hasselt 44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en door de schandalen over dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]
De Belg eet steeds minder vlees en dat is meteen een reden om volgend jaar geen Dagen Zonder Vlees te organiseren. Vooral de consumptie van paardenvlees daalde, maar niet in Vilvoorde. Al merken ook de ‘Pjeirefretters’ dat hun steak steeds moeilijker te vinden is. [naar artikel]
Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]
Minder vlees is een van de kernboodschappen in de nieuwe voedingsdriehoek. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? [naar artikel]
Op de Facebookpagina ‘Ge zijt van Wommelgem als ge...’ verschijnen er de laatste tijd alsmaar meer berichten over slachtpartijen in kippenhokken, aangericht door een vos. Stijn Michiels en Nathalie Hermans zagen al veertig kippen verdwijnen en besloten dan maar om hun kippenhok te ontmantelen. [naar artikel]
Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]
Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
In 2006 at de Belg nog gemiddeld 94,2 kilo vlees per jaar, in 2015 was dat geslonken naar 84,1 kilo. Anderzijds werden in 2013 circa 304 miljoen dieren geslacht in België om op het bord van de modale Belg te belanden, in 2016 was het aantal toegenomen tot 319 miljoen dieren. “We zijn minder vlees gaan eten, maar dit leidt niet tot minder dierenleed”, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp op basis van cijfers die ze kreeg van de federale minister van Landbouw. [naar artikel]
Ieder jaar eet de Belg gemiddeld 1,3 kilogram minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Volgens Patrick Mullie, voedingsexpert aan de Vrije Universiteit Brussel, heeft de daling onder meer te maken met de schandalen in de slachthuizen. [naar artikel]
In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder... [naar artikel]
De Belg eet dan wel alsmaar minder vlees, dat wil nog niet zeggen dat iedereen weet hoe je lekker vegetarisch kookt. Zeker met de oer klassieke... [naar artikel]
Er bestaan heel wat trucjes om je te helpen tijdens het koken of om gerechten beter tot hun recht te laten komen. Zo zouden champignons hun smaak verliezen als je ze wast. En een sappige steak krijg je door het vlees van bij de start dicht te schroeien. Maar klopt dat ook? We nemen tien keukenmythes onder de loep, die zelfs de beste hobbykoks wel eens verkeerd doen in de keuken. Van Sergio Herman tot Roger Van Damme: 10 experts delen hun ultieme tips. [naar artikel]
Julien eet geen hele biefstuk meer op. Niet omdat die steak niet lekker is, maar omdat hij een maagring liet plaatsen. Vroeger at hij zijn buikje rond tijdens het koken, maar ondertussen kan hij minder proeven. Af en toe wel ambetant, aangezien Julien sinds kort chef is in z’n eigen restaurant Le Steak ’17. [naar artikel]
Bij Lidl ligt tegenwoordig ‘Next Level Meat’ in de rekken, een eigen gloednieuw assortiment met burgers en gehakt zonder vlees. Dankzij tarwe-,... [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft gewonde, zieke en gestreste scharrelkippen gefilmd bij bvba Pyfferoen, een Vlaamse eierproducent. “Een aanslag op het welzijn en de gezondheid van de kippen”, reageert voorzitster Nadine Lucas van Animal Rights. Bovendien willen ze met deze beelden ook een opmerkelijk bedrog blootleggen: de zogezegde scharrelkippen scharrelen niet. [naar artikel]
Vleesvervangers zijn niet meer weg te denken in 2020. Heel wat mensen houden zich tegenwoordig aan een vegetarisch of veganistisch dieet en daar horen vaak ook alternatieven bij voor een stukje vlees. Groenteburgers, vegan kippenblokjes, plantaardig spek… De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Alsof dat nog niet genoeg was, komt er nu ook een 3D-geprinte vegan […] Het bericht Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Goed nieuws voor vegetariërs en veganisten, want Carrefour lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. En het ziet er nog echt vlees uit ook. Maar... [naar artikel]
Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot. [naar artikel]
Een geconstrueerde, gelijmde steak: we zijn geen fan, maar wat is er mis mee? "Een Belg leid je niet om de tuin." [naar artikel]
Koen Vanmechelen, die vandaag onze gasthoofdredacteur is, maakte voor een groepje vrienden koninginnenhapjes van zijn eigen kippen. De 51-jarige kunstenaar gebruikte daarvoor het vlees van de Planetary Community Chicken, een recente kruising tussen zijn Cosmopolitan Chicken en een industrieel gekweekte kip. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.