Het drinken van één of twee glazen alcohol per dag kan de kans op een beroerte vergroten met 10 tot 15 procent. Bij vier glazen bier, wijn of sterkedrank loopt dat op tot 35 procent. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek, waarvoor onderzoekers van de universiteiten van Peking en Oxford 500.000 Chinezen hebben gevolgd over een periode van tien jaar. [naar artikel]
De afgelopen maanden dronken we door de coronacrisis vooral meer wijn en sterkedrank. Een reden daarvoor is dat we thuis vaker aperitieven en drinken tijdens het eten. “Maar ondanks de grotere problematiek waren er niet meer hulpvragen”, zegt directeur Geert Vanham van Zorggroep Zin. [naar artikel]
Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]
Het drinken van bier en sterke drank is gekoppeld aan verhoogde niveaus van visceraal vet of buikvet – het schadelijke type vet dat wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en andere gezondheidscomplicaties. Maar, blijkt uit een nieuwe studie, bij het drinken van wijn is dat verband er niet. Het drinken van […] [naar artikel]
Het drinken van bier en sterke drank is gekoppeld aan verhoogde niveaus van visceraal vet of buikvet – het schadelijke type vet dat wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en andere gezondheidscomplicaties. Maar, blijkt uit een nieuw studie, bij het drinken van wijn is dat verband er niet. Het drinken van […] [naar artikel]
Sinds op 1 november de accijnzen op alcohol verhoogd zijn, is de verkoop van sterkedrank in ons land met 33 procent gezakt. En toch drinken we nog altijd even veel. “Omdat liefst één op de vier flessen sterkedrank die in België worden geopend, over de grens aangekocht is”, zegt Vinum Et Spiritus, de sectorfederatie voor wijn en gedistilleerde dranken, vrijdag in Het Nieuwsblad. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Uiteraard is het beter van helemaal niets te drinken als je met de wagen bent. Ondanks campagnes als ‘Een échte BOB heeft nul op’ nemen nog altijd heel wat bestuurders het risico om met alcohol in het bloed achter het stuur te kruipen. Zo telt bijna de helft van de Vlaamse automobilisten (42 procent) hoeveel glazen ze mogen drinken om onder de wettelijke limiet van 0,5 promille te duiken. “De helft van de Vlamingen denkt ook dat je als bestuurder twee glazen alcohol mag drinken, maar dat klopt niet voor iedereen”, zegt Stef Willems van Vias. “Veel hangt af van het geslacht en gewicht van de bestuurder, het soort drank en aan welk tempo je drinkt.” [naar artikel]
Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de... [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1.400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Bij de alcoholcontroles van de politie Mechelen-Willebroek werd na een achtervolging een dronken chauffeur gevat die negen glazen bier had gedronken. De man reed met de auto van een kennis omdat hijzelf ambtshalve geschrapt was. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block gaat jongeren van 16 tot 18 jaar niet verbieden om bier, wijn of schuimwijn te drinken. Daarmee legt ze definitief het advies van de Hoge Gezondheidsraad naast zich neer. "Alcohol drinken volledig verbieden tot 18 jaar zou ertoe leiden dat tot jongeren verdoken gaan drinken", zegt de minister. [naar artikel]
Bij het drinken van wat glazen rode wijn krijgen we regelmatig een blauwe of paarskleurige mond. Waardoor komt dit, en hoe komen we er vanaf? [naar artikel]
De Belg drinkt al eens graag een glas: volgens recente cijfers van OESO drinken we gemiddeld 9,2 liter pure alcohol per jaar. Maar liefst 28 procent van de volwassenen geeft aan zich minstens één keer per maand volledig zat te drinken. Is het ‘gezonder' om elke dag één glas te drinken in plaats van een keer per maand alle remmen los te gooien? En word je minder snel zat van 10 pintjes dan van 10 glazen wijn? Verslavingsexperte Ninette van Hasselt scheidt 10 feiten van fabels. [naar artikel]
Een beperking, noemt hij het. Geen totaalverbod. Feit is dat CEO John Lelangue de pinten bier/glazen wijn bij Lotto-Soudal niet langer ‘en masse’... [naar artikel]
Vanaf volgende week te verkrijgen in de Belgische apotheek: een pilletje dat ervoor zorgt dat een buitensporige drinker geen liters bier naar binnen kapt, maar het netjes houdt bij twee glazen wijn. 'De hoop is dat we zo alcoholverslavingen kunnen vermijden.' [naar artikel]
Ophef in het laatste weekend van de Ronde van Frankrijk want Jumbo-Visma heeft op het laatste moment nog een lont ontstoken. Teambaas Richard Plugge zegt in een interview aan de Franse sportkrant L’Équipe dat hij renners van het Franse Groupama-FDJ “grote glazen bier” heeft zien drinken. Verder refereert hij naar het professionalisme van zijn ploeg. [naar artikel]
Hoeveel calorieën er in een glas whisky of een fles gin zitten, wordt binnenkort veel duidelijker. De Europese producenten van sterkedrank beloven om voortaan een energielabel op hun etiketten te plaatsen. [naar artikel]
Sinds op 1 november de accijnzen op alcohol verhoogd zijn, is de verkoop van sterkedrank in ons land met 33 procent gezakt. En toch drinken we [naar artikel]
Aan wijn worden allerlei heilzame effecten toegeschreven, maar ook de gezondheidsvoordelen van bier worden steeds vaker bejubeld. Terecht, of niet? [naar artikel]
Dit weekend wat te veel wijn gedronken in de zon? Misschien ligt het wel aan je wijnglazen, want volgens gedragswetenschappers aan de Universiteit van Cambridge worden de glazen waarin wijn gedronken wordt steeds groter, waardoor we ook steeds meer drinken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.