Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:47 uur

De crèche komt wiegende armen en aaiende handen tekort

De Morgen

27/02/2018 - 17:02

Knuffelkamers, extra personeel, massages. Kinderdagverblijven proberen op allerlei manieren tegemoet te komen aan het toenemend aantal baby's met een grote behoefte aan lichaamscontact. 'Maar je kunt geen zes draagdoeken aantrekken.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Solidariteitsgevoel door coronacrisis: recordaantal inschrijvingen zorgbuddy's bij vzw "Armen Tekort" (10/11/2020 - VRT NWS)
  Sinds de coronacrisis kent de Antwerpse vzw "Armen Tekort" een recordaantal inschrijvingen van mensen die interesse tonen om zorgbuddy te worden. Zorgbuddy's zijn vrijwilligers die mensen in kansarmoede begeleiden bij dagdagelijkse activiteiten. In oktober schreven welgeteld 184 mensen zich in voor een infosessie. "Mensen ervaren aan den lijve hoe je al snel verbindingen verliest. Dat maakt het begrip voor kansarmoede groter", verklaart Marijke Moens van vzw "Armen Tekort".
  [naar artikel]
 2. Schrijnende beelden in crèche: peuters met luiers vastgebonden aan armen en benen (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Rusland is een schrijnend geval van kindermishandeling aan het licht gekomen. Peuters lagen met twee in een wieg, vastgebonden aan armen, benen...
  [naar artikel]
 3. Frankrijk blijft in de ban van mysterie rond baby’s zonder armen of handen: “Alweer drie gevallen gerapporteerd” (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In verschillende Franse dorpen kwamen de afgelopen jaren kinderen zonder handen of armen ter wereld. Achttien gevallen uit de regio Ain raakten...
  [naar artikel]
 4. Frankrijk blijft in de ban van mysterie rond baby’s zonder armen of handen: “Opnieuw drie gevallen gerapporteerd” (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In verschillende Franse dorpen kwamen de afgelopen jaren kinderen zonder handen of armen ter wereld. Achttien gevallen uit de regio Ain raakten...
  [naar artikel]
 5. Crèche waar kindermishandeling plaatsvond, moet tijdelijk de deuren sluiten (18/05/2017 - De Redactie)
  Na een nieuwe inspectie in de crèche waar een kinderverzorgster verschillende kindjes mishandeld zou hebben, heeft Kind en Gezin beslist om de vergunning van de crèche te schorsen.
  [naar artikel]
 6. Nieuwe crèche komt geen dag te vroeg: “Al plaats zoeken als je zwanger wil worden tegenwoordig” (23/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Nathalie De Vos (27) opende in de Eikenlaan in Halle (Zoersel) haar eigen kinderdagverblijf Biejoekes. Ze krijgt de hulp van medewerkster Kyara Langendries (23). Het gemeentebestuur en toekomstige ouders reageren opgetogen, want het tekort in de kinderopvang groeit opnieuw.
  [naar artikel]
 7. Mama's en papa's baas in de crèche (12/04/2019 - De Morgen)
  Plaatsen in de kinderopvang zijn een schaars goed. Zo schaars dat sommige ouders het heft in eigen handen nemen. Klant, werknemer én baas: in crèche De Kleine Berg zijn de mama's en papa's het allemaal. Kim Herbots
  [naar artikel]
 8. Beste pers, wil je eens kijken naar het echte leven van armen en krakers? (22/10/2017 - VRT NWS)
  Er verscheen deze week van de 'Internationale Dag van Verzet tegen Armoede' in de pers veel over armen in ons land. Maar een groot deel van wat daar te lezen, te zien of te horen is, komt niet overeen met het echte leven van armen. Een hartenkreet van Filip Keymeulen die elke dag met en voor armen werkt.
  [naar artikel]
 9. Te veel details over verhoor kindermishandeling in Antwerpse crèche komt onderzoeksrechter duur te staan (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoeksrechter die het onderzoek moet voeren naar kindermishandeling in de Antwerpse crèche Kiddy Watch heeft zich teruggetrokken. Vorige
  [naar artikel]
 10. Baby van zes maanden oud plots overleden in crèche (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  KAMPENHOUTEen baby van amper zes maanden oud is donderdagnamiddag plotseling overleden in een créche in Kampenhout, Vlaams-Brabant. Een personeelslid van de creche zou nog getracht hebben om het kindje te reanimeren.
