Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hamburger, biefstuk of stukje kip: "We betalen veel te weinig voor ons vlees"

14/04/2018 - 13:48
"De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hamburger, biefstuk of stukje kip: "We betalen veel te weinig voor ons vlees" (14/04/2018 - De Morgen)

De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals milieuvervuiling en klimaatschade, worden niet doorgerekend aan de klant. Vooral varkensvlees is te goedkoop, zegt een Nederlands milieuadviesbureau. [naar artikel]


2. Bill Gates investeert in hamburger zonder vlees (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]


3. Voeding op kamp ongezond: "Te veel bewerkt vlees, te weinig fruit" (21/06/2018 - De Morgen)

Het eten op kamp kan een pak gezonder, stellen studenten voedings- en dieetkunde van hogeschool Odisee vast na een bevraging. "Er wordt te veel vlees en te weinig fruit aangeboden." [naar artikel]


4. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


5. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


6. Natuurpunt lanceert "sms-BOS-actie" om iedereen de kans te geven mee te zorgen voor snel meer bos (05/11/2020 - VRT NWS)

Zeker tijdens zonnige herfstdagen gaan heel veel mensen wandelen in het bos of een natuurgebied. In deze lockdownperiode komen ze dan dikwijls heel veel volk tegen, soms té veel. "Dat betekent voor ons alleszins niet dat er te veel natuurliefhebbers zijn, integendeel, dat betekent dat wij te weinig natuur hebben in onze onmiddellijke omgeving", klinkt het bij Natuurpunt. De natuurvereniging lanceert nu een sms-actie zodat je een stukje mee kan betalen voor nieuwe bomen. [naar artikel]


7. Hoe gaan online lessen in hotelschool in Brakel: "Een biefstuk bakken vanop afstand, dat lukt niet" (20/04/2020 - VRT NWS)

De lessen zijn ook gestart in hotelschool Stella Matutina in Michelbeke, een deelgemeente van Brakel. Maar kan je wel kooklessen geven vanop afstand? "Voor de webcam een stuk vlees bakken heeft weinig zin. Het is niet omdat je het ziet, dat je het ook kan ruiken of proeven", zegt technisch coördinator Denis Dhaene. [naar artikel]


8. Voor u uitgetest: de vleesloze burger 'die echt als vlees smaakt' (18/07/2018 - De Morgen)

Hij smaakt ‘vlezig’, sappig en hartig en ziet eruit als een echte hamburger: de Beyond Meat Burger is nu ook in ons land te krijgen. Wie zit erop te wachten? "Een groeiende groep wil een echte vleeservaring zonder vlees." [naar artikel]


9. Deze slager weet wel raad met een "lekker stuk vlees" (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]


10. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


11. DISCUSSIE. Zorgt een hamburger zonder vlees voor hét kantelmoment? (01/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Een hamburger zonder vlees: wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was, klinkt ook nu nog vreemd. Maar ook de grote ketens zetten vegetarische of zelfs veganistische varianten op de kaart die de smaak, structuur en visuele kenmerken van een hamburger benaderen. “Een symboolproduct dat een kantelmoment inluidt”, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel. [naar artikel]


12. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


13. Is dit het einde van ‘1+1 gratis’ en andere superpromo’s op vlees? “Klanten betalen niet de echte prijs van vlees” (30/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zo goed als elke supermarktfolder stunt met kortingsacties voor vlees: 1+1 gratis, -40%, 2 voor 3 euro. Toch gaan er zowel bij boeren, dierenwelzijnsorganisaties én in de politiek stemmen op om zulke buitensporige promoties te verbieden. “Zelfs zonder korting is vlees vandaag te goedkoop”, klinkt het. Waarom zouden we meer betalen voor een kotelet of biefstuk? En is het einde van de vleespromo’s echt in zicht? [naar artikel]


14. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


15. Moeten veggieburgers en sojasteaks een andere naam krijgen? Fel debat in het Europees Parlement (20/10/2020 - VRT NWS)

Het Europees Parlement stemt deze week over een hervorming van het Europese landbouwbeleid. Eén klein onderdeel van die stemming springt in het oog: sommige parlementsleden willen dat alleen producten die echt vlees bevatten nog "burger", "steak" of "hamburger" genoemd mogen worden. Het is lang niet zeker dat het ooit tot zo'n Europees verbod komt. [naar artikel]


16. Onderaan de voedingsdriehoek, maar gepromoot door VLAM: biefstuk-friet (10/10/2017 - VRT NWS)

Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne.  [naar artikel]


17. Er is een rush op strandcabines: "Veel mensen willen een coronaproof stukje privéstrand" (02/04/2021 - VRT NWS)

Wie deze zomer nog een strandcabine wil, moet zich haasten. In veel badplaatsen is alles al verhuurd. Door de coronacrisis kiezen veel mensen voor een zomerreis aan onze kust in plaats van een reis naar het buitenland. "En dan willen ze graag een coronaproof stukje privé-strand", zegt Pascal Calcoen, stranduitbater in De Panne. [naar artikel]


18. SP.A: "Tot 250.000 euro erven zonder belastingen te betalen" (14/02/2018 - VRT NWS)

SP.A wil dat er geen belastingen meer geheven worden op erfenissen tot 250.000 euro. Tegelijkertijd moeten er volgens de socialisten dezelfde regels gelden voor schenkingen die iemand doet wanneer hij nog leeft. "Gewone mensen betalen vandaag veel erfbelasting", zegt Joris Vandenbroucke (SP.A) in "De ochtend" op Radio 1. "Grote vermogens doen een schenking bij leven en ontspringen zo te veel de dans." [naar artikel]


19. "Braziliaanse vleesbedrijven brachten jarenlang rot vlees op de markt" (19/03/2017 - De Redactie)

Braziliaanse vleesbedrijven zouden jarenlang rot vlees op de markt hebben gebracht, mogelijk ook bestemd voor de export. Het is nog veel te vroeg om te weten of dat vlees op de Belgische markt is terechtgekomen, maar het FAVV wijst erop dat het aandeel van Braziliaans vlees sowieso beperkt is in ons land. [naar artikel]


20. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)

Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]


21. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


22. Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag" (19/02/2020 - VRT NWS)

Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!