Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 July 2022
15:56 uur

Zwaar ongeval op E17: vrachtwagen in brand, brokstukken vallen van viaduct

Gazet van Antwerpen

15/07/2016 - 15:17

Op de E17 in Gentbrugge is vrijdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met drie vrachtwagens. De drie vrachtwagens vlogen in brand, een chauffeur zat gekneld en werd naar het ziekenhuis gebracht. Er is nog geen duidelijkheid over zijn toestand. Het ongeval gebeurde op het viaduct, er valt brandende mazout van het viaduct op de Brusselse Steenweg. De rookpluim is in heel Gent te zien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brokstukken vallen van E17-viaduct in Gentbrugge (27/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De renovatie van het viaduct van de E17 boven Gentbrugge wordt stilaan nijpend. Dat tonen de vuistdikke brokstukken die zondag van het viaduct naar beneden kwamen.
  [naar artikel]
 2. Man sterft na ongeval op het viaduct van Vilvoorde (16/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vanochtend is een ongeval gebeurd op de binnenring in Machelen ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. Een personenwagen reed in op een oplegger van een vrachtwagen, de 37-jarige bestuurder van de auto overleefde de klap niet.
  [naar artikel]
 3. Vrachtwagen slipt en verspert viaduct van E17 in Gentbrugge (10/12/2017 - Metro)
  Op het viaduct van de E17 in Gentbrugge is zondagvoormiddag een vrachtwagen geslipt en in schaar beland, waardoor twee rijstroken in de richting van Antwerpen versperd zijn. Dat meldt de federale politie. Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur in de richting van Antwerpen. Een vrachtwagen week er van de baan af, mogelijk door het sneeuwweer. De truck belandde in schaar over de rechter- en middenrijstrook en de pechstrook. Op de plaats van het ongeval is er trajectcontrole en geldt normaal een snelheidslimiet van 90 kilometer, maar die kan aangepast worden bij neerslag of incidenten, Er staat rond 13 uur nog een file van Zwijnaarde tot het viaduct van Gentbrugge. Het Verkeerscentrum raadt het verkeer op lange afstand aan om om te rijden via de E40 en de R4 Merelbeke. bron: Belga
  [naar artikel]
 4. Even paniek aan snelwegbrug in Gent nadat voorbijganger brokstukken ziet vallen (18/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer heeft zaterdag een van de snelwegbruggen in Gent centrum geïnspecteerd. Een passant had de hulpdiensten ingeschakeld omdat er brokstukken van het viaduct van de B401 aan de Zuid gevallen zouden zijn.
  [naar artikel]
 5. Dodelijk ongeval op het viaduct van Vilvoorde (16/12/2017 - VRT NWS)
  In de vroege morgen is een ongeval gebeurd op de binnenring in Machelen ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. Een auto is er op een oplegger van een vrachtwagen gereden. De 37-jarige bestuurder van de auto overleefde de klap niet.
  [naar artikel]
 6. Vrachtwagen brandt uit op viaduct Merksem: halfuur file, Liefkenshoektunnel tolvrij (30/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op het viaduct van Merksem staat een vrachtwagen die een container vervoert, in brand. De metershoge vlammen en enorme rookpluim waren van ver te zien. De file groeit aan en de Liefkenshoektunnel is richting Gent al tolvrij gemaakt.
  [naar artikel]
 7. Dodelijk ongeval aan viaduct in Vilvoorde (16/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 37-jarige man uit Brussel is zaterdagmorgen omstreeks 4 u. 15 overleden als gevolg van een ongeval op de Brusselse ring ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. De man zat als passagier in een auto die onder de oplegger van een vrachtwagen terecht kwam. De bestuurder van de personenwagen werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 8. Dodelijk ongeval aan viaduct in Vilvoorde (16/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 37-jarige man uit Brussel is zaterdagmorgen omstreeks 4.15u overleden als gevolg van een ongeval op de Brusselse ring ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. De man zat als passagier in een auto die onder de oplegger van een vrachtwagen terecht kwam. De bestuurder van de personenwagen werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 9. Zwaar ongeval met vrachtwagen op de E40: snelweg bezaaid met roofing en lange file (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E40 in Wulpen bij Koksijde is vanmorgen rond 8.30 uur een zwaar ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenwagen. Drie mensen...