  [naar artikel]
 11. Bewakingscamera filmt mishandeling in crèche: “Zo’n monster zet je niet bij kinderen” (16/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse parket is een onderzoek begonnen naar een 22-jarige kinderverzorgster uit Schoten die een baby heeft mishandeld in een crèche. De verzorgster werd opgepakt, maar onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De mishandeling werd gefilmd door een bewakingscamera van de crèche.
  [naar artikel]
 12. Werden Franse baby’s zonder armen of handen geboren door vervuild drinkwater? (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wetenschappers bestuderen een nieuwe piste in het onderzoek naar de Franse baby’s die zonder armen of handen geboren werden. Ze vermoeden dat vervuild drinkwater verantwoordelijk kan zijn voor de afwijkingen.
  [naar artikel]
 13. Crèche gesloten omdat werknemers geen arbeidscontract hadden (16/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Brusselse gemeente Sint-Gillis heeft een crèche de deuren moeten sluiten omdat de directie geen arbeidscontracten kon voorleggen voor haar werknemers. Dat meldt Yasmina Nekhoul, schepen bevoegd voor het Kleine Kind. Het ging om crèche Au Clair de la Lune in de Berckmansstraat, een privé-crèche die niet erkend was door Kind en Gezin of het Office de la naissance et de l’enfance (ONEM) en waar plaats was voor een 20-tal kinderen.
  [naar artikel]
 14. Tongerse crèche opent opnieuw de deuren: twee ouders houden kinderen thuis (06/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  TongerenKinderopvang Juul, de Tongerse crèche waar begin juli een kleuter alleen naar buiten kon wandelen, is maandag weer opengegaan. Twee ouders beslisten om hun kindjes niet langer naar de crèche te sturen.
  [naar artikel]
 15. Kind en Gezin schorst vergunning kinderdagverblijf waar mishandeling plaatsvond (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na een nieuwe inspectie in de crèche waar een verzorgster verschillende baby’s mishandeld heeft Kind en Gezin besloten de vergunning van de crèche in te trekken. De crèche moet tijdelijk de deuren sluiten, dat meldt deredactie.be en bevestigt Kind en Gezin.
  [naar artikel]
 16. Kind en Gezin schorst vergunning kinderdagverblijf waar mishandeling plaatsvond (18/05/2017 - De Standaard)
  Na een nieuwe inspectie in de crèche waar een verzorgster verschillende baby’s mishandeld heeft Kind en Gezin besloten de vergunning van de crèche in te trekken. De crèche moet tijdelijk de deuren sluiten, dat meldt de nieuwsdienst van de VRT, en bevestigt Kind en Gezin aan onze redactie.
  [naar artikel]
 17. Kind en Gezin schorst vergunning kinderdagverblijf waar mishandeling plaatsvond (18/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na een nieuwe inspectie in de crèche waar een verzorgster verschillende baby’s mishandeld heeft Kind en Gezin besloten de vergunning van de crèche in te trekken. De crèche moet tijdelijk de deuren sluiten, dat meldt deredactie.be en bevestigt Kind en Gezin aan onze redactie.
  [naar artikel]
 18. Werkneemster crèche in de cel nadat ze kindjes hardhandig te slapen legt (19/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Texas riskeert een medewerkster van een crèche vervolging voor het in gevaar brengen van een kind. Op camerabeelden van het kinderdagverblijf
  [naar artikel]
 19. Constant het gevoel hebben handen tekort te komen: welkom in het onderwijs (20/03/2019 - VRT NWS)
  Vandaag staakt het onderwijs om extra investeringen van de volgende Vlaamse regering te vragen. In onze mailbox kregen we verschillende opinies binnen van leerkrachten die aan de alarmbel trekken. Leerkrachten Steffi Degraeve, Elke Vincx en Marc Vandepitte doen het relaas van hun lesdag. De teneur is dezelfde: "We komen handen tekort".
  [naar artikel]
 20. Waar ‘weiden als wiegende zeeën, die groenen langs stroom en rivier’ in de startnota van N-VA vandaan komt (12/08/2019 - De Standaard)
  In haar startnota voor de Vlaamse regeringsvorming, citeert N-VA het werk van Belgisch gelegenheidsdichter en letterkundige Willem Gijssels. Of hoe de ruimtelijke omslag ingezet wordt met een oer-Vlaams lied.
