Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
01:05 uur

Kwaadaardige app doet zich voor als hulpinstrument voor Pokémon Go

Gazet van Antwerpen

14/09/2016 - 16:55

Op het platform Play Store van Google is een kwaadaardige applicatie ontdekt voor Android-smartphones die zich voordoet als leidraad voor het populaire spel “Pokémon Go”. Volgens IT-veiligheidsbedrijf Kaspersky Lab is de applicatie “Guide for Pokémon Go” meer dan 500.000 keer gedownload, waarvan minstens 6.000 succesvolle besmettingen. Google verwijderde de applicatie intussen uit de Play Store.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hulp-app voor Pokémon Go blijkt Trojaans paard (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Play Store van Google is een kwaadaardige Android-applicatie ontdekt die zich voordoet als leidraad voor het populaire spel Pokémon Go.
  [naar artikel]
 2. Pokémon Go: ABC van een hype (18/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pokémon Go hier, Pokémon Go daar, Pokémon Go overal! Nu het spel sinds zaterdag officieel bij ons uit is, zoeken nog meer spelers  op de meest
  [naar artikel]
 3. Samen met jouw 'Pokémon Buddy' verzamel je binnenkort candy voor de zeldzaamste Pokémon (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voor iedereen die een favoriete Pokémon heeft, hebben we goed nieuws. Binnenkort lanceert Niantic een nieuwe update voor Pokémon Go waardoor we
  [naar artikel]
 4. Waarom we allemaal gek zijn van Pokémon Go (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De app Pokémon Go is nog maar net uit en de hele wereld loopt er al storm voor. Twintig jaar nadat de Pokémon voor het eerst op de Game Boy
  [naar artikel]
 5. Nieuwe Pokémon op komst voor Pokémon Go (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Spelers van het spelletje Pokémon Go kunnen binnenkort hun hart weer ophalen met het vangen van de beesten. In december verschijnt naar
  [naar artikel]
 6. Pokémon maken Nintendo 7 miljard euro duurder (11/07/2016 - De Tijd)
  08:04 Het enorme succes van het mobiele spelletje Pokémon Go doet de gamingreus in Tokio zijn grootste dagwinst ooit boeken.
  [naar artikel]
 7. Ook Antwerpen in de ban van Pokémon Go (15/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Pokémon Go is ingeslagen als een bom. In Antwerpen zie je overal Pokémon-trainers, in weer en wind. Onze reporter Jan Stassijns trok eropuit om te ontdekken wie gebeten is door het spel en waarom. Pokémon Go blijkt vooral een mannenzaak te zijn.
  [naar artikel]
 8. Pokémon GO tovert verlaten openbare parking om tot populaire hangout (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwste fenomeen in het gamelandschap is ongetwijfeld Pokémon GO. In deze game voor android – en iPhonetoestellen reis je jouw eigen leefwereld af om er Pokémon te vangen. En dit valt blijkbaar erg in de smaak. Daar kan de volgende openbare parking van getuigen. De plek in de Verenigde Staten, die er normaal erg verlaten bij ligt, is nu een baken van activiteit. Gamers zoeken er naar hun Pokémon, elektronische wezentjes, en amuseren zich duidelijk mateloos.
  [naar artikel]
 9. Is er nog een toekomst voor Pokémon Go? (04/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe is het gesteld met Pokémon Go? De waanzinnige populariteit van afgelopen zomer zien we wellicht niet meer terug, maar Pokémon Go blijft tot op de dag van vandaag miljoenen mensen bekoren.
  [naar artikel]
 10. Is er nog een toekomst voor Pokémon Go? (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Hoe is het gesteld met Pokémon Go? De waanzinnige populariteit van afgelopen zomer zien we wellicht niet meer terug, maar Pokémon Go blijft tot op de dag van vandaag miljoenen mensen bekoren.
  [naar artikel]
 11. Grote ‘Pokémon Go’ by night wandeling langs oude gebouwen en monumenten (08/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  ‘Pokémon Go’ is dé trend van deze zomer. Vooral bij jongeren is het razend populaire smartphonespel erg in trek. Ook in Sint-Truiden is er een aanzienlijk aantal gamers, dat bijna onafgebroken straten en pleinen doorkruist om alle 150 Pokémon te verzamelen. Op woensdag 10 augustus om 22u is het verzamelen geblazen aan de abdijtoren voor de ‘Pokémon Go’-wandeling, die zal voor deze gelegenheid ook oplichten in het rood, blauw en geel, de kleuren van de drie teams waar de spelers zich wereldwijd bij kunnen aansluiten.
