Charleroi en Genk verdelen na erg boeiende pot én discutabele strafschop de buit

13/04/2018 - 22:23
"Geen winnaar op Mambourg. Na een pijlsnel begin knutselde Charleroi meteen een dubbele voorsprong in elkaar. Genk herpakte zich echter en sleepte..."

1. HERBELEEF hoe Charleroi en Genk de buit verdeelden na erg boeiende pot én discutabele strafschop (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Geen winnaar op Mambourg. Na een pijlsnel begin knutselde Charleroi meteen een dubbele voorsprong in elkaar. Genk herpakte zich echter en sleepte... [naar artikel]

2. Charleroi en Racing Genk verdelen de buit op Mambourg: play-off 1 ver weg voor Carolo’s (02/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Charleroi en Racing Genk hebben de punten gedeeld. ’t Werd 1-1 in het Stade du Pays. Heynen tekende in de eerste helft voor de openingstreffer,... [naar artikel]

3. VIDEO. Twee owngoals en een discutabele penaltyfase: STVV en Club Brugge verdelen de buit na een boeiende partij (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge kon vandaag voor de vijfde keer op rij niet winnen. Blauw-zwart stond aan de rust voor op bezoek bij STVV, maar moest mede door een... [naar artikel]

4. Twee owngoals en een discutabele penaltyfase: STVV en Club Brugge verdelen de buit na een boeiende partij (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

• STVV - Club Brugge • Stayen • Ivan Leko tegen zijn ex-club • Ref: Jonathan Lardot [naar artikel]

5. Antwerp verliest in eigen huis na discutabele strafschop (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft op de derde speeldag in de Proximus League met 0-1 verloren van Lommel United na een discutabele strafschop een kwartier voor tijd. Meteen het eerste verlies van The Great Old. [naar artikel]

6. Discutabele strafschop nekt Lommel SK in doelpuntenfestival tegen Club NXT: 3-4! (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK leek diep in de tweede helft op weg naar een geslaagde comeback na een dubbele achterstand, maar een discutabele strafschop voor Club NXT in de slotminuten besliste daar anders over: 3-4. [naar artikel]

7. Discutabele strafschop houdt twijfels weg bij Club Brugge (03/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Sinds corona toesloeg en Club Brugge uit de Europa League én Croky Cup werd gewipt, zit de mot erin. Toch won de kampioen op Kortrijk, dankzij een discutabele strafschop die scheidsrechter Vergoote zag omdat Derijck zijn hand op de rug van Sobol legde. [naar artikel]

8. Discutabele strafschop nekt Schoonbeek-Beverst tegen Zwarte Leeuw (07/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Sch.-Beverst had de match in handen, maar verloor in twee minuten tijd het momentum. Eerst was er een discutabele strafschop die omgezet werd, vervolgens werd slecht uitverdedigen afgestraft zodat het plots 0-2 stond. Na de pauze zette de pas ingevallen El Mediouni de bezoekers op 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. [naar artikel]

9. Termien verliest topper na discutabele strafschop: “Hij viel halvelings over mijn been” (29/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Termien liet de bezoekers uit Wezel alle kleuren van de regenboog zien. Maar verloor uiteindelijk door een discutabele strafschop. “De beste zijn, daar koop je niets voor”, aldus een hoofdschuddende Martijn Stefani. [naar artikel]

10. Referee Department over discutabele penalty’s: géén hands van Lazare of Vetlesen, uitspraken Anderlecht-Genk blijven uit (28/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Referee Department heeft zich voor het eerst uitgesproken over de discutabele scheidsrechterlijke beslissingen van de voorbije dagen. Zo kreeg Club Brugge tegen Union zijn strafschop opvallend genoeg tóch na een overtreding van Burgess, maar verdiende de Brit géén tweede gele kaart. Over de penaltyheisa in Anderlecht-Genk kan en mag het Referee Department inhoudelijk dan weer niets zeggen. [naar artikel]

11. PSV en Dortmund delen de punten na intens steekspel en discutabele strafschop (20/02/2024 - Sporza)

Een Champions League-clash die geen winnaar heeft gekregen, maar er wel een verdiende. PSV en Dortmund charmeerden met alles-of-niets-voetbal, maar ironisch genoeg werd het geen van beide voor de twee ploegen. Ex-PSV'er Donyell Malen deed zijn voormalige ploeg eerst nog balen, maar PSV knokte terug en kreeg nog een discutabele strafschop: 1-1. [naar artikel]

12. Late strafschop nekt Genk, dat nu moet rekenen op eergevoel van Fiorentina (01/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Ondanks de verdiende 0-1 van Kayembe ging KRC Genk donderdagavond onderuit op het veld van Fiorentina (2-1). Een late strafschop nekte Racing dat alleen nog kan overwinteren als het over twee weken zelf wint tegen Cukaricki, terwijl het al geplaatste Fiorentina de volle buit pakt op Ferencvaros. [naar artikel]