  [naar artikel]
 10. Brokstukken van wel een meter en overleg op stadhuis: onrust over viaduct E17 neemt toe (17/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft woensdag met de brug­beheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de politie en de brandweer overlegd over de veiligheid onder het viaduct in Gentbrugge. Er wordt bekeken of opnieuw extra maatregelen nodig zijn. Ondertussen duiken nieuwe foto’s op van brokstukken van wel een meter lang.
  [naar artikel]
 11. Motorrijder komt terecht onder vrachtwagen, die in brand vliegt: slachtoffer overleden (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Oosterzele is een motard om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de N42. Daarbij raakten ook voer auto's en een vrachtwagen betrokken. De...
  [naar artikel]
 12. Vrachtwagen verspert viaduct van E17 in Gentbrugge: vangrail wordt vervangen (10/12/2017 - Metro)
  Op het viaduct van de E17 in Gentbrugge moet zondagnamiddag een stuk van de vangrail vervangen worden, nadat een vrachtwagen in schaar beland was op de weg. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval is afgehandeld, maar de rechterrijstrook blijft afgesloten. Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur in de richting van Antwerpen. Een vrachtwagen week er van de baan af, mogelijk door de sneeuw. De truck belandde in schaar over de rechter- en middenrijstrook en de pechstrook. Op de plaats van het ongeval is er trajectcontrole en geldt normaal een snelheidslimiet van 90 kilometer per uur, maar die kan aangepast worden bij neerslag of incidenten, Rond 14.30 uur werd de rijweg vrijgemaakt, behalve de rechterrijstrook. Het verkeer op de lange afstand moet niet langer omrijden. bron: Belga
  [naar artikel]
 13. Zwaar ongeval aan afrit E314 in Genk: brokstukken vlogen in het rond (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan de afrit van de E314 in Genk, ter hoogte van het kruispunt met de Westerring in Waterschei gebeurde rond 21.30 uur een zwaar ongeval. Brokstukken vlogen in het rond en de hulpdiensten kwamen ter plaatse.
  [naar artikel]
 14. Grote verkeershinder in Genk na zwaar ongeval met vrachtwagen (20/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Hoevenzavel bij Genk vond vrijdagnamiddag rond 15.30 uur een zwaar ongeval plaats. Er was een vrachtwagen bij betrokken.
  [naar artikel]
 15. Vrachtwagen kantelt na zwaar ongeval, geknelde bestuurder moet bevrijd worden (24/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de invoegstrook van de oprit van de autosnelweg E40 in Oostduinkerke, deelgemeente van Koksijde, is zaterdagavond rond 22.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een personenwagen kwam daarbij in aanrijding met een lichte vrachtwagen. De botsing had een grote impact: de vrachtwagen kwam bij het incident op zijn flank te liggen, de personenwagen kwam enkele meters verder tot stilstand.
  [naar artikel]
 16. E403 in Aalbeke volledig versperd na zwaar ongeval met vrachtwagen (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rond de middag is op de E403 van Kortrijk naar Doornik een zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. De snelweg is volledig afgesloten.
  [naar artikel]
 17. Meerdere geknelden bij zwaar ongeval: E40 richting Oostende dicht (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De snelweg E40 A10 is volledig afgesloten richting Oostende na een zwaar ongeval waarbij een vrachtwagen en een lichte vrachtwagen zijn
  [naar artikel]
 18. Meerdere geknelden bij zwaar ongeval: E40 richting Oostende versperd (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De snelweg E40 A10 is gedeeltelijk afgesloten richting Oostende na een zwaar ongeval waarbij een vrachtwagen en een lichte vrachtwagen zijn
  [naar artikel]
 19. Vrachtwagen botst op goederentrein en vliegt in brand (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Sevenum, Nederlands Limburg, zijn dinsdagochtend een goederentrein en vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De vrachtwagen vloog na het ongeluk in brand. De brandweer rukte massaal uit. Bij het ongeval raakte niemand gewond maar de ravage was enorm.