  [naar artikel]
 12. "Opa Pokémon" (70) uit Taiwan speelt Pokémon Go met 15 gsm's tegelijk (13/11/2018 - VRT NWS)
  Pokémon Go, het spel dat de virtual reality van de Pokémon-wereld mengt met de werkelijkheid, was in ons land op het hoogtepunt van zijn populariteit in de zomer van 2016. Maar voor de gepensioneerde Chen San-yuan uit Taiwan lijkt het jachtseizoen nog maar pas open.
  [naar artikel]
 13. Lillo vraagt avondklok voor Pokémon-jagers (18/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De inwoners van het polderdorpje Lillo in de Antwerpse haven vragen een avondklok voor Pokémon-jagers. Sinds drie weken wordt Lillo-Fort dagelijks belegerd door zowat 2.000 Pokémon-fans, omdat er veel zeldzame Pokémon zitten.
  [naar artikel]
 14. Dit nieuwe verkeersbord in Lillo verbiedt Pokémon jagen (02/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds vannacht is het verboden om tussen 22 en 7u Pokémon te vangen in Lillo. De stadsdiensten hebben daarom borden geplaatst met het tijdelijk politiereglement. Wie zich toch bezondigt aan het vangen van Pokémon krijgt een GAS-boete.
  [naar artikel]
 15. Heeft Pokémon Go ons fitter gemaakt? Het duurde blijkbaar maar even (16/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De populariteit van Pokémon Go lijkt over zijn hoogtepunt heen, net als de gezondheidsvoordelen die het spelletje op de telefoon met zich meebrachten. Waar we een paar maanden geleden nog massaal de straat opgingen en kilometers aflegden om Pokémon te vangen, is dat ondertussen voorgoed verleden tijd.
  [naar artikel]
 16. Pokémon Go voor dummies: workshop leert je ze vangen (24/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vrijbroekpark in Mechelen leggen twintig trainers uit hoe je Pokémon moet vangen met het smartphonespel Pokémon Go.
  [naar artikel]
 17. Antwerps dorp vraagt avondklok voor Pokémon-jagers (18/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De inwoners van het polderdorpje Lillo in de Antwerpse haven vragen een avondklok voor Pokémon-jagers, meldt Gazet van Antwerpen. Sinds drie weken wordt Lillo-Fort dagelijks belegerd door zowat 2.000 Pokémon-fans, omdat er veel zeldzame Pokémon zitten.
  [naar artikel]
 18. Zeldzame kwaadaardige kanker vastgesteld bij 77 miljoen jaar oude dinosaurus (04/08/2020 - VRT NWS)
  Een team van overwegend Canadese onderzoekers heeft een agressieve kwaadaardige botkanker, een osteosarcoom, ontdekt en gediagnosticeerd bij een dinosaurus. Voorbeelden van kwaadaardige tumoren - tumoren die zich kunnen verspreiden door het lichaam - zijn erg zeldzaam onder de fossiele vondsten. Volgens de onderzoekers kan het leggen van verbanden tussen menselijke aandoeningen en ziektes uit het verleden bijdragen tot een beter begrip van de evolutie en genetica van verschillende ziektes.
  [naar artikel]
 19. Pokémon of buiten spelen? - Aya Sabi (12/07/2016 - De Redactie)
  De nieuwe Pokémon-rage doet de auteur terugdenken aan haar - nog eens niet zo lang geleden - jeugd, toen ze vol overgave iedere dag buiten speelde.
  [naar artikel]
 20. Pokémon keert terug naar roots (28/03/2019 - De Morgen)
  Met Pokémon Sun en Pokémon Moon komen er deze week twee nieuwe Pokémon-games op de markt, maar ze zullen niet op een smartphone landen en wellicht geen tientallen miljoenen spelers krijgen. Sun en Moon zijn weer gewoon te koop voor de 3DS-zakconsole van Nintendo, net als hun voorgangers. Is die oude nichereeks nog wel relevant vandaag?
  [naar artikel]
 21. Antwerpse zaak pakt uit met Pokémon-ijs (26/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  IJssalon Fratelli op de Sint-Aldegondiskaai in Antwerpen speelt handig in op de Pokémon Go-hype en heeft een Pokémon-ijs gelanceerd.
  [naar artikel]
 22. Met deze 7 tips word je een absolute Pokémon Go-baas (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ben jij ook helemaal in de ban van Pokémon Go en wil je zo snel mogelijk de beste en meest zeldzame Pokémon vangen? Als je pas begint, raak je
  [naar artikel]
 23. Kiek meer dan 200 monstertjes in kleurrijke fotosafari van New Pokémon Snap (13/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In 1999 verraste Pokémon Snap gamers op de Nintendo 64. Voor een keertje moest je in een Pokémon-game geen monstertjes vangen, trainen of laten vechten. Gewoon fotograferen tijdens een gezapig tochtje, dat was genoeg. Vandaag is er de remake New Pokémon Snap. Maar net zoals de titel is er weinig veranderd.
