden op aan onder meer het gezicht en de armen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bakker Kevin (30) wacht lange revalidatie na ontploffing: “Zodra hij uit coma was, vroeg hij of de bakkerij alweer open was" (17/02/2018 - Het Nieuwsblad)

Een week na de ontploffing van zijn oven ligt bakker Kevin Vanhamme (30) uit Lummen nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het UZ Leuven.“Het eerste wat hij wilde weten toen hij uit coma ontwaakte, was of de winkel open was”, zegt vader Rudi Vanhamme (59). [naar artikel]


2. Bakker ontwikkelt oven voor stokbrood van 125 meter (28/07/2016 - Het Nieuwsblad)

Half Europa moest bakker Stefaan Lievens voor de wereldrecordpoging “Langste stokbrood ter wereld”. Hij bedacht een zelfgemaakte oven om de recordpoging in Erpe-Mere tot een goed einde te brengen. “ik ben altijd al bezig geweest met sleutelen en lassen.” [naar artikel]


3. Bakker loopt brandwonden op nadat oven ontploft in Lummense bakkerij (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Op het Gemeenteplein in Lummen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.20 uur een oven in een bakkerij ontploft. De bakker liep daarbij brandwonden op. Een MUG kwam ter plaatse om de man te verzorgen. Meer informatie ontbreekt voorlopig. [naar artikel]


4. Warmste bakker van Wommelgem legt oven stil (26/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Dirk en Hilde Soontjens zullen zondag nog een laatste keer om drie uur opstaan om hun oven vol te stoppen en wat later de winkelrekken te vullen met vers gebakken lekkers. Met de sluiting van Soontjens verliest Wommelgem zijn allerwarmste bakker want Dirk werkte zomer en winter in korte broek. [naar artikel]


5. Lummense bakker in kunstmatige coma na steekvlam in oven: “Voor mij is hij een held” (10/02/2018 - Het Belang van Limburg)

In Lummen viel bij een ernstige brand bij bakkerij Vanhamme een zwaargewonde. Door een steekvlam in de oven raakte de bakker zelf verbrand, onder andere in zijn gezicht. Hij ligt in een kunstmatige coma. “De politie heeft het gebouw verzegeld”, zegt brandweerofficier Bert Ceyssens. “Het onderzoek loopt” [naar artikel]


6. Bakker wacht lange revalidatie na brand: “Eens uit coma vroeg hij meteen of winkel open was” (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Een week na de ontploffing van zijn oven ligt bakker Kevin Vanhamme (30) uit Lummen nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het UZ Leuven. “Hij is wel aan de beterhand”, zegt zijn vader Rudi Vanhamme (59). “Het eerste dat hij wilde weten toen hij uit coma ontwaakte, was of de winkel open was. Helaas zal de bakkerij nog een tijdje gesloten zijn, maar Kevin wil de zaak opnieuw opstarten en zodra zijn revalidatie achter de rug is, zal ik hem daarbij helpen.” [naar artikel]


7. Student zwaargewond bij ontploffing in labo UGent aan Coupure Links (03/12/2019 - De Morgen)

Bij een ontploffing in een labo van de UGent-faculteit bio-ingenieurswetenschappen aan de Coupure Links is een doctoraatsstudent zwaargewond geraakt in het aangezicht. Bij de beperkte brand die op de ontploffing volgde, is de faculteit ontruimd. [naar artikel]


8. Ontploffing in labo UGent, slachtoffer zwaargewond (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Bij een ontploffing in een labo van de UGent faculteit bio-ingenieurswetenschappen aan de Coupure Links is een doctoraatstudent zwaargewond geraakt... [naar artikel]


9. VIDEO. Bakker loopt zware brandwonden op nadat oven ontploft (09/02/2018 - Het Nieuwsblad)

In bakkerij Van Hamme in Lummen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een hevige brand gewoed. Omstreeks half drie ’s nachts ontplofte één van de ovens in de bakkerij. De bakker liep brandwonden op bij de brand. [naar artikel]


10. Om 22 uur “te laat” naar bed, enkele uren later staan er ruim 1.000 broden klaar: een dag in het leven van de bakker (23/01/2021 - Het Nieuwsblad)

Straks verkiest Het Nieuwsblad – of beter: u, de lezer – de Beste Bakker van Vlaanderen. De bakkersstiel: de buitenwereld ziet hem als beenhard, de bakker zelf ziet hem als de schoonste die er bestaat. Een stiel die rap verandert, in elk geval. Een bakkerij vroeger, dat was mijnheer aan de bakoven en mevrouw achter de comptoir. Een goeie bakkerij nu, dat is een gesmeerde kmo. Enter Thomas Van Hoorick, bakker van de zevende generatie, sinds 1855 op dezelfde hoek van hetzelfde kerkplein. Hij heeft traditie te over, maar zijn neus wijst naar de toekomst. Wij volgden hem, zagen duizend broden uit de oven rollen en plateaus vol pateekes over de toonbank gaan, en kregen inkijk in die – schone én harde – stiel. Dit zijn 24 uur uit het leven van de bakker. [naar artikel]


