Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die barbecue-ergernissen voorgoed verleden tijd. [naar artikel]
Barbecueën: altijd plezant, maar vaak ook irritant.?Want telkens weer stribbelt de houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés... [naar artikel]
Wil je leren iets meer dan een klassieke barbecueworst op de rooster te leggen? Dan moet je er snel bij zijn. Bij opleidingscentrum SyntraPXL is er zelfs een wachtlijst voor de opleiding ‘Start 2 BBQ’. Grillmaster Wim Bloemen geeft alvast zijn vijf ultieme barbecuetips. [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend weer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die BBQ-ergernissen voorgoed verleden tijd. [naar artikel]
Barbecue jij enkel tijdens de zomer? Zonde! Een winter-BBQ is minstens even leuk. Als originele feestformule met kerst of eindejaar of als sfeermaker op een doodgewone winteravond? Met deze 5 tips van HLN Shop maak je van je winterse barbecue een succes. [naar artikel]
De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video. [naar artikel]
Als de zon in het land is, hebben velen onder ons het brandend verlangen om te barbecueën. Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past?... [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend lenteweer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Poestexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Agressieve chemische schoonmaakproducten heb je niet nodig als je deze dingen doet.” [naar artikel]
Als de zon in het land is, wordt de barbecue van onder het stof gehaald. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden... [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Zon en meer dan 25 graden, en dan steken we graag de barbecue aan. Maar voedsel op de barbecue kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral de manier waarop we vlees bereiden kan een kankerverwekkend effect hebben. Het National Cancer Institute heeft ook aangetoond dat barbecue de kans op kanker kan verhogen. Toch zijn er ook tips om toch zo gezond mogelijk gezellig te barbecuen. [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Het wordt bakken en braden de komende dagen. Hoog tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen... [naar artikel]
Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.” [naar artikel]
Zomerse temperaturen vragen om een barbecue. Helaas betekent dat voor veel vegetariërs toekijken hoe hun gezelschap vlees staat te bakken terwijl zij het moet stellen met een koude salade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Seppe Nobels, chef van Graanmarkt13, gaf in het programma ‘Grillmasters’ op Vier deze tips voor (meer) groenten op de barbecue. [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Dit weekend halen we die barbecue misschien wel voor de laatste keer dit jaar boven: vermijd stress en lees hier de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. 12 experts, van vleeschefs en sommelier tot patissier, delen de beste producten en tips om er een smakelijk succes van te maken. Zo pak je het slim aan vanaf de apéro tot het dessert. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.