  [naar artikel]
 24. Opgelet voor Pokémon Go-ransomware (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wil jagen op Pokémon, kan meer binnenslepen dan alleen gevangen monstertjes. Er is namelijk ransomware die zich voordoet als het populaire
  [naar artikel]
 25. Dit nieuwe bord in Lillo verbiedt Pokémon jagen (02/10/2016 - De Standaard)
  Vanaf zondagnacht is het verboden om tussen 22 en 7 uur Pokémon te vangen in Lillo. De stadsdiensten hebben daarom afgelopen nacht een bord geplaatst met het tijdelijk politiereglement. Wie zich toch bezondigt aan het vangen van Pokémon krijgt een GAS-boete.
  [naar artikel]
 26. Iedereen zoekt naar Pokémon (12/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Gewoon over straat wandelen en Pokémon zoeken, dat is de bedoeling van Pokémon Go. Hoewel de app nog niet officieel gelanceerd werd in ons land, is ze toch al een hype. Via omwegen is het spelletje immers ook al hier te downloaden en te spelen. Zo toonden duizenden mensen zich op Facebook al geïnteresseerd om Pokémon te gaan vangen op Pukkelpop. Het moge duidelijk zijn: ook in Limburg is jong en oud in de ban van het nieuwste spelletje. Het aandeel van producent Nintendo steeg gisteren op de beurs van Tokio met maar liefst 22 procent.
  [naar artikel]
 27. Post Malone zingt op 25-jarig jubileum Pokémon (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Post Malone (25) geeft een concert ter ere van de 25ste verjaardag van Pokémon. Dat maakte The Pokémon Company donderdag in een video bekend. Het virtuele optreden vindt plaats op 27 februari, ook wel bekend als Pokémon Day.
  [naar artikel]
 28. Hier zijn ze dan: de tweede generatie Pokémon op Pokémon Go (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het werd ons al veel langer beloofd, maar nu zijn ze er eindelijk. Niantic laat vandaag de tweede generatie Pokémon los op Pokémon Go. Helaas
  [naar artikel]
 29. Hype compleet: bib geeft Pokémon Go-initiaties (21/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de bibliotheek van Puurs kan je op donderdag 28 juli een inleiding in het fameuze Pokémon Go krijgen. Er is intussen ook een Pokémon Go-groep Klein-Brabant opgericht.
  [naar artikel]
 30. De Wever grijpt in tegen Pokémon-jacht in Lillo (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever (NV-A) doet een opmerkelijke oproep. Hij vraagt de Pokémon-jagers die het Antwerpse polderdorpje Lillo overspoelen te stoppen met
  [naar artikel]
 31. Doet Pokémon Go nu echt meer bewegen? (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het wetenschappelijke bewijs dat spelletjes zoals Pokémon Go het middel bij uitstek zijn om mensen meer te laten bewegen, oogt mager.
  [naar artikel]
 32. Doet Pokémon Go nu echt meer bewegen? (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het wetenschappelijke bewijs dat spelletjes zoals Pokémon Go het middel bij uitstek zijn om mensen meer te laten bewegen, oogt mager.
  [naar artikel]
 33. Japanse Pokémon-vangers duiken overal op, maar raken ook zelf gevangen (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Japan, de bakermat van Pokémon, gaan de spelers van het populaire spel Pokémon Go erg ver om de virtuele wezentjes te vangen.
  [naar artikel]
 34. Pokémon Go: een spel dat nog altijd verbluffende sommen geld opbrengt (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Pokémon Go: een spel dat nog altijd verbluffende sommen geld opbrengt De app van Niantic werd vijf jaar geleden uitgebracht. En tot op vandaag brengt het een ongeziene hoeveelheid geld op voor het bedrijf. Tegen alle verwachtingen in heeft Pokémon Go zich zelfs aangepast aan de lockdownmaatregelen gedurende coronacrisis. Toen Pokémon Go in 2016 werd gelanceerd, zag je mensen buiten rondlopen als nooit tevoren, alleen of […] Lees dit artikel: Pokémon Go: een spel dat nog altijd verbluffende sommen geld opbrengt
  [naar artikel]
 35. Youtuber Achterklap gaat wel heel ver voor Pokémon Go (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Achterklap slaat weer toe. De Limburger heeft een bizar nieuw filmpje op zijn Youtube-kanaal gezet. Daarin is te zien hoe een jongeman de vijftig meter hoge mijnschachten van Zolder beklimt, zogenaamd om er Pokémon te vangen. Dat doet hij zonder enige bescherming.
  [naar artikel]
 36. Proximus-abonnees kunnen weer Pokémon GO spelen (20/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Niantic, de beheerder van het spel Pokémon GO, heeft zaterdagmorgen de connecties tot Pokémon GO die hij had geblokkeerd voor Proximus-spelers opnieuw opengesteld. Proximus-klanten met een abonnement kunnen opnieuw zonder enig probleem gratis Pokémon GO spelen via het Proximus-netwerk, zo meldt het telecombedrijf.
  [naar artikel]
 37. Proximus-abonnees kunnen weer Pokémon GO spelen (20/08/2016 - De Standaard)
  Niantic, de beheerder van het spel Pokémon GO, heeft zaterdagmorgen de connecties tot Pokémon GO die hij had geblokkeerd voor Proximus-spelers opnieuw opengesteld. Proximus-klanten met een abonnement kunnen opnieuw zonder enig probleem gratis Pokémon GO spelen via het Proximus-netwerk, zo meldt het telecombedrijf.
  [naar artikel]
 38. Nu speelt Pokémon Go ook met je voeten (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pokémon Go beperkt zich niet langer tot enkel je smartphone. Nu worden ook je schoenen ingeschakeld in het razend populaire spel. Althans, als je
  [naar artikel]
 39. Nu speelt Pokémon ook met je voeten (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pokémon Go beperkt zich niet langer tot enkel je smartphone. Nu worden ook je schoenen ingeschakeld in het razend populaire spel. Althans, als je
  [naar artikel]
 40. Nu speelt Pokémon Go ook met je voeten (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pokémon Go beperkt zich niet langer tot enkel je smartphone. Nu worden ook je schoenen ingeschakeld in het razend populaire spel. Althans, als je
  [naar artikel]
 41. Deze Arabische versie van het Pokémon-lied is geweldig (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Met de rage van Pokémon Go werd ook het Pokémon-lied weer van onder het stof gehaald. Bij deze vrienden was het niet anders. Met een mooie Arabisch-Engelse versie van het liedje veroveren ze stilletjes aan het internet. Om de video compleet te maken, tekenden ze ook nog eens Pokémon op hun gezicht.
  [naar artikel]
 42. Doe de Pokémon test in onze app (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij je al in het Pokémon Go avontuur gestort? Test je Pokémon-kennis in de HLN Mobile app! Fout antwoord? Dan moet je terug naar start. Wie
  [naar artikel]
 43. Na Pokémon Go, nu ook Pokémon Nails (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pokémon Go is dé rage van het moment. Wereldwijd worden er virtuele Pokémons gevangen door miljoenen gebruikers. De rage ontging ook de nailart
  [naar artikel]
 44. Oproep: wie gaat in groep op zoek naar ‘Legendary Pokémon’? (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sinds enkele dagen is het mogelijk om Legendary Pokémon te vangen in de populaire mobiele game Pokémon Go.
  [naar artikel]
 45. Pokémon-tragedie: "Ik ben alles kwijt" (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een update van het razend populaire smartphonespel Pokémon Go drijft sommige gebruikers tot wanhoop. Pokémon Go heeft in de nacht van zaterdag op
  [naar artikel]
 46. Word de beste Pokémon-trainer met deze 5 tips (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste Pokémon Go-spelers zijn er al in geslaagd om alle Pokémon - met uitzondering van enkele legendarische - te vangen. Wij lijsten de beste
  [naar artikel]
 47. Pokémon Go niet toegelaten voor pedofielen in New York (02/08/2016 - De Redactie)
  Zo'n drieduizend zedendelinquenten die voorwaardelijk vrij zijn in de Amerikaanse staat New York, mogen het populaire spelletje Pokémon Go niet op hun mobiele telefoon installeren. Dat moet kinderen die op Pokémon jagen, beschermen.
  [naar artikel]
 48. Eerste schooldag Vliermaalroot in teken van Pokémon (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In basisschool de Trootrakkers in Vliermaalroot staat de eerste schooldag helemaal in het teken van Pokémon. De kinderen kleurden allemaal een tekening van de Pokéball, de leerkrachten verkleedden zich in Pikachu en bedachten een dansje op de soundtrack van de televisieserie. Daarna vertrokken de kinderen voor een zoektocht die hen langs zes verschillende Pokéstops voert, om zo te ontdekken welke Pokémon hun klas de rest van het schooljaar zal vergezellen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.