  [naar artikel]
 21. Medisch raadsel: op 15 jaar tijd 18 baby's zonder armen of handen geboren in Ain (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Franse departement Ain zijn tussen 2000 en 2014 achttien baby's geboren zonder armen of handjes. Zeven gevallen raakten eerder al bekend,...
  [naar artikel]
 22. Broers opgepakt na schietincident nabij crèche en school: “Pas gerust toen ik kindjes in armen kon sluiten” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vierhonderd leerlingen en hun leerkrachten van de Wingense centrumschool werden dinsdagnamiddag onverwacht opgesloten in hun eigen school toen zich...
  [naar artikel]
 23. Anderlechtse crèche meteen 2 maand gesloten na mogelijke kindermishandeling (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar strafbare feiten die zich zouden hebben afgespeeld in de crèche 'Les Dalmatiens'.
  [naar artikel]
 24. Kind en Gezin schorst vergunning crèche (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vergunning van de Antwerpse crèche die in het begin van deze week in opspraak kwam door het grensoverschrijdende gedrag van een
  [naar artikel]
 25. Bpost komt meer dan driehonderd postbodes tekort (15/09/2018 - Knack)
  Bpost komt ruim 300 postbodes tekort. Het gebrek aan personeel is zo groot dat de bedeling in bepaalde regio's al maanden spaak loopt, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
  [naar artikel]
 26. Medisch raadsel: in 15 jaar tijd 18 baby's zonder armen of handen geboren in Franse Ain (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Franse departement Ain zijn tussen 2000 en 2014 achttien baby's geboren zonder armen of handjes. Zeven gevallen raakten eerder al bekend,...
  [naar artikel]
 27. Mysterie van baby’s zonder handen en armen in Frankrijk: overheid denkt eindelijk oorzaak te kennen (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autoriteiten denken dat ze eindelijk weten hoe het komt dat er in enkele departementen in het land een golf van baby’s geboren werd met...
  [naar artikel]
 28. Qantas wil rechtstreekse luxevlucht van Sydney naar Londen met crèche en fitness aan boord (31/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een rechtstreekse vlucht van twintig uur tussen Sydney en Londen. Dat is wat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil. Vliegtuigbouwers Boeing en Airbus hebben nu een ontwerp klaar dat de langste rechtstreekse vlucht tot nog toe mogelijk moet maken. Met opvallende veranderingen aan boord. Zo komt er in de lucht een crèche, fitness, bar én slaapruimte.
  [naar artikel]
 29. “Begrotingstekort loopt in 2020 op tot 12 miljard euro” (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het tekort op de begroting zal tegen eind dit jaar opgelopen zijn tot 2,4 procent van het bbp. In absolute cijfers komt dat neer op een tekort van...
  [naar artikel]
 30. Gepensioneerden en studenten moeten personeelstekort in ziekenhuizen voorkomen (02/11/2020 - De Standaard)
  Als ziekenhuizen de komende dagen of weken bezwijken onder de druk van het aantal covid-patiënten, zal de reden geen tekort aan bedden, maar een tekort aan zorgpersoneel zijn. De zoektocht naar handen aan het bed draait op volle toeren.
  [naar artikel]
 31. Wallonië komt handen tekort: 'Een ontzettend frustrerende situatie voor onze bedrijven' (18/08/2021 - Knack)
  'Een groot maatschappelijk probleem', zegt Jean-Christophe Dehalu, senior econoom bij Union Wallonne des Entreprises over de krapte op de Waalse arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 32. Omstreden crèche verliest vergunning (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kind en Gezin trekt de vergunning van de Antwerpse crèche Kiddy Watch in. De twee kinderopvanglocaties van het Antwerpse kinderdagverblijf moeten
  [naar artikel]
 33. Onderzoek naar mogelijke kindermishandeling in crèche (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse parket heeft een vooronderzoek geopend naar een crèche in de Brusselse gemeente Laken, nadat de moeder van een 2-jarig meisje
  [naar artikel]
 34. Golf van baby’s zonder handen en armen in Frankrijk: overheid denkt eindelijk oorzaak te kennen (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autoriteiten denken dat ze eindelijk weten hoe het komt dat er in enkele departementen in het land een golf van baby’s geboren werd met...
  [naar artikel]
 35. Instant slankere armen? Het lukt je met deze kledingtips (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Niet tevreden over je armen? Ook hier kan de juiste styling je een stuk verder helpen. Van de juiste mouwlengte tot kleur, zo lijken je armen slanker!
  [naar artikel]
 36. Instant slankere armen? Het lukt je met deze kledingtips (24/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Niet tevreden over je armen? Ook hier kan de juiste styling je een stuk verder helpen. Van de juiste mouwlengte tot kleur, zo lijken je armen slanker!
  [naar artikel]
 37. Nijpend tekort aan 827 nieuwe leerkrachten bij start van schooljaar (02/09/2018 - De Morgen)
  In heel wat scholen zullen de directies creatief aan de slag moeten gaan, want er is een nijpend tekort aan leerkrachten en dat tekort neemt jaar na jaar toe. Er is op dit moment nog nood aan maar liefst 827 nieuwe leraars en dat komt de kwaliteit van het onderwijs niet ten goede. 
  [naar artikel]
 38. Anderlechtse crèche gesloten vanwege "ongepaste opvoedingsmethodes" (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Anderlechtse crèche 'Les Dalmatiens' heeft met onmiddellijke ingang de deuren moeten sluiten en dat minstens voor twee maanden. Dat meldt de
  [naar artikel]
 39. Dreigend tekort aan mondmaskers (15/03/2020 - De Tijd)
  13:31 Er dreigt een nijpend tekort aan mondmaskers. Want een grote bestelling, die onlangs werd geplaatst, komt er zo goed als zeker niet.
  [naar artikel]
 40. Tekort aan medicijnen dreigt als er geen brexit-deal komt (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Indien er geen brexit-deal komt, riskeert in de Britse ziekenhuizen een tekort aan medicatie. Daarvoor hebben de diensten binnen de Britse...
  [naar artikel]
 41. Trump komt niets tekort in zijn presidentiële suite in het ziekenhuis: van living en keuken tot eigen intensive care (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump komt niets tekort in de presidentiële suite van het militaire ziekenhuis Walter Reed, waar hij wordt...
  [naar artikel]
 42. Te veel details over verhoor kinderverzorgster Antwerpse crèche komen onderzoeksrechter duur te staan (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoeksrechter die het onderzoek moet voeren naar kindermishandeling in de Antwerpse crèche Kiddy Watch heeft zich teruggetrokken. Vorige
  [naar artikel]
 43. De crèche dreigt te crashen (12/04/2019 - De Morgen)
  Nieuwe fiscale regels dwingen kinderdagverblijven tot sluiting, bij andere crèche-uitbaters heerst grote ongerustheid over onzinnige regeltjes en meer administratieve last. De overheid belooft de kinderopvang vanaf april te verbeteren, maar daar is de sector nog niet van overtuigd.
  [naar artikel]
 44. Te veel werk voor vertalers parlement (15/06/2017 - De Morgen)
  De vertaaldienst van het parlement kan niet meer volgen. Door de overvloed aan onderzoekscommissies komt het personeel handen tekort en loopt de wachttijd soms op tot twee maanden. Er wordt nu hulp gezocht bij andere overheidsdiensten.
  [naar artikel]
 45. Groot tekort aan plaatsen in inburgeringscursussen, Somers wil tekort tegen 2022 wegwerken (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen kampt met een groot tekort aan cursusplaatsen voor inburgeraars. Het tekort aan cursusplaatsen Maatschappelijke Oriëntatie liep de...
  [naar artikel]
 46. "Ze was streng, ja. Maar ook rechtvaardig en lief": werkneemster verdedigt uitbaatster omstreden crèche (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stoute kindjes kregen in crèche Cococinelle in Waregem plakband op hun mond, werden opgesloten in het toilet of werden zélfs gebeten door
  [naar artikel]
 47. Britse NHS waarschuwt voor tekort aan medicijnen als er geen Brexit-akkoord komt (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Indien er geen brexit-deal komt, riskeert in de Britse ziekenhuizen een tekort aan medicatie. Daarvoor hebben de diensten binnen de Britse gezondheidsdienst NHS (National Health Service) gewaarschuwd in een brief die de Britse krant The Times te pakken kreeg.
  [naar artikel]
 48. Toeristische regio's Italië geteisterd door bosbranden (17/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toeristen in Italië worden dezer dagen afgeschrikt door felle bosbranden. Ook in de buurt van de Vesuvius komt de brandweer handen tekort.
  [naar artikel]
 49. Britse gezondheidsdiensten waarschuwen voor tekort aan medicijnen als er geen brexit-deal komt (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Indien er geen brexit-deal komt, riskeert in de Britse ziekenhuizen een tekort aan medicatie. Daarvoor hebben de diensten binnen de Britse...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.