Zeker vier op de tien Belgen zijn voorstander van kweekvlees - vlees dat in een laboratorium gekweekt is uit een stukje spierweefsel van een... [naar artikel]
In ons land is de vleesconsumptie het voorbije jaar fors gedaald. Bijna de helft (44 procent) van de Belgen eet minder vlees dan vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) en onderzoeksbureau iVOX. [naar artikel]
Vier op de tien landgenoten zullen volgend jaar niet of minder op reis gaan als gevolg van de energiecrisis. Dat blijkt uit een bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij ruim 1.000 Belgen. [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
In april heeft 45 procent van de Belgen minder gewerkt dan gewoonlijk. Dat becijferde statistiekbureau Statbel in een tweede maandelijkse analyse... [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
Op 14 oktober 2012 vertikten vier op de tien Brusselaars het om te stemmen. In Sint-Gillis en Elsene was dat meer dan de helft. Niet-Belgen vinden het vaak te omslachtig zich in te schrijven voor de verkiezingen, de Belgen voelen zich minder verbonden met politici in de grootstad. [naar artikel]
44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en de dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Maar liefst vier op tien Belgen vreest dat zijn of haar job binnen tien jaar zal verdwijnen onder invloed van de doorgedreven automatisering in hun... [naar artikel]
Het vertrouwen van de Belgen in autonome wagens neemt af. Vier op de tien Belgen ziet geen enkel voordeel in zelfrijdende wagens, en dat is een lichte stijging tegenover 2017. Dat blijkt uit een enquête van Vias bij 1.00 mensen. Autonome wagens zijn voertuigen die zich begeven in het verkeer zonder tussenkomst van een bestuurder. […] The post Vier op de tien Belgen gelooft niet in zelfrijdende wagen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wat schaft de pot in een gezin dat bestaat uit vleeseters en vegetariërs? In veel ‘gemengde’ families is het een dagelijkse vraag, nu steeds meer Belgen minder vlees eten. “Linzen en kikkererwten? Graag, maar met kleine kinderen is dat niet altijd makkelijk.” [naar artikel]
Iets meer dan 40 procent van de Belgen heeft naar eigen zeggen nooit tot zelden geld over aan het einde... The post Vier op de tien Belgen kan niet sparen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
Minder vlees eten, minder vliegen, zonder auto leven en minder kinderen krijgen. Die vier keuzes hebben veruit de grootste impact op je [naar artikel]
Lees dit artikel: Vier op de tien Belgen niet in staat om te sparen In 2020 waren 4.622.000 Belgen niet in staat om te sparen tijdens een typische maand, wat neerkomt op bijna 41 procent van de bevolking. Dat zegt Statbel, het Belgische statistiekbureau, naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede op 17 oktober. De cijfers komen uit de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden […] Lees dit artikel: Vier op de tien Belgen niet in staat om te sparen [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
Bijna vier op de tien Belgen (37%) is bereid een tracing app te installeren, 27% twijfelt. Dat blijkt uit een enquête van Vias institute met het... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.