Welke ijsjeszaak haalt de titel van Lekkerste IJsje van Limburg 2021 binnen? Onze Goesting-jury trok deze week naar de finalisten voor een romige smulronde. [naar artikel]
Anke Buckinx (41) is zot van ijs. Logisch dat we haar vroegen om te zetelen in de jury die op zaterdag 17 juli ‘Het Lekkerste IJsje van Limburg 2021’ bekendmaakt. “Geef me een vers gedraaide dame blanche en ik ben gelukkig.” [naar artikel]
Welke ijsjeszaak haalt de titel van Lekkerste IJsje van Limburg 2021 binnen? Onze Goesting-jury trok deze week naar de finalisten voor een romige smulronde. Hun oordeel kan je hieronder al lezen. Zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt op hbvl.be en in weekendmagazine Goesting. [naar artikel]
Christan Wu (28) uit Brussel maakt het lekkerste ijs van ons heel land. Of zo besliste een vierkoppige jury gisteren op het Belgisch kampioenschap Ijsbereiding. Hij won er de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Wat was dé winnende smaak? En op basis waarvan werd de keuze gemaakt? “Met simpele vanille, chocolade of pistache kom je er hier niet.” [naar artikel]
Dat het ijsjesweer is moeten we je allicht niet meer vertellen, maar weet je al dat je beter niet eender welk bolletje kiest? Er is een ijssmaak die je ’s nachts wakker kan houden. Wie enkele uren voor het slapengaan nog een ijsje wil eten, neemt best geen bolletje mokka. De ijssmaak wordt namelijk gemaakt […] Het bericht IJsje na het avondeten? Deze smaak kies je beter niet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Christan Wu (28) uit Brussel maakt het lekkerste ijs van ons heel land. Of zo besliste een vierkoppige jury gisteren op het Belgisch kampioenschap Ijsbereiding. Hij won er de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Wat was dé winnende smaak? En op basis waarvan werd de keuze gemaakt? “Met simpele vanille, chocolade of pistache kom je er hier niet.” [naar artikel]
Nicecreams - de gezonde ijsjes die deze zomer trending blijken - zijn natuurlijk ideaal om je lichaam bikiniproof te krijgen of houden. Maar soms [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
Bizarre tactiek van Team DSM in de Ronde van Vlaanderen. Op de Kortekeer gingen de DSM-renners aan een slakkentempo naar boven, om op de top plots als een raket te versnellen. Een aanpak die niet in de smaak viel bij onder meer Mathieu van der Poel en winnaar Tadej Pogacar. [naar artikel]
Vind je een chocolade-ijsje met sprinkeltjes ook zo banaal? Dan kan je vanaf nu aan het zwembad genieten van een luxueuze sorbet met champagnesmaak. Als je houdt van dat tikkeltje meer, moet je deze zomer eens een champagne-ijsje proberen. Champagnehuis Piper-Heidsieck daagde twee ijssalons uit om een nieuwe smaak te creëren met hun champagne. Jan Vandewiele, […] Het bericht Gedaan met vanille-ijs. Deze zomer eet je… champagnesorbet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Goed nieuws voor de lekkerbekken onder ons. Donderdag is in het Nederlandse Yerseke het oesterseizoen officieel geopend met een eerste oogst. ““De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak, zei Kees Van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging. De oesters zijn vooral in België erg in trek, met een geschatte afzet van ruim 60 procent. [naar artikel]
Met deze torenhoge temperaturen durven we al eens wat vaker naar een ijsje grijpen ter verkoeling. Maar als het ijsje je gehemelte aanraakt kan de... [naar artikel]
"Ik ben verslaafd aan ijs, maar na je dertigste kan je dat niet meer elke dag eten". Een groot probleem voor Jani, maar gelukkig heeft hij zijn vriendin Barbara. Zij leert hem hoe je met bananen een ijsje kan maken dat dezelfde smaak en structuur heeft als echt bananenijs, maar dan zonder room en suiker. Smakelijk! [naar artikel]
Een tekort aan vanillestokjes uit Madagaskar doet de prijs van het geurige kruid de pan uit rijzen. De productie wordt in ijltempo aangezwengeld, om een ineenstorting te voorkomen. Wordt uw ijsje duurder deze zomer? [naar artikel]
NEERPELTNeerpeltenaar Guy Ruttens (40) schrok zich een bult toen hij afgelopen week in een ijsje van Lotus beet. “In het ijsje stak een stukje hout van enkele centimeters lang met een scherpe punt”, zegt Ruttens. Ook in het ijsje dat zijn vriendin at, zat een stukje hout. “Wie weet wat er gebeurd was als mijn kinderen dit ijsje hadden gegeten”, zegt Ruttens. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
Heerlijk, zo’n versgedraaid bolletje vanille-ijs. Maar waar in Limburg eet je de beste? Laat het ons weten, en maak kans op één jaar gratis ijs in jouw favoriete zaakje. [naar artikel]
In de zomer telt elke dag wanneer de zon schijnt als een excuus voor een ijsje, toch? Deze tien ijssalons, verspreid over Vlaanderen, maken het verschil met hun vers schepijs, artisanale recepten en unieke smaken. Van room- over sorbetijs tot zelfs vegan of suikervrije bolletjes: je vindt er zowat alles terug. Van Gent tot Antwerpen en Leuven: hier smul je deze zomer van de lekkerste én origineelste ijsjes. [naar artikel]
Al wie dacht dat pugs niet schattiger konden worden, is eraan voor de moeite. De Japanse eigenaars van deze arme stakker staken hem in een kostuumpje en lieten hem vervolgens aan een ijsje likken. De pug lijkt het alvast niet al te erg te vinden. [naar artikel]
Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Weer of geen weer: een ijsje smaakt altijd. Bovendien komt het allerbeste ijs allang niet meer uit Italië, in Antwerpen kunnen ze er namelijk ook wat van. Mis onderstaande adresjes zeker niet. [naar artikel]
De bessenplantages kleuren weer blauw en dat betekent dat het plukseizoen officieel van start gaat. Maar waar kan je de lekkerste bessen plukken? En zijn ze écht wel zo gezond? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.