  [naar artikel]
 20. Brokstukken vallen op E40 nadat vrachtwagen tegen brug botst, twee auto’s op kant met kapotte ruiten (29/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de E40 richting Gent ter hoogte van Erembodegem heeft een vrachtwagen een brug geraakt waardoor enkele brokstukken op de snelweg belandt zijn. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum raakte niemand gewond maar staan wel twee auto’s stil langs de kant. Die zouden wel geraakt zijn.
  [naar artikel]
 21. Vrouw zwaargewond na ongeval met vrachtwagen op R8 in Kuurne (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door een zwaar ongeval is er hinder op de buitenring rond Kortrijk. Een personenwagen en een vrachtwagen botsten er op elkaar. De weg was een...
  [naar artikel]
 22. Meerdere gewonden bij zwaar ongeval op Brusselse ring (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Brusselse binnenring zijn verschillende gewonden gevallen bij een zwaar ongeval aan het viaduct van Vilvoorde. Volgens VTM Nieuws is een
  [naar artikel]
 23. Trucker filmt hoe man over dak vrachtwagen wandelt op viaduct Vilvoorde (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Opnieuw duiken onthutsende beelden op vanop het viaduct van Vilvoorde. Een trucker filmde hoe een man over het dak van een rijdende vrachtwagen
  [naar artikel]
 24. Zwaar ongeval met tankwagen, vrachtwagen en personenwagen in Italië: 6 doden (02/01/2018 - Metro)
  Bij een zwaar verkeersongeval in het noorden van Italië zijn dinsdag zes doden gevallen. Bij het ongeval waren een personenwagen, een vrachtwagen en een tankwagen, die ontplofte, betrokken. Dat meldt de Italiaanse lokale politie. Het ongeval vond plaats op een snelweg in de buurt van Brescia, ten oosten van Milaan. Een vrachtwagen reed in tegen een personenwagen met Franse nummerplaat. Die auto botste tegen de tankwagen, die ontplofte. De vijf passagiers van de personenwagen, drie volwassenen en twee kinderen, kwamen om het leven, net als de bestuurder van de vrachtwagen. De chauffeur van de tankwagen overleefde de klap. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 25. E17 naar Gent bij Destelbergen versperd door brandende vrachtwagen (23/02/2022 - VRT NWS)
  Op de E17 van Antwerpen naar Kortrijk staat momenteel een vrachtwagen in brand. De snelweg is voorbij de afrit naar de R4 richting Zelzate en Merelbeke zowat helemaal dicht. Het verkeerscentrum spreekt van een ‘moeilijke doorgang’. Er staat één uur file vanaf Kalken. Of het ongeval iets te maken heeft met de files door de werkzaamheden op het viaduct van Gentbrugge, is nog niet duidelijk
  [naar artikel]
 26. Hallucinante beelden tonen hoe man over dak van vrachtwagen wandelt op viaduct Vilvoorde (09/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op het viaduct van Vilvoorde speelde zich gisteren een bijzonder onthutsend tafereel af. Een vrachtwagenchauffeur wist te filmen hoe een onbekende man over het dak van vrachtwagen wandelt, terwijl die met volle snelheid doorrijdt.
  [naar artikel]
 27. Zwaar ongeval met vier wagens en vrachtwagen in Ruddervoorde: N50 in beide richtingen afgesloten (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de N50 Kortrijksestraat in Ruddervoorde gebeurde vanmorgen rond 6.30 uur een zwaar ongeval met vier wagens en een vrachtwagen. Eén auto en de...