11. Zondag koffiekoekendag. Zo herken je de lekkerste koffiekoeken: “Krokant vanbuiten en zacht vanbinnen" (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van boterkoeken tot croissants, puddingkoeken mét of zonder chocolade of rozijnenkoeken: aan koffiekoeken geen gebrek in ons land. “In een bakkerij vind je al snel 15 tot 20 verschillende soorten", klinkt het bij koffiekoeken-expert Guido Devillé. Tijdens de Antwerpse Pateekesweek trek je met een Chocolade & Pateekespas van bakker naar bakker om ze allemaal te proeven. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van je koffiekoek? En kun je ze zelf thuis even lekker uit de oven krijgen als een bakker? [naar artikel]


12. Zware ontploffing blaast garagepoort tot bij overburen: bewoonster zwaargewond (07/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

De brandweer is momenteel bezig met het stutten van twee aanpalende woningen in de Fazantenlaan in Paal. Daar is rond 15.15 uur een ontploffing [naar artikel]


13. Twee arbeiders zwaargewond na ontploffing in seinhuis van station Brugge (19/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Bij een ontploffing aan het seinhuis van het station van Brugge zijn twee arbeiders zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de lokale politie van Brugge. Eén van de slachtoffers werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. [naar artikel]


14. Herentalse bakker maakt gele ‘sjoekes’ ter ere van Wout Van Aert: “Ondertussen denk ik na om ook de rest van het assortiment aan te pakken” (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Gele éclairs of soezen, in de Kempen ook wel eens ‘sjoekes’ genoemd, daar pakt de Herentalse bakker Tom Smet mee uit na de fenomenale prestaties van zijn stadsgenoot Wout Van Aert in de Tour de France. En of ze gegeerd zijn. Toen we vanochtend omstreeks 9 uur langsgingen, had de bakker net een tweede lading de oven ingestoken. “Hier moest ik gewoon op inspelen”, klinkt het. [naar artikel]


15. Hoelang moet je je oven écht voorverwarmen? (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept dat je tegenkomt waar de oven voor gebruikt moet worden, staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom moet je die oven voorverwarmen? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom vraagt bijna elk recept om te kiezen voor 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


16. Anderhalf jaar na sluiting laatste bakker, kan dorp eindelijk weer vers brood kopen dankzij Kim (39) en Kenny (36) (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]


17. Waarom moet je je oven voorverwarmen? (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept voor een ovengerecht staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom is dat nodig? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom moet in bijna elk recept de oven op 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


18. Dode en 60 gewonden bij ontploffing in Thaise chemiefabriek (05/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Bij een zware ontploffing, in de nacht van zondag op maandag, in een chemiefabriek in Thailand is een brandweerman omgekomen. Goed zestig mensen, onder wie veel brandweerlui, raakten zwaargewond. [naar artikel]


19. Eeuwenoude bakoven in Bavegem weer gebruiksklaar (02/12/2020 - VRT NWS)

In de oude bakoven in het centrum van Bavegem, bij Sint-Lievens-Houtem kan binnenkort weer gebakken worden. De oven is 150 à 200 jaar oud en sinds 2011 eigendom van de gemeente. Die heeft de oven nu helemaal laten restaureren. De oude lemen oven is nu een nieuwe lemen oven waarin buurtbewoners opnieuw kunnen bakken. [naar artikel]


20. Twee zwaargewonden bij ontploffing in Herstal (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bij een ontploffing en een brand in Herstal, in de provincie Luik, zijn vanochtend twee mensen zwaargewond geraakt. Dat werd vernomen bij de... [naar artikel]


21. Zwaargewonde bij ontploffing in woning in Zoutleeuw (04/11/2017 - VRT NWS)

 Bij een ontploffing in een woning in Zoutleeuw is een man zwaargewond geraakt. De explosie werd veroorzaakt door vuurwerk. Dat heeft de brandweer van Landen bevestigd. [naar artikel]


22. Ontploffing bij station Brugge: twee zwaargewonden (19/11/2018 - VRT NWS)

Aan een seinhuis van het station van Brugge is deze middag een ontploffing gebeurd. Eén arbeider vecht voor zijn leven. Een andere is zwaargewond. [naar artikel]


23. Bakken je taarten aan? En volg je toch het recept? Met deze vuistregel staat je oven altijd op de juiste temperatuur (05/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De ene oven is de andere niet. Daardoor lijkt de temperatuur in je recept soms niet te kloppen. Want misschien heb jij een heteluchtoven en heeft de bedenker van het recept een gewone oven gebruikt. Claudia Allemeersch, auteur van o.m. Het Oven Kookboek, heeft daar een goede vuistregel voor. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!