13. Discutabele strafschoppen, Courtois op bezoek in Genk en de elleboog van Odoi: alle JPL-hoogtepunten op een rij (04/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ook na de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League zal er nog wat inkt vloeien over de arbitrage op onze velden. Genk-coach Wouter Vrancken noemde de wedstrijdleiding tegen Club Brugge "om te lachen” nadat blauw-zwart een goedkope strafschop kreeg, AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck stelde dan weer dat scheidsrechter De Cremer “niet klaar was om de match tegen Standard te fluiten”. Bekijk hieronder de discutabele fases en alle hoogtepunten van de acht wedstrijden. [naar artikel]

14. Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg. [naar artikel]

15. Dol slot in Charleroi: thuisploeg veegt discutabele gelijkmaker van Westerlo uit in 96e (!) minuut (25/11/2023 - Sporza)

Het venijn zat duidelijk in de staart. Westerlo vierde in de blessuretijd zijn (discutabele) gelijkmaker, maar Charleroi wipte alsnog over zijn tegenstander. Sylla zorgde voor euforie bij de thuisploeg in de 96e (!) minuut. Charleroi schudt zo de degradatiezorgen even van zich af, Westerlo incasseert een nieuwe tik onderaan het klassement. [naar artikel]

16. Sterk Genk zet Anderlecht opzij na late en discutabele strafschop en nadert tot op vier punten (20/04/2024 - Gazet van Antwerpen)

Een sterk Genk wint verdiend van een zwak Anderlecht. Het zag er even naar uit dat paars-wit een puntje kwam stelen in Genk maar een penalty in de slotminuut besliste daar anders over: 2-1. De titelstrijd ligt zo helemaal open: Genk nadert tot op vier punten. En morgen spelen Union en Club nog tegen elkaar. [naar artikel]

17. Discutabele penalty in blessuretijd bezorgt Cercle Brugge felbevochten zege op bezoek bij OH Leuven (16/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Cercle Brugge heeft op het laatste nippertje de drie punten binnengehaald op bezoek bij OH Leuven (1-2). Een discutabele strafschop in de blessuretijd werd door topschutter Kevin Dénkey omgezet om de Vereniging zo een nieuwe driepunter te schenken. Cercle wipt voorlopig over Genk en Club Brugge de top zes in. OHL telt 1 op 21 en verkeert in diepe crisis. [naar artikel]

18. Ontnomen strafschop voor Charleroi (22/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Charleroi mocht terecht aanspraak maken op een strafschop na een tackle op Tainmont in de zestien. Maar de Henegouwers kregen geen gehoor bij de [naar artikel]

19. ANALYSE. Serge Gumienny: “Het was strafschop voor Genk en rood voor Janssen: D’Hondt maakte het zichzelf moeilijk” (05/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Antwerp-KRC Genk bevatte twee discutabele fases: geen strafschop na een duel tussen Heynen en Coulibaly en geen rood voor Janssen na een tackle op Paintsil. Volgens onze huisanalist Serge Gumienny had scheidsrechter Lothar D’Hondt het twee keer bij het verkeerde eind. [naar artikel]

20. Ontnomen strafschop voor Charleroi, controversieel geval in Mechelen (22/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

21. "Bakayoko lachte zich dood": Dortmund woest na discutabele strafschop tegen PSV (21/02/2024 - Sporza)

Een Champions League-clash die geen winnaar heeft gekregen, maar er wel een verdiende. PSV en Dortmund charmeerden met alles-of-niets-voetbal, maar ironisch genoeg werd het geen van beide voor de twee ploegen. Ex-PSV'er Donyell Malen deed zijn voormalige ploeg eerst nog balen, maar PSV knokte terug en kreeg nog een discutabele strafschop: 1-1. "Nooit is dat een fout", klonk het achteraf vol ongeloof. [naar artikel]

22. Genk krijgt een strafschop! (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk ontvangt in eigen stadion Charleroi, een levensbelangrijk duel met het oog op play-off 1. In de eerste helft vielen er geen goals. [naar artikel]

23. Charleroi verkoopt Racing Genk nieuwe dreun, Paul Onuachu mist tot twee keer toe penalty (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk heeft zich weer eens flink in nesten gewerkt. Het incasseerde op Charleroi nog maar eens een goal op hoekschop en Onuachu miste tot tweemaal toe een strafschop. [naar artikel]

24. LIVE: Rezaei verzilvert licht gefloten strafschop! Charleroi leidt al vroeg tegen Genk (1-0) (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)