  [naar artikel]
 28. 24 doden bij zwaar ongeval met minibus en vrachtwagen in Tanzania (25/03/2018 - Metro)
  In het Afrikaanse land Tanzania zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker 24 doden gevallen bij een zwaar ongeval tussen een minibus en een vrachtwagen. Er vielen ook zeker 10 gewonden. Dat melden de autoriteiten. Het ongeval vond plaats in het district Mkuranga, ten oosten van de economische hoofdstad Dar es Salaam. Een minibus van het openbaar vervoer botste er met een vrachtwagen. Volgens een politiebron zijn er 24 doden en 10 gewonden. Alle gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Dar es Salaam. In het zuiden van Tanzania vielen in de nacht van vrijdag op zaterdag nog eens 6 doden bij een ongeval tussen een bus en een vrachtwagen. Verkeersongevallen zijn volgens waarnemers schering en inslag in het Afrikaanse land, vooral te wijten aan de hoge snelheid, slecht onderhouden voertuigen en de slechte staat van de wegen. Bron: Belga   Het bericht 24 doden bij zwaar ongeval met minibus en vrachtwagen in Tanzania verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Hevige brand in Antwerps flatgebouw (16/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen. Volgens een getuige is de Britselei ter hoogte van de brand afgesloten.
  [naar artikel]
 30. Brokstukken vallen van viaduct E17 in Gentbrugge (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren", zegt Frederik Van Nespen. Hij reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge toen hij...
  [naar artikel]
 31. Brokstukken vallen van viaduct E17 Gentbrugge (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren", zegt Frederik Van Nespen. Hij reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge toen hij...
  [naar artikel]
 32. E314 in Genk tijdlang afgesloten voor ruimen van brokstukken aanrijding (18/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De snelweg E314 aan afrit Genk-centrum is zaterdagmorgen een tijdje afgesloten omdat brokstukken van een aanrijding de doorgang versperden. Bij het ongeval tussen een auto en een lichte vrachtwagen vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 33. Jongeman in levensgevaar na ongeval met vrachtwagen op E40 in Oostduinkerke (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ter hoogte van de oprit van de E40 in Oostduinkerke is gisterenavond een zwaar ongeval gebeurd. Een wagen reed in op een lichte vrachtwagen. De...
  [naar artikel]
 34. Zwaar ongeval op de afrit E17 Gent-Centrum (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de afrit Gent-Centrum op het viaduct van de E17 is rond 22.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Volgens getuigen kwam een Seat met hoge snelheid...
  [naar artikel]
 35. Zwaar ongeval met fietser en vrachtwagen op Grote Baan in Houthalen (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Grote Baan in Houthalen gebeurde rond 16 uur een zwaar ongeval. Een fietser kwam onder een vrachtwagen terecht ter hoogte van de verkeerslichten bij de Renault-garage. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en ook de politie Carma is aanwezig.
  [naar artikel]
 36. Zwaar ongeval met lijnbus en vrachtwagen in Heist-op-den-Berg (30/11/2017 - VRT NWS)
  In Heist-op-den-Berg is een zwaar ongeval gebeurd met een lijnbus en een vrachtwagen. De bus is volledig verwoest. Er vielen twee gewonden
  [naar artikel]
 37. E40 richting Oostende versperd in Nevele na zwaar ongeval met vrachtwagen (26/11/2020 - VRT NWS)
  De E40 richting Oostende is volledig versperd in Nevele in Oost-Vlaanderen na een zwaar ongeval met een vrachtwagen geladen met steenpuin. Dat melden de brandweerzone Centrum en het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijd loopt op tot anderhalf uur en de hinder zal nog lange tijd aanslepen.
  [naar artikel]
 38. Brusselse buitenring opnieuw vrij na ongeval met vrachtwagen (31/07/2019 - Metro)
  De Brusselse buitenring ter hoogte van Zaventem is opnieuw open. Het verkeer kan opnieuw door op de rijbaan in beide richtingen, laat de federale politie weten. De rijbaan was afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen, net net als de bruggen van de verkeerswisselaars boven de ring. Een vrachtwagen, die geladen was met gevaarlijke stoffen, stond op de pechstrook in brand. bron: Belga Het bericht Brusselse buitenring opnieuw vrij na ongeval met vrachtwagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. E40 richting Oostende versperd na zwaar ongeval met vrachtwagen in Nevele (26/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De E40 richting Oostende is donderdagavond volledig versperd in het Oost-Vlaamse Nevele na een zwaar ongeval met een vrachtwagen geladen met steenpuin. Dat melden de brandweerzone Centrum en het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijd loopt op tot anderhalf uur en de hinder zal nog lange tijd aanslepen.
  [naar artikel]
 40. Hevige brand in flatgebouw op Britselei (16/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen. Volgens een getuige is de Britselei ter hoogte van de brand afgesloten.
  [naar artikel]
 41. Zwaar ongeval E19: al drie kwartier aanschuiven richting Antwerpen (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E19 heeft er zich een zwaar ongeval ongeval voorgedaan tussen Mechelen Zuid en Noord richting Antwerpen. Daar is een vrachtwagen op een...
  [naar artikel]
 42. Auto gaat over de kop bij ongeval op A12 (11/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een zwaar ongeval op de A12 zijn twee wagens betrokken. Aan de splitsing van de Jan de Vostunnel en de Bevrijdingstunnel richting centrum ging één wagen over de kop en liep heel wat beschadiging op. Door het ongeval is de weg versperd net voor de Jan de Vostunnel. Er staat een file vanaf het viaduct van Wilrijk.
  [naar artikel]
 43. Ernstige hinder op E17 in Gentbrugge door zwaar ongeval met vrachtwagen en twee auto’s (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De E17 richting Antwerpen is donderdagmorgen deels versperd door een zwaar ongeval met een vrachtwagen en twee auto’s. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de federale politie. Een persoon zat gekneld in zijn voertuig en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 44. Auto tegen geparkeerde vrachtwagen in Dilsen (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bestuurders is donderdagavond lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Rijksweg. Rond 19.30 uur botste hij tegen een geparkeerde vrachtwagen. De brandweer ging ter plaatse omdat er veel olie en brokstukken op de weg liggen. Het wrak werd getakeld. (mm)
  [naar artikel]
 45. Controleurs met hamer op zoek naar loshangend beton viaduct E17 (14/07/2018 - De Standaard)
  Het bijzonder drukke viaduct van de E17 over de Gentse deelgemeente Gentbrugge zal door specialisten met hamers worden afgetikt, op zoek naar loshangende betonstukken. Dat belooft het Agentschap Wegen en Verkeer. Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) heeft het viaduct onder 'verhoogd toezicht' geplaatst, ­nadat ook vorige week weer brokstukken naar beneden kwamen, met alle gevaar van dien voor fietsers en voetgangers.
  [naar artikel]
 46. Controleurs met hamer op zoek naar loshangend beton viaduct E17 (13/07/2018 - De Standaard)
  Het bijzonder drukke viaduct van de E17 over de Gentse deelgemeente Gentbrugge zal door specialisten met hamers worden afgetikt, op zoek naar loshangende betonstukken. Dat belooft het Agentschap Wegen en Verkeer. Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) heeft het viaduct onder 'verhoogd toezicht' geplaatst, ­nadat ook vorige week weer brokstukken naar beneden kwamen, met alle gevaar van dien voor fietsers en voetgangers.
  [naar artikel]
 47. E40 richting kust in Aalter ligt bezaaid met brokstukken na ongeval (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E40 van Brussel naar Oostende is een ongeval gebeurd net voorbij Aalter. Ingestuurde beelden tonen hoe brokstukken de weg blokkeren.
  [naar artikel]
 48. Vrachtwagen gaat aan het slippen op oprit van E19: Zwaar ongeval met meerdere voertuigen (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de oprit van E19 in Mechelen-Noord is vanmorgen een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een vrachtwagen ging er aan het slippen en belandde er op zijn zij. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken. De oorzaak van het ongeval ligt vermoedelijk aan de weersomstandigheden. Op het moment van het ongeval was het bijzonder glad. De oprit van de E19 richting Brussel is momenteel volledig afgesloten. De Antwerpse wegpolitie is ter plaatse samen met het team Fotogrammetrie voor de vaststellingen. De takeling zal allicht nog een hele tijd duren. Tot die tijd wordt er aangeraden om de omgeving te vermijden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy