Sommige kleine beleggers vinden de prijs van 23 euro die de familie-Sioen aanbiedt voor hun aandelen in het gelijknamige textielbedrijf... The post Kleine beleggers verzetten zich tegen beursexit Sioen: ‘Familie biedt een te lage prijs’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]
Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]
Koffiebonen zijn in jaren niet meer zo goedkoop geweest. Op de internationale markt in New York haalde een Amerikaans pond arabicabonen nog amper 93 dollarcent. Dat is het laagste niveau in meer dan tien jaar. Of de lage prijs ook een invloed gaat hebben op de prijs voor de consument is vooralsnog onduidelijk. “Dat is koffiedik kijken”, zegt Xavier Rombouts van de gelijknamige koffiebrander gepast. “De lage prijs is vooral een probleem voor de plaatselijke koffieboeren.” [naar artikel]
22:48 Een overvloedig aanbod en tegenstrijdige informatie hebben onze relatie met het eten op ons bord verstoord. Vlees eten? Moet alles lokaal? En is er nog wel plaats voor landbouw in de Lage Landen? De N... [naar artikel]
Enkele dagen voor het Offerfeest laait de discussie over het onverdoofd slachten van schapen op de tijdelijke slachtvloeren weer op. Maar onverdoofd slachten gebeurt het hele jaar door en niet alleen bij schapen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]
Zo goed als elke supermarktfolder stunt met kortingsacties voor vlees: 1+1 gratis, -40%, 2 voor 3 euro. Toch gaan er zowel bij boeren, dierenwelzijnsorganisaties én in de politiek stemmen op om zulke buitensporige promoties te verbieden. “Zelfs zonder korting is vlees vandaag te goedkoop”, klinkt het. Waarom zouden we meer betalen voor een kotelet of biefstuk? En is het einde van de vleespromo’s echt in zicht? [naar artikel]
Ongeveer 2.000 boeren uit verscheidene Europese landen protesteerden gisteren in Brussel tegen de lage prijzen voor hun melk. Ze vrezen hun job te verliezen als de Europese Unie hen niet helpt een betere prijs te bekomen. Waarover gaat deze confrontatie? Johan Corthouts [naar artikel]
Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees. [naar artikel]
De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals... [naar artikel]
Vlees waarvoor geen enkel dier gestorven is, maar dat is opgekweekt uit cellen: nu ook machtige, traditionele vleesfabrikanten er hun geld op inzetten, wordt het een heel plausibel scenario. [naar artikel]
Dat teken gevaarlijk zijn weet iedereen. Door een beet van deze spinachtigen kan je bijvoorbeeld de ziekte van Lyme of tekenencefalitis oplopen. Maar wist je dat ze je ook voor een deel vegetariër voor het leven kunnen maken? Zo kan je via hen het alfa-galsyndroom oplopen en allergisch worden aan vlees. Maar hoe veroorzaken teken deze allergie? Waar kan je dit overal oplopen? En valt er iets tegen te doen? Bioloog Wietse Chanet vertelt er ons alles over. “Zelfs de rook inademen bij het bakken van vlees kan tot symptomen leiden” [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
In ons land kent iedereen natuurlijk Dagen Zonder Vlees. Wel, World Meat Free Week is zowat het internationale broertje van de Belgische campagne.... [naar artikel]
Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]
Vlak voor de return van de halve finale van de beker tegen Club Brugge maakt Union-trainer Alexander Blessin voor het eerst duidelijk dat hij met blauw-zwart eigenlijk al geen rekening meer houdt in de titelstrijd. “Als we eerlijk zijn, is de beker voor Club Brugge de enige kans op een prijs dit seizoen.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Discounter Aldi heeft een nieuwe slogan. Na vele jaren naar de lage prijzen te hebben verwezen, kiest de supermarkt voor ‘altijd slim’. Ook de communicatie met de klanten krijgt een opfrisbeurt. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft bij bijkomende analyses lage concentraties fipronil aangetroffen in zeven bedrijven eerder niet verdacht werden. Gevaar voor de volksgezondheid was er echter niet, beklemtoont het agentschap. In het vlees van legkippen is bovendien geen fipronil gevonden. [naar artikel]
Onthouding zit in de lift: na de alcoholloze maand Tournée Minérale is het nu de beurt aan 40 Dagen Zonder Vlees. Iedereen wil wel mee